VWGT написа:... Борбата с енд юзерите е безсмислена...
Ще ми се да беше прав

Оттук:
http://zaedno.eu/forums/viewtopic.php?f=27&t=1872&start=255
със скорошна дата
Опасно е, да! Преди няколко месеца се опарих с две глоби за един филм (по моя грешка сийдван от два различни града). В писмото беше описано с каква програма съм теглил, кой ден, в колко часа, интернет доставчика и ползвателя на доставчика (T-mobile - мръсници долни, имат разрешение да дават информация при такива случай). Глобата беше в размер 750евро, от които обаче само 100 евро са за създателите на филма, а останалите 650 са за работата на адвоката (Schutt Waetke) много добре заплатена работа... Най-странното беше, че честитката дойде чак 1 месец, след като бях свалял филма (даже не го бях гледал).... След седмица две дойде втора честитка + 650евро с предупреждение, че следващата ще е от съда. Жената, на която се води интернета се притесни много (страхливи германци, те адвокатите се надяват на такива) и се свърза с адвокат пишеха се сума писма и в крайна сметка се достигна до сваляне на цената на глобата, мисля че на 500евро общо (опит да вземат все пак някакви пари)..за съжаление жената просто не издържа на напрежението и плати (тоест аз ги платих, защото все пак вината е моя) и + 250евро за адвоката и то пак станаха 750. Лошото беше, че получих втората честитка за същият филм свалян от друго IP обаче (от града, в който работя) призля ми, нямах нерви да се занимавам отново, просто го платих, защото пак не беше на мое име и не исках да създавам проблеми на хората. Ако зависеше от мен никога нямаше да ги платя, защото съм сигурен, че в съда за един тъп филм никой няма да се занимава. Реално видях в писмата едно конкретно обвинение за СПОДЕЛЯНЕ (seed) а не дотолкова, че филма есвален. Явно разпространението е проблемно, така че много внимавайте да не забравяте програмите си включени и сиидващи и сваляйте само магнити. Това ми беше за урок и то много тлъст.... Накрая се оказа, че съм платил 1500евро за гледането на филма End of Watch, който всъщност не успях да гледам и изтрих от ярост. Успех
Въпрос на време е такива тарикати, които са се захванали да изискват пари за авторски права да се появят и по нашите земи, подобно на безкрайно любимите на всички, колекторски фирми...