За китайските ресторанти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Re: За китайските ресторанти

Мнениеот beuchat » Вто 22 апр 2014 17:59

Някой колеге да препоръча китайски ресторант в Стара Загора и ако може цените да са като за бедни студенти :icon_lol ?

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 22 апр 2014 19:31

Днес тъкмо взех храна от там. Намира се горе до Мол Галерия. Спагети с пилешко 1 кило - 4.80 лв. Пилешко с бамбук и китайски гъби 8.10 лв. пак едно кило. Друг китайски има до болницата, цените там са същите. Не е кой знае колко изискано и чисто ама... :Mr Green Fun

zak14
Автомобил: VW Golf MK6
Двигател: TDI

Мнениеот zak14 » Сря 23 апр 2014 23:22

Точно пък до Мол Галерия е най-мизерния ресторант.

В Стара Загора, най-добрия е Язия, намира се зад общината. Порциите са големи и продуктовия избор е по-добър. Чисто, приятно и лятото в градината и зимата вътре.

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 24 апр 2014 21:34

Колегата каза да му препоръчам и го направих. Никъде не казах, че е най-добрия. :wink Просто в други не съм ходил :) А, че е мизерно - спор няма...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пет 25 апр 2014 13:15

Китайските ресторанти отдавна не са това което бяха преди години, а да не говорим в началото на 90те, в днешни дни китайците се изхитриха, копират от нас и се държат фарисейски , станаха много нагли и надменни, не става въпрос само за ресторантите а като цяло, но да се върнем на ресторантите и шарлатаниите които стават там, всеки помни големите порции с много месо и ниски цени е ще си остане с спомена, месото вече е кът, зеленчуците повече, ориз пропит в мазнината на пържотиите, месо голямо колкото нокът увито в панировка за длан месо, многократно намалени порции!!!!!

Последна промяна от doaiena на Пет 25 апр 2014 13:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 28 апр 2014 11:56

Много варират от ресторант до ресторант. Във В.Търново преди 10-15 години имаше 1-2 добри. Бях с добри впечатления особено от единия - на другия храната беше добра, но обстановката леко куцаше. Веднъж влизаме в един трети, който бях забелязал, че съществува. Само като видях някакви омърляни менюта и се отказах. Отделно че сервитьорът (българин) имаше вид на полу идиот. В София съм ял 1-2 пъти в един добър не помня кой е точно и един доста скапан. Иначе все за "китайски" минават.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 04 май 2014 20:12

Barboukov написа:Зависи къде го ядеш... Аз вече никъде... То хубаво правеха на едно място само...

Марто, тоя срещу руската църква си беше дупка като всеки друг китайски ресторант... Един единствен читав китайски е имало в София и това беше Мандарин, но е затворен от няколко години вече. Там китаец не беше стъпвал, готвеха техните ястия перфектно и с читави продукти, основно български, вкл. ориза. Кухнята беше на показ от салона. Ех, хубави времена бяха, 700гр истинско телешко с истински ориз :no

Потребителски аватар
МЗМА
Автомобил: IFA-mobile DDR
Двигател: 353W Baujahr-1971

Мнениеот МЗМА » Пон 05 май 2014 18:58

Аз съм влизал в кухните на едно 90% от ресторантите в столицата и като знам за какво става въпрос :Mr Green Fun гледам много много да не ям там,даже изобщо и да не влизам.РИОКОЗ и ХЕИ са за закриване,щом такива обекти работят свободно в нашата страна!

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 06 май 2014 0:21

МЗМА написа:Аз съм влизал в кухните на едно 90% от ресторантите в столицата и като знам за какво става въпрос :Mr Green Fun гледам много много да не ям там,даже изобщо и да не влизам.РИОКОЗ и ХЕИ са за закриване,щом такива обекти работят свободно в нашата страна!

Кажи като си в нещата, къде да хапнем?!?

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 06 май 2014 0:47

Пак ще чакаме някакви хора да измрът от натравяне и тогава да се задействат институциите.Виждал съм такава трагедия в кунята на един такъв ресторант че от 2000г не съм стъпвал на подобни места.Не яжте пържените им в неясна субстанция лайна. 1000 пъти по добре макдоналдс!
Жалко че никой не ги санкционира тия мизерници.
Замислете се какво ви предлагат за тази цена в огромните им порции.

:scare3

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 06 май 2014 10:45

ping23 написа: 1000 пъти по добре макдоналдс!

О, не в никакъв случай не е по добре, там привидно може да има хигиена, но има далеч по опасни неща за здравето!

Няколко поста по нагоре колегата е казал какво е в кухните на повечето ресторанти, аз мога да потвърдя, защото и аз съм посещавал не малко кухни на известни заведения в София, така, че мили драги ако искате чисто и хигиена в къщи!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 06 май 2014 12:11

Китайските ресторанти нямат хигиена като цяло,но поне не слагат един куп Е-та в храните си.Евтината цена постигат с поръчка на огромни количества с контейнери.Преди години зареждахме почти всички ресторанти с зеленчуци(в Стара Загора) и съм обиколил всички без един.Най-чиста е кухнята на Китайски квартал до окръжна болница.Останалите са леко мизерия,като новата Язия също е чиста,но там китайците ми са гадни.Ям от години и нищо ми няма.Е не е всеки ден,но е по-добре отколкото веригите за бързо хранене :)

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Чет 08 май 2014 20:44

Утре пак съм в Стара Загора и ми се яде китайско :mhihi
Колегите от града,какво ви е мнението за ресторант Хон Фу Рол ,който се намира на ул.Кольо Ганчев?

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 09 май 2014 10:35

Много ядене за малко пари + хубаво(качествено) няма как да стане. Легендите за "покупки на едро" са за душевна утеха.

Потребителски аватар
МЗМА
Автомобил: IFA-mobile DDR
Двигател: 353W Baujahr-1971

Мнениеот МЗМА » Пет 09 май 2014 13:16

Те колегите го казаха-у дома!Не само кухните на китайските "сторанти" са в такова състояние,това е валидно за почти всички,ако ще да са чешки или турски!Вие да видите в какви хладилници държат храната,на мен в гаража ми,дето от време на време се гоним с някой друг плъх е по-чисто!На доста от местата има хлебарки в доволно количество,за мишките изобщо не ми се коментира!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”