[quote="icoico Няма техническа част в твоята тема, само популистко-лаладжийска и донякъде политическа. И няма хванат/осъден, защото загубите от такива кражби са за сметка на добросъвестните клиенти, а не на топлофикациите, както сме го дъвкали неведнъж. Хайде да почакаме и да видим дали този номер с отказването наистина ще мине или ще е поредната адвокатско- журналистическа партенка, ако мине, практически това ще означава фалит за топлофикациите.[/quote]
С теб се разбрахме в мойта тема, че само си губя времето да ти ги обянявам нещата. Не ми отговори на 2 въприса - дали си материално заинтересован, т.е. имаш ли някакъв вид лична изгода от това състояние на нещета и кой ти плаща сметките?
Изобщо не си ми чел темата, а само отделни пасажи. Учасваш в дискусията на ниво дребнав отговор с набързо събрани извадки от нета. А колкото до обвинението, че има политически оттенъци ето какво ще ти кажа - Топлотехниката свърши в момента в който решиха да сложат т.н. уреди за дялово разпределение на радиаторите с вертикални сградни инсталаций. Всичко извън истинския топломер е политика и кражба!
Интересно, и ти както някой деруги знаете, че съседите ви крадът, ама не сте дали сведения в полицията и в топлофикацийте.
За парното - пада такса сградна инсталация !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За парното - пада такса сградна инсталация !
Много ми е интересно какви права има полицията. Съседка си отраза тръбите на лирата насред отоплителния сезон. Не можем да напълним инсталацията, не отваря. Викам полиция, те викат ния не можем нищо да направиме. Само е така за сплашване, ако стане. Ей добре, че тая се стресира и ме пусна да направя резби и да сложа тапи.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ila написа:...С теб се разбрахме в мойта тема, че само си губя времето да ти ги обянявам нещата...
За нищо не сме се разбирали, освен за това, че не правиш разлика между Комисия за защита на потребителите и Федерация на потребителите.

ila написа:... Не ми отговори на 2 въприса - дали си материално заинтересован, т.е. имаш ли някакъв вид лична изгода от това състояние на нещета и кой ти плаща сметките?...
Отговорих ти, не съм (вече) абонат на Топлофикация и сметките гледам да си ги плащам сам. Към по-нататъшна комуникация на лични не проявявам интерес.
ila написа:...Интересно, и ти както някой деруги знаете, че съседите ви крадът, ама не сте дали сведения в полицията и в топлофикацийте...
Когато половината съседи декларират, че радиаторите им са откачени, прозорците им са отворени през зимата, не пускат гости вкъщи, а сметките ти растат главоломно и с триста зора успееш да ги накараш (съседите

П.С.
ila написа:...инсталаций....топлофикаций...
Тия двамата римски сенатори не ги познавам. Някъде нагоре не спомена ли, че си инженер по електроника?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Спрете да цитирате всяко малоумно журналистическо заглавие, без да помислите поне малко.
Отказването от Топлофикация става само с решение на етажната собственост, в която живееш. Това, че ти лично не ползваш, не означава, че няма инсталация в общите части, от която има топлоотдаване. И докато има такава, от която не е се отказал целия блок, докато не е изключена абонатната станция, няма вариант, в който да не плащаш за сградна инсталация.
Т.е. молбата за отказ трябва да е подписана от Председателя на етажната собственост след решение на Общото събрание, взето със съответното мнозинство. Линковете по-горе са чиста проба реклама, която апропо се подклажда и от определени потребители, заради което и тази тема също се заключва.
Отказването от Топлофикация става само с решение на етажната собственост, в която живееш. Това, че ти лично не ползваш, не означава, че няма инсталация в общите части, от която има топлоотдаване. И докато има такава, от която не е се отказал целия блок, докато не е изключена абонатната станция, няма вариант, в който да не плащаш за сградна инсталация.
Т.е. молбата за отказ трябва да е подписана от Председателя на етажната собственост след решение на Общото събрание, взето със съответното мнозинство. Линковете по-горе са чиста проба реклама, която апропо се подклажда и от определени потребители, заради което и тази тема също се заключва.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”