За кабелите преминаващи през двора ми

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: За кабелите преминаващи през двора ми

Мнениеот IRRITATING » Съб 14 фев 2015 20:55

Кабелите са си ваши не на енергото.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 14 фев 2015 20:56

Всичко ПРЕДИ електромера се поддържа от енергото. Респективно предполагам е и тяхно, а не мое или греша? :c020

Потребителски аватар
ел.техника
Автомобил: GOLF4 TDI
Двигател: AGR

Мнениеот ел.техника » Съб 14 фев 2015 22:43

stefan4o написа:Всичко ПРЕДИ електромера се поддържа от енергото. Респективно предполагам е и тяхно, а не мое или греша? :c020

Да,така е.И всичко след ел.мера е за сметка на абоната и се заплаща от него.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 14 фев 2015 23:19

Твоята фирма сключвала ли е договор за присъединяване със собствениците, защото енергото и водоснабдяването са сключвали и то по искане на собствениците! Тук май "спора" приключи...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 15 фев 2015 1:03

Тука една фирма подписват договор с управителите на блоковете за да си пуснат кабелите в блока, та може би е практика вече това

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 15 фев 2015 15:28

Подписват грънци..онзи ден ги насметох Vivacom а след тях и един кабелен оператор.Питам ги кой ви разреши да дупчите и да слагате кутии при положение че дори и нямате абонати но и да имаха....Седят и ме гледат .Ади викам инструментите и у вас.
Ама то ние не сме виновни пратиха ни....тези дето са ви пратили да ми се обадят да ме питат--домоуправител съм.Е наистина се обадиха и помолиха учтиво.Не е нормално на 12 апартамента обитаеми 9 да има 6 доставчика на едни и същи услуги при положение че след кутиите вързан няма.
p.s Стефане не са вашите... :mhihi :mhihi другите са.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 15 фев 2015 16:59

На мен ми е пределно ясно, че не са били колегите. Ние съгласуваме подобни дейности с живущите в блока задължително (повечето пъти самите живущи са всъщност инициаторите на такива неща :c020 )
2013 и 2014 имахме проект с отпуснат бюджет за изграждане и почти пълна подмяна на сградна инсталация в цял квартал с над 1000 домакинства, която изпълнихме успешно. За съжаление, селяндурите, които преобладават във въпросния квартал успяха да направят на пух и прах това, което с колегите ми градихме доста дълго време (монтаж на кабелни канали и полагането на кабелите в тях, така че да не се виждат кабели в общите части от мазето до последния етаж). Колеги пък от други фирми (тия, дето си чул) имат лошия навик на разчекват кутиите ни като прехвърлят абонат от наша на тяхна мрежа с цел да спестят ЕДИН конектор и така картинката се разваля перманентно с времето. Като цяло не заслужаваме да ни е хубаво и подредено, гадно племе сме - казах го вече по-напред в темата. Разговарял съм с много хора, понеже работата ми е, че работя с хора и съм чувал разни подмятания как в чужбина било така, а тук - онака. Ами и тук го правим да е красиво и изпипано, ама като има мундари, дето им прави кеф да трошат направеното от някой друг ще си останем индианци и това си е.
Много се отклонихме от темата, съжалявам за което. Просто бях инспириран от някои постове, за да напиша тези неща.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”