Газ , дърва или ток

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 02 май 2007 11:27

Най-евтино и най-комфортно като топлина са дървата.Лошото е че си искат цепене ,носене и т.н.След това е газ-та ама тя не на сякаде става ,а и инсталацията е една да ти се завърти главата.
P.S.За тая квадратура дори на дърва ти трябва цяла тръбна инсталация която е пара.Само не знам за къв чеп ти е да топлиш сичко.На твое място бих сложил от новите камини с риза/хем ще имаш вариант за бъдещо връзване на глидери /за 300-500 лв. за в дневна-кухнята и по едно програмируемо радиаторче в спалните.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 02 май 2007 11:33

Ivcho написа:
Amorphiss написа:
reinhard написа:Прав е колегата.Медта е доста скъпа и цените се менят ежедневно.Котела и той е доста скъп.Въобще инвестицията в газова инсталация е доста голяма.....

По мои (груби) сметки парно със газов котел и прекарване на газ ще му глътне около 12000-13000 лв. като го смятам със 120 глидера и отоплителна мощност 17kW при 60* Т на водата (глидер на квадратен метър). Инвестицията ти за отопление с камина със водна риза ще е с около 4000-5000лв. по-евтино парите които ще харчиш на отоплителен сезон ще са горе долу едни и същи но със камината си е хамалогия. От тук на татък решаваш ти но имаи предвид че за това жилище ще ти трябва около 17-18kW топлинна мощност не е лошо да се преоразмери малко системата за да имаш запас от мощност но не повече от 20% така че максимум котле или камина 20kW. Другото нещо е че тези сметки са за не санирано жилище ( без ефективна дограма и без топло изолация ) ако жилището е санирано ще ти трябва с 25% по мака мощност или около или около 14-15kW

12000-13000 лв не може да му излезе газта освен ако не слага златни тръби и златен котел или ако не газифицира 4-5 етажна къща, и за да не бъда голословен веднага ти го доказвам. Понеже зачекна темата Висман газов Котел Висман Витопенд 100 с мощност от 9.5 до 24 кв 1600 лв с ДДС. Глидери алуминиеви Н 500 не повече от 1500 лв особенно с този брой който си сметнал тръбна разводка за отоплителна инсталация около 500 лв. Медни тръби за газовата инсталация по 20 лв линеен метър и 40 метра да има са 800 лв грубо около 5000 лв ще му излезе цялата работа с газта. По някога е добре като не знае човек да не дава лъжливи мнения.

Тва в Плевен може и да излизи толкова ,ама в Сф ще те заболи газа от майстори.Освен всичко за да даваш такива сметки трябва хич да не си се сблъскавл с ремонтни работи по БГ

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 02 май 2007 11:36

Rabbit_TDI написа:
Ivcho написа:
Amorphiss написа:
reinhard написа:Прав е колегата.Медта е доста скъпа и цените се менят ежедневно.Котела и той е доста скъп.Въобще инвестицията в газова инсталация е доста голяма.....

По мои (груби) сметки парно със газов котел и прекарване на газ ще му глътне около 12000-13000 лв. като го смятам със 120 глидера и отоплителна мощност 17kW при 60* Т на водата (глидер на квадратен метър). Инвестицията ти за отопление с камина със водна риза ще е с около 4000-5000лв. по-евтино парите които ще харчиш на отоплителен сезон ще са горе долу едни и същи но със камината си е хамалогия. От тук на татък решаваш ти но имаи предвид че за това жилище ще ти трябва около 17-18kW топлинна мощност не е лошо да се преоразмери малко системата за да имаш запас от мощност но не повече от 20% така че максимум котле или камина 20kW. Другото нещо е че тези сметки са за не санирано жилище ( без ефективна дограма и без топло изолация ) ако жилището е санирано ще ти трябва с 25% по мака мощност или около или около 14-15kW

12000-13000 лв не може да му излезе газта освен ако не слага златни тръби и златен котел или ако не газифицира 4-5 етажна къща, и за да не бъда голословен веднага ти го доказвам. Понеже зачекна темата Висман газов Котел Висман Витопенд 100 с мощност от 9.5 до 24 кв 1600 лв с ДДС. Глидери алуминиеви Н 500 не повече от 1500 лв особенно с този брой който си сметнал тръбна разводка за отоплителна инсталация около 500 лв. Медни тръби за газовата инсталация по 20 лв линеен метър и 40 метра да има са 800 лв грубо около 5000 лв ще му излезе цялата работа с газта. По някога е добре като не знае човек да не дава лъжливи мнения.

Тва в Плевен може и да излизи толкова ,ама в Сф ще те заболи газа от майстори.Освен всичко за да даваш такива сметки трябва хич да не си се сблъскавл с ремонтни работи по БГ

Много си далеко от истинските неща приятелю имам изградени между 200 и 300 газови инсталации в София работил съм в първата създадена фирма за газификация в София направил съм 300 км линейни газопроводи на територията на столицата. Поздрави.

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 02 май 2007 11:41

И едно специално уточнение само за теб кооперация с два входа и около 50 апартамента се брои за една инсталация в броя който съм ти написал.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 02 май 2007 12:17

Ivcho написа:
Amorphiss написа:

Така еи сега проверих каква е цената на Витопенд 100 и се съгласявам че е около 1500-1600лв. За тръбната ръзвивка също съм съгласен цена на медни тръби пак но нещо цена от 12,5 на глидер Н-500 не ми се връзва или ако има такава цена сподели я за да заредя от там че изглежда ги дават на по ниски цени от производител :roll: така другото нещо е че пропусна таксата за свързване не съм много сигурен но ми се върти една сума от порядъка на 2000лв. после ще звънна до Овергаз и ще кажа каква е точната сума зависи и дали сам ще си прави парното или ще го изгражда фирма ако е фирма цените са около 50лв. на точка или около 500-700лв. за всичко така значи ако таксата за включване е 2000лв. отоплителната система ще излезе около 7000-8000лв. със витопенд 100 , по високата цена която бях вписал по горе е защото имах на предвид един друг котел които е около 4000 лв. за това бях написал и думичката "груби" сметки тъи като нахвърлях горе долу максимални цени и за това казах че е добре да се знае точно за какъв обект става дума за да може да се направи една точна разбивка на цените за материали а не да си пишем съчинения по картинка. А за последното изречение все едно че не съм го прочел защото когато човек не знае пита а не мълчи , а и повярвай ми че съм в час със нещата , а и смятам че човек първо трябва да помисли малко преди да каже или да напише нещо ( предполагам че ти не си ) по адрес на някого когото не познава :wink: Защото ми е най лесно да си замълча и да оставя колегата да търчи по магазини фирми и фирмички

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 02 май 2007 12:21

Такса включване е 350 лв айде извади от 7000 2000 и виж колко се получава :wink:. Другото което ще ти кажа е че апартамент 120 кв не е с 10 стай а най много с 5 така че и по 50 лв на точка да му вземат са 250 лв а не 500 или 700. Може да си в час със нещата но със нищо не го показваш поне за момента, нямам за цел да се обиждам с никого или да оценявам някого колко знае това си е ваша работа, освен това изобщо не мисля че е лош вариант колегата да се поразходи до няколко фирми и да разбере реалните цени от колкото да прочете няколко мнения във форума и да вземе решение. Поздрави.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 02 май 2007 15:25

И моето мнение е такова че трябва да провери във няколко фирми ! Щомто казваш че е 350 добре не съм много сигурен за това не споря и е добра новина, значи е възможно като краина цена да легне около 5000-6000лв. ( посипвам си главата със пепел :lol: ) Относно цената за монтаж на точка се съмнявам че някоя фирма ще се навие да изгражда тази система за 250лв. все ще измислят нещо за да докарат цената около 500лв. , но ако се навие някои ще е добре дошло. И пак повтарям че всичко това дето го пишем е съчинение по картинка , трябва да се провери на две три места да се съберат няколко оферти и да с емисли!

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Сря 02 май 2007 15:34

Amorphiss написа:И моето мнение е такова че трябва да провери във няколко фирми ! Щомто казваш че е 350 добре не съм много сигурен за това не споря и е добра новина, значи е възможно като краина цена да легне около 5000-6000лв. ( посипвам си главата със пепел :lol: ) Относно цената за монтаж на точка се съмнявам че някоя фирма ще се навие да изгражда тази система за 250лв. все ще измислят нещо за да докарат цената около 500лв. , но ако се навие някои ще е добре дошло. И пак повтарям че всичко това дето го пишем е съчинение по картинка , трябва да се провери на две три места да се съберат няколко оферти и да с емисли!

:drunk :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”