Колекто ООД - Collecto Limited - вандалска мутренска проява

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Колекто ООД - Collecto Limited - вандалска мутренска проява

Мнениеот gergeto » Пет 04 мар 2016 15:34

Aз съм на мнение,а и съм сигурен че доста юристи са съгласни поне отчасти с мен,че т.нар. колекторски фирми преминават доста често границите на закона. Не мисля че е законен похват липсата на дискретност,а дори и напротив -публично огласяване и то по-такъв нагъл начин (лепене на уведомления по чужда частна собственост,за да я вижда длъжника) на данни за когото и да било.Дори финансовите задължения на всеки сами по себе си са лични данни.
Не съм длъжен да търпя някой по един или друг начин да "ми навира в лицето" финансовите задължения на съседа ми и едва ли не по този начин предупреждава всички съкооператори:' Внимавайте как погасявате задълженията си щото... Тия взеха да се изживяват като "ловци на глави" в Тексас. Ми като си направил такава фирма,имаш достъп до личните данни на длъжника- търси си го дискретно.Аз след като съм в едни нормални съседски отношения с комшиите си кво ме интересува финансовия статус на еди кой си от тях.Домоуправителя да не е Цацаров ,та да се самосезира. Ама трябва една цяла кооперация изпатила си от такива фирми да заведе едно колективно дело с/у фирмата,да се наложи да плаща тая фирма едни обезщетения за нанесени морални и материални щети,ама де такива закони... :banghead

bitsmart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колекто ООД - Collecto Limited - вандалска мутренска проява

Мнениеот bitsmart » Нед 06 мар 2016 2:49

Еми прав е колегата, за какво ще лепят точно там. Този "колектора" явно е доста тъп и не му достига елементарна логика, че не се лепи навсякъде където му е кеф. A тия фирми трябва да ги забранят, всяка компания трябва да си има графа - лоши заеми, кредити или каквото и да е и да ги отписва.
На мен ми бяха звъняли от някакви дето звучаха като фронтекс или подобно за някаква сметка от мтел. Нахраних ги и ги заебах ама те продължаваха да ми звънят още няколко пъти. Понеже обикновено си пазя бележките, намерих конкретните 9.90 от някакъв спрян телефон преди години и им казах, че съм я платил и имам бележката и само ако ми се обадят още веднъж ще намеря начин да им е*а майката и да си говорят с адвокатите на фирмата ми и магически не ги чух никога повече, защото това си беше по НК опит за измама.

Малко ти е мек гласа обаче, трябваше като тоя - https://www.youtube.com/watch?v=QkiIB-Vwvk0 Дали не са му оправили нещата :D

Виж някакви наредби, нещо, да им правиш мръсно. Ако си нямаш работа - перфектно. Имам един познат, който няма нищо за правене по цял ден и само жалби и неща пише за разнообразие. Ама за каквото се сетиш, дори една дупка на улицата месеци я бореше и накрая дойдоха да я запълнят :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”