клипче-ускорение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 май 2007 18:38

Само не разбрах за какво беше целия шум около клипа сякаш колегата е направил нещо невиждано,вярно че може да е странно как дава по-добро време от зададеното като за нов двигател,но никой ли не се замисля как точно е направено измерването на времето и колко е точно! Със сигурност при измерване на Божурище с професионална техника /не че някога ще стане/ нещата ще си дойдат на мястото :wink: Така че няма смисъл да се палите толкова,всички спорове по тези теми без свидетели /поне 10 човека/ и измервателна техника са си голяма говорилня :wink:

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Пет 11 май 2007 19:51

абе на второто клипче спира съмнително бързо.... :roll:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 11 май 2007 22:06

Абе според мен нещо има с километража. Предавателното му число е по различно. Провери го спрямо някоя друга кола.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Пет 11 май 2007 22:39

Bate Viktor написа:абе на второто клипче спира съмнително бързо.... :roll:

:lol: спира бързо, защото натискам спирачките, за да отбия и да обърна за втория опит
mishu написа:Абе според мен нещо има с километража. Предавателното му число е по различно. Провери го спрямо някоя друга кола.

числото е 935 - почти 99% съм сигурен, че е правилното, имам у нас и разглобен километраж с пред. число 950, но той е до 260км/ч. :!: кога ще вдигна аз толкова.
Все пак мерси за мненията, доста от тях са много логични и определено полезни, но мисля, че както каза колегата по-горе (а и аз в 1вото мнение) измерването е критичната част и май върху него трябва да се съсредоточим.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Съб 12 май 2007 11:30

Казвам го направо-това е ИЗМАМА.При превключването на единия клип от 3 на 4-та стрелката на километража ти се връща за момент видимо назад.Това се получава най-често когато движещите колела са ти във въздуха.В движение никога не става така или поне стрелката при превключване на предавките не се връща толкова осезаемо.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 12 май 2007 13:21

angel.1 написа:Казвам го направо-това е ИЗМАМА.При превключването на единия клип от 3 на 4-та стрелката на километража ти се връща за момент видимо назад.Това се получава най-често когато движещите колела са ти във въздуха.В движение никога не става така или поне стрелката при превключване на предавките не се връща толкова осезаемо.

Не си прав,като тръгва си чува как препилват гумите.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 12 май 2007 13:46

Може да е нещо с bitrate на филмчето. 13 секундното постижение не е съмнителното все пак колата е празна а по каталог това 16сек е за пълна и заредена кола ( поне така знам), по-скоро странното е 100-120 ускорението.
Един прятел имаше подобен проблем на аудито. от 80 до 130 стрелката се местеше супер бързо но след това доста време седеше на 130 а оборотите се вдигаха.

Потребителски аватар
angel.1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот angel.1 » Съб 12 май 2007 23:19

bomber написа:
angel.1 написа:Казвам го направо-това е ИЗМАМА.При превключването на единия клип от 3 на 4-та стрелката на километража ти се връща за момент видимо назад.Това се получава най-често когато движещите колела са ти във въздуха.В движение никога не става така или поне стрелката при превключване на предавките не се връща толкова осезаемо.

Не си прав,като тръгва си чува как препилват гумите.
То и на доста филми се чува как се препилват гуми.Да си чувал нещо за озвучаване?

Потребителски аватар
richard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот richard » Съб 12 май 2007 23:58

black` написа:
Ludia написа:
Tishku написа:
Tyan написа:снимай да се вижда и километража и пътя :)

Батко как знае беееееее :D

еми прав е щото мое да се закачил за некой да го тегли са .....и после вървял му голфа mhihi mhihi

Да бре оня ден го теглих тоя с боксера в баир за тва толко дава :lol: 8)

мен като ми изгоря бубуината, един колега ме тегли по магистралата със 120 в аварийното и изпреварвахме хорицата в най-дясната лента, а те само ни гедаха и ни се чудеха...

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Нед 13 май 2007 0:33

Доскоро карах такова голфче и пътвото което ще кажа, че мотора от снимките не е 1.3 карбуратор, и второ дори да приемем че този голф е 55к.с. по никакъв начин неможе да падне под 13 сек без да се бъзика здраво, трето с 98нютон метъра от 100 до 130 тази кола набира супер зле-силата и е до 100 на 2-ра, удариш ли 3-та си аут, дори Лада 2105 набира по добре след това. Моят беше правен с раздупчен карбуратор и върнат зъб на разпределителния вал и до 100км/ч се кантареше с голф1.6 (75к.с.) демек 1-ва и 2-ра,после....... :oops: :oops: та така мойто мнение е че има нещо гнило ама кое е??????

Потребителски аватар
jettro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jettro » Нед 13 май 2007 10:06

Еййй каква тема стана....колегата решил да си се покефи на колата, напривил си клип и го споделил и тук го зарихте с обвинения в измама, монтажи и т.н. За какво му е на човека да Ви лъже? Нито си я продава колата та да я хвали, че е супер бегачка.....за какво????

П.П. Аз скоро ще ходя до Велинград може да се разберем още някой клип да направим, хем и свидетил ще има....Пък после ще се почерпим в "РИМ" :D :wink:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Нед 13 май 2007 10:33

Доскоро карах такова голфче и пътвото което ще кажа, че мотора от снимките не е 1.3 карбуратор

Мотора е 1.3i

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Нед 13 май 2007 10:40

Ангеле, бъркаш това със стрелката при мене се получава дори когато отпусна газта и после дам отново - замисли се че колите ни на 15 и повче години имат доста повече от нормалния луфт на диференциала. По темата карал съм MH на човек който каза "Жената си давам ама колата не" :) и доста по слебо вървеше а моторчето и беше перфектно, на този клип стигам до извода че върви повече от 1.8 :?: :?: :?: но пак казвам инжекцион 1.3 не съм карал, Г3 1.4 сум карал и е по слабичко от моята за 1.3 незнам ама................

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 13 май 2007 10:53

angel.1 написа:То и на доста филми се чува как се препилват гуми.Да си чувал нещо за озвучаване?

Не мисля че момчето ще тръгне да го озвучава :!:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 13 май 2007 10:54

Набира нереално бързо за 1.3 :wink:, има уловка 100%, но каква е тя не се знае, дали е неточен километраж, гуми и т.н не е ясно.

Колата си набира направо като 1.8 и дори след 100км/ч не се задъхва. :lol:

Другото, което ми направи впечатление, е че стрелката се движи с почти едно и също темпо от 0-110км/ч, което също не е реално.

:lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”