Пресен пример, в които много от Вас са били участници и свидетели.
Цариградско около Врана е 60км ограничение, като на места е и 50. Три плътни колони, като аз съм в най-дясната карайки по правилата, като в тази лента сме само такива, другите 2/3 от движещете с малки изключения се движиха не по правилата, къде с 20 или 30 отгоре, като имаше едни чичковци с черни Мерцедеси и тн. които очевидно караха с доста над 100.
Е, добре сега питам аз - трябва да предавам на КАТ всички около 30 нарушителя или избирателно да го правя за тея/тези евентуално, които са застрашили моята сигурност и не само, с някоя неадекватна маневра, като зиг-заг изпреварване? Тук по-скоро ще си от типа "доносник", приет по нашите среди. Не сме дорасли да го чувстваме, като дълг и задължение, като видим нещо нередно да го предадем на компетентните органи без значение от характера му. И не защото, ще причим нечий проблем а защото така трябва. Не сме Германия, нито Америка!
Въобще няма да се замисля да предам някои на КАТ н.пр. ако ме засече в планината и реално е застрашил живота ми и живота на моето семейство, ако преди това......
Лошото в случая е че сме научили по този начин да оцеляваме, къде с бухалки,тупаници и шутове, ножове и пистолети.
За това Ви приканвам на първо място да мислим и да бъдем повече ЧОВЕЦИ, щото наистина се изтрепахме по тези пътища!!!
Да се върна на снимането - за мен, би било по-логично да се награждават гражданите с някакви плакети и грамоти, но не и с парични средства. Другото е примерно за всеки 100 или 1000 нарушителя по твой/мой сигнал бонус "минус едно леко нарушение"....
Логичното би било за мен да се дава % (н.пр. 2%) от акта или фиша на полиция съставил го, като бонус. Тогава пък сигурно ще ни скъсат за липсата на бинт и реванов в аптечките.....