Разтрогване на договор за лизинг извън търговски обект с „Велмакс Лукс” ЕООД ЕИК 204470750

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Разтрогване на договор за лизинг извън търговски обект с „Велмакс Лукс” ЕООД ЕИК 204470750

Мнениеот icoico » Чет 12 сеп 2019 10:52

Дистанционният елемент се състои сключването на сделка извън търговски обект. Ибо пробутването на глупости от сорта "тенджера от супердупераерокосмическа сплав с термокомпютър" доста по-трудно би минало в магазин, където за десет пъти по- малко пари има абсолютно същите тенджери от същата китайска неръждавейка с алуминиево дъно и обикновен термометър на капака. Абе направо е невъзможно, както го е проумял още преди тридесет години "швейцарецът" Милан Янкович, таткото на пирамидата, наречена Цептър :a045

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Re: Разтрогване на договор за лизинг извън търговски обект с „Велмакс Лукс” ЕООД ЕИК 204470750

Мнениеот MMX » Чет 12 сеп 2019 10:55

Дали са ѝ обещали 200лв премия, ако намери друга хипнотизирана, която да даде 3500-4500 за тенджери? Нали това е важен елемент от MLM.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 12 сеп 2019 10:57

Всъщност мултилевъл маркетинга надгражда директните продажби. Първо те са се появили в щатите преди много години. Причината е била трудното достигане на новите стоки до клиентите в буша по села и паланки. Там магазини няма, но пък ако хванеш един бушмен да ти продава стоката сред роднините срещу комисион е перфектно. После се надгражда с мултилевъла и като сложиш към всичко това и малко проповеднически прийоми и тактики, се получава големия качамак, заради който теглиш кредит за тенджери. Аерозоли с наркотици няма, всичко е добре смазана психологическа машина за създаване на интерес, привличане и задържане на вниманието.

Много пирамиди се прикриват като MLM компании, от където идва пък лошото им име.

Всъщност, ако разгледаме конкретния случай, тази тенджера, която струва 3500 лева, притежава ли някаква невероятна уникалност и има ли аналог, който се продава свободно?

Имал съм подобна ситуация с рейнбоу. Приятел решава, или по-точно майка му, да си купи рейнбоу. Ама за да вземе 50-60% отстъпка (ехаа), трябва да уреди поне 3 презентации (които се правят от професионалист, тя само присъства). Аз съм едната жертва. Нямам време да се занимавам, но все пак му правя услуга, организирам цялото шоу да е в нашите, като майка ми да седи и гледа. След презентацията тя ми се обажда да ме пита дали не искаме да си шернем една прахосмукачка. За половин час бях в тях и чак след като се убедих, че нищо не е подписала, изпратихме "гостите". Много са добри, спор няма.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 12 сеп 2019 11:05

И у нас са идвали веднъж от "Рейнбоу". Ако не си наясно поне с базовите похвати на психологическата манипулация(по мое мнение всеки, който има дете би трябвало да е наясно :mhihi ) може да ги помислиш за магьосници. Всъщност повечето такива са обикновени дилетанти, зазубрили няколко страници подробни инструкции. Всяко излизане от шаблона на т.нар."презентация" им претоварва оперативната памет :biggrin

П.П. И за да не сме офф, по последния въпрос от предно мнение- молим:

Не е необходимо да работиш тежко, за да постигнеш успех.

Погрижи се за своето бъдеще и се присъедини към нашата организация, която се грижи не само за здравето на своите Клиенти, но и за най-високия стандарт на своите служители.
Виж колко бързо можеш да се превърнеш в идол за самия себе си, ако се погрижиш за себе си още днес. Ти също можеш да получиш достъп до знанието и да започнеш да печелиш като разпространяваш идеи.

Няма да повярваш колко е приятно това.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 12 сеп 2019 13:16

VWGT написа:Всъщност мултилевъл маркетинга надгражда директните продажби. Първо те са се появили в щатите преди много години. Причината е била трудното достигане на новите стоки до клиентите в буша по села и паланки. Там магазини няма, но пък ако хванеш един бушмен да ти продава стоката сред роднините срещу комисион е перфектно.
Дали е така или е част от легендата-оправдание за баламосване на потенциални жертви.

VWGT написа:Много са добри, спор няма.
Много добри - спорна тема. Слушах веднъж преди доста години една подобна. След като ѝ отказаха невероятната прахосмукачка започна да нервничи и да се сърди с оправдания от типа "Ама аз съм я разпечатала". Уж дошла за демонстрация, а по думите ѝ си направо задължен да я купиш. Ако аз бях я викал, щях да я изритам по стълбите за такава наглост. Да знае, че работата ѝ не е лесна и има рискове.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Разтрогване на договор за лизинг извън търговски обект

Мнениеот bobocamaro » Чет 12 сеп 2019 14:17

icoico написа:..той същият Милан Янкович от....Белград беше... май?

Да :Mr Green Fun
Ти какво си се хванал с тея чирепи цептер, та цептер. :screwy
Корупция по етажите на властта, поддръжка режима на Милошевич и самият него, снабдяване терористични орг. с оръжие
офшорки по Панама, Кипър, Вирджински острови...собствена действаща банка. Tенджери... :h020

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 12 сеп 2019 17:24

С никого не съм се хванал аз. Просто продуктите на Янкович изплуваха отнякъде в темата като еталон за тенджерно качество, Поршето в кухнята един вид :smile

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Чет 12 сеп 2019 21:27

Горките хора. Едните "насила" ги карат да си купуват тенджери за 4500лв, други да хвърлят 10 бона през терасата...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 13 сеп 2019 5:45

Mishonti написа:Горките хора. Едните "насила" ги карат да си купуват тенджери за 4500лв, други да хвърлят 10 бона през терасата...

Плюй си в пазвата да се запознаеш на собствен гръб възможно най- късно с правотата на поговорката "стари хора- малки деца". Ако изобщо.

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пет 13 сеп 2019 14:22

Тук за стари хора ли става на въпрос?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 13 сеп 2019 14:52

Тоест, преди да отвориш приказка за хвърлящите по 10 бона през терасата ли? Зависи от критерия. Обикновено изпатилите от напористи ловци на бонуси също са хора на възраст.

Потребителски аватар
summer_smile_
Автомобил: Passat B7 Alltrack
Двигател:

Мнениеот summer_smile_ » Пет 13 сеп 2019 19:34

Следващият с безмислено мнение получава награда предупреждение. Заповядайте в петъчната тема, ако ви се спами.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Пет 13 сеп 2019 19:44

Тъй... Мисля, че сагата приключи. Днес са си приели трите кашона, заедно с уведомлението за прекратяване на договора.
От тук следва разходка до Спиди за нещо черно на бяло, че са си взели боклуците, после до TBI и то май друго не остана :mhihi

Продължава да ми изглежда прекалено лесно с оглед на всички дела, както и колективния иск на КЗП срещу тия.
Но в края на краищата "Велмакс Лукс" ЕООД май излиза като коректна фирма, с изключение на някои служители в кол центъра им.

Мисля, че темата се изчерпа и, както каза колежката - мод, май следващите мнения са за петъчната :beer

Благодаря на всички, които се включиха! :love.vwclub

П.П. Цялата презентация се оказа, че била доста "интересна", така че ако има желаещи, утре мога да я опиша сравнително подробно .

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 13 сеп 2019 20:40

Ами опиши.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Нед 15 сеп 2019 20:25

Тъй, както казах цялата работа е психо номера и явно работят.
Предисторията е произволно обаждане с покана за демонстрация на кухненско оборудване, като щяло да има подарък керамичен сервиз (впоследствие подаръка се оказва пластмасов часовник за 0.50лв ама това е друг въпрос :mhihi)
Презентацията се състои в зала Варна на хотел Черно море.
На влизане се записват имената на всички присъстващи. Междувременно върви повдигаща настроението музика (техно или нещо такова, всичко е преразказ по картинка)
След като се представя, водещият задава въпроса "Кой знае какво е Цептер?". Хората отговарят с вдигане на ръка и се почва едно обясняване как тая система била много хубава ама струвала €2500. А те, нашите мили пловдивски убавци, давали техния комплект тенджери само за 4500лв.
Следва демонстрация на теглото на тенджерите като пускат две да се въртят из публиката (около 15 души) и, междувременно, демонстрация как не се драска дъното (да, ама на оребрена тава, която и да се надере, не може да се види :exclaim)
После се демонстрира как може да се правят 3-4-5 манджи наведнъж ама просто се нареждат тенджери една върху друга. После цялата пирамида се разваля и следва готвене :mhihi
На въпросната оребрена тава нареждат свинска врата пържола, пилешка такава от бут, и една наденица, и ги слагат на техния си котлон (индукционен, добре изглеждащ и струва 600 камъка :horror). Без мазнина, естествено.
Оставят "скарата" и се захващат да правят "свинско със зеле за 11мин" в техния "мултивар" (тенджера под налягане, демек :mrgreen). За целта обаче си избират помощник от публиката, който, човечеца, в крайна сметка просто виси там като сопол (да не ползвам друго сравнение :mhihi) и гледа какво прави "готвача".
Хваща се и друг от публиката, който да засече 11те минути.
Докато зелето се готви, вече се говори за томбола с неописуема награда и как този, който я спечели, ще е голям късметлия. Раздават някакви визитки с номера на тях.

Зелето е готово и правят мини порцийки за всеки да пробва. Оказва се, че наистина всичко е сготвено и му липсва само една идея сол (ама нали идеята е да готвим здравословно).

Разкрива се и каква е наградата. А тя е 1000лв отстъпка от цената на тенджерите плюс подарък котлон и мултивар :screwy

Профилактично питат кой би си купил комплекта и всяка промяна на мнение от Не към Да следва да бъде отбелязана на висок глас от водещия.

В края на краищата който си е променил мнението получава въпросната награда и веднага бива привикан от някой от асистентите на водещия да оправят сделката.
Освен на куп, сумата може да бъде платена на вноски към TBI и Unicredit, както и към тяхната фирма без оскъпяване, като офертата е 1100лв аванс плюс още 3 вноски по 800лв.

Междувременно шоуто продължава като вече се рекламират масажор, комплект ножове, някаква двойна тава и уред за автоматично почистване на прозорци. Там вече не съм наясно ама 100% се е намерило кой да си купи :mhihi :mrgreen :mhihi

Общо взето по разкази каквото съм запомнил, е това.

ВИНАГИ имайте едно на ум при такива произволни обаждания и, дори да отидете, внимавайте какво ви се предлага и колко точно НЕ си струва!!!

Пак казвам, към момента фирмата се оказва коректна, но въпреки всичко всички тия дела не може да са били за нищо.

Още веднъж благодаря на всички! :love.vwclub

Върни се в “ОФФ-Топик - други”