bTV извънредна емисия - Безредиците в Красна поляна

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 15 авг 2007 12:27

Pichaga написа:апропо чехите мащаха гетата, щото ЕС им скръцнаха сус зуби
апропо 10 летие на ромското включване сме
а как го правят в румънско, там има поече цигани
чефито, идат избори нищо нема им направят

Няма да направят, защото са тъпи.. От цялата работа ще спечели само Атака - още 10-на % на следващите избори.
Мисълта ми е, че от това, че не действат твърдо и решително, само губят, и напрежението ще ескалира.
Циганите вече знаят, че в техния си квартал никой нищо не може да им каже. Преди около месец имаше случай на битов скандал във Факултета, викнали полиция, ония отишли, тръгнали да арестуват някакъв мангал, който искал да заколи жена си. За секунди се събрали 100-ина човека, полицаите викнали подкрепление, и ЕДВА СЕ ИМЪКНАЛИ (имаше и ранен полицай). Арестувани "роми" - няма.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 15 авг 2007 12:31

scuba написа:Имаше една много умна мисъл на Тери Пратчед...
"На този квартал ще му помогне или много голяма правителствена помощ, или (за предпочитане) огнемет"

Ако си му фен ще знаеш, че се пише ПратчеТ, а не ПратчеД.
Не ти е БратчеД :lol:
Иначе цитата е абсолютно уместен, аз съм за второто, с правителствената помощ мангалите ще си купят жисиеми , сатлитни антени и мерсидеси, и пак ще си живеят по-старому.
Това им е в гена, затова геноцид.

НИКОЙ,НИКОГА И НИКЪДЕ НЕ МОЖЕ ДА ИНТЕГРИРА ЦИГАНИН В НОРМАЛНО ОБЩЕСТВО!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 15 авг 2007 12:40

Veso101 написа:

винаги съм знаел че това е така, ама пусти му политици се опитват да го направят....мама е социолог и ми е казвала като малък че циганите /за бога те са цигани а не роми/ искат да живеят така и това им е едва ли не генитично записано...стадното им чувство и останалите обществени нагласи са на съвсем различна настройка....няма шанс...

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 15 авг 2007 12:42

Майка им стара и на цигани и на държавници ... кво е това бе?! Кербала?! как ще си ходя аз из квартала и невки боклуци без нищо ще налитат да ме бият, айде сиктир.
Мене лично са ме тупали такива коп*****а само че в 92ро училище, а не в 28мо ...
Значи не става - никъде няма такива неща. Оня ми броди със сопа, полицаят не смее да го пипа. Бой по манерката бре - кви са тия?! Да счупят главите на 50сетина такива и там ще се окопаят останалите в лайна и няма да излизат и няма и кирливите каруци да ги има из столицата ни.

Значи - прави се закон за защита на полицая ако няма такъв и оня почва да ги тупа и готово. Докога ще е това? За какво ни е полиция в противен случай. Да ги разпуснат и да ги направят комбайнери или нещо друго тия момчета, за какво ги пускат с пагоните да се мъчат като са безсилни и нямат права?

И сега сигурно не трябва да си плюя държавата, а кой - законодателните органи може би?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 15 авг 2007 12:43

chefito написа:
Veso101 написа:

винаги съм знаел че това е така, ама пусти му политици се опитват да го направят....мама е социолог и ми е казвала като малък че циганите /за бога те са цигани а не роми/ искат да живеят така и това им е едва ли не генитично записано...стадното им чувство и останалите обществени нагласи са на съвсем различна настройка....няма шанс...

тука според мен сте в много голяма грешка !!!

само едно мога да ви кажа.. работех 6 месеца в кв "долно езерово"
и знам едно .. има 2 типа цигани
с тези с които аз си имах работа .. по точни хора от тях до СЕГА не съм срещал!!! само това знам .. и сега когато ходя там от време на време ме имат като приятел с когото излизат всеки ден !

грешите и за циганите и за турците понякога!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 15 авг 2007 12:44

Не съм съгласен, че не могат да се интегрират - познавам цигани адвокати, лекари, хирурзи (доколкото знам Чирков е циганин), и те са си нормални хора.

Но истината е, че държавата не прави нищо да ги интегрира, дори напротив - циганите в гетата не плащат ток, не работят, получават помощи, обръща им се специално внимание преди избори, ухажват ги, няма нормални училища там.. Всичко това насажда напрежение.
От друга страна - има и богати цигани. Те се занимават предимно с проституция, фалшив алкохол, кражби на метали и т.н.
Нямате представа колко богати цигани има, на които не им личи изобщо - живеят в гетото, но имат плазма, сателит, климатик и т.н., и МНОГО злато.

За да се интегрира едно общество, трябват равни закони за всички, и равни условия за старт - или поне доколкото е възможно. Поне образование да им се осигури, останалото ще стане постепенно. По малките градове и села м/у другото са доста по-напред с интеграцията. отколкото в големите - там циганите са отделени в гета и е страшно.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 15 авг 2007 12:45

изключения винаги има визорче...имам добър приятел циганин, който го е срам от останалите цигани...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 15 авг 2007 12:48

ACCELERATOR написа:Нямате представа колко богати цигани има, на които не им личи изобщо - живеят в гетото, но имат плазма, сателит, климатик и т.н., и МНОГО злато.

аз живея близо да Кардарашите-престъпници от сой, държат половината джебчиийки оттук до Мадрид и преди нелегалния алкохол
на поздравяват, няма пиянски истории и оргии, живеят в обществото нормално, карат си С класите и строят прогимназии

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 15 авг 2007 12:49

п.с. тука ми се струва че никой не е живял в цигански квартал и е гледал мангалите само по ТВ-то...

акселераторе: тези доктори, адвокати и прочие са получили възпитанието и образованието си едно време при възродителните процеси...живяли са в съвсем различно общество и са спазвали закони...тука говорим за истинските мръсни цигани, пияни зяляни които киснат по цял ден в гетото....тези които ти си дал за пример не са цигани в нарицателното значение на думата от десетки години...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 15 авг 2007 12:51

Pichaga написа:
ACCELERATOR написа:Нямате представа колко богати цигани има, на които не им личи изобщо - живеят в гетото, но имат плазма, сателит, климатик и т.н., и МНОГО злато.

аз живея близо да Кардарашите-престъпници от сой, държат половината джебчиийки оттук до Мадрид и преди нелегалния алкохол
на поздравяват, няма пиянски истории и оргии, живеят в обществото нормално, карат си С класите и строят прогимназии

пи тия са шефовете :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 15 авг 2007 13:08

chefito написа:
Pichaga написа:

пи тия са шефовете :)

епа да де
с другите няма досег, слава богу

Чефито, да не си патил от лос мангалос :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 15 авг 2007 13:11

chefito написа:п.с. тука ми се струва че никой не е живял в цигански квартал и е гледал мангалите само по ТВ-то...

акселераторе: тези доктори, адвокати и прочие са получили възпитанието и образованието си едно време при възродителните процеси...живяли са в съвсем различно общество и са спазвали закони...тука говорим за истинските мръсни цигани, пияни зяляни които киснат по цял ден в гетото....тези които ти си дал за пример не са цигани в нарицателното значение на думата от десетки години...

Aми съгласен съм, но щом тогава е ставало, значи може.
Колкото и да ви се иска - не могат да се изтребят, нито да се изселят. Не може и така да се оставят нещата, както са сега. ТРЯБВА да се интегрират. Факт. А това, че нямаме държава е нищено в много теми досега. И в темата за емигрантите в Америка, и в темата за наводненията, и в темата за Стависки, и в много други теми.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 15 авг 2007 13:18

Vizor написа:
chefito написа:
Veso101 написа:

тука според мен сте в много голяма грешка !!!

само едно мога да ви кажа.. работех 6 месеца в кв "долно езерово"
и знам едно .. има 2 типа цигани
с тези с които аз си имах работа .. по точни хора от тях до СЕГА не съм срещал!!! само това знам .. и сега когато ходя там от време на време ме имат като приятел с когото излизат всеки ден !

грешите и за циганите и за турците понякога!

Да, има и такива, но проблема е че са 5% от всичките.
Както има и 5% българи , които живеят като цигани.
Открий разликата в цифрите.
Ние също ползваме цигани за общи работници, е тия осраха и окрадаха всичко, на 2 циганина трябва да има 1 пазвантин.
За турците никога нищо лошо не мога да кажа, те си имат един голям проблем- Доган се казва, иначе хората са си добри и работливи в болшинството от случаите.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 15 авг 2007 13:38

ACCELERATOR написа:Aми съгласен съм, но щом тогава е ставало, значи може.
Колкото и да ви се иска - не могат да се изтребят, нито да се изселят. Не може и така да се оставят нещата, както са сега. ТРЯБВА да се интегрират. Факт. А това, че нямаме държава е нищено в много теми досега. И в темата за емигрантите в Америка, и в темата за наводненията, и в темата за Стависки, и в много други теми.
през 80-те съм бил малък за тез неща, но помня :012: тогава във блоковете около нас, бяха вкарали по няколко цигански семейства с цел да се интегрират. Докато живеех там си бяха съвсем нормални, играл съм си с тях, няма грижи, обаче дойде демокрацията и нещо им стана, половината си продадоха хАпартаментите и отидоха някъде по катуните с родата, другите викнаха родата и направиха катуни ... докато бяха цигани някак по-разбрани бяха, ама от как са роми - зле.
Генът си е ген, който много го тресе да си ходи на село, който остане ще се съобразява, ако не - бой-ебане с подфъргане и скубане под мишниците до пълна интеграция.
И полицията да се стегне в кръстта щото иначе Вззелин ще ги натегне

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Сря 15 авг 2007 14:05

VWGT написа:
ACCELERATOR написа:Aми съгласен съм, но щом тогава е ставало, значи може.
през 80-те съм бил малък за тез неща, но помня :012: тогава във блоковете около нас, бяха вкарали по няколко цигански семейства с цел да се интегрират. Докато живеех там си бяха съвсем нормални, играл съм си с тях, няма грижи, обаче дойде демокрацията и нещо им стана, половината си продадоха хАпартаментите и отидоха някъде по катуните с родата, другите викнаха родата и направиха катуни ... докато бяха цигани някак по-разбрани бяха, ама от как са роми - зле.
Генът си е ген, който много го тресе да си ходи на село, който остане ще се съобразява, ако не - бой-ебане с подфъргане и скубане под мишниците до пълна интеграция.
И полицията да се стегне в кръстта щото иначе Вззелин ще ги натегне

Това е защото народната власт им е казала , че а са мръднали, а са ги заровили в общ гроб.
СТРАХ му е майката.
То с всички хора е така, но циганите са по-освободени.
Защо германците и англичаните не правят золуми в техните си страни- защото от затова няма да излазат, а тук........ свободия.
Там е целия проблем.
Ако на цялата махла им нацепят гьона с палките другия път ще се замислят.
Тях и затвора не ги плаши, там хем те хранят, хем е топло, по-добре е от махлата.
Тези мангали (не хора) са неспасяеми

Върни се в “ОФФ-Топик - други”