Кремиковци отива за скрап

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 26 ное 2007 11:29

Geleto написа:
Rabbit_TDI написа:А БВП кой ще прави като го изравнят със земята .

А ти как мислиш плащат данъци като внасят руда от Аржентина? Колко задължения им опростха по времето на Иван Костов? Колко са им в момента?

Преориентация на производството.Преосмисляне на пройзводството.Подобряване на пройзводството.Модернизиране на пройзводството.Внасяне на суровина от другаде........................Великобритания е един от най-големите пройзводители на стомана - да не мислиш че го копат от Темза :lol:
P.S.Ако Кремиковци беше в Варна ,или Бургас ти е през....... ако ще от Австралия да идва рудата.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пон 26 ное 2007 11:30, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 26 ное 2007 11:30

Абе завод, то хората живеят върху нерекултивирани уранови мини та вие за един завод ли сте. Какво ще ви стане. :roll: :) Пък и в тая София има доста по гнусни неща от тоя завод. :? От тая мъгла си пролича много добре колко струва тоя град. Всичко стана черно по джама. :005: :014:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 26 ное 2007 11:38

хора втори декември наближава
това е истината :lol:

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Пон 26 ное 2007 11:51

Какво за 2-ри Декември? :CSKA
Колкото до Кремиковци - трябва да се затвори и разруши незабавно!
Там работели хора, а колко хора дишат отровата на Кремиковци?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: :))

Мнениеот maks » Пон 26 ное 2007 12:06

Perso написа:!
Там работели хора, а колко хора дишат отровата на Кремиковци?
Глупости,просто си набавят необходимите минерали,матели...такива работи.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 26 ное 2007 15:11

колкото за кремиковци в съботвния капитал има удна убава статия, как митал /не е мангал, да се чете митал/ е заложил сума ти активи от кремиковци, за да вземе кредит на на фирмата си, която е купила кремиковци, от някаква английска финансова институция и бил нещо попрестанал да плаща
ко става, взимаш кредит за 300 милиона, на фирмата си, залагаш активи, обезценени на другата си фирма и не плащаш
англичаните като са хитри да си продават доменните пещи за скрап,
може и да не стане де, но статията е интересна

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 26 ное 2007 15:59

connor cane написа:... локацията на този завод е неправилна. но в началото (а кремиковци е отворен, мисля, през 1963), се е смятало, че е възможно рудата, която се добива в района, да задоволи нуждите на комбината. да ама не - крайно недостатъчна е. a транспортът на съровината оскъпява продуцията неимоверно много. :wink:

Те геолозите до последно в края на 80-те спореха дали рудата, добивана в находището на комбината има правото да бъде наречена желязна (има-няма 30% Fe). Братушките също са били против изграждането на металургичен комбинат работещ по тази технология на това място. Когато Живков, търсейки съдействие споделил с Хрушчов за грандоманските си идеи, онзи го запитал: "Вие какво искате да правите - чайник или металургичен завод?".

"Кремиковци" си отива - бавно и сигурно...

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 26 ное 2007 16:01

Ludia написа:
brabus написа:Би ли отишъл да живееш след 5 г в нов китен квартал изграден върху земята на този завод????

ако цената на апартаментите е сносна, и ако инфраструктурата на квартала е добра, защо не?
и ше ти пораснат цици като тея на аватара :lol:

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Пон 26 ное 2007 16:17

комбината колкото е на горе толкова има и на долу ако решат да го махат ще им трябват поне 10г. за да го изчистят

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 26 ное 2007 16:48

...

Последна промяна от Nafta на Пон 09 юни 2008 16:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 26 ное 2007 17:33

кремиковци е една голяма соцнедомислица, построили са го и после са установили че рудните залежи са съвсем малки, всички такива предприятия се правят до море или река, отдавна, много отдавня трябваше да отиде за скрап спорред мен

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Кремиковци отива за скрап

Мнениеот groznika » Пон 26 ное 2007 18:27

connor cane написа:колеги, ето какво прочетох днес:
http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=212574

никога няма да се оправим.
този завод, ако се модернизира и работи на пълен капацитет, може да храни половината ни държавичка.
а то кво стана - дадохме го на мангалите (индийци), те му е....ха майката, а сега ще го разпродатат, ще си изкарат парите двойно и тройно, и чао до скив :evil:
защо позволихме цигани да стопанисват едно от най-важните предприятия за икономиката ни? какво можехме да очакваме от тях.
от мен да знаете, колеги - индийците са долни измекяри, мизерници, скъперници, миризливци и пълни нещастници. знам, че във форума расизъм не се толерира, а аз най-малко съм расист, но това е безобразие!!!
нашите бащи и дядовци са построили този комбинат с честния си труд и огромни усилия, а шепа управляващи дупедавци позволяват с него да се разпореждат цигани.
все пак - аз съм горд, че съм българин - дано нещата се оправят, ама не вярвам да е скоро. :( :arrow:

Както вече виждам колега, доста хора не са съгласни с мнението ти. Позволи ми да се наредя и аз сред тях. Сега ще се обоснова защо:
1. Този завод не е строен от дядовците ни, а от великата майка СССР от която е време да се отлъчим.
2. Заводът е така съобразен, че точно ти, аз и всички софиянци да се налъхаме най-качествено с различни газообразни отпадъци от тежката промишленост.
3. Идеята за тежка индустрия в БГ се е появила по соц време и няма никаква опора спрямо ресурсите на страната. Демек нямаме нужда от подобно нещо и то далеч не би могло да храни половината страна.
4. Кремиковци е на загуба през всеки един ден от съществуването си! Дълговете които има са аналогични с външните на страната ;)
5. Там производство от доста години реално няма и няма смисъл да се поддържа подобно място.
6. Месомелачката на този комбинат е унищожила не един човешки живота и преди да се възмущаваш от новината за затварянето му е редно да си дадеш сметка и за тези неща.
7. Спесифичните и печеливши отрасли на предприатието бързо и лесно могат да бъдат прехвърлени в по-модерни и развити бази, а сегашната руина спокойно може да бъде затрита :)

Като цяло подкрепям идеята Кремиковци да се сравни със звмята, но за съжаление ми се струва, че това няма да се случи скоро...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 26 ное 2007 18:32

Само да не го виждам ,като се прибирам от мачове ще мие достатъчно удоволствие.Дали е има квартал или не ми е все едно.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 26 ное 2007 20:22

Така трябва :!:
Едва ли на Софиянци им е приятно да дишат тия отровни газове и тем подобни :!:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 26 ное 2007 20:54