connor cane написа:колеги, ето какво прочетох днес:
http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=212574никога няма да се оправим.
този завод, ако се модернизира и работи на пълен капацитет, може да храни половината ни държавичка.
а то кво стана - дадохме го на мангалите (индийци), те му е....ха майката, а сега ще го разпродатат, ще си изкарат парите двойно и тройно, и чао до скив
защо позволихме цигани да стопанисват едно от най-важните предприятия за икономиката ни? какво можехме да очакваме от тях.
от мен да знаете, колеги - индийците са долни измекяри, мизерници, скъперници, миризливци и пълни нещастници. знам, че във форума расизъм не се толерира, а аз най-малко съм расист, но това е безобразие!!!
нашите бащи и дядовци са построили този комбинат с честния си труд и огромни усилия, а шепа управляващи дупедавци позволяват с него да се разпореждат цигани.
все пак - аз съм горд, че съм българин - дано нещата се оправят, ама не вярвам да е скоро.

Както вече виждам колега, доста хора не са съгласни с мнението ти. Позволи ми да се наредя и аз сред тях. Сега ще се обоснова защо:
1. Този завод не е строен от дядовците ни, а от великата майка СССР от която е време да се отлъчим.
2. Заводът е така съобразен, че точно ти, аз и всички софиянци да се налъхаме най-качествено с различни газообразни отпадъци от тежката промишленост.
3. Идеята за тежка индустрия в БГ се е появила по соц време и няма никаква опора спрямо ресурсите на страната. Демек нямаме нужда от подобно нещо и то далеч не би могло да храни половината страна.
4. Кремиковци е на загуба през всеки един ден от съществуването си! Дълговете които има са аналогични с външните на страната
5. Там производство от доста години реално няма и няма смисъл да се поддържа подобно място.
6. Месомелачката на този комбинат е унищожила не един човешки живота и преди да се възмущаваш от новината за затварянето му е редно да си дадеш сметка и за тези неща.
7. Спесифичните и печеливши отрасли на предприатието бързо и лесно могат да бъдат прехвърлени в по-модерни и развити бази, а сегашната руина спокойно може да бъде затрита
Като цяло подкрепям идеята Кремиковци да се сравни със звмята, но за съжаление ми се струва, че това няма да се случи скоро...