ГСМ Оператори. Кой,какво ползва?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Важното е да се знае, че съм работил и в други оператори и съм и клиент. Така, че се поставям на мястото на всички. Ще има недоволни но работата ни е да имаме много повече доволни клиенти, а всеки ден виждам адски много такива. Ако някой има проблем с номер или не му е ясно нещо може да ми пише на лични, тъй като съм много зает ще направя всичко възможно да отговоря в рамките на един ден.
М-тел, може и да не е перфектния оператор но за момента е най-добрия в България и фактите си го доказват.
Много интересен е въпроса с преносимостта на номерата, мога да ви кажа, че от доста години следвам това с което се занимавам, а и като цяло имам стаж над 7 години. Ако някой, чертае края на Мтел след въвеждането и вярвайте това няма да стане. Винаги има един процент от хора, които често сменят операторите сим, а и виждам тук има такива потребители. Този процент е прекалено малък, за да повлияе на разширяването на фирмата. След няколко години ще дойде момент в който трупането на абонати ще спре и единствено ще трябва операторите да се грижат за тях. Тогава ще наблюдавате телефоните с предпосване и подаръци. Това най-вероятно ще се случи до 1-2 години. Колкото до системата за преносимост, Глобул и Вивател така и не бяха готови технически, а по-скоро всичко бе медиен трик, за да може да привлекат известен брой абонати след евентуалното и въвеждане. Като цифри в самата система М-тел е вложила 3 пъти повече пари от колкото другите оператори. Споразумението е подписано и това ще се случи средата-началото на есента на 2008-ма.
М-тел, може и да не е перфектния оператор но за момента е най-добрия в България и фактите си го доказват.
Много интересен е въпроса с преносимостта на номерата, мога да ви кажа, че от доста години следвам това с което се занимавам, а и като цяло имам стаж над 7 години. Ако някой, чертае края на Мтел след въвеждането и вярвайте това няма да стане. Винаги има един процент от хора, които често сменят операторите сим, а и виждам тук има такива потребители. Този процент е прекалено малък, за да повлияе на разширяването на фирмата. След няколко години ще дойде момент в който трупането на абонати ще спре и единствено ще трябва операторите да се грижат за тях. Тогава ще наблюдавате телефоните с предпосване и подаръци. Това най-вероятно ще се случи до 1-2 години. Колкото до системата за преносимост, Глобул и Вивател така и не бяха готови технически, а по-скоро всичко бе медиен трик, за да може да привлекат известен брой абонати след евентуалното и въвеждане. Като цифри в самата система М-тел е вложила 3 пъти повече пари от колкото другите оператори. Споразумението е подписано и това ще се случи средата-началото на есента на 2008-ма.
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
The Red Guy написа:Mтел, на Глобул никога няма да стана абонат, щото за мене са дръгливи педали, поради ред причини, които не ми се изброяват. Мтел имат най-бавното обслужване в бизнецентровете си и затова не ги харесвам , обикновено ходя там когато имам нужда да се скарам с някой и ми действа наистина много отпускащо като напиша 2-3 оплаквания с входящ номер и като почнат да звънят да ми се извиняват. Нищо не правят фактически, но поне си го имам моралното удовлетворение. Ако мога да си прехвърля номерата -ВИВАТЕЛ, без да се замислям, въпреки че сме клиент клас "М".
и как определи Глобул като дръгливи педали?
Сподели моля те защото съм с тях от самото им начало и проблеми не съм имал никакви, освен че на скоро от 250 отидох на 20 минути, но се обадих и хората го оправиха веднага.
Виж Ментел е друга бира, там всеки месец трябваше да си проверявам подробната разпечатка.
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Uneek написа:Я някой от бранша да обясни повече за това прехвърляне на номера?
Аз не мога да си го обясня... Примерно имам телефон на мтел и мина на вивател - 0887/ххх УУУ примерно ми е номера, и след това същия ли си остава? А хората които ме търсят, или са ме добавили в безплатни минути, няма ли да ги чарджи това прехвърляне? след като се сменя операторА?
прехвърлиш ли се с Мтел номера си на вивател, абоната които ти звъни от друга мрежа ще чува гласово предупреждение, че номера е регистриран към вивател. Той ще избира дали да продължи.
Ако са те добавили в безплатните си минути, а ти си вече на вивател ще ги таксува разбира се, като разговор Мтел-вивател.
Последна промяна от moleo на Чет 13 дек 2007 9:07, променено общо 1 път.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Мтел! Не съм ги сменял и немисля да ги сменям!
Много се дразня и не мога да разбера хора, които през няколко месесца си сменят номера. Аз не мога да го разбера това между операторно номадство
+ това цените са изравнени. Глобул пуска някаква промоция и за момента те са по-изгодни, после Мтел пуска същата и така. Ако си направиш някои изчисления ще за бележиш, че при идентични тарифни планове на Мтел и Глобул разликата в сметките за едни и същи разговори ще е не незначителна
Много се дразня и не мога да разбера хора, които през няколко месесца си сменят номера. Аз не мога да го разбера това между операторно номадство

+ това цените са изравнени. Глобул пуска някаква промоция и за момента те са по-изгодни, после Мтел пуска същата и така. Ако си направиш някои изчисления ще за бележиш, че при идентични тарифни планове на Мтел и Глобул разликата в сметките за едни и същи разговори ще е не незначителна

Върни се в “ОФФ-Топик - други”