Съвет за инвестиция
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:за луксозно изпълнение на сграда над 4 етажа по всички нови изисквания цената е под 400 лева на кв.м. !!!! лева !!!!!!
Чистата стойност на строителството може и да е такава, но за луксозно изпълнение едва ли. А къде отиват другите разходи? Стойност на земята или на обезщетението, проектиране, разрешителни, строителен надзор, рушвети, глоби? Не казвам, че строителите не печелят, естествено, но чак такива стойности не са реални.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
dobrinb написа:One написа:за луксозно изпълнение на сграда над 4 етажа по всички нови изисквания цената е под 400 лева на кв.м. !!!! лева !!!!!!
Чистата стойност на строителството може и да е такава, но за луксозно изпълнение едва ли. А къде отиват другите разходи? Стойност на земята или на обезщетението, проектиране, разрешителни, строителен надзор, рушвети, глоби? Не казвам, че строителите не печелят, естествено, но чак такива стойности не са реални.
Абе и аз съм подучул такива работи че на един стройтел му излиза некъде около 250-300 Евра кв.метър

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
MITKO_DVD написа:dobrinb написа:One написа:за луксозно изпълнение на сграда над 4 етажа по всички нови изисквания цената е под 400 лева на кв.м. !!!! лева !!!!!!
Абе и аз съм подучул такива работи че на един стройтел му излиза некъде около 250-300 Евра кв.метър,а коко печелът кучетата мамайм стара
Имам доста познати/приятели/роднини които се занимават със строителство (трима от които са строителни инжинери работещи в големи строителни фирми в София) та цената за построяване на квадрат застроена площ е около 350 - 400 Е (цената е на квадрат застроена площ до ключ замаска, шпакловка + всички разрешителни и документи + комисионна на архитекта 15-20 Е на квадрат като той се заема със всички документи) като в цената не влиза цена на парцела. Това е за сграда до 4 етажа.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
mladvampirTDI написа:Така, недвизим имот не става, парите не са толкова много... замислям се за балансиран доверителен фонд в Евро..... някакъв феедбек?
e що в евро реши? Ако са ти в левове парите - няма смисъл, само ще загубиш около 2% от сумата, при смяната лев-евро-лев.
Иначе аз съм фен на Бенчмарк - това им е балансирания фонд, 34% доходност за миналата година. Обаче е добре да "забравиш" за поне година или най-добре две, парите си там... за да има някакъв ефект.
Това също е много-добър вариант, но мисля, че имам минимално изискване за сумата... ако не се лъжа около 50к
dobrinb написа: Чистата стойност на строителството може и да е такава, но за луксозно изпълнение едва ли. А къде отиват другите разходи? Стойност на земята или на обезщетението, проектиране, разрешителни, строителен надзор, рушвети, глоби? Не казвам, че строителите не печелят, естествено, но чак такива стойности не са реални.
инфото беше към ноември 2007г. - под 400 лв -всичко, платено- калкулирано! говорим люксозно изпълнение (каквото и да значи всъшност това) предава се на шпакловка и замазка ! последно говоря за няколко сгради на бул. българия малко преди околовръстното

а по темата на младвампир, както казах и в първия си пост - доверително управление на портфейл. ако имаш желания на лс мога да ти препоръчам малка но много добра финансова къща.
иначе имам приятел, който играе на валутните пазари (курсови разлики и т.н.) - там доходноста, но и риска са космически, както и сумите с които се оперира

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
One написа:dobrinb написа: Чистата стойност на строителството може и да е такава, но за луксозно изпълнение едва ли. А къде отиват другите разходи? Стойност на земята или на обезщетението, проектиране, разрешителни, строителен надзор, рушвети, глоби? Не казвам, че строителите не печелят, естествено, но чак такива стойности не са реални.
инфото беше към ноември 2007г. - под 400 лв -всичко, платено- калкулирано! говорим люксозно изпълнение (каквото и да значи всъшност това) предава се на шпакловка и замазка ! последно говоря за няколко сгради на бул. българия малко преди околовръстното![]()
![]()
а по темата на младвампир, както казах и в първия си пост - доверително управление на портфейл. ако имаш желания на лс мога да ти препоръчам малка но много добра финансова къща.
иначе имам приятел, който играе на валутните пазари (курсови разлики и т.н.) - там доходноста, но и риска са космически, както и сумите с които се оперира
само като чуя мой познат много голям няма имена да споменавам

нашата фирма е 1991 малко повече от другата и сме построили много и различни работи
и това с 400лв буди смях само
само провери разрешителното колко е вече
и тротоарното право например
и дали ще намериш добър гипсаджия който да се подписа под 2500лв на месец...
но това са отделните работи
имотите са истината
ако нямаш пари за цял апартамент и гараж върши работа
а и по-лесно се дава под наем
веднага ще има желаещ защото вече паркингите недостигат
нямам в района паркинг със свободно място
а и не се притесняваш да не направи нещо наемателя
защото какво може да направи на гараж

офис е по-сложно защото то офисче под 50кв няма много смисъл
DragoGT написа: само като чуя мой познат много голям няма имена да споменавам![]()
![]()
да кажа коя е фирмата, няма да е никак коректно от моя страна, защото като споменах са и мои контрагенти !!!
информацията към датата която съм споменал е повече от 100%
дали ти или някой друг смята това за достоверно или. не е никак важно за самия факт ! няма да споря и да убеждавам,
а това дали буди смях в теб .... дано да не е горчив

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:DragoGT написа: само като чуя мой познат много голям няма имена да споменавам![]()
![]()
да кажа коя е фирмата, няма да е никак коректно от моя страна, защото като споменах са и мои контрагенти !!!
информацията към датата която съм споменал е повече от 100%
дали ти или някой друг смята това за достоверно или. не е никак важно за самия факт ! няма да споря и да убеждавам,
а това дали буди смях в теб .... дано да не е горчивщот много боли като разбереш например ти на колко купуваш кубик бетон и някой друг на цени доста по ниски
:):)
Абе прав е Драго напълно, стига сте го чепили това строителство, занимавам се със строителна дейност и контрол и ви казвам че има толкова разходи коиъто не взимате под внимание че никога няма да ви излезне сметката.
А бетона, изкопите и желязото, които са основната част от самия строителен процес ги предлагам така да се каже и съм в течение все пак за цените на пазара, не си мисли че кои знае колко ще остане разочарован драго.
Айде разчистете я тази тема от тез безмислени коментари, и дайте да си направиме друга колко печелят строителите та да си се доразвие темата за инсвестициите че е интересна:)
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре, айде по темата
колко може да им се вярва на фондовете?
аз лично съм скептичен до някаква степен
доколкото помня, почти целия екип на елана се е изнесъл в бенчмарк, ако не се лъжа
а и аз лично бих предпочел да не се занимавам с фонд, който закръглява дяловете до най-близката цена на поръчката, после ти остават некакви лев-два.
не виждам какъв е проблема да имаш частичен дял , за съжаление за единствения фонд, който знам, че е такъв няма много добри отзиви- адванс източна европа
хайде давайте , мусура да каже защо харесва бенчмарк
колко може да им се вярва на фондовете?
аз лично съм скептичен до някаква степен
доколкото помня, почти целия екип на елана се е изнесъл в бенчмарк, ако не се лъжа
а и аз лично бих предпочел да не се занимавам с фонд, който закръглява дяловете до най-близката цена на поръчката, после ти остават некакви лев-два.
не виждам какъв е проблема да имаш частичен дял , за съжаление за единствения фонд, който знам, че е такъв няма много добри отзиви- адванс източна европа
хайде давайте , мусура да каже защо харесва бенчмарк
mladvampirTDI написа:Така, недвизим имот не става, парите не са толкова много... замислям се за балансиран доверителен фонд в Евро..... някакъв феедбек?
ето още едно предложение http://www.karoll.bg/bg/?section=invest ... ance&id=80
Първият и единствен засега такъв фонд в БГ. Участва само на IPO (първични публични предлагания) в Европа и България.
Ето и още един сайт с полезна борсова информация и анализи: http://www.infostock.bg/infostock/control/home
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре, ама колко компании се очаква да излизат на борсата в БГ
в Европата не може да се очакват такива зверски поскъпвания после, поне според мен
демек разичта главно на Бг компании,
освен това фондът е нов, засега не е реализирал и 1 процент доходност, но може да е все още в процес на събиране на капитал
всеки вика предлагам това , онова, ама защо брееееееееее, кажете нещо по-подробно
в Европата не може да се очакват такива зверски поскъпвания после, поне според мен
освен това фондът е нов, засега не е реализирал и 1 процент доходност, но може да е все още в процес на събиране на капитал
всеки вика предлагам това , онова, ама защо брееееееееее, кажете нещо по-подробно
dude написа:добре, ама колко компании се очаква да излизат на борсата в БГ
еми фондът е много нов, от 23.11.2007 е. каква доходност ще докара е много относително, инвестира както в БГ така и в централана и източна европа, където има много развиващи се пазари и потенциал за ръст. Сега тука ще кажа някой неща, които са мнного ала-бала ама все пак са някво интро. Попринцип е от нов вид за БГ, защото се разчита на статистическия факт, че хубавите компании, които излизат за първи път на борсата винаги поскъпват, и реално погледнато би трябвало винаги да реализира доходност. Сметката е да купува на първично публично предлагане и да продава скоро след това, за да се освободи кеш за следващото IPO. Акумулира се голяма сума на едно място, която позволява качествено записване (дори и при презаписване). Бях чел, че някой, някъде беше смятал, че ако 1960 година си вложил 1000$ на първото IPO в USA, и след това с тези пари (+печалбата) си продължил да участваш във всяко следващо IPO, до 1990 г. си щял да имаш ... 5 000 000 на 37-ма степен $

забравих да кажа, за БГ тази година се очакваха около 60 нови ... не всичките ще са хубави, ама фонда попринцип би трябвало повече да ги различава

Върни се в “ОФФ-Топик - други”