Ръчни инструменти - информация, цени, гаранции..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Re: Ръчни инструменти - информация, цени, гаранции..

Мнениеот batetony67 » Вто 14 юни 2011 17:48

niks76 написа:Тона от години не се славят с добри тресчотки
Колега ,ако ти се дават почти 40евро за факом(с доживотна гаранция) -пиши ;има какво да се уреди
п.п почти всичкия си инструмент полека лека ми го обърнах на тази марка-скъпото излиза доста по евтино от редовната евтиния................

Аз съм работил за един от вносителите на Факом и имам добри отстъпки, в момента ползвам никому непознатата немска марка PRO JAHN,изключително съм доволен, не само здрави и дуракоустойчиви, но и много мъдро комплектовани. Продават ги Ташев Галвинг.

babalyba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот babalyba » Пон 01 авг 2011 20:32

CRAFTSMAN е номер едно за всеки потребител.
Силно го препоръчвам на всеки който може да си закупи такъв инструмент от USA.
Гаранцията му е вечна ! Ама рекламации чак в USA . Ще подменят всяка една счупена част с нова и за тях това ще е прецедент.
Аз имам този комплект и като цяло е супер и изглежда много як. Аз го купих за 800лв с доставка, гледам сега е 200 долара... scare

Изображение

Много качествено направени и изляти вложки,закалени много здраво,детайли изцяло от метал без никакви пластмаси и гумени дръжки. Много прецизни тресчотки с перфектен заключващ механизъм, голямата е изключително здрава, биене с чукове,лостове,скачане отгоре,много здрава сплав. Използвам съм ги на максимум - предимно сервизна дейност. Понякога брутално в дъжд и кал се разгобява и се бие с тресчотката вместо чук..... :Mr Green Fun и после се зарязва инструмента на ужасни условия в пясък, масло и кал. Нищо му няма до сега вече 3 години.Кутията също е здрава, товари се с поне още толкова инструмент под капака и дръжката е много здрава, също се ползва и за столче....
Минус -дублирани са всички вложки и ключове в американски стандарт и не се ползват(1/4,1/2,3/8...)само тежат и заемат място.
-най-големия размер вложка е 21...
-гаечни ключове до 15...

http://www.craftsman.com/shc/s/p_10155_12602_00927032000P?vName=Hand+Tools&cName=Tools+Sets&sName=Mechanics+Tool+Sets&prdNo=5&blockNo=5&blockType=L5

В NASCAR използват такива инструменти, от класа на SNAP-ON , но на по-ниска цена :)

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Сря 31 авг 2011 13:49

Колеги за този комплект какво ще кажете,гледал съм ги на 2-3 места и марка на тях не пише.
Видях в една морга да работят с такива и като ги питах казаха че били много здрави и са чупили само 2-3 камъка с голямата тръба (1 метър).Цената е с 20 до 40 лева разлика с форса.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 31 авг 2011 14:22

Ползвам такова вече втора година.Мога да кажа ,че съм супер доволен,като доста пъти съм го напъвал яко!Дадоха ми година гарнция чрез подмяна на счупеното,нямам никакви проблеми. :wink: :да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 31 авг 2011 23:31

не съм толкова богат да си позволя нещо евтино и с неизвестна гаранция-всички реномирани марки дават доживотна гаранция и стане ли нещо подменят счупеното без да се "кумят".стават няколко години откакто не правя компромис в това отношение и се убедих многократно че евтиното във времето излиза доста по скъпо.....

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Чет 01 сеп 2011 10:18

Никс,за пореден път си много прав.Няколко години продавах ръчни инструменти и горе-долу съм запознат,ама е въпрос на време да си напазарувам както трябва! :wink:
А пък за гаранции в Бг е трудно да се говори,интерпретации много. mhihi

Потребителски аватар
mirkata_
Автомобил: Bmw
Двигател:

Мнениеот mirkata_ » Пон 19 сеп 2011 18:54

Колеги някой да е чувал нещо за Gagget tool,един от хипермаркетите предлага гедоре от 52 части за 35 лв,знам че за тези пари няма да е хипер-мега здраво,но да имам нещо в багажника,знаеш ли кога ще ми потрябва на път и няма да имам инструмент.Или да додам някой лев повече и да зема нещо по известно и качествено.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 20 сеп 2011 12:25

mirkata_ написа:Колеги някой да е чувал нещо за Gagget tool,един от хипермаркетите предлага гедоре от 52 части за 35 лв,знам че за тези пари няма да е хипер-мега здраво,но да имам нещо в багажника,знаеш ли кога ще ми потрябва на път и няма да имам инструмент.Или да додам някой лев повече и да зема нещо по известно и качествено.

Зависи... ако го возиш само в багажника с идеята да те спаси на път- става. Но ако си правиш сам ремонтите, заложи на друго. Хубавия инструмент се избива само от 1 път- един единствен път да не успееш да развиеш болт и го прецакаш, защото ти е скапан интрумента и като идеш да го оправиш, време и пари- по-добре да беше си взел качествен. А хубавия инструмент не е просто да е здрав, откакто изполвам Проксон го усетих- той е удобен, той ти пази ръцете и освен това е много по -ефикасен, давам пример- с китайската си тресчотка и всичка сила не успявам да развия един болт, с проксона дори не се напъвам докрай и го развивам, защото дружката е масивна, самата тресчотка също е много по-масивна, а главата е изрязана да може да се пъхне и да хане здраво. Лично аз бих заложил поне на нещо от класа на форс.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 20 сеп 2011 13:42

Ансолютно съгласен с Пакумба 8)

Освен това Проксъна е с вложки на 6-стен а не звезда,което е доста по добре поне за мен 8)
На звездата има по-малък ъгъл на завъртане при вкарване на болта,но пък по-лесно превърта болтове(в главата) особено по-плитките които са с глава с периферия като шайба към нея :да:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 21 сеп 2011 20:25

Matematiks написа:Ансолютно съгласен с Пакумба 8)

Освен това Проксъна е с вложки на 6-стен а не звезда,което е доста по добре поне за мен 8)
На звездата има по-малък ъгъл на завъртане при вкарване на болта,но пък по-лесно превърта болтове(в главата) особено по-плитките които са с глава с периферия като шайба към нея :да:

В този ред на мисли, има ли в София магазин, в който продават вложки и инструменти Проксон поотделно? Преди време имаше, но явно са фалирали или са ги преместили.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 21 сеп 2011 23:32

Не знам какво ти трябва,но Жорката има и отделни части- Жорокем

Иначе аз си ги купувам по интернет

Какво търсиш?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 09 яну 2012 21:57

Сбъднах си мечтата,споделям скромно само :oops: :) Вече два пъти човърках по колите и веднага ми се улесни живота в т'оз моя тъмен гараж :banana

KS Tools 171.jpg

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Мнениеот Sparco_stz » Пон 09 яну 2012 22:12

Честито изглежда супер :beer
Колко ти костваше удоволствието

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 09 яну 2012 22:25

Sparco_stz написа:Честито изглежда супер :beer
Колко ти костваше удоволствието

Благодаря,наистина си заслужава,макар и да не си вадя хляба с това....Взех я от "КИРОВ Бош"-249 лв. "KS Tools 171"!Ако някой е мераклия-остана още една мисля,че гледам цената се върти около 300 по сайтовете,че и 400 даже видях на едно място :roll: Който се хване,нали....? :wink: Става въпрос за Плевен :deal

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 10 яну 2012 13:20

batetony67 написа:
Matematiks написа:Ансолютно съгласен с Пакумба 8)

В този ред на мисли, има ли в София магазин, в който продават вложки и инструменти Проксон поотделно? Преди време имаше, но явно са фалирали или са ги преместили.

и аз от Жорокем купувам, понякога и от zimber. наче вложки има във всяка цжелезария, в Бриколаж, практикер и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”