Избор на въздушна пушка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 13 фев 2008 10:01

hanks написа:
Ludia написа:честно казано, няма по-хубава въздушна пушка от флоберката :wink:
единственото шиб@но нещо е разрешителното....ама според мен си заслужава

тя въздушната лесно може да се преправи на флоберка и няма да има нужда от разрешително ;)

1-во става незаконно оръжие, и ще полежиш зад решетките като те хванат с него....може и бонус да получиш, като ти препишат 2-3 убийства с този тип оръжие......
2-ро неможе да се сравнява правена с купена пушка, повярвай ми от собствен опит говоря :wink: подарих я после.

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 13 фев 2008 11:29

Junior има и оптики по 10 лева, ама изстрела и забравяш че имаш оптика :) Оптиките, които успешно издържат от специфичния откат на пневматиката започват от около 75-80 лева.

varkulaka... де беше прочел темата преди да пишеш :lol:

Божков по-добре да не се впечатлява, че може да има от тия с оловните патрони :) Вадиш, стреляш спокойно и си тръгваш без да го мислиш, след 15-20 минути ще се оправи :)

Vizor надявам се не си правиш илюзии, че можеш да спреш човек с въздушен пистолет :lol:

Ventzi_A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventzi_A » Сря 13 фев 2008 16:09

Здравейте!
Понеже и аз съм малко крастав на тема въздушно оръжие, да споделя малко лични впечатления.
За BAM - нелоша изработка, добра точност (сравнително добра дулна фаска): Първата пушка, която си купих преди години бе една XS B4-2 (още я пазя). Наложи се да и пиля спусъка (много твърд беше и с неравномерен ход) и да преправя мушката и мерника (твърде груби за прецизно прицелване), но след това стана много точна - улучвал съм (не винаги, но достатъчно често) монета от 20 стотинки от 15 метра.
Попада ми по едно време една XS B3-1 (на приятел беше) http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_69&products_id=243, същите "недъзи" - твърд спусък и груби мерни прибори, и много точна цев.
Неотдавна купих БАМ 30 http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_69&products_id=691 (БАМ 21 май вече не може да се намери), не съм стрелял достатъчно с нея, за да имам впечатление от точността на по-големи дистанции (над 35 метра), но от първоначалното разглобяване за почистване впечатлението е: солидна изработка, по спусъка почти нищо не съм пипал (не се наложи); мерните прибори са груби за моя вкус.
Та вероятно и БАМ 19 ще е подобна (не съм пипал наживо) - добре изработена и точна цев с евентуални забележки по спусък и мерни прибори.

Имах възможност да прострелям и разглобявам една руска Байкал MP-512M (на друг приятел) http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_168&products_id=487: много твърд спусък и груби мерни прибори. След работа по спусъка (доста добре стана) и доработка на мерните прибори, стана много точна пушчица - без проблем улучва пластмасова бутилка 0.5 l от 35 метра. Много приятно оръжие - леко и фино, доста мощно за размерите си. Има обаче един сериозен "недъг" - лоста под цевта е от две части и "коляното" на снадката им при зареждане трие в долната повърхност на камерата, като с времето се оформя един улей там.

С Gamo CFX съм стрелял няколко пъти само, за точността нямам впечатление, впечатли ме колко лесно се зарежда, при положение че е доста мощна - (почти) колкото моя БАМ30. Не съм разглобявал обаче
и не мога да кажа как е откъм части и износване.

Пак подчертавам - това горното е лично мое мнение и не е обективно!

Иначе съм слушал за чешките Slavia 631 (DeLuxe) че са много точни и добри (те бяха в калибър 4.5 само май, сега гледам се продава по-нов и мощен модел 634 http://shop.oragie.com/product_info.php?cPath=236_153&products_id=426, ама дали е същия като качество и изработка...)

За Хатсан-ите нищо не мога да кажа, не съм имал възможност да стрелям (в един магазин ги хвалеха и разглеждах един, впечатли ме ужасно лошата дулна фаска - направо личаха следи като от ножовка, но може би просто съм уцелил единична некачествена бройка).

Като цяло смятам че пушка без никакви забележки (твърд спусък, мерни прибори) в по-ниския ценови клас трудно може да се намери, така че който купува неминуемо ще се наложи да направи някакъв компромис. С малко доработка обаче, тя може да се превърне в оръжие което дълго време радва собственика си; отделен въпрос е намиране на начин и/или човек за такава доработка.

Извинявам се за многословието и се надявам писанията ми да са от полза.

Поздрави!

hanks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hanks » Сря 13 фев 2008 16:20

Ludia написа:
hanks написа:

тя въздушната лесно може да се преправи на флоберка и няма да има нужда от разрешително ;)

1-во става незаконно оръжие, и ще полежиш зад решетките като те хванат с него....може и бонус да получиш, като ти препишат 2-3 убийства с този тип оръжие......
2-ро неможе да се сравнява правена с купена пушка, повярвай ми от собствен опит говоря :wink: подарих я после.

Зависи какъв майстор е пипал за направата колега

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 13 фев 2008 17:07

hanks написа:
Ludia написа:
hanks написа:

Зависи какъв майстор е пипал за направата колега

КОС-аджия.....
а иначе, ако си компетентен, кажи как се преправя :idea:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 13 фев 2008 17:09

Ventzi_A написа:......

колега теб те приветствам и поздравявам за първото ти мнение във форума ....
Само да отбележа че уцелването на шише от 0.5 литра от 35м не ми се струва особенно постижение....с прашка ще го уцеля 3 пъти от 5 опита сигурно ;)

Потребителски аватар
Blau&Weiss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blau&Weiss » Сря 13 фев 2008 19:48

Аз съм с чешка сброиовка и съм адски доволен. една оптика и заспа...свалям косове и гарги от далече :twisted:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 13 фев 2008 22:06

Blau&Weiss написа:...свалям косове и гарги от далече :twisted:

:No Бахти кви хора сте бе...да изпитваш кеф от убииство..........

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 13 фев 2008 22:37

Blau&Weiss написа:Аз съм с чешка сброиовка и съм адски доволен. една оптика и заспа...свалям косове и гарги от далече :twisted:

я кажи кой модел че за гарга от далече си трябва сила или много точност :D аз по Коледа уцелих с бама централно в гърдите една врана гадината отлетя зад 1 блок криволичейки доста...може да съм я перфорирал ама може и да е оживяла но така или иначе аз бях :shock защото гарвани са падали от раз а тая твар литна

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 13 фев 2008 22:43

Cyberloner написа:
Blau&Weiss написа:Аз съм с чешка сброиовка и съм адски доволен. една оптика и заспа...свалям косове и гарги от далече :twisted:

я кажи кой модел че за гарга от далече си трябва сила или много точност :D аз по Коледа уцелих с бама централно в гърдите една врана гадината отлетя зад 1 блок криволичейки доста...може да съм я перфорирал ама може и да е оживяла но така или иначе аз бях :shock защото гарвани са падали от раз а тая твар литна

Що не си пишете на лични кой какво е утрепал :idea: Утре може някой тебе да те уцели в гърдите да види дали ще паднеш или ще криволичиш...

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 13 фев 2008 22:58

аман от пишман природозащитници - ЗА УБИВАНЕ НА ВРАНОВИ ПТИЦИ ОГРАНИЧЕНИЯ НЯМА. Капиш?

П.П. еколог съм :D

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 13 фев 2008 23:06

Cyberloner написа:аман от пишман природозащитници - ЗА УБИВАНЕ НА ВРАНОВИ ПТИЦИ ОГРАНИЧЕНИЯ НЯМА. Капиш?

П.П. еколог съм :D

Некапиш :idea:И като няма и какво давай да трепеме врани

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Сря 13 фев 2008 23:10

мда и после :BBQ

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted