Какво искам да гледам в едно автомобилно предаване?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 03 мар 2008 9:11

andro_ написа:Колегите също са писали,че искат съвети за действия при екстремни ситуации - за какво са ви, ве колеги? Карайте с ограниченията и няма да има екстремни ситуации. Карането по писти е съвсем друго нещо, в сравнение с карането по скапаните БГ пътища.

Тук не съм много съгласен .. знаеш ли колко метра са ти нужни карайки с 50 км./ч., ако ти изскочи нещо пред колата, да го асимилираш, да натиснеш спирачката и да спреш ... около 25-26 метра! Преди следващият път да кажеш нещо подобно, премери с крачки колко са 25 метра и се обърни назад да видиш къде е началото.. При 90 км./ч. само времето ти за реакция е толкова метри .. и после почваме да спираме ..
Така, че всеки има нужда от училище .. всеки.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 03 мар 2008 9:24

Относно останалите мнение - благодаря за тях! Ще се радвам да чуя и още. Някой от тях бяха наистина интересни, в повечето имаше прикрита :lol: критика, за която също благодаря. Както виждате по вкус и цвет друзя нет - колкото мнения, толкова гледни точки и да се угоди на всички е невъзможно. Преди две години получавахме меили да вземаме пример от Top Gear, който тогава още договаряхме. Сега пуснахме Top Gear и критикуват и тях ... :D Трудно се обяснява понякога на бедния българин защо съсипват по 10 коли да играят футбол с тях или пълнят "баровската" S-класа с бетон и гранитогрес, защото не била уютна. Винаги има недоволни. :D

Имам нещо предвид с тази тема и ще го видите много скоро .. :wink:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пон 03 мар 2008 20:42

Sir T написа:Така, че всеки има нужда от училище .. всеки.

Това е абсолютно вярно! Просто няма две мнения по въпроса! Говорете и за каране на сняг, лед, дъжд и т.н.т. Уменията на много от шофьорите (или липсата на такива) са уникално ниски. Хората плащат за уроци по тенис и ски, но на никой не му идва на акъла че ако плати за уроци по шофиране това един ден може да му спаси живота.
Говорете и за правилните гуми и налягане и за основните правила при поддръжката и експлоатацията на автомобилите, че ми е писнало да чета теми като "с какво масло и колко често ...", "с какъв бензин ..." или наскоро популярният шедьовър "вредно ли е да си режа двигателя до червено?".

Според мен това е една чудесна възможност да се образова масата народ поне малко и според мен би било много полезно.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 18 мар 2008 22:05

Според мен .....
Трябва да имате много добър водещ.За всеки случай и пилот защото много рядко са хората който умеят и двете . По добре единият да говори отстрани а другия да го показва нагледно .
Тестовете които се правят да са реални .... що е то?
Ами ако за една кола и дават 300 кг товар пробвайте я дали наистина е така . А дали наистина гори 5 на 100 докажете го . Но не по борд компа който лъже поне с литър надолу .Ами напълнете резервоара покарайте градко 100 км и допълнете . Покарайте извънградско 100 км и така нататък .Това е реален разход. Ако са казали че има спирачен път 40 м ами дали е така . Не е казано че всяка кола която се тества трябва да и се извадят червата по завоите.Оставете да се попекат на слънце когато го има и кажете после на какво мирише вътре :evil: . И на мен ми омръзна на всяка корица на списание или предаване да има по някой изтребител вече дори не ми правят впечатление няма с какво да ме учудят . Покажете и БГ коли тунинговани у нас не само тези които са по 500 ++ коня има коли които са си направо уникални със труда и желанието които с вложени в тях ..... ако се сетя нещо друго ще кажа но и в горните мнения има много истина :!:

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Сря 19 мар 2008 11:59

няма да е зле да има рубрика и за car audio , препоръки, цени, тестове и т.н. Също и съвети за шофиране с видео ,разбира се.

Потребителски аватар
Mo0ny
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво искам да гледам в едно автомобилно предаване?

Мнениеот Mo0ny » Пет 01 юли 2011 21:32

да ви запитам колеги няма ли немско предаване от рода на топ гиър,фифт гиър
аз да си отговоря на въпроса - има, и да ви запитам друг - как му е името mhihi

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 01 юли 2011 22:23

D motor, едно време водещи бяха Sabine Schmitz, Tim Schrick, Carsten Van Ryssen .... става, но е далече от класата на Топ и Фифт гиър обаче

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Съб 02 юли 2011 9:45

1. Искам да видя какво става в коша докато карам със 160 и се скъса ангренажния ремък.
Или гръмне водно съединение.Или пък дали дисковете стават червени при продължително екстремно спиране и какво се случва, ако точно тогава влезеш в ей оная локва.
2. Да кажете на оня дебил, че от лентата за наляво не е хубаво да се вреш направо защото колите ще се блъснат. Блъснете две коли за по 600лв. На някое кръстовище, през което всеки е минавал(и е псувал).
3. Обяснете да дришльовците че 50км/ч по Сливница се различават от 50км/ч по Иван Шишман.
Научете жените да паркират(добре де, може и да прекалявам).
4. Показвайте колите в ежедневни ситуации - дали ако включа пета с цигара в ръка ще я угася някъде в таблото. Дали тая мацка като слиза от "просторната" компактна кола няма да и се закачи рокличката в колана и да и се види дупето...

едит:
Сега видях че съм закъснял с три години, но все пак...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 02 юли 2011 14:06

Стенли, кефи мнението ти!

Само да добавя, че в България е крайно наложително да се обясни какви са правилата за движение по кръгово с повече от 1 лента и че от лявата лента не се прави десен завой, пресичайки 3 други ленти.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 02 юли 2011 19:35

Vlad777 написа:Стенли, кефи мнението ти!

Само да добавя, че в България е крайно наложително да се обясни какви са правилата за движение по кръгово с повече от 1 лента и че от лявата лента не се прави десен завой, пресичайки 3 други ленти.

+1
И особено какви мигачи се дават при влизане, движение в кръговото, излизане и т.н.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 02 юли 2011 22:11

Оооо, кръговите са страшни.
Ела в Търново да видиш какво става - три кръгови едно след друго и всеки си праска отляво вдясно и т.н.
Вчера една пача с Фиеста щеше да ме отнесе като от най-ляво се изнесе да излиза без мигач и телефон в ръката

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 02 юли 2011 22:15

Тест драйв на автомобили от нисък и среден клас,гледам 5-та Предавка,но там само Ламбота,Ферарита,Мазератита и тн представят eusa

Върни се в “ОФФ-Топик - други”