Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 30 мар 2008 13:34

Вярно е в Англиа е по трудоемко , но затова пак се печели добре.Сега Англ.пауд е 2,6 а дола ра 1и6 да кажем.За техника САЩ са пъпвенци но пък с този техен долар сега нее оферта дасе ходи.При положение ако ще работиш ако ще зледаш тва онова САЩ.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 30 мар 2008 13:37

checheneca написа:Колега предстоими заминаване в Англия на 2 юни и аз никога несам ходил на бригада и на мен ми малко криво.Но аз отивам с цел да препечеля някой лев.Мой приятел ми представи миналата година в англия документите зада може тази година да си получа поканата, както и стана.Ще рабоня в фабрика за консервиране на габи заедно с моя приятел.Офертата е мн.изгодна.Ще плаща се по 6 паунда на час или преблезително по 15лв на час.Представителната агенция е Айланд Конкордиа имат и офис и в Софиа.Предстои да излезнат оферти и за Април месец.Ако сравним достоверна инфор. от мои двама приятели единия препечелил с САЩ и един от Англия и двамата за по 4 мсеца, в САЩ изкарал 8000 долара а др. в Англия близо 9000 паунда бих казал че аз съм за Англия.

Начи бат ви Андро 3 пъти е ходил в UK.
9000 пандура ми звучат много,постижимо е,но трябва да попаднеш на хубаво място.
Брал съм ягодки/малинки първата година - гадно е и няма много пари.
Втората година бях първо шофьор на трактори и впоследствие супервайзър на тийм от 6 човека.Садяхме марулки с трактор и садачка...доста нерви изгорих през оназ година,но мястото и хората бяха ОК,върнах се с 7000 чисти паунда.
Трятата година рязох айсберг - нещо като марули.Работихме адски много,плащаха ни зле и аз ги отсвирих и се прибрах в БГ по-рано.
Това прибиране ми изигра малко лоша шега и не можах да замина по същата програма отново.
Но за сметка на това сега имам хубава работа в БГ.
Ще видя докъде ще се развия и ако мойто си положение не се пооправи ще гледам пак навън.

За УСА съм чувал,че работите обикновено са по-леки в сравнение с ЮК,но нямам личен опит.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 30 мар 2008 13:37

Ами за сега съм за Америката пък ако излезе някоя оферта за Англия ще се ходи там :) А и явно отново всичко си е до къмсет къде и при кой ще попаднеш..

Потребителски аватар
Popeto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeto_89 » Нед 30 мар 2008 13:41

longora написа:Ами за сега съм за Америката пък ако излезе някоя оферта за Англия ще се ходи там :)

а бе имам една приятелка и тя беше в Лондон за няколко месеца и въобще не е доволна нещо....като имаш впредвид,че техните са там и тя си е живяла при тях,демек не е давала кинти за храна и квартира!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 30 мар 2008 14:04

DimoNN написа:абе стига с тая англия - ходил ли е някой та го съветвате? в англия има 2 вида работи- клечиш по цял ден и береш ягоди/ марули, другата работа е стоиш на 5 градуса и разфасоваш пилета... в САЩ и най- кофти работата е в пъти по-цивилизована, да не говорим че фермите в англия са забити в някви диви села/полета дето не можеш да видиш цивилизация... да не говорим да си купиш нещо...

Е колега аз съм в Англия ?!? мисля, че имам някаква представа как се работи тук и за какви пари.А до колкото какво да се види и да се купи мисля, че и тук има какво да се види а да не говоря че определено има какво да се купи

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 30 мар 2008 14:42

longora написа:Ами за сега съм за Америката пък ако излезе някоя оферта за Англия ще се ходи там :) А и явно отново всичко си е до къмсет къде и при кой ще попаднеш..

мини през Юзит Калърс в студентски,ама не централния офис, ами този до стрийтбаровете залепен до ЦКБ, там мацките работеха с един пич Българин нейде из Ню Джърси в курортче на увеселителен парк , той праща оферти директно без интервюта и т.н. хубавото е че ще има и други българи. Аве ако не си намериш оферта пиши едно лс , ще го измислим все...

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 30 мар 2008 15:45

canyoubounce написа:
DimoNN написа:абе стига с тая англия - ходил ли е някой та го съветвате? в англия има 2 вида работи- клечиш по цял ден и береш ягоди/ марули, другата работа е стоиш на 5 градуса и разфасоваш пилета... в САЩ и най- кофти работата е в пъти по-цивилизована, да не говорим че фермите в англия са забити в някви диви села/полета дето не можеш да видиш цивилизация... да не говорим да си купиш нещо...

Е колега аз съм в Англия ?!? мисля, че имам някаква представа как се работи тук и за какви пари.А до колкото какво да се види и да се купи мисля, че и тук има какво да се види а да не говоря че определено има какво да се купи

приятел, аз говоря за бригада... ти като живееш там се съмнявам че береш ягоди и марули... и аз съм бил няколко дена в лондон и на мен ми харесва и т.н., въпроса пак повтарям е за студ. бригада...

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво мислите за студентските бригади в USA ?

Мнениеот emohrisstov » Нед 30 мар 2008 16:03

longora написа:Колеги, сега обмислям варианта да ходя на студентска бригада в Америката и понеже до сега не съм ходил никъде ми е малко търсене. Заслужава ли си ходенето там и има ли начин да се изкара някой лев ?

Да заслужава си ходенето, но зависи с каква нагласа отиваш и за какво го правиш. На някои им харесва не други не, нормално. Като цяло си е доста гърч, но е поносимо, няма да си на домени пещи по 16 часа на ден. Хубаво е да се намери и втора работа за да се изкарват допълнителни пари. Има много положителни страни има и отрицателни. Пак ти казвам много е индивидуално. Зависи къде ще отидеш, какво ще работиш, с какви хора ще живееш, това дали ще се опазиш здрав и т.н. Ако си решил да пробваш, пробвай, кофтито е, че е малко късно вече (след по-малко от 2 месеца се тръгва), но мисля, че все още има добри работни оферти. Само недей да отиваш с нагласата, че там всичко е розово и доларите ей така валят, защото много хора отиват с тази нагласа и после са леко неприятно разочаровани. Трудничко си е там, особено ако отиваш за първи път. Ти решаваш. Ако имаш някакви конкретни въпроси, питай. :wink:
А хората, които не са били там, ще ги помоля да не изказват мниение какво чули от брата на лелята на третия племенник на бащата на брата на вуйчо си. Мнение може да изкаже, човек, който е бил в нещата и има преки впечатления и пак повтарям това мнение е субективно!
Успех :)

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 30 мар 2008 16:46

Аз мисля, че докато не го видяш с очите си няма как да разбереш какво е и никой не може да прецени вместо теб дали ще ти хареса или не :wink:

Sparkl3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sparkl3 » Нед 30 мар 2008 16:49

Ами без да съм ходил, аз съм музикант и имам приатели, които ходиха в Америка да свирят в оркестър за месец и половина/два. И мога да кажа, че със сигурност работата е бая тежка и си е направо къртовски труд. Но, от друга страна там техниката е много по-евтина от тук. Като пример мога да дам компютрите там са на 2-ро място по евтиния след Дубай.

Та моя приател се върна с нов мобилен телефон, лап-топ, 2 домашни безжични телефона и имаше и малко останали пари.

Така, че както всички вече казаха изборът си е ваш, но не мисля че в България ще се изкарат толкова пари за същото време, така че донякъде според мин си струва. :wink:

Потребителски аватар
atashu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот atashu » Нед 30 мар 2008 17:21

отивай , щом не си ходил никаде.. ще ти е супер интересно ! но пари не знам ..долара като е 1.2!

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 30 мар 2008 18:42

миналата година бях за 5 месеца в Англия на бригада с фирма Конкордия. първо, това което ни казаха, не беше каквото стана след като стъпихме на албиона, но както и да е. казаха ни за една ферма а отидохме в друга. трябва да се абстрахираш от мизерията, това е много важно, щото от чистите чаршафи и сготвеното ядене у вас попадаш в... каравана за 8 човека :?

заплащането беше на касетка, поради късното ни пристигане ни сложиха в тим за капини (малини), работата не е трудна, но пък и парите са по малко в сраванение с ягодите.
най-якото е да си тунел тийм (правят оранжерийте) където заплащането е на час, но при нас такива бяха само поляци. менаджера на фермата беше поляк (паляк) :lol: . да си вайзер или шофьор също е яко :wink:

за да искараш пари трябва да работиш много бързо, да правиш каквото ти кажат, да ограничиш харчовете. по принцип за първа година всичко ти е яко. гледаш да обиколиш, да разгледаш, да купиш това онова. телефона (ваучерите) също много пара дърпа назад.

но пък преживяното си остава спомен за цял живот, плюс това, че си на място където е пълно с хора на твойта възраст и времето минава много бързо (купони, пиене, ядене на корем :D )

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 30 мар 2008 23:29

Ами момчета, всичко ще се реши тази седмица... къде как и защо .... много се надявам да не съм изпуснал нещата. Най-много искам да си намеря работа като шофьор ( кара ми се нещо американско :) ) Англия с тия капини, малини и ягоди не е за мене .. не върви човек над 210см да лази по земята за плодченца :) Утре ще звънна тук там да видим какви оферти имат и да подавам документите че няма време :)[/b]

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 31 мар 2008 6:31

Popeto_89 написа:а бе имам една приятелка и тя беше в Лондон за няколко месеца и въобще не е доволна нещо...

Ако е очаквала това:
black` написа:... щото без пиячка и купон не мога да живея? ...

а е трябвало да работи много ...
Хора всякакви, впечатления различни ...
Иди, опитай, а като се върнеш, ще разкажеш.

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Пон 31 мар 2008 6:39

Освен да видиш USA, друга полза няма :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”