и при мен е същата работаoSViRePql написа:Приятели много! Винаги готови за купони забавления и т.н. но когато стане въпрос за помощ или работа са заетиВ момента имам 2ма истински приятели на които мога да разчитам по всяко време! Другите са просто познати за разнообразие
Много скоро се убедих в това за съжаление...
Колко хора около вас, можете да наречете истински приятели?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mimi1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо за всички понятието „добър приятел“ се свързва с човек, който би се отзовал по всяко време да им свърши някоя услуга?! Горе долу до това се свеждат нещата. Според мен нещата трябва да се погледнат от обратния ъгъл - за кого бихте жертвали едната си ръка? За кого бихте дали и последния си лев, ако има нужда? Кого бихте защитили дори и в случай, в който всички други ви казват, че ви е предал? Ето този човек Вие смятате за истински приятел.
А дали и той ви смята за такъв - само той си знае.
В един от учебниците по психология имаше някакъв експеримент - събрали 10-на души от една компания, и ги помолили всеки на един лист да отбележи в центъра своето име, а около него да подреди останалите според това кой смята за истински приятел (колкото по-близо разположи даден човек до себе си, за толкова по-добър приятел го смята). Резултатите били твърде различни и учудващи при 10-мата
А дали и той ви смята за такъв - само той си знае.
В един от учебниците по психология имаше някакъв експеримент - събрали 10-на души от една компания, и ги помолили всеки на един лист да отбележи в центъра своето име, а около него да подреди останалите според това кой смята за истински приятел (колкото по-близо разположи даден човек до себе си, за толкова по-добър приятел го смята). Резултатите били твърде различни и учудващи при 10-мата

Много тежък въпрос.Колкото и да мисля май са само трима истинските ми приятели всички останали от самосебеси станаха познати.Двама от тях са братя и ги познавам от 18 години много читави момчета.Третия за мен е повече от брат .За 33 години не помня да сме се скарали да не говоря,че никога ама никога не сме си казали крива дума.
- pkaramitev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
propparo написа:Ами нали знаете оня виц където един се обадил на всичките си познати като им казвал че е убил човек и иска помощ.Почти всички му затваряли телефона,само един истински приятел му казал ''Къде си,взимам лопата и кирка и идвам да го заровим.''.
Та горе долу това е за мен истинския приятел,иначе за маса,банкети,сватби и купони приятели бол.
Верно,малко са такива.....

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Познати много, приятели малко! аз съм на ей тоя принцип. и наистина когато някой ти потрябва за нещо, все едно не те познава. много малко са хората който веднага биха се отзовали! Поздрави на колегите от форума! аз съм 99% сигурен, че някой от вас ако ме види на път с вдигнат преден капак би спрял да ми помогне, но си имам и 1% съмнение
! Леко и безаварийно шофиране от мен!

- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Дааа доста труден въпрос. Все пак смятам, че имам дузина добри приятели(от двата пола). Според мен не е необходимо винаги всеки от тях да ти помогне за каквото и да е било, за да се каже, че са такива. Има моменти в които те просто не могат да го направят и не трябва да им се сърдим или зачеркваме. Вярна е приказката, че "приятел в нужда се познава", но приятелството не трябва да се поставя на изпитание с и без повод, а да се потърси наистина в момент на сериозна нужда и безизходица. Понякога при викането на неволята установяваш, че можеш да се справиш и сам, което пък те прави по-силен.
Сещам се за латинска мъдрост на М. Т. Цицерон: „Приятелят е като второ аз.“ — „Amicus est tamquam alter idem.“
Смея да кажа, че тук - във форума намерих приятели. Жал ми е да чета мнения на колеги, които пишат че нямат истински приятели, а са останали мними такива, заради някакъв интерес. Все пак смятам, че не трябва да са толкова обезверени и мнителни, обикновенно се намира човек който ти помага при необходимост и това не трябва да се подминава. Предполагам повечето са получили разочарование от човек, смятан за приятел, но нека това не изтрива всички останали.
Никога не знаеш кой ще ти помогне без да си го очаквал.
Сещам се за латинска мъдрост на М. Т. Цицерон: „Приятелят е като второ аз.“ — „Amicus est tamquam alter idem.“
Смея да кажа, че тук - във форума намерих приятели. Жал ми е да чета мнения на колеги, които пишат че нямат истински приятели, а са останали мними такива, заради някакъв интерес. Все пак смятам, че не трябва да са толкова обезверени и мнителни, обикновенно се намира човек който ти помага при необходимост и това не трябва да се подминава. Предполагам повечето са получили разочарование от човек, смятан за приятел, но нека това не изтрива всички останали.
Никога не знаеш кой ще ти помогне без да си го очаквал.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”