:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

nokia Е51 или N73 кой е по...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:37

maznia написа:ей опасни сте що така спорите за сега се спирам на Е51 само заради интернета и по новата версиа симбиан и заради по коравата батерия -версиа N95 е добра но и добри пари и искат затова Е51 ше е изборът ми ako ако някой ми изтъкне по добър телефон от този за тези пари да представи модела а кой е ползвал JPS-на този телефон варви ли добре и кои софт е ползвал

Виж цените на E65 - той е по-стабилен като софтуер, не знам обаче ценово как са, особено в БГ.

Относно вградените GPSи въоще при Нокиа - доста добро качество са, особено Assisted GPS функцията подсилва доста. За съжаление обаче едва наскоро и в бъдеще ще бъдат изкарвани нав. софтуери които поддържат употребата на вградени GPSи, към днешна дата това са Garmin, Route 66 (новата версия), Nokia Maps и ТомТом, но все още нещата не са доизпипани съвсем, но тенденцията разбира се е всичко това скоро да бъде оправено. Аз все още продължавам с външeн bluetooth GPS, но предполагам скоро всичко ще е на ниво. работи се от всички производители по въпроса ;)

Последна промяна от theone на Съб 24 май 2008 22:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:37

theone написа:
Veso101 написа:
И в матричките, и в матричките. А и софтуера не е без значение.
След смяна на софта на 95цата се получи подобрение, и като скорост , а май и като качество.

мдаа, пропуснах да спомена матричките, чипа обаче е абсолютно същата технология. А при N95 имаше проблем с първоначалния софтуер, който всъщност влошаваше нещата и беше коригирано. При N73 софтуера много стабилен на пазара.

И преди да бъда оспорен от професионалисти отново - информацията е от вече затворения Nokia център в Bochum, с който имах "малко" общо, но нали има по-знаещи от мен, та няма да доуточнявам :wink:
ами дам,ние просто ще замълчим :lol:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 24 май 2008 22:37

maznia написа:ей опасни сте що така спорите за сега се спирам на Е51 само заради интернета и по новата версиа симбиан и заради по коравата батерия -версиа N95 е добра но и добри пари и искат затова Е51 ше е изборът ми ako ако някой ми изтъкне по добър телефон от този за тези пари да представи модела а кой е ползвал JPS-на този телефон варви ли добре и кои софт е ползвал

GPS и GSM, моля те!
За GPS - Garmin. Вземи посети WWW.all4smartphone.com

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 24 май 2008 22:45

колега Е65 не ми хареса не харесвам згаваеми телефони каквито и да било а и Е51 е по от Е65 поне аз така мисля -

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:52

maznia написа:колега Е65 не ми хареса не харесвам згаваеми телефони каквито и да било а и Е51 е по от Е65 поне аз така мисля

Kато цяло мога да ти кажа че и N73 и Е51 са доста стабилни като софтуер телефони. Е51 дори беше с месец по-дълго в тестова фаза и всичко е на ниво. Е65 в това отношение обаче беше един от малкот телефони които само за няколко седмици съумя да покаже резултати, достатъчни за пускането му на пазара.

За плъзгащите телефони - бе не са толкова лоши, но в това отношение моя N80 беше голям резил тъй като механизма е на пластмасови водачи на метални шини, а не както всички след това на изцяло метални тръбни механизъмчета и беше мъка... 2 изпускания и почна да пляска, ама това е друга тема :lol: Та и аз се отказах от плъзгащите...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 22:55

maznia написа:колега Е65 не ми хареса не харесвам згаваеми телефони каквито и да било а и Е51 е по от Е65 поне аз така мисля -
ти питаш,аз отговарям бре :lol:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 24 май 2008 22:57

theone написа:
. Е51 дори беше с месец по-дълго в тестова фаза и всичко е на ниво. Е65 в това отношение обаче беше един от малкот телефони които само за няколко седмици съумя да покаже резултати, достатъчни за пускането му на пазара.

''К'о речи?'' :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:59

propparo написа:
''К'о речи?'' :roll: :roll: :roll:

Какво не разбра да го поясня :?: ;)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 24 май 2008 23:05

колега,кажи каво си решил да взимаш че таи тема е мнооого широка и можем да си говорим по нея доста :lol:

ако си решил вече,давай да я :lock: -ват че сме много "специалисте тук и става тясно вече :lol:

има си гсм форуми за целата :wink:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 23:09

Верно си е - Ганьо и от коли и от жени и от фотография и от политика разбира и за това все ходи бос, кара псевдо автомобили като Dacia и Hyundai, снима с JenOptik и се заглежда по фолк-певици :))))

Та като решиш казвай да режем че тя стана дебела :) а ако имаш други въпроси питай разбира се :)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 25 май 2008 20:23

propparo написа:
stoqn_g60 написа: казах ти като си толкова разпален дай на ли4ни не 4е има смисъл това е мое ли4но Убеждение

А аз ти казах,че ми е писнало от такива като тебе,хайде спирай се,че се дразня вече.Остави ме на ''бира''.
Ако не друго научи българския първо и после се плюнчи във форумите.
Писането тук замества говоренето--щом не можеш да пишеш добре,все едно и говориш зле.
Хайде със здраве,че от толкова спам ще затворят темата на колегата.
ма на нещо много отворен ли се пишеш май , и от къде това само4увсвтие за 12 годишен, ахххи с тия зау4ени фрази си номер 1 пи4 :wink: айде не се прави на тарикат. както ида е нямам намерение да се карам с теб вси4ко хубаво ти желая :wink: и ако имаш какво да пишеш в тази тема пиши по нея :idea:

Потребителски аватар
sarbinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sarbinoff » Нед 25 май 2008 20:56

N73 :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 25 май 2008 20:58

stoqn_g60 написа:
propparo написа:
stoqn_g60 написа: казах ти като си толкова разпален дай на ли4ни не 4е има смисъл това е мое ли4но Убеждение

А аз ти казах,че ми е писнало от такива като тебе,хайде спирай се,че се дразня вече.Остави ме на ''бира''.
Ако не друго научи българския първо и после се плюнчи във форумите.
Писането тук замества говоренето--щом не можеш да пишеш добре,все едно и говориш зле.
Хайде със здраве,че от толкова спам ще затворят темата на колегата.
ма на нещо много отворен ли се пишеш май , и от къде това само4увсвтие за 12 годишен, ахххи с тия зау4ени фрази си номер 1 пи4 :wink: айде не се прави на тарикат. както ида е нямам намерение да се карам с теб вси4ко хубаво ти желая :wink: и ако имаш какво да пишеш в тази тема пиши по нея :idea:

колеги, стига вече, моля...
аз също споделям мнението че устройство от типа Х в 1 не е по-добро от всеки компонент съставящ го, поотделно... ако искаш да правиш хубави снимки си вземи апарат, за клипчета - камера, за музика ipod, за GPS - Gps устройство, за WiFi сърфиране - лаптоп....... а ако искаш компромис с всичко това, събрано в едно - то избери си модел GSM ;) марки и модели много... предимството е че всяко едно от тези неща ти е под ръка - в джоба..

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Нед 25 май 2008 21:17

Ludia написа:...

Като цялно на практика наистина много често е точно както казваш... но иначе не си прав да генерализираш така. Т.е. ако искам само качествен телефон - телефoн с шайба ли да си взема? :))) Тенденцията е всичко да се събере в едно (типичен пример са мобилните телефони) - в някой насоки вече се успява все по-добре (според мен именно в насока фотография, а и навигация), в други - все още не може да бъде правено никакво сравнение с the real thing - например игри (колкото и да се пънат с 3D ускорители - не става истинско и това е).

Просто действително сравнение на която и да е отделна функция на телефон с отделен уред, който струва колкото целия телефон е наистина смешно да се прави. но има например фотоапарати от среден клас по 100-150 евро, които смея да твърдя че в нищо не са по-добри от модерните мобилни телефони с Carl Zeiss, освен в най-добрия случай с оптичен zoom.

Абе хубаво си беше едно време... първия ми тел преди около 8 години беше Motorola Startak - кви камери, кви цветни дисплей, кви навигации, кви 3G
:lol:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 25 май 2008 23:16

Ми за сега си оставам на избора Е51 само и само заради интернет опцията харесах си го този телефон вече. Има радио има камера макар и без светкавица ама то на 2 мегапиксела за ко ли и е светкавица има си интернет мисля че за 400 лв ми стига толкос дано му варвиат и клипове от -vbox7.com и онлаин телевизийка за което искрено се надявам и заибавам лаптопа който мислех да земам за колата. Ако искате заключваите или някой може да добави още нещо

Върни се в “ОФФ-Топик - други”