Бъбречна криза??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Нед 13 юли 2008 14:38

Брех..от думите ти съдя,че всички са некъдърни.Че не си е свършила работата бърза помощ-така си е.Това е въпрос на огранизация,а не на нещо друго.Искам само да кажа не всички лични лекари са такива като твоя.Случила си на некъдърници-добре,ама айде да не обиждаме хората дето си вършат работата..Макар,че повечето хора са пълни с предрасъдъци и си мислят,че всичко знаят.След 12 часов работен ден,през който идват хора,на които се опитваш да помогнеш идва и останалата част от деня,когато трябва да обърнеш внимание и на дома си.Представи си да влезеш в 6 часова операция дали ще се справиш,а?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Нед 13 юли 2008 14:38

Sara_Bold написа:Кво значи да не се сърди???
Нали това им е работата?

От това, което пишеш и начина, по който го казваш е ясно, че не знаеш каква точно им е работата! Не бъди толкова крайна в изказванията си...

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 13 юли 2008 14:51

Pencheva написа:Брех..от думите ти съдя,че всички са некъдърни.Че не си е свършила работата бърза помощ-така си е.Това е въпрос на огранизация,а не на нещо друго.Искам само да кажа не всички лични лекари са такива като твоя.Случила си на некъдърници-добре,ама айде да не обиждаме хората дето си вършат работата..Макар,че повечето хора са пълни с предрасъдъци и си мислят,че всичко знаят.След 12 часов работен ден,през който идват хора,на които се опитваш да помогнеш идва и останалата част от деня,когато трябва да обърнеш внимание и на дома си.Представи си да влезеш в 6 часова операция дали ще се справиш,а?

Сигурно не им е лесно, но аз например за това съм станала юрист, а не доктор! И понеже ми наскочихте за докторите, колко са добри нека ви разкажа някои неща!
За мое голямо нещастие ми се наложи да се сблъскам с доктори от ВМА, Онкологията, Център " Св. Иван Рилски". Нека ви кажа и защо-майка ми заболя от тумор в мозъка! Във всяко едно от тези места сме плакали не е от връхлетялата ни мъка, а от бездушието и некадърността на докторите там! Викаха и обиждаха мен, сестра ми, която беше бремена и безпомощната ми майка! Отказваха помощ и лекарство, което й беще много важно! Не стига докторите, ами и сестрите и санитарките ни нападаха и крещяха с все сила и не оказваха помощ!
Когато една нощ се влощи и се обадих в бърза помощ, защото не можехме да я събудим и имаше 39 градуса темп. те ми отговориха-Ние кво можем да направим? Разплаках се и ги молих! След доста време дойдоха, видяха за какв става дума и ми обясниха, че понеже е безнадеждна немогат да я приемат!
Мога още много да ви разкажа, но ме боли и не искам да обръщам темата в спам!
За мен те си остават такива и никой не може да ми промени мнението! Може да има изключения, но те са много много малко!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 13 юли 2008 14:54

Sara_Bold написа:................... мойто джи пи не те приема без предварително записан час поне 3-4 дена! Има опция и да отидеш по спешност, но чакаш с часове защото има народ със записан час и влизаш или след като минат всичките/към 13-14ч/ или ако случайно някой си е пропуснал реда!
..............

Мали ти ме утрепа па аз че се занимавам с коли ги вземам или на момента или най-късно на другия ден а болен човек го записват за след 3-4 дена :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock ,иба му мамата,колкото до крайните ти заключения мога да кажа че всеки си има гледни точки и страни и всеки си е прав за себеси,е вярно малко си крайна ,но подчертавам че това си е заключение на колежката ,така че нека колегите се въздържат от коментари спрямо нейните коментари и да не се оспамва темата на колегата която бих казал си е сериозна :wink:

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Нед 13 юли 2008 15:00

Съжалявам за това което ти се е случило и съжалявам за това което ще ти се случва а и не само на теб.Не харесвам факта,че има ужасно некъдърни хора не само лекари и така нататък.Благодарение на група специалисти в нашата окръжна болница и на личния ми лекар все още съм жива и не съм парализирана или без яйчници.И аз съм преживявала такива неща знам за какво говориш,но не мисля,че тези които си вършат раотата в лаборатории и са отговорни можем да ги наречем толкова крайно.Мнението си е твое,крайно е,да,но пък си в твое.Всеки с бремето си.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 13 юли 2008 15:17

А бе вие не сте на център.
За доктори и аз мога да кажа доста неща.
Мога да ви кажа, че не само докторите, но и за каквото и да било в мизерното подобие на държава, в което се боря да живея, ако нямаш връзки или пари ще те оставят да си умреш.
Щото никога няма да забравя как се променя отношението на простак в бяла престилка, докато установява, че портрета на стената и лицето, с което говори ги дели няколко години и малко побелели коси.
Такава измет като обезумял и изнервен и недоволен доктор или администратор примерно може да се види само тука.
Ама ше се оправят, ще дойде момент, когато ще ги накарат да работят, ще дойде момент, в който ще се сетят че са полагали клетва. Всичко се връща на тоя свят.
Така че както има полицай и полицай, така има доктор и доктор. За съжаление отрицателните впечатления са ми в такова количество, че ще са ми нужни доста положителни, за да се изравни резултата.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 13 юли 2008 16:02

Подкрепям мнението на Милослав и предлагам с него да спрете спора! Колкото и да си спамите тук много добре знаете, че нищо няма да промените, ами само спамите темата на човека. Предлагам от тук нататък да се пишат само съвети за подобни заболявания!

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 13 юли 2008 18:44

Утре ще ти напиша една рецепта(коктеил),че ми е на работата.Ще го успокои.Аз пикая камъните за седмица някъде.Така че за морето ще е добре.Горе главата.

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Нед 13 юли 2008 19:10

Vasseto написа:Утре ще ти напиша една рецепта(коктеил),че ми е на работата.Ще го успокои.Аз пикая камъните за седмица някъде.Така че за морето ще е добре.Горе главата.

Вие сте най-готините хора на света. :bowdown
Мерси много. :wink: :wink:

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Нед 13 юли 2008 20:25

svetlin написа:Извинявам се на колегата че използвам темата му, но не виждам смисъл да пускам нова. Миналата седмица ми откриха по един камък във всеки бъбрек плюс една киста. Камъните ги гледаха на ехограф и ми казаха че са по около 4мм. Накрая ми предписаха да пия неоренал в продължение на 3 месеца и да мина пак на контролен преглед. Това дали е достатъчно или да потърся мнението и на друг лекар?

4мм не е много, стига да не растат
на ехографията не може да се каже със сигурост дали е киста, трябва да се наблюдава
при мен имаше съмения за 2 см киста в десния, 10 дни ципрофлоксацин и беше станала 1.4
като нищо обаче може да е огнище на възпаление, не киста
после 10 дни бях на някакви химиотерапевтични хапове /мразя лекарства/ и 1 година вече не мога да се оплача
обаче трябва да се наблюдава и да те види някой, който наистина разбира

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Нед 13 юли 2008 21:31

Имах камък който беше тръгнал да се разкарва по некое си черво посока пикучния мехур. НЯМА ТАКАВА БОЛКА мога да Ви кажа. Особено нощно време като треба да спиш.
Един познат фармацевт ми препоръча ROVANTINEX да пия и мечо грозде колко се може повече. Така и направих. Резултата беше на 3 ден като испиках камъна. Болезнено е и пикането де но хапчетата имат ефект.
Заредил сам се и си имам постоянно една кутийка у нас. Така че като осета леки болки от течение или студено пия 2 хапчета и съм бомба (профилактично ги пия не задължително). Всяка зима си имах проблеми с бъбрека. Да чукна на дърво таа е 3 година откакто не съм имал проблеми но пак ти казвам профилактично пия от време на хапчета.
Дано баща ти да е ОК да му минат болките че тия болки са адски (на мен ми казаха биле като при раждане а не са никак приятни)

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Нед 13 юли 2008 21:52

Колега съжалявам за баща ти, дано бързо да се възстанови, а относно положението със здравната система- трагично е..Един съвет- ако сте много зле не търсете бърза помощ..Според мен по-добре някоя частна клиника, ако ще и колата ще продам, ама ще ме обслужат като човек...
Имам приятел, който в много лошо състояние го карат в пирогов и от вътре му казват че след като не умира и ще оцелее въпреки болките не е за там и го оставят на вън..Това е трагедия..Отделно тия на телефона поставят диагнози по телефона и казват абе ще се оправите, или "това е лека настинка, довиждане", а човека едва ли не се гърчи от болка и няма нищо общо с настинка...

Просто положението у нас е такова че да не дава Господ да имаме нужда да ползваме услугите на родната медицина...Много съжалявам че го казвам..

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 14 юли 2008 7:47

При последната бъбречна криза успях на самоход да стигна до бърза помощ /беше посред нощ/ и след като с много мъка успях да събудя дежурната сестра ли беше лекарка ли единствения резултат беше че ми каза че дори и Бусколизин няма а какво остава за инжекция или система :evil: След като сутринта застъпи познат лекар се оказа че има инжекции :twisted: А иначе за болката по 2 Нош Па и един Спазмалгон с много минерална вода за прокарване на камъка !

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Пон 14 юли 2008 8:12

Днес е добре.Дори казва че иска да ходи на работа ама недаваме. :!:
Трябва един курс до Турция да направи ако отиде а там ако му стане какво ще прави така че и тая седмица ще стои тук. :!:
Все пак не се знае дали го е изпикал това! :roll: :wink:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 14 юли 2008 8:53

Колега, пожелавам на баща ти скорошно възстановяване. И на мен ми се е налагало да викам бърза помощ и имах същите проблеми като теб. Проблема е повсеместен, не само в София, дори вие сте по-добре от нас в дълбокия прованс.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”