На вид и пипане са много прилични. На дръжката пише ADW, което, ако е вярно, ще е чудесно - аз имам само добри впечатления от ADW инструменти.dontaskdontsay написа:Това и направихНа външен вид са добри а на здравина само времето ще покаже. Тези са с отверка-тресчотка която вероятно ще се предаде първа както винаги
![]()
Главно и аз ги взех заради екзотичните видове а и набора е голям от малки до големи размери.
Кутиката им е приятна на външен вид с гумирани ъгли. Закопчалката и е малко кофти тип плъзгане на ляво и дясно.

Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
Аз си купих такъв комплект от LIDL за 20лв. След развиване на няколко винта и напъване, засега няма проблем, за цената е добър комплекта, според мен.
Иначе в момента попадението в Лидл (според мен) е машинката за източване на маслото от двигателя. С нея всеки, навсякъде може да си смени маслото от тръбичката за щеката на маслото. Много колеги се притесняват от остатъци на частици в картера. Двигателя просто при работа смила всичко в себе си, т.е. практически всички частици биват раздробени от въртящия се колянов вал (представете си за каква гигантска мелачка става на въпрос) до миниатюрни елементи, които после с маслото се изсмукват лесно. В случая най-големият проблем е смяната на масления филтър...
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Има магнитни пробки за тая работа. И не го изсмуква толкова добре. Приятел има такава машина (не същата, а няколко пъти по-скъпа) и тествахме на моята кола. Не останах впечатлен изобщо
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Явно карате нголеми бангии ..щото аз с най-капавите масла според форумните лакърджии досега не съм забелязал нещо полепнало по пробката..освен мойта да не е магнитна...
Ми обикновено пробките на маслото не са магнитни. На скоростите са
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
pakumba написа:Ми обикновено пробките на маслото не са магнитни. На скоростите са
И те не са вътре си има магнит

-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Аз си взех машинката и даже днес си смених маслото.Става за минутки.Моята така или иначе няма пробка 

nanobanano написа:Аз си взех машинката и даже днес си смених маслото.Става за минутки.Моята така или иначе няма пробка
Каква поддръжка изискава тази машинка? Как се почиства? Мове ли с нея да си смениш спирачната течност
Почистването става, като припомпиш малко нафта с машинката...
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
Някой мнение за тресчотката с вложките който са от 39лв. 

MITKO_DVD написа:pakumba написа:Ми обикновено пробките на маслото не са магнитни. На скоростите са
И те не са вътре си има магнит
При мен и на двете ми коли магнита е в самата пробка на скоростите. Италиянски са. На двигателното масло не виждам никакъв смисъл от магнитна пробка, защото си има филтър.
Щом от Мерцедес са пуснали модел без пробка, едва ли е толкова фатално, дали пробката е магнитна или не, че вече толкова много се умува по този въпрос...
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
batVenci написа: Двигателя просто при работа смила всичко в себе си, т.е. практически всички частици биват раздробени от въртящия се колянов вал (представете си за каква гигантска мелачка става на въпрос) до миниатюрни елементи, които после с маслото се изсмукват лесно. В случая най-големият проблем е смяната на масления филтър...
Сериозно ли коляновия вал е като мелачка?

Да така е. Дори при ниски обороти, коляновия вал създава такава вихрушка в картера, че сигурно ще му завиди и най-голямото торнадо. Тогава едва ли ще останат каквито и да е било едри частици в картера. Просто след кратка работа на двигателя не остава нищо по едро от дребни частици в картера...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”