Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот sportul » Чет 06 юни 2013 19:11

rufkata написа:
red rider написа:Понеже гледах едно чудо днес , има ли пистолет който стреля с патрони от Ак-47 :eek . Говорим за фабричен такъв .

Всичко има :mrgreen

само геврек без дупка няма

bogdanb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bogdanb » Пет 07 юни 2013 6:51

dqvola_91 написа:Писах,звънях отговор няма. Лошо,че ми трябва за подарък за след 1 месец... https://www.lasermax.com/ProductDetails/tabid/127/ProductID/807/Default.aspx Другият вариант е чрез някой който пътува да го взема и го донесе.

Сигурен ли си, че си звънял на вярните телефони? Ето им актуалните данни за контакт http://www.buynowfromusa.com/contactus2.php.
Аз съм много доволен от тях лично и обикновенно получавам обратна връзка в рамките на 24 часа.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 07 юни 2013 8:10

BG_Golf4e написа:Какъв е тоя пистолет и с кои боеприпаси е?Аз пистолет с по-мощен от 357 Magnum не съм стрелял :rolleyes
Иначе старите АК-та са 7.62х39мм,ама 5.45х39мм са по-малки, по-слаби и с по-малък откат, но са по-бързи и имат по-голям обхват и по- добри балестични показатели :exclaim

Сигурно някой е разправял на колегата за ПСМ- http://handguns.g00net.org/Russian/PSM-Main.htm
,или е гледал новия "Бързи и Яростни" където ВинДизел го простреляха с ПСМ и извадиха егати куршума,като от карабина :biggrin

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 07 юни 2013 18:39

bogdanb написа:
dqvola_91 написа:Писах,звънях отговор няма. Лошо,че ми трябва за подарък за след 1 месец... https://www.lasermax.com/ProductDetails/tabid/127/ProductID/807/Default.aspx Другият вариант е чрез някой който пътува да го взема и го донесе.

Сигурен ли си, че си звънял на вярните телефони? Ето им актуалните данни за контакт http://www.buynowfromusa.com/contactus2.php.
Аз съм много доволен от тях лично и обикновенно получавам обратна връзка в рамките на 24 часа.

Хоп-аа днеска отговориха на email-a. Всичко е точно. Може ли някой да ми каже колко са разходите по доставка или по-точно ддс и митници за САЩ става дума.

П.п Това ми пратиха.

Международен транспорт и вносни такси: $0

Комисионна на BuyNowFromUSA (25%): $82.49
(Включително митнически такси и ДДС)

bogdanb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bogdanb » Пон 10 юни 2013 13:20

dqvola_91 написа:
bogdanb написа:

Хоп-аа днеска отговориха на email-a. Всичко е точно. Може ли някой да ми каже колко са разходите по доставка или по-точно ддс и митници за САЩ става дума.

П.п Това ми пратиха.

Международен транспорт и вносни такси: $0

Комисионна на BuyNowFromUSA (25%): $82.49
(Включително митнически такси и ДДС)

Ами какви мита и вносни такси? Аз не съм се занимавал никога с това. Досега те винаги са се оправяли с всичко и направо си получавах нещата с куриер в къщи.
То ако трябва да се занимаваш ти с митници отиде една седмица.
Все пак питай ги дали пък няма някаква промяна.

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Мнениеот onty » Сря 19 юни 2013 22:23

[quote="red rider"]Понеже гледах едно чудо днес , има ли пистолет който стреля с патрони от Ак-47 :eek . Говорим за фабричен такъв .[/quote]

Най близко да АК-47/но няма нищо общо :biggrin /е пистолета ТТ който е с калибьр 7.62x25мм а самият АК е 7.62x39мм както виждаш пьрвата част от калибьра сьвпада това е диаметьра на куршума/каналите на цевта/,но не и втората част от калибьра дьлжината на гилзата.Сьщо така е важно да се каже ,че калибьра не е най важната данна друга важна данна е дулната енергия и сега забележи.Дулната енергия на ТТ е 508 джаула а на АК 1991 джаула или казано по друд начин не можеш да стреляш с патрон от АК с пистолет ТТ и освен това АК има 4 пьти по голяма дулна енергия.Извода няма такьв пистолет.В Европа се използват мм но в Щатите се използва дробна част от инача така ,че 357 магнум е равнозначен на 9x33мм сьщо и Макаров е 9мм не по 18мм и с доста по малка дулна енергия.ПСМ е 5.45x18мм и е мислен с идея голяма пробивност на куршума докато Макаров и 357 магнум има голяма стопираща сила.

Последна промяна от onty на Чет 20 юни 2013 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 20 юни 2013 2:10

onty написа:
red rider написа:...самият АК е 7.62x39мм както виждаш пьрвата част от калибьра сьвпада това е диаметьра на куршума/каналите на цевта/,но не и втората част от калибьра дьлжината на патрона...

Ако трябва да сме коректни нито куршумът има диаметър 7, 62 мм. нито патронът е дълъг 39 мм. ама карай, това е автомобилен форум все пак... :beer :beer

onty
Автомобил:

Мнениеот onty » Чет 20 юни 2013 6:00

Разбира се ,че е автомобилен форум но темата е за орьжия.Това не пречи всеки да си изкаже мнението нали :smile .На мен ми е интересно да кажеш тогава какьв е калибьра на АК според теб и сьс шублера ли се определя, само питам :th_up .

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 20 юни 2013 6:14

7,62X39 obr.1943.jpg

Може и странно да ти се вижда, но нещата наистина опират до шублера. Руснаците мерят калибъра по полетата на цевта, а не по нарезите. Съответно руският куршум за цев 7,62 мм. има диаметър 7,85 мм. Куршум 9 мм. за Макаров има диаметър 9,2 мм за разлика от 9 мм. Парабелум, който си е точно 9 мм. И така нататък...

onty
Автомобил:

Мнениеот onty » Чет 20 юни 2013 11:33

Да ясно е,че различните мерни системи си имат собствени стандарти,но все пак няма как със шублер да измериш разтоянието между два срещуположни канала в цевта.И друго това 38.50 и двамата знаем,че е допустимата техническа грешка при изработката на гилзата и все пак това е не толкова прецизен патрон и си има от до спецификация за разлика от снайперски такъв.И за тези десети и стотни от милиметъра,който са много важни накрая на обозначението се изписва Макаров,Парабелум,Люгер и т.н. за да няма грешки :beer .

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 20 юни 2013 17:24

Хубуу, ама 39 мм. в случая е дължината на гилзата, не на патрона 7,62 Х 39. Добре е да се прави разлика. Бай дъ уей, не е коректно да поправяш "патрона" на "гилзата" в мнението си впоследствие, няма как да промениш и цитата в моя пост :rolleyes

onty
Автомобил:

Мнениеот onty » Чет 20 юни 2013 20:05

Точно така бях го обьркал и си го редактирах като видях твоя пост,Така че да не е грешно :th_up .Иначе тия милиметри ги оправихме.Сега какво следва...

onty
Автомобил:

Мнениеот onty » Съб 22 юни 2013 9:05

Онзи ден имах 'вземане даване' с това интересно орьжие :smile .Нявки идеи за тип,калибьр...Ицка :th_up

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 22 юни 2013 15:23

Хм...бих запитал, ако не е тайна къде у нас може да си имал вземане - даване с PM-63 ?
:rolleyes

onty
Автомобил:

Мнениеот onty » Съб 22 юни 2013 19:41

Няма да кажа кьде :smile и никой не казал ,че е у нас .Иначе орьжието е много манияшко и ми хареса колко лесно се борави с него по лесно и от МП-5 :biggrin

Върни се в “ОФФ-Топик - други”