Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот group® » Чет 05 ное 2020 12:16

Кайзен написа:Точно затова питам - защо като има толкова много истински вирусоносители на някой му са необходими и много фалшиви?

А това червеното, защо го приемаме за даденост?
Защото има такива случаи като на Владо?
Аз не отричам, че съществуват (тези случаи).
Но до извод, че някой симулира, фалшифицира данни е грешен, според мен. По няколко причини:

1. Неизбежно имайки такива случаи трябва да се запитаме 'А дали няма фалшиво отрицателни тестове?'. А те колко са? Не е ли възможно те да са повече. Защото много хора го изкарват безсимптомно, леко, неглижирано?!
Аз не знам. И не го твърдя, но е логичен въпрос. Не е ли така?
И ако допуснем това, значи е възможно и онова да е просто грешка.
Нали в Германия имаше куп сгрешени тестове? Защото свършило моторното масло и те сложили олио, щот и то мазно. И тук идваме до същността - т.2.

2. Това, което каза Владо!!! За мен то е в основата на една купчина проблеми, които лавинообразно се трупат и избиват. Некомпетентност, безхабери, нисък интелект, калинки, липса на кадри etc. (И не само у нас)
Знаеш ли защо не вярвам в конспирации, каквито и да било?! Защото повече вярвам в човешката вродена глупост. А конспирациите са сложно нещо, което с фактор човешка глупост става невъзможно да се изпълни. Замисли се - един такъв грандиозен план колко фактори и неща би съдържал. И изпълнението му зависи от идиоти. Е как да стане? Опитай да планираш просто нещо, за период от 3 дни напред и включващ поне 10 човека. Примерно среща на родата барабар с всички братчеди, след 3 дни, в ресторант Х и задай крайна цел всички да ядат в 22ч вечерта крем брюле. Колко неща ще се объркат? Първо някои хора няма да дойдат. В ресторанта може да няма достатъчно крем брюле. Разговорите могат да се развихрят и да пропуснете 22ч. Може тока да спре. Може готвача да умре. И т.н. Но всъщност плана ти всички да ядат в 22ч крем ще е провален още с отсъствието на 1бр. роднина.

Та, като се почне от върха, та до последния чиновник, масово надделява идиотизмът. Не казвам всички. Но масата. А в масовата глупост и умния индивид потъва и бива погълнат. Как се изпълнява сложен план?

Ще стане дълго, но ще дам и пример:
Петдесет и някоя си година в Китай, месната главнокомандваща Тиква спуска заповед да се увеличи производство на зърно. И тази заповед тръгва надолу в йерархията. Но в обратната посока, когато се отчитат данните за реално произведеното зърно, всеки започва да закръгля нагоре и преувеличава цифрите. За да впечатли своя шеф. И накрая до главната тиква стигат данни с 50% по-високи от реалните.
Тогава щастливата тиква решава да продаде излишъка от зърно на външния пазар. Да ама всъщност продава голяма част от реалния добив.
В следствие на това измират десетки милиони китайци от глад.
Естествено винаги човек може да каже, че има замисъл и т.н.
Но и тук аз залагам на простата и прозаична човешката глупост.
Риба, риба, ама цаца - Кит!

Ще дам и още един личен пример:
Още в първите дни след 15ти септември, голямата ми щерка (5ти клас) кихна и потекоха сополи. Викам си 'Отговорни хора сме, има изисквания - спирам я от училище'. 3 дни почивка и мина. Кат на куче. Ни температура, нищо. Изобщо и не ни е хрумвало да я водим на лекар. Един сопол и едно кихане мамка му.
Да ама от училището искат бележка за отсъствията.
И ми светна: Аз отивам здрав, прав, спазващ всички наредби и разпоредби да искам една бележка, която доказва, че детето не е избягало от час, а аз не съм я спрял без причина (както в някои ромски семейства). Ок, ама сега е пандемия и би трябвало да мога да драсна два реда бележка, да се пидпиша и да се приключи.
Не! Час и половина чакане в коридор на джи пи. Час вътре в кабинета, защото телефона му не спря от хора с позитивни тестове. И така два пъти вече.
Писах на самото училище - казаха МОН. Писах на МОН и те ми върнаха мейл с цитат на наредба за тези неща от 2017г. Питам 'Ама нали пандемия. Това си е риск. Излишен. Бюрокрация!'. Е отговор вече няма.
Та седят си такива служители и не могат да помислят. Камо ли да действат.
Затова и сега в тази ситуация, пред кабинети на лични лекари се вият опашки за 'документчета' и бих перифразирал:
"...друг път не видели
ведно да се редят болни и здрави,
и въздуха цепят със демонский вирус.."

Много мога да пиша. Ама се тая...

Никога не съм бил свидетел някой да си промени сериозни вярвания. Не храня надежда, че аз мога да го направя с теб или някой друг. Просто си чешем клавиатурите.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 05 ное 2020 12:28

group® написа:Ще стане дълго, но ще дам и пример:
Петдесет и някоя си година в Китай, месната главнокомандваща Тиква спуска заповед да се увеличи производство на зърно. И тази заповед тръгва надолу в йерархията. Но в обратната посока, когато се отчитат данните за реално произведеното зърно, всеки започва да закръгля нагоре и преувеличава цифрите. За да впечатли своя шеф. И накрая до главната тиква стигат данни с 50% по-високи от реалните.
Тогава щастливата тиква решава да продаде излишъка от зърно на външния пазар. Да ама всъщност продава голяма част от реалния добив.
В следствие на това измират десетки милиони китайци от глад.
Естествено винаги човек може да каже, че има замисъл и т.н.
Но и тук аз залагам на простата и прозаична човешката глупост.

В тоя пример първо самата информация какво е станало е изкривена с поне 50%. Второ - китайската Тиква може и да е знаела, че данните са ненадеждни, може дори с шпионаж да са имали точна информация, но по някаква политико-диктаторска причина да са решили да действат по тоя начин. При глада в Украйна през 1932-33 да не би Сталин да не е знаел какво става, защото не е имало кой да му докладва.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Чет 05 ное 2020 13:57

group® написа:
Кайзен написа:Точно затова питам - защо като има толкова много истински вирусоносители на някой му са необходими и много фалшиви?

A това червеното, защо го приемаме за даденост?
Защото е даденост.. Защото това са едни данни, които ни заливат всеки ден. И дори сам го потвърждаваш
group® написа:Аз не отричам, че съществуват (тези случаи).
Аз питам защо съществуват? Кому са нужни?
group® написа:А дали няма фалшиво отрицателни тестове?. А те колко са?
Сигурно има. След като има"грешки" в едната посока е логично да има и в другата. Но това не се съобщава.
group® написа:Знаеш ли защо не вярвам в конспирации, каквито и да било?!
И аз не вярвам. Затова коментирам само известни факти. И тези факти за мен са притеснителни. Щом като има играещи кючек в болница, то е логично да съществува цяла верига - от лаборатория, през РЗИ, директор на болница, завеждащ отделение, до три смени лекари, сестри и обслужващ персонал. Така се източват твоите данъци/осигуровки. Ако с това си съгласен и можеш спокойно да живееш..

group® написа:Е как да стане?.. Колко неща ще се объркат?..Как се изпълнява сложен план?
Нямам предства как се изпълнявасложен план. Ама ако продължиш може да ме убедиш, че в България няма корупция, организирана престъпност и всичко е съвсем законно.

group® написа:Никога не съм бил свидетел някой да си промени сериозни вярвания. Не храня надежда, че аз мога да го направя с теб или някой друг. Просто си чешем клавиатурите.

Така е. Аз вярвах, че нещо в България ще се промени към по-добро и се върнах от Англия. След почти 10г разбрах, че няма как да стане с "безхабери, нисък интелект, калинки, масовата глупост" и се преместих в Германия. Не, че тук няма такива, но или са по-малко или на мен лично не ми пречат толкова много.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 05 ное 2020 18:29

Кайзен написа:С какви симптоми са иргаещите кючек във видеото?
...Ти за мен си поредния човек, чоплещ семки и гледащ БТВ.

Само да отговоря нещо. Страшно лесно ми е да спретна декор и на лунен пейзаж и да платя на някакви да играят кючек. Това не го прави повече истина. Нито пък доказва, че сме колонизирали Луната и сме спретнали колония там. Никак даже. Аз не съм човекЪТ, който чопли семки. Проблемът е, че не ме пита всъщност какъв съм, а започна директно с констатациите. Що иде реч за доброволците. Малко или много трябва да бъдат обучени, иначе повече се пречкат, отколкото помагат.
Работа на медиите е да всяват смут в размирни времена. Все пак, коя статия ще се прочете повече, кое ще се гледа повече...
1. Снимка на болни в болница.
2. Играещи кючек, о, ау. Лъжа, измама, конспирация, ШОК, САМО в Блиц!
Само доказваш тезата ми за българинЪТ. Как истината му е пред очите, а му дърпат конците жълти медии.
Регистрирал съм се тук 2014. Толкова ми е бил акълът тогава, че някои ме помнят с небивали писаници. Обаче сега е 2020г.
Разбирам тая народопсихология. Българинът е бил подвеждан много пъти. Но това сега не е от тези случаи.
бат рамбо написа:Имаме 341 болници с близо 54 000 легла. И видиш ли от 200 човека в интензивните, системата се задъхвала. Е.ем ти и системата. А това , че няма персонал, не е щото лекарите са измрели от ковид-а.

Нима смяташ, че тези 341 болници с 54 000 легла са ги мислели от Бай Тошово време да ги правят инфекциозни отделения?
То други болести освен инфекциозни няма. Системата..казваш..се задъхва. Защото хора има много едновременно.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Чет 05 ное 2020 18:52

Специално за Тинки, понеже зачекна декори, сюжети и тн., та чак здравният министър се оправдава за кючеците:
https://m.fakti.bg/bulgaria/526046-zdra ... hti-kuchek

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 05 ное 2020 19:01

Бай Иван написа:понеже зачекна декори, сюжети и тн., та чак здравният министър се оправдава за кючеците:

Вашата логика сериозно куца. Шаро е куче. На цвят е черно. Шаро хапе, значи всички черни кучета хапят.
"В една така наречена болница, неизвестно коя, са снимани хора които играят кючек". Значи "Във всички болници няма болни, всички играят кючек" Следователно "Всичко е конспирация, затова мога да не си мия ръцете по 4 дена" Това е логиката. Найс, а?

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Чет 05 ное 2020 19:38

Тинки.... нищо няма да ти пиша, щот ....ти пишеш вместо.....всички и за всички....
:c010

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 05 ное 2020 21:22

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 05 ное 2020 21:32

Е друго си е конспиративните теории да вкараме как били ковидни, ама такова нещо като ковид нямало.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Чет 05 ное 2020 22:09

инжектопляктор написа:[.

Нищо не съм казал аз за системата. Нали за това търсят доброволци...
Абе като цяло ме преби с логика.

Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 05 ное 2020 22:19

бат рамбо написа:Нали за това търсят доброволци...

Похвално е ако някой иска да помогне, но бидейки неподготвен и не знаейки каква е процедурата, не знам от каква помощ би могъл да бъде. Имайки предвид ситуацията не знам дали е подходящо време случайни хора да се появяват, а други вместо да лекуват болни да обучават тях. Според мен трябва по принцип да има "резерв" от доброволци, които са обучени и подготвени.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Чет 05 ное 2020 23:17

инжектопляктор написа:
бат рамбо написа:Нали за това търсят доброволци...

Похвално е ако някой иска да помогне, но бидейки неподготвен и не знаейки каква е процедурата, не знам от каква помощ би могъл да бъде. Имайки предвид ситуацията не знам дали е подходящо време случайни хора да се появяват, а други вместо да лекуват болни да обучават тях. Според мен трябва по принцип да има "резерв" от доброволци, които са обучени и подготвени.
Добре де ще се повторя. Не , просто някой иска да помогне. Те пускат обяви и търсят стажанти, които забележете ги пратиха да учат ОНЛАЙН МЕДИЦИНА . Изображение

Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 05 ное 2020 23:44

Моля, покажи заповед, в която пращат студентите по медицина да учат онлайн.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Пет 06 ное 2020 7:39

https://www.mh.government.bg/bg/novini/ ... zhdat-dop/

Не знам защо натъртваш , на това да има заповед специално , за студентите по медицина

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 06 ное 2020 10:53

бат рамбо написа:Не знам защо натъртваш , на това да има заповед специално , за студентите по медицина

Не е по темата, но защо реши да сложиш тия запетаи?

А по темата - мерки всякакви, но на един пазар ходих днес (в пазарен ден) и почти никой продавач нямаше маска. При положение, че повечето бяха на вид в рискова възраст.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”