Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 15:20

icoico написа:
К.Одаджийски написа:П.П. ... какво е по дяволите "обърни се на 360 градуса"!? Ами ако тоя с пищова е неграмотен и не знае колко са 360 градуса!? ...

А какво, ако е грамотен, наистина се завърти на 360 градуса и вземат да го опукат при съпротива? Щото колегата се завъртя само на 180... :mhihi :mhihi :mhihi

П.С. "Мрия"-та между другото е украински, не руски самолет. А точно в момента не бих твърдял, че Украина е в Русия...

То и Чернобил е Украински, но го приписват на СССР. Путин си знае работата :mhihi На 180 спирам, защото "арестуващият" подава команда Спри :th_up

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 15:35

К.Одаджийски написа: щото доста добре обучени влезнаха в лясковец при един сам луд пенсионер и видяхме какво се случи :banghead

Това в Лясковец, си е пълно неглижиране на ситуацията, едва ли не "отидете и докарайте бай ..... еди кой си в районното за да го глобим и да му вземем пушките". Тотално объркана и неподготвена по правилата задача, писал съм го още преди да започнат да се изказват разни корифеи в областта. Дори чух за рикушет във тухла, изговорено от професор (не знам по какво) при Кеворк-всяка неделя.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 19 апр 2014 15:39

Мисълта ми беше че житейските уроци са доста сурови, прекалено сурови понякога :cry

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 15:46

К.Одаджийски написа:Мисълта ми беше че житейските уроци са доста сурови, прекалено сурови понякога :cry

То е видно, колкото и грубо да прозвучи, не мога да съчувствам на роднините, на загиналия полицай, защото според мен е отишъл неподготвен за акцията. Нямам предвид, че предният ден е имал рожден ден, имам предвид подценяването на ситуацията.

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 16:16

П.П. Колега "icoico" нямам предвид предаванията по Дискавъри, гледай ги и си мисли, че си видял най доброто, при подготовката на частите, няма снимки и клипове :screwy
Изгледай тази поредица, за да видиш колко украинци (руснаци)са дали живота си, за да живуркаш в момента спокойно. Там във Stuttgart май ги облъчи повече от колкото нас, поне така си мисля, пак да попитам колко "колумбовци" биха се жертвали така :mrgreen

П.П. Колега, да те питам, бил ли си в казарма, и ако да кои години?

Последна промяна от Varbona на Съб 19 апр 2014 21:12, променено общо 1 път.
Причина: Колега, ползвай бутон редакция, вместо да пускаш мнение след мнение.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 19 апр 2014 17:21

rufkata написа:...П.П. Колега, да те питам, бил ли си в казарма, и ако да кои години?

Бил съм, бил съм... 56460-МВР, ако ти говори нещо. Бодлива тел, кучета,такива работи. Пазехме границата на Родината...с лице към нея и с гръб към гадните империалисти. След няколко безсънни нощи по сигнал "Тунджа 200", прекарани в такава позиция трябва да си пълен идиот, за да не се замислиш за някои несъответствия в теорията и практиката :mhihi :mhihi :mhihi :wink Влязох другар, а излязох господин, времето беше някакво...перестроечно такова... :mhihi

rufkata написа:... Там във Stuttgart май ги облъчи повече от колкото нас...

В провинция Баден Вюртемберг, да ти кажа, по официални данни живеят и работят 25 000 граждани на Руската Федерация. Неофициално са поне 3 пъти повече. Вече се чудя кой, по дяволите спечели Втората Световна война... :gruebel :gruebel

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 18:03

Ясно е, че си със анти руска ориентация, писах и по горе, не ми се спори. Живей си там и мрази руснаците :th_up

П.П. Само ми е любопитно, роб за какво точно те ползват там :mrgreen

Последна промяна от Varbona на Съб 19 апр 2014 21:10, променено общо 1 път.
Причина: нарушение на т.7

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 19 апр 2014 18:24

rufkata написа:Ясно е, че си със анти руска ориентация, писах и по горе, не ми се спори. Живей си там и мрази руснаците :th_up...

Искаш ли да се хванем на бас, че познавам поне пет пъти повече руснаци, украинци и прочее екс-СССР граждани от теб? И никой от тях не мисли, че съм с антируска ориентация...просто защото не съм с такава :wink

rufkata написа:...П.П. Само ми е любопитно, роб за какво точно те ползват там :mrgreen...

За най- черната работа, каквато можеш да си представиш, както си седиш пред телевизора със запасан Макаренко на кръста, колега :wink
И понякога ми викат Sprengberechtigter, много гадна обида на немски :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 18:49

Не твърдя, че познавам много руснаци и украинци, познавам такива от мисиите ми зад граница, и гарантирам ти далеч по различни хора от фермерите, градинарите и миньорите, които познаваш :mhihi Немски не разбирам, но според Google, си някво миньорче, демек роб. Диаманти ли вадите там, или въглища за концерна на WV :11

Последна промяна от Varbona на Съб 19 апр 2014 21:22, променено общо 1 път.
Причина: Втора поредна квалификация. И марката е VW...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 19 апр 2014 19:06

пичове, про и анти руски, да не спреме внезапно да си "говориме за оръжие", че нещо почвате да не ме кефите... :death

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Съб 19 апр 2014 20:39

За колко разглабяхте АК- 7.62мм в казармата, норматива мисля за разглобяване и сглобка беше 30-тина секунди.

П.П. Ако темата е само за ловци, да я напускам веднага :beer

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Съб 19 апр 2014 21:05

из една друга тема наскоро:
Varbona написа:използвам случая да ви напомня, че към политически насочени мнения толерантността на екипа на форума е нулева

неразбираемо е това захласване по агресивни имперски промилитаристични интереси, били те с азиатски или американски произход, в български автомобилен форум...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 19 апр 2014 21:06

е, това вече е по темата. :mrgreen
5.8 сек. за разглобяване. пълно, с шомпола.
за сборка-12тина, ама не съм убеден. може и по малко да беше...
но за разборката съм убеден!
:a045 :mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 19 апр 2014 21:33

rufkata написа:... Немски не разбирам, но според Google, си някво миньорче, демек роб...

Позна. И руски разбирам много по-добре от английски, не знам за чий ме причисляваш към колонизаторите. А ти си някакво войниче или полицайче, демек от моите данъци държавата България плаща твоята заплата, така ли?

vaskoto1 написа:...да не спреме внезапно да си "говориме за оръжие", че нещо почвате да не ме кефите... :death

Спрях :stumm :stumm

Последна промяна от Varbona на Съб 19 апр 2014 21:46, променено общо 1 път.
Причина: Ицоицо, колегата е санкциониран за квалификациите, недей пада на това ниво, моля по темата

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 06 май 2014 20:30

Ъп... да...заровим томахавките...на днешния празничен ден и да се върнем назад във времето :smile Наскоро ми попадна в ръцете тази играчка:
IMG_20140429_132302_800x600.jpg

Точно копие на револвер Ремингтон Ню Арми модел 1858 год. Предназначен за черен барут, преднопълнещ, капсулен, шестзаряден, с единично действие, осеминчова нарезна цев калибър 44, кило и двеста солидна стомана с качество на изработка по-добро от на много съвременни оръжия . Толкова точно копие, че дръжката, проектирана за съответния размер на хората преди 150 години малее в моята недотам голяма ръка. Именно играчка, защото едно изменение на ЗОББВВПИ преди няколко години регламентира свободния режим на придобиване от любителите на такива реплики, изключвайки ги от огнестрелните оръжия. Дебело подчертавам придобиване, защото стрелбата с това нещо у нас си е абсолютно забранена без съответните документи...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”