Голямата главоблъсканица с покупката на жилище..

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 29 юли 2008 9:17

Tyan написа:именно поради тази логика преди 3 години не си купих един апартамент който струваше 65 000 лева ..щото всички казваха че цените са завишени и няма начин да не паднат та тая година ми излезе по 4 :) ....... бензина също пада от много време понеже цените са му спекулативни от доста време на сам ..... :) не вярвам на такива прогнози .....пари се изкарват ...не трябва да има грам колебание ...ако не се бях колебал едно време сега щяха да са останали пари за 997 турбо :)
баш
колкото повече отлагаш, толкова повече пари наливаш в наеми....
ако ще и десеторно да върнеш на това дето взимаш като заем, ако ти изнася вноската и тя е по-малка от наема.... :roll:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 29 юли 2008 9:18

Rabbit_TDI написа:Ще ги лапнат приближени на банките ,най-много да стигнат до агенцийте за недвижими имоти /по мое мнение те са от основните виновници за измислените цени на жилищата ма тва е друга тема/

100% са агенциите ии банките ;)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 29 юли 2008 9:24

Напоследък се наблюдава тенденция за стройтелство на големи комплекси от затворен тип, със добра инфраструктура и озеленяване и така нататък.
Съответно и търсенето за тези имоти ще стане по голямо, а цените им са си по восоки от на някое самостоятелно блокче на изкецано място.
та най-много цената в блокчето на изкецано място да падне с 10%, който като преседи 2 3 години без обитатели ще трябва да се дадът за покрив и други проблеми който ще възникнат.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 29 юли 2008 9:37

Доста смотани блокове има дето се настройха в всеобщата мания.Техните цени ще паднат може и доста ама ще е след 1-2 години.Отделно тях не ги броя щото на дали някой ще иска да си земе такъв коптор за "собствено жилище".Тия мизерийки като търсих апартамент бяха масово и из агенцийте се подвизавах с кодовото название "жилище за инвестиция" - много се дразнех от тва нещо.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 29 юли 2008 10:44

zaro написа:...банките, те вече затегнаха даването на заеми,
защото не могат да си ги върнат...

Банките затегнаха даването на заеми защото нямат ресурс да финансират даването им, което пък е обект на изключително стриктно следене от страна на централната банка... а не защото не могат да си ги съберат... само за информация, като от човек, който е запознат с материята - ипотечните кредити са нискорискови, третирането им е като високоликвидно по всякакви критерии..

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 29 юли 2008 11:50

Има и един друг момент, някои предприемачи си оставиха цели комплекси не продадени с цел да чакат още повишение на цените и сега като хукнат всички да продават ще се получи много интересно :twisted:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 29 юли 2008 11:58

shenko написа:Има и един друг момент, някои предприемачи си оставиха цели комплекси не продадени с цел да чакат още повишение на цените и сега като хукнат всички да продават ще се получи много интересно :twisted:
всъщност, ако се предизвика криза, тя ще бъде още по-страшна от вдигането на цените, защото ще има и вълна от предлагане и на жилища, които сега са още изкопи..... или не са напълно довършени.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 29 юли 2008 12:01

Ото Кац написа:
shenko написа:Има и един друг момент, някои предприемачи си оставиха цели комплекси не продадени с цел да чакат още повишение на цените и сега като хукнат всички да продават ще се получи много интересно :twisted:
всъщност, ако се предизвика криза, тя ще бъде още по-страшна от вдигането на цените, защото ще има и вълна от предлагане и на жилища, които сега са още изкопи..... или не са напълно довършени.

Както са казали хората "Внимавай какво си пожелаваш ,за да не се сбъдне".Ако има срив на пазара и паднат цените надали някой ще остане доволен ,просто щото стигне ли се до тоя момент всички ще сме яко без пари и на никой няма да му е до копуване на жилище.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Вто 29 юли 2008 12:06

Особенно на мен, моя бизнес е свързан с обзавеждането

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 29 юли 2008 12:46

Още докато се занимавах с имоти дочувах от приятелчета строители, че всичко е един голям балон, който рано или късно ще се спука. В София и по-големите градове цените на що-годе нормалните жилища няма да паднат, а ще се покачват с по-бавни темпове. Надценените имоти обаче, както и курортните, ще се сринат със страшна сила. Преди 3-4 месеца в Лозенец искаха 4000 Евро :shock на кв.м., и най-интересното е, че се намираха и балъци да ги купуват. А продавайте сега! mhihi В София цена над 2000 Евро е нереална - даже и за най-качествено строиелство, затворен комплекс и тн.
И аз съм чувал за много задържани от продажба готови жилища, ама не мога да потвърдя, щото не съм ги виждал с очите си. Ако наистина ги има - тежко и горко на строителите (собствениците им) сега. Ако презалеят пазара с такива имоти, може верно да се получи срив...абе интересен момент е сега...дали е изгодно да се купи сега или да се чака... :wink: :arrow: :idea:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 29 юли 2008 19:30

Мерси за мненията колеги :)
За сега съм решил да действам(Ще се прибирам за месец през септември) , и ще се оглеждам за 2-3 стайни ново строителство апартаменти.Отностно кредита съм решил да го върна за около година година и половина и ще се консултирам колко ще ми е оскъпяването и т.н :)
А по въпроса с жилищата извън БГ .... мога да дам пример за Лондон е така в бързината :) Къща с 2 стаички по 12-13 квадрата, хол, кухня и баня - От 700к лв до милионче :)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 29 юли 2008 22:09

canyoubounce написа:Отностно кредита съм решил да го върна за около година година и половина и ще се консултирам колко ще ми е оскъпяването и т.н :)

А защо не вземеш кредит от GB и не ползваш парите в BG? поне в германия кредита е значително по-евтин (при определени условия естествено)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 29 юли 2008 22:17

Защото колега, тук (като и навсякъде) ти искат поне няколко годишна кредитна история и т.н за отпускане на по сериозен кредит(какъвто ми трябва на мене).
Моите доходи са задоволителни за кредит в България, но ако кандидатствам за кредит тук(в Англия) не съм сигурен, че ще ми дадат исканата от мен сума :(

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 02 авг 2008 10:33

:roll:

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”