Инцидент пред НИМ днес на срещата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Starchazer написа:Наричам ги "някви двама" защото за мен са точно такива, напълно непознати. Няма нужда от личностни нападки, дошъл съм да изразя личното си мнение, защото както всички вас станалото днес ме потресе.
Здравей Влади и добре дошъл![]()
Желая да подчертая, че мястото на инцидента е ПАРКИНГ! Има голям музей и постоянен приток на хора. Не е място нито за бърнаути, нито за драгове, нито за мотористи демонстриращи майсторство. Наистина беше въпрос на време да се стигне до инцидент засягащ някой от нас. Управлението на нерегистрирано МПС и без нужния ценз няма да го коментирам. Дали онзи младеж си е заслужавал плесниците ли? Според мен ДА както и всеки един друг идиот на колела без значение какво кара и от кой клуб е. Посещавам това място от две години с личната си кола. Винаги е било навалица. Как аз мога да се движа (пристигащ или заминаващ) с 5 км сред хората и да изчаквам всеки пешеходец? Защо аз или друг колега не ги удари "ония двамата" дето спели на сред плаца? Заради нас ли наковаха дългата отсечка с бабуни за намаляване на скоростта? Някой от нас ли се удари в стълба там?
Наистина плява има на всякъде... Има и малоумни колеги със стикери признавам, но политика на клуба е да се дистанцира от подобни лица.
Бях днес на Бояна. Тръгнах си малко преди тази изцепка. Не смятам да се качвам повече по срещи горе защото е очевидно, че всеки втори сопол с кола/мотор ходи там да се гони с вятъра и да избива комплекси от малка пишка пред гаджето... Мотористи ненавиждам и е просто въпрос на време съвсем нарочно да просна някой калъф на улицата. Писна ми да мисля за здравето на всеки дебил на мотор който смята, че щом е на две колела света му е длъжен...
Лекенцето си е било за бой барабар с всеки който му застава зад гърба!
М/у другото ти Влади какъв мотор караш?
Или сте билли заедно?????????????????
- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дачията алооо ако беше блъснал някой дето познаваш, дали щеше да ти е яко да им викаме някви там двама...
Като нямах книжка не съм си позволявал да карам на места където има хора, сега като карам по спирки се моткам с 10 км щото са ми изкачали ученици и тъпанарите зад мен ми светкат, я се осъзнайте малко. И аз карам опасно понякога, ама гледам да се пъня като няма хора и да съм сам в колата.
Не търпя на такива гледки, ама с удоволствие тва момче бих му хакнал няколко тупаника като се оправи и не е в шок.
И тая тема ще си иде в небесата, ама поне може да я заключите и да я направите важна за да я видят повече хора и да се замислят малко...
Като нямах книжка не съм си позволявал да карам на места където има хора, сега като карам по спирки се моткам с 10 км щото са ми изкачали ученици и тъпанарите зад мен ми светкат, я се осъзнайте малко. И аз карам опасно понякога, ама гледам да се пъня като няма хора и да съм сам в колата.
Не търпя на такива гледки, ама с удоволствие тва момче бих му хакнал няколко тупаника като се оправи и не е в шок.
И тая тема ще си иде в небесата, ама поне може да я заключите и да я направите важна за да я видят повече хора и да се замислят малко...
- ANTOV_MS
- Автомобил:
- Двигател:
колега не знам какво си видял и какво не син,НО като гледам какво пишеш май нищо не си видял и не си разбралStarchazer написа:Здравейте хора, знаех си, че ще има тази вечер тема във форума ви, затова съм тук, да разбера малко подробности. Много едностранчиво за съжаление представяте станалото обаче, аз бях там (при дачиите, дето се смяхте;) ) откъм 4 без нещо и видях инцидента добре. Не мисля, че основната вина е на моториста, момчето мина на 2 пъти, като втория път, на връщане, се удари в някакви двама, дето бяха застанали на пътя му и не се мръднаха, сякаш изобщо не го видяха, че идва. Лично чух, когато мотора минаваше покрай мен, как гумата му задра в асфалта, опитвайки се да спре, но не можа, определено не беше изпуснал мотора, а тия двамата стояха пред него като препарирани и не се и мръднаха. Моториста беше адски уплашен когато падна, личеше си, че е някакво лапе, каската му изхвърча на 3-4 метра напред, явно незакопчана, чух как веднага се започна с псувните към него, а той беше май най-зле. Това, че е бил без книжка и мотора без регистрация е пълен ужас за съжаление и никой няма право да се движи така, но това е положението. Наистина не ми стана ясно защо тия двамата пичаги стояха на пътя му, напълно съм сигурен, че са го видяли.
Ето една снимка от днес, когато линейката най-сетне цъфна.
Евала на всички, които помогнаха на момчетата да се съвземат, ударът си беше тежичък, хубаво е, че всички са невредими. Не искам да влизам в разпри с никого, но моля ви, въздържайте се от реплики относно шамари и бой, никой няма нужда от това в такава ситуация, особено пък вие с малките деца, ами ако нещо беше станало докато оня с турбината пилеше гуми и сума ти народ покрай него в непосредствена близост, а и както гумата се спука май накрая, ако нещо беше хвръкнало настрани? Недейте така с двойните стандарти, все мотористите са ви виновни.
Хайде, и безаварийна
Владо
момчетата седяха и гледаха клипче на телефона на единият когато лайното ги удари те изобщо не разбраха,че идва !!! аз също съм моторист и не карам от два дни , но демонстрацийте сред навалицата ги спестявам точно заради такава опасност !!! а по въпроса с псувните те си бяха само и единствено от едното ударено момче !!! НЕ НАПРАЗНО !!! друго ?!! въпросната гума не е гръмнала СПЕЦИАЛИСТЕ мога да ти я покажа даже ако искаш и дали ще хвръкне нещо не е въпрос на късмет !!! ако забеляза щом си гледал внимателно мисля,че си видял как се указва помощ и на момчето с мотора както и на другите 2 момчета нищо че на всеки му се искаше да му доразбие главата още !!! само си задай вупросчето "колко о6те мотористи трябва да измрат"на тва място за да се спрат с тези простотйи ?!! тази година си заминаха десетина някъде от гъзария точно като в този случай !!! аз не помня една наша среща без да има някой лайнар на 15-16 с новичкият си мотор да не прелита покрай нас докато си говориме !!! повярвай идвало ми е да причакам някои от тези буклуци и да го целна с колата без да ми пука !!! и още нещо само за да си наясно едното момче е с удар в гръбнака и май в близките дни няма да може да работи скоро !!! после ми казвай , че нищо му нямало !!!
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
FaTDoG написа:Дачията алооо ако беше блъснал някой дето познаваш, дали щеше да ти е яко да им викаме някви там двама...
Лошото е колега,че много хора няма да се замислят щото си мислят,че като вземат (купят) книжки и карат бързи коли и мотори са големите шофьори.
- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е ама тва е вече става разговор за държавата в която живеем и няма смисъл да я почвам щото темата ще си тръгне още по-бързо, иначе темата катастрофи малко хора я четат и гледат... Иначе трябва да има в шофиорските курсове ей такива снимки и истории и една пробна лека катастрофа за новаците(контролирана разбира се и по възможност без да се усетят кво ще стане) че да им се вдигне малко адреналина и да видят кво е стрес...rosen79 написа:...
Кофтито е че се случи беше просто въпрос на време и не е за първи път и как все мотористите бе, дайте да ги пазим всичките нали ... Те са на две гуми и правилата за тях не важат... Тъжна картинка...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
за съжаление не е първият инцидент с мотор пред НИМ.
по-добре да има полицейско присъствие на срещите.
Пироне, надявам се приятелите ти да се въстановят възможно най-бързо.
/талона за преглед не е голям проблем нали има стикер на стъклото/
шокиран съм от изказването на собственика на румънското возило.
не съм си помислял, че човек може да падне толкова ниско.
по-добре да има полицейско присъствие на срещите.
Пироне, надявам се приятелите ти да се въстановят възможно най-бързо.
/талона за преглед не е голям проблем нали има стикер на стъклото/
шокиран съм от изказването на собственика на румънското возило.

не съм си помислял, че човек може да падне толкова ниско.
- Starchazer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika, aз мотор не карам, баща ми е карал навремето, както и двамата ми дядовци, та имам някакви симпатии към това племе. Шофьор съм отскоро, Сузуки Суифт, мерси. Яд ме хвана, като видях колко едностранчиво според мен се изказват всички, но между другото това е често срещан феномен в нашите форуми, и съм учуден, че има и такива изказвания като твоето, на Bamm bamm и още 1-2ма. Не искам да обиждам никого, нито пък да се заяждам, лошото е, че хората са твърде наежени един към друг и затова са адски нетърпими към мнения, различни от техните собствени. А коментарите за изцепването на детелината просто не искам да ги коментирам, и точно като groznika напомням, че инцидента се случи на общественодостъпен паркинг, и питам има ли място на такъв пиленето на гуми? Наистина не смятам да ви лазя по нервите (явно) повече, а и да ви губя времето, защото утре всички сме на работа.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Кое му е едностранното бе философе?Пак ще те попитам.АКО ТИ БЕША НА МЯСТОТО НА ТОВА МОМЧЕ,КОЕТО НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ и да си изкарва прехраната така ли щеше да говориш,а? Ако това се случи на твой приятел,така ли ще говориш?Ако това се случи на твоето дете така лище говориш?Абе ти си голема и куха лейка за мен.Що не си уредим една срещичка и аз ще се изсиля с ГОГО да те ударя пак после ще ти кажа, че ти нарочно си застанал там ко ще кажеш?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Кво за детелината? И да се размажа там, ще се размажа сам - возя се сам в колата, сам си решавам как ми се мре, ако имаше други коли по детелината просто културно щях да си намаля и да карам спокойно, на влизане в бул. България си спрях, въпреки, че няма "СТОП", а само "Пропусни движещите се с предимство" ... - нямаше такива, но профилактично спирам заради разни боянски камикадзета!
Като дойдох на срещата културно си паркирах колата и отидох да се видя с приятели, звъннаха ми по телефона и докато говорех някакъв индивид с някаква пистарка само прелиташе покрай мен... той ако се пребие надали ще пребие само себе си!
Като дойдох на срещата културно си паркирах колата и отидох да се видя с приятели, звъннаха ми по телефона и докато говорех някакъв индивид с някаква пистарка само прелиташе покрай мен... той ако се пребие надали ще пребие само себе си!
- Pironski
- Автомобил: VW Golf II GTI 8V
- Двигател: PB
- Контакти:
За радост Светлин се чуства малко по-добре и вече почти си ходи нормално.
Наели са му адвокат който ще се заеме със случея,а именно да осъдят виновника за инцидента!
Полото вчера заедно с колегата ANTOV_MS го прибрахме от бояна такаче няма проблеми.
Благодаря много на всички колеги който ми се обадиха и ми писаха с въпроса дали може с нещо да помогнат и т.н!
Нека наистина случилото се да ни бъде за поука и да внимаваме повече,назависимо дали сме с коли или с мотори.
И аз съм карал не веднъж мотор на бояна,ама м-у хората винаги съм карал леко и с повишено внимание.
Радвам се,че няма тежко пострадали и ме е яд,че трябва да мислиме за местене на месечната среща след като там беше удобно на всички.
Мойто предложение е да се говори с властите всяка последна неделя от месеца да има патрул на срещата и да пуска само членове на клуба или на хората който са си организирали среща там на която само да се паркират колите и хората да си се разхождат спокойно с децата и т.н!
Ако неможе да го направят от власта може и сами да си го ограничиме като застанат двама по-ячки с жилетки и т.н.
Наели са му адвокат който ще се заеме със случея,а именно да осъдят виновника за инцидента!
Полото вчера заедно с колегата ANTOV_MS го прибрахме от бояна такаче няма проблеми.
Благодаря много на всички колеги който ми се обадиха и ми писаха с въпроса дали може с нещо да помогнат и т.н!
Нека наистина случилото се да ни бъде за поука и да внимаваме повече,назависимо дали сме с коли или с мотори.
И аз съм карал не веднъж мотор на бояна,ама м-у хората винаги съм карал леко и с повишено внимание.
Радвам се,че няма тежко пострадали и ме е яд,че трябва да мислиме за местене на месечната среща след като там беше удобно на всички.
Мойто предложение е да се говори с властите всяка последна неделя от месеца да има патрул на срещата и да пуска само членове на клуба или на хората който са си организирали среща там на която само да се паркират колите и хората да си се разхождат спокойно с децата и т.н!
Ако неможе да го направят от власта може и сами да си го ограничиме като застанат двама по-ячки с жилетки и т.н.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”