Питане за Уника и Дженерали ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Пет 14 ное 2008 15:28

Че проблем има е ясно, но не само в тези две компании.
Служебната мазда 6 е застрахована в компания Х (в нито една от двете посочени).
Минава чичката на 70г. удря я на паркинга и чупи стопа.
Оказва се, че въпросната паркинг щета ще бъде изплатена на 50%, защото нямат гаранця, че сама не съм го счупила. В противен случай е трябвало да се вика КАТ и с протокола да ходя САМА да си търся парите от гражданската на виновния, а не от моето каско.
И това е в случай, че си присъствал на ПТП-то, което при паркинг щетите рядко се случва.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 14 ное 2008 15:33

А самото основание изглежда така:
16. Застраховка, сключена за срок по вече от 6 месеца, може
да бъде прекратена по всяко време:

16.1. от застрахователя чрез изпращане на 7-дневно писме -
но предизвестие на адреса на застрахования;

Та господа това е положението. По този член 16.1 работата е опечена и ви пускат писъмце. Нема мърдане. Морално-неморално това е положението.
И примера как било на запад не е коректен поради естеството на автопарка. Никой няма интерес да ни държи клиенти с преобладаващите ни 20 годишни кошници.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 14 ное 2008 15:51

rosy написа:А самото основание изглежда така:
16. Застраховка, сключена за срок по вече от 6 месеца, може
да бъде прекратена по всяко време:

16.1. от застрахователя чрез изпращане на 7-дневно писме -
но предизвестие на адреса на застрахования;

Та господа това е положението. По този член 16.1 работата е опечена и ви пускат писъмце. Нема мърдане. Морално-неморално това е положението.
И примера как било на запад не е коректен поради естеството на автопарка. Никой няма интерес да ни държи клиенти с преобладаващите ни 20 годишни кошници.

Е как да нямат интерес да съм им клиент като са ми взели парите толкова любезно? Обаче като трябва да дават вече не ги интересувам, така ли? А ако включат тази клауза и при ГО, тогава кво правим - държавата ме глобява че не съм се застраховал с ГО, а застрахователя не ме иска щот колата ми била стара. Баси малоумната ситуация :evil: Или ако недай си Боже се чукна някъде ще ми прекратят и гражданската. Аз на тоз принцип съм готов да си направя веднага застрахователно дружество. :twisted:

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Нед 16 ное 2008 11:27

Моето каско е в "Уника" и до сега бях много доволен от услигите им.Цялото ни семейство е застраховало автомобилите си там!!!

За 3г съм имал щети на стойност 3400лв и за това ме сложиха в Рисковата зона,но баща ми за 10г. има само 1 щета която струваше около 200лв.

Начинът не е този да се спре безобразното и нарочно трошене на коли с цел подмяна на стари с нови части!!! Докато има такива хора ще страдат вси4ки!!! :wink:

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Пет 12 дек 2008 18:39

Ами аз да се похваля от Дженерали съм доволен бях завел щета и от 2870 на фактура са ми изплатили 2660 което си е много добре.Не са ми пращали писма за прекратяване на Каското, даже като ми остане време ще мина да я дозастраховам.Не бях виновен за ПТП-то ако има значение.

Потребителски аватар
fre6kidice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fre6kidice » Вто 16 дек 2008 23:33

Не ме учудва, че основната цел/дейност на Уника е да прецака клиентите си по всякакъв начин. Нали знаете, че крушата не пада по далеч от дървото.Като дъщерна фирма и собственост на Райфайзен интернешънал Уника не се различава много от своята "майка".Тя е един дол дренки с Райфайзен банк- мошенници,интриганти, интересчии и изнудвачи. Ако не цялата банка то поне българското и недоносче. Тези епитети се прилагат на практика както за клиентите си така и за служителите си. Така , че скъпи колеги ако сте запознати с тези "велики комапании" , а също ако не сте запознати за по сигурно ги ИЗБЯГВАЙТЕ.Няма да съжалявате!!! :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 19 дек 2008 15:54

Мдаа - да споделя опит.
Значи, след като разбрах, че ще ми прекратяват застраховката, се обадих на Дженерали. Адресът ми по лична карта е в Ямбол - обаче пише само Георги Бенковски вместо жк Георги Бенковски, кретените от куриерската фирма пишат "невалиден адрес" и край.
С 3-ма човека говорих да ми сменят адреса и да ми го пратят на софийския - който ми е на практика постоянен - най-малко съм собственик, а в Ямбол апартамента е на нашите :D .
Не пристига писмо. 1 седмица. 2 седмици. 3 седмици. Обаждам се - 5 пъти - само на кретени попадах - бахти неадекватните маймуни. Не знам тия за какво зимат заплати. Най-накрая, на н-тото обаждане и прехвърляне попаднах на професионалист - Даниела Христова. Каза ми жената - ако не ви пращат писмото, моля елате на място и ще прекратим полицата. На 4 декември отидох в централата на Дондуков. Полицата ми беше прекратена от 12 Декември. Получих си парите от Уни Кредит Булбанк днес.
От 328 лева ми изплатиха 197 - за оставащите 7 месеца. Доволен съм.
Колата ми сега е застрахована в Лев Инс. Застрахователна стойност - 4500 лева - 6% пермия - 270 лева. В Дженерали беше на 4100- 8% премия - 328 лева по спомен. Май съм по на далавера.
Апартаментът ми е застраован в Дженерали. Застраховката изтича през Май 2009 - познайте дали ще я подновя.
На 10 януари ми изтича Гражданската - позайте дали ще я направя в Дженерали.
Все пак оставам с добри впечатления - от Санто и от г-ца Христова.
Другите смотове - начело с шефовете им- да го ду... :D

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот amikus » Пет 19 дек 2008 17:20

Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: re

Мнениеот santo_trafficante » Пет 19 дек 2008 17:28

amikus написа:Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.
никой не те задължава да плащаш! това си е лично твой проблем :idea:
като не те кефи ЗК фирми много :idea: :arrow:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пет 19 дек 2008 18:41

santo_trafficante написа:
amikus написа:Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.

С подобен род изказвания губиш единствено ти :!: Ако искаш да знаеш нямам нито една заведена щета за 6 месеца досега имам някакви дреболии но няма да ги заведа изобщо защото времето ми е по ценно от това да вися по огледи и накрая да се подиграват с тяхната експертна оценка, и да прав си ЗК бол ще се възползвам от идеята ти.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 19 дек 2008 18:57

amikus написа:
santo_trafficante написа:

С подобен род изказвания губиш единствено ти :!: Ако искаш да знаеш нямам нито една заведена щета за 6 месеца досега имам някакви дреболии но няма да ги заведа изобщо защото времето ми е по ценно от това да вися по огледи и накрая да се подиграват с тяхната експертна оценка, и да прав си ЗК бол ще се възползвам от идеята ти.
ОК радвам се
пусни ми номера на полицата или номера на колата на ЛС за да не те търсят за плащане. и считаме че нямаме ангажименти

Потребителски аватар
vaskoniracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoniracing » Съб 20 дек 2008 0:27

И сега какво да направя след като ми е пукнато предното стькло,а не даи се Боже я откраднат какво става?Кьде е моята вина?Имам ли каско или не?Има ли Държава България и как това се случва само там?p.s.каското ми е при наистина УНИКАЛНАТА уника :rocketwhore

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 20 дек 2008 1:04

Вие май нещо не разбрахте...

Каското ви важи...
заявявате щета...
плащат я.. след Х дни ви идва съобщение
връщат ви остналата част от платената премия за периода който остава..
и нямате отношения вече..
така хем са ви изплатили щетата, хем са ви върнали и част от парите платени за каското..

с върнатите пари отивате в следващата ЗК и сте доволни...

по-добре отколкото да не ви плащат щетите.. или да ви лигавят

Това е нелогично.. но си е залегнало в условията.. така както и вие можете да го направите по всяко едно време.. така и компанията може..

а че не говори добре за компанията, това е друга бира.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 20 дек 2008 9:49

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 20 дек 2008 11:17

Уника ще дойдат най-големите смотаняци май.
Аз за Дженерали казах - коректно постъпиха (с изключение на кретенизма на някои от служителите им, ама то е нормално в тая държава е навсякъде така почти). И щетите си изплатиха навреме и почти 100% стигаха парите, за да се оправят - е не в скъп сервиз, но пак е добре - колата ми е на 15 лета все пак . И парите върнаха - доволно. Обаче повече там аз лично нема да стъпим. За никаква застраховка.
Тази простотия с прекратяването е решение на шефовете им. Хората от ниските нива - служители, агенти (като Санто) нямат отношение към това - на тях няма за какво да им се сърдим - то не че трябва да се сърдим на някого де. В клаузите по каското си пише, че застрахователят може да прекрати полицата по собствено усмотрение. Ама щом връщат парите за останалите месеци - и то с точност до 1 ден - за мен лично няма проблем.
Всичкие ми щети са на паркинг. Аз в кариерата си на шофьор - 7 години и 2 месеца - нямам ПТП по моя вина - даже никакво ПТП нямам - да чукна на дърво - дано така да продължава.
Живи и здрави - засрахователи дал господ. :D

Върни се в “ОФФ-Топик - други”