Че проблем има е ясно, но не само в тези две компании.
Служебната мазда 6 е застрахована в компания Х (в нито една от двете посочени).
Минава чичката на 70г. удря я на паркинга и чупи стопа.
Оказва се, че въпросната паркинг щета ще бъде изплатена на 50%, защото нямат гаранця, че сама не съм го счупила. В противен случай е трябвало да се вика КАТ и с протокола да ходя САМА да си търся парите от гражданската на виновния, а не от моето каско.
И това е в случай, че си присъствал на ПТП-то, което при паркинг щетите рядко се случва.
Питане за Уника и Дженерали ??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
А самото основание изглежда така:
Та господа това е положението. По този член 16.1 работата е опечена и ви пускат писъмце. Нема мърдане. Морално-неморално това е положението.
И примера как било на запад не е коректен поради естеството на автопарка. Никой няма интерес да ни държи клиенти с преобладаващите ни 20 годишни кошници.
16. Застраховка, сключена за срок по вече от 6 месеца, може
да бъде прекратена по всяко време:
16.1. от застрахователя чрез изпращане на 7-дневно писме -
но предизвестие на адреса на застрахования;
Та господа това е положението. По този член 16.1 работата е опечена и ви пускат писъмце. Нема мърдане. Морално-неморално това е положението.
И примера как било на запад не е коректен поради естеството на автопарка. Никой няма интерес да ни държи клиенти с преобладаващите ни 20 годишни кошници.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
rosy написа:А самото основание изглежда така:16. Застраховка, сключена за срок по вече от 6 месеца, може
да бъде прекратена по всяко време:
16.1. от застрахователя чрез изпращане на 7-дневно писме -
но предизвестие на адреса на застрахования;
Е как да нямат интерес да съм им клиент като са ми взели парите толкова любезно? Обаче като трябва да дават вече не ги интересувам, така ли? А ако включат тази клауза и при ГО, тогава кво правим - държавата ме глобява че не съм се застраховал с ГО, а застрахователя не ме иска щот колата ми била стара. Баси малоумната ситуация

- vladikk
- Автомобил:
- Двигател:
Моето каско е в "Уника" и до сега бях много доволен от услигите им.Цялото ни семейство е застраховало автомобилите си там!!!
За 3г съм имал щети на стойност 3400лв и за това ме сложиха в Рисковата зона,но баща ми за 10г. има само 1 щета която струваше около 200лв.
Начинът не е този да се спре безобразното и нарочно трошене на коли с цел подмяна на стари с нови части!!! Докато има такива хора ще страдат вси4ки!!!
За 3г съм имал щети на стойност 3400лв и за това ме сложиха в Рисковата зона,но баща ми за 10г. има само 1 щета която струваше около 200лв.
Начинът не е този да се спре безобразното и нарочно трошене на коли с цел подмяна на стари с нови части!!! Докато има такива хора ще страдат вси4ки!!!

- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
Не ме учудва, че основната цел/дейност на Уника е да прецака клиентите си по всякакъв начин. Нали знаете, че крушата не пада по далеч от дървото.Като дъщерна фирма и собственост на Райфайзен интернешънал Уника не се различава много от своята "майка".Тя е един дол дренки с Райфайзен банк- мошенници,интриганти, интересчии и изнудвачи. Ако не цялата банка то поне българското и недоносче. Тези епитети се прилагат на практика както за клиентите си така и за служителите си. Така , че скъпи колеги ако сте запознати с тези "велики комапании" , а също ако не сте запознати за по сигурно ги ИЗБЯГВАЙТЕ.Няма да съжалявате!!! 

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Мдаа - да споделя опит.
Значи, след като разбрах, че ще ми прекратяват застраховката, се обадих на Дженерали. Адресът ми по лична карта е в Ямбол - обаче пише само Георги Бенковски вместо жк Георги Бенковски, кретените от куриерската фирма пишат "невалиден адрес" и край.
С 3-ма човека говорих да ми сменят адреса и да ми го пратят на софийския - който ми е на практика постоянен - най-малко съм собственик, а в Ямбол апартамента е на нашите
.
Не пристига писмо. 1 седмица. 2 седмици. 3 седмици. Обаждам се - 5 пъти - само на кретени попадах - бахти неадекватните маймуни. Не знам тия за какво зимат заплати. Най-накрая, на н-тото обаждане и прехвърляне попаднах на професионалист - Даниела Христова. Каза ми жената - ако не ви пращат писмото, моля елате на място и ще прекратим полицата. На 4 декември отидох в централата на Дондуков. Полицата ми беше прекратена от 12 Декември. Получих си парите от Уни Кредит Булбанк днес.
От 328 лева ми изплатиха 197 - за оставащите 7 месеца. Доволен съм.
Колата ми сега е застрахована в Лев Инс. Застрахователна стойност - 4500 лева - 6% пермия - 270 лева. В Дженерали беше на 4100- 8% премия - 328 лева по спомен. Май съм по на далавера.
Апартаментът ми е застраован в Дженерали. Застраховката изтича през Май 2009 - познайте дали ще я подновя.
На 10 януари ми изтича Гражданската - позайте дали ще я направя в Дженерали.
Все пак оставам с добри впечатления - от Санто и от г-ца Христова.
Другите смотове - начело с шефовете им- да го ду...
Значи, след като разбрах, че ще ми прекратяват застраховката, се обадих на Дженерали. Адресът ми по лична карта е в Ямбол - обаче пише само Георги Бенковски вместо жк Георги Бенковски, кретените от куриерската фирма пишат "невалиден адрес" и край.
С 3-ма човека говорих да ми сменят адреса и да ми го пратят на софийския - който ми е на практика постоянен - най-малко съм собственик, а в Ямбол апартамента е на нашите

Не пристига писмо. 1 седмица. 2 седмици. 3 седмици. Обаждам се - 5 пъти - само на кретени попадах - бахти неадекватните маймуни. Не знам тия за какво зимат заплати. Най-накрая, на н-тото обаждане и прехвърляне попаднах на професионалист - Даниела Христова. Каза ми жената - ако не ви пращат писмото, моля елате на място и ще прекратим полицата. На 4 декември отидох в централата на Дондуков. Полицата ми беше прекратена от 12 Декември. Получих си парите от Уни Кредит Булбанк днес.
От 328 лева ми изплатиха 197 - за оставащите 7 месеца. Доволен съм.
Колата ми сега е застрахована в Лев Инс. Застрахователна стойност - 4500 лева - 6% пермия - 270 лева. В Дженерали беше на 4100- 8% премия - 328 лева по спомен. Май съм по на далавера.
Апартаментът ми е застраован в Дженерали. Застраховката изтича през Май 2009 - познайте дали ще я подновя.
На 10 януари ми изтича Гражданската - позайте дали ще я направя в Дженерали.
Все пак оставам с добри впечатления - от Санто и от г-ца Христова.
Другите смотове - начело с шефовете им- да го ду...

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: re
никой не те задължава да плащаш! това си е лично твой проблемamikus написа:Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.

като не те кефи ЗК фирми много

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
santo_trafficante написа:никой не те задължава да плащаш! това си е лично твой проблемamikus написа:Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.![]()
като не те кефи ЗК фирми много![]()
С подобен род изказвания губиш единствено ти

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
ОК радвам сеamikus написа:santo_trafficante написа:никой не те задължава да плащаш! това си е лично твой проблемamikus написа:Санто да ме прощава ама догодина каското ще ми е към армеец.А те като са толко печени аз мога ли да не си внеса вноските по каско и да ме хванат да ме поразведат малко аман от алчни фирми.![]()
като не те кефи ЗК фирми много![]()
С подобен род изказвания губиш единствено тиАко искаш да знаеш нямам нито една заведена щета за 6 месеца досега имам някакви дреболии но няма да ги заведа изобщо защото времето ми е по ценно от това да вися по огледи и накрая да се подиграват с тяхната експертна оценка, и да прав си ЗК бол ще се възползвам от идеята ти.
пусни ми номера на полицата или номера на колата на ЛС за да не те търсят за плащане. и считаме че нямаме ангажименти
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вие май нещо не разбрахте...
Каското ви важи...
заявявате щета...
плащат я.. след Х дни ви идва съобщение
връщат ви остналата част от платената премия за периода който остава..
и нямате отношения вече..
така хем са ви изплатили щетата, хем са ви върнали и част от парите платени за каското..
с върнатите пари отивате в следващата ЗК и сте доволни...
по-добре отколкото да не ви плащат щетите.. или да ви лигавят
Това е нелогично.. но си е залегнало в условията.. така както и вие можете да го направите по всяко едно време.. така и компанията може..
а че не говори добре за компанията, това е друга бира.
Каското ви важи...
заявявате щета...
плащат я.. след Х дни ви идва съобщение
връщат ви остналата част от платената премия за периода който остава..
и нямате отношения вече..
така хем са ви изплатили щетата, хем са ви върнали и част от парите платени за каското..
с върнатите пари отивате в следващата ЗК и сте доволни...
по-добре отколкото да не ви плащат щетите.. или да ви лигавят
Това е нелогично.. но си е залегнало в условията.. така както и вие можете да го направите по всяко едно време.. така и компанията може..
а че не говори добре за компанията, това е друга бира.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Уника ще дойдат най-големите смотаняци май.
Аз за Дженерали казах - коректно постъпиха (с изключение на кретенизма на някои от служителите им, ама то е нормално в тая държава е навсякъде така почти). И щетите си изплатиха навреме и почти 100% стигаха парите, за да се оправят - е не в скъп сервиз, но пак е добре - колата ми е на 15 лета все пак . И парите върнаха - доволно. Обаче повече там аз лично нема да стъпим. За никаква застраховка.
Тази простотия с прекратяването е решение на шефовете им. Хората от ниските нива - служители, агенти (като Санто) нямат отношение към това - на тях няма за какво да им се сърдим - то не че трябва да се сърдим на някого де. В клаузите по каското си пише, че застрахователят може да прекрати полицата по собствено усмотрение. Ама щом връщат парите за останалите месеци - и то с точност до 1 ден - за мен лично няма проблем.
Всичкие ми щети са на паркинг. Аз в кариерата си на шофьор - 7 години и 2 месеца - нямам ПТП по моя вина - даже никакво ПТП нямам - да чукна на дърво - дано така да продължава.
Живи и здрави - засрахователи дал господ.
Аз за Дженерали казах - коректно постъпиха (с изключение на кретенизма на някои от служителите им, ама то е нормално в тая държава е навсякъде така почти). И щетите си изплатиха навреме и почти 100% стигаха парите, за да се оправят - е не в скъп сервиз, но пак е добре - колата ми е на 15 лета все пак . И парите върнаха - доволно. Обаче повече там аз лично нема да стъпим. За никаква застраховка.
Тази простотия с прекратяването е решение на шефовете им. Хората от ниските нива - служители, агенти (като Санто) нямат отношение към това - на тях няма за какво да им се сърдим - то не че трябва да се сърдим на някого де. В клаузите по каското си пише, че застрахователят може да прекрати полицата по собствено усмотрение. Ама щом връщат парите за останалите месеци - и то с точност до 1 ден - за мен лично няма проблем.
Всичкие ми щети са на паркинг. Аз в кариерата си на шофьор - 7 години и 2 месеца - нямам ПТП по моя вина - даже никакво ПТП нямам - да чукна на дърво - дано така да продължава.
Живи и здрави - засрахователи дал господ.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”