joker написа:Не са виновни пътищата willi 98!!!....виновна е скоростта...защо забравяте понятието " скорост,съобразена с пътната обстановка"....Ето затова нека всички "джигити" във форума най-накрай да млъкнат и да престанат да подстрекават хлапетата към високи скорости...ето го резултата....има и още много такива примери!!!!Абе това си е поредния Коледен курбан дето невинни хора плащат за тежките грехове на обществото ни!!!!!!!!!!!!!!!
Много се чудих дали да пиша, но накрая ще напиша.
И аз съм на мнението на wili98 както и на мнението на JOKER но комбинирана истина

Във формула 1 карат с 300км, има ли жертви и кога се случват?
Има много условия за да оцелее човек:
1.Пътни условия
2.Техническо състояние на автомобила
3.Психическо състояние на водача - пил, е**л, с**л, заслепен и т.н.
4.ПТП индекс на колата - едно е да излетиш с трабантче, друго е с S класа.
5.ПТП участник - едно е в ТИР, друго е в хаммър, трето е в голф...
6.Късмет при самото ПТП - как си се разминал в последния момент, загубил ли си съзнание, успял ли си да излезеш...
В случая да - ако беше изхвърчал с 50-60 от пътя какъв щеше да е резултата? Може би инвалид за цял живот. Определено много повече шансове щеше да има, но КОРЕНЧЕТО на проблема е пътя + скоростта да е съобразена с него, а не само да си измием ръцете с "превишена скорост".
Всеки ден си повтаряме висока скорост, без да мислим какво значи това.
Имаше 1 книга на един състезател - съобразена скорост и там се описваше какво значи това. Едно е дядо на 70 години да кара с 90 по всички правила на науката - това е много по-опасно, отколкото човек с доста стаж зад волана на 35 примерно и да кара със 140. Кога и какъв е риска в случая.
Ниската скорост намалява възникването на проблем, но не е гаранция да го предотврати.
Определено много хора се надценяват във всеки 1 момент,
включително и аз че може да владее колата и че няма проблем да кара малко по-бързо, но не винаги скоростта е само виновната...
Замислете се...