TOP GEAR

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Пет 24 окт 2008 22:05

Vlad777 написа:Veso101, не можеш да съдиш хората по това, което са писали във форумът им по месторабота!!!

Подобни квалификации не са уместни. Много ясно, че ще пишат каквото се котира. Нали имат задача да правят списание, което се продава...

Списанието е младо. Сензациите в БГ са на почит. Явно са експериментирали. Дано се замислят над въпроса, че по този начин провокират именно тези рацери, дет ходят на дрАпки по сФетофарите... А пък има тема във форума - не бъдете рацери?!

Трябва ли това списание да се продава на всяка цена?
Купувам го от първия брой, чета го както и много други хора, няма смисъл да се изхвърлят по-подобен начин.
А относно квалификациите , мисля че след спора добих достатъчно представа за тях.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 24 окт 2008 22:09

Към Kingpin:
Така е. Шоу бизнес. Виж какво влияние има нещо презокеанско. Все пак има голяма дистанция и рацерите по-трудно влизат в роля. Когато това се случва в БГ, много по-лесно се възприема, какъвто е случаят с българския ТОП ГИЪР.

Имам и 2 забележки:

1. Още си малък да казваш кой е добър шофьор. След няколко години сам ще се убедиш... Бил съм там и от там идвам...

2. Недей да парадираш в това, че си бил в порше турбо. Когато стане твое и го караш като твое, тогава ще кажеш как е било... :wink: "Някой бил ли е" - дрън дрън... това че си се качил в чужда играчка един или няколко пъти, не означава, че можеш наистина да й се наслаждаваш... Една кола, която и да е тя - трябва да я караш хиляди километри, за да свикнеш с нея и да работите заедно и да можеш да я контролираш...

Нещата не са черно-бели. Просто не вярвам, че начинът да се спрат убийствата по пътищата е да се пропагандира средна скорост от 220 км/ч.

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 24 окт 2008 22:15

Пине, и ти си достатъчно голям, както и аз.
И може би си спомняш една велика фраза на Петко Бочаров - "Да, да, ама не!"
Материята е адски "тънка", и ние, дето сме малко по-напред с годините и опита си знаем (или си мислим че си знаем :wink: ) мярката, но разните млади пишлемета, дето ги тресе хормона и се мислят за безсмъртни?
Топ Гиър е Институция, и това носи сериозни отговорности, знаеш го, винаги ще има "ЗА" и "Против".
Помисли си само, какво е по-опасно - опитен водач в супер кола с 300+ км/ч на проверен маршрут без трафик или младо "безсмъртно" пишлеме с таралясник със 180 по улиците, което е гледало тестовете на Кларксън и Ко. и е решило да покаже какво "може", без да чете дребният шрифт в началото/края на предаването/списанието за това, че теста е на затворен маршрут и от професионални пилоти?
Духът на Топ Гиър е това, което го прави велик, но, винаги има едно голямо НО...
Знам че влизам в сериозна полемика, но все пак в Родината са предимно "безсмъртни" хормони с кошници, отколкото опитни "кучета" със спортни уреди и за добро или лошо, трябва да се използва силата на Топ Гиър да създадем повече разумни водачи, отколкото млади некролози...
Нали знаеш, цялата тая полемика е като във вица, дето един си пожелал 30 х%я, по един за всеки ден, нарамил ги си тръгнал, а Златната рибка му казала - Еееей, а тия 2 кофи с та%аци за кой ги остави?
Ше требе да мъкнете и кофите... неизбежно е
И ще те "хранят", и ще ядеш, и на края се надявам всичко да е за доброто на всички ни!
No hard feelings..
You know what they say about the opinions - it is like the asshole -everybody has one... so this is mine! :D

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пет 24 окт 2008 22:24

Vlad777 написа:Към Kingpin:
Така е. Шоу бизнес. Виж какво влияние има нещо презокеанско. Все пак има голяма дистанция и рацерите по-трудно влизат в роля. Когато това се случва в БГ, много по-лесно се възприема, какъвто е случаят с българския ТОП ГИЪР.

Имам и 2 забележки:

1. Още си малък да казваш кой е добър шофьор. След няколко години сам ще се убедиш... Бил съм там и от там идвам...

2. Недей да парадираш в това, че си бил в порше турбо. Когато стане твое и го караш като твое, тогава ще кажеш как е било... :wink: "Някой бил ли е" - дрън дрън... това че си се качил в чужда играчка един или няколко пъти, не означава, че можеш наистина да й се наслаждаваш... Една кола, която и да е тя - трябва да я караш хиляди километри, за да свикнеш с нея и да работите заедно и да можеш да я контролираш...

Нещата не са черно-бели. Просто не вярвам, че начинът да се спрат убийствата по пътищата е да се пропагандира средна скорост от 220 км/ч.

Гарантирам ти, че тук рацерите влезоха в роля изключително бързо. Явно не си бил наоколо по онова време. Явно не забеляза големият БУМ на тунинговани автомобили, рацери, каращи като идиоти и сбирките по бензиностанциите, които се организираха почти всяка вечер.

По точка 1 - къде си бил и от къде идваш? Пистата? Мисля, че изобщо не съм малък за да коментирам кой е добър шофьор и кой не, готов съм да спорим за това цяла нощ ако искаш :idea: :wink:

По точка 2 - би ли ми обяснил по какво по-точно реши, че парадирам???? :shock :shock Дадох Porsche за пример :idea: :wink: Можех да дам още много примери, не виждам парадиране в това :!: Даже напротив...дали ще ми дадът току-така да карам чуждо Porsche 911 Turbo ако не мога да го управлявам, я се замисли :idea: Виж ако ти имаш някакъв проблем, че аз от "малък" карам чужди Porsche-та...предлагам да не го показваш толкова очевидно :wink:

После идва един много важен факт, който никой май не се сети да отчете. Шофьорска книжка се издава на пълнолетни граждани. Това са хора, които могат да носят отговорност както за себе си, така и за околните. Така е в почти целият свят. В САЩ могат да карат от 16 годишни :idea: Искаш да ми кажеш, че след като някой от нас е карал със 160 км/ч всички ще се юрнат с толкова ли ??? Ми значи не ние сме виновни, а манталитета на хората, ако това стане :idea: Ми утре ако напиша статия как съм скочил от самолет без парашут всички ли ще се юрнат това да правят ????????????

dimitarpetrov написа:....

Мога да ти дам за пример десетки статии в които обяснява как да се кара безопасно. Даже сега веднага ми излиза в главата една статия на Кулев от миналата зима. Там човека си даде направо почти безплатен урок за безопасно шофиране през зимата и взимане на всички видове предпазни мерки (от нов акумулатор, нови зимни гуми, нови чистачки, течност за тях до техники на спиране и завиване по хлъзгави настилки). Интересно ми е защо едно браво не му казахте на човека за това?

Прав си - трябва да спомагаме за намаляване на произшествията. Но ако кажем, че караме с точно 130 км/ч на магистралата, 90 км/ч извънградско и 50 км/ч в града съм сигурен, че ще се появи тема на г-н Инженера (или някакъв негов аналог) в която ще ни обвини, че лицемерничим и лъжем народа за да се мъчим да си спечелим добро име. Не мислиш ли ??? Сега поне сме честни.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 24 окт 2008 22:39

Kingpin написа:
По точка 1 - къде си бил и от къде идваш? Пистата? Мисля, че изобщо не съм малък за да коментирам кой е добър шофьор и кой не, готов съм да спорим за това цяла нощ ако искаш :idea: :wink:
И аз като бях малък така си мислех, баце :wink: Относно пистата - не коментирам! Когато ме победи там с твоята кола, която е 900 кила и 137 к.с., а моята е 1300 кила и 125 кс и ти предложих да сложиш 8 торби цимент по 50 кила, за да сме поне малко наравно - отказа. Но това няма значение. Колегата изобщо не е коментирал пистата! На пистата си пилот, а на улицата си шофьор! Става дума за добър ШОФЬОР, а не за добър ПИЛОТ! Като порастнеш, ще разбереш разликата, баце :wink:

Kingpin написа:По точка 2 - би ли ми обяснил по какво по-точно реши, че парадирам???? :shock :shock Дадох Porsche за пример :idea: :wink: Можех да дам още много примери, не виждам парадиране в това :!: Даже напротив...дали ще ми дадът току-така да карам чуждо Porsche 911 Turbo ако не мога да го управлявам, я се замисли :idea: Виж ако ти имаш някакъв проблем, че аз от "малък" карам чужди Porsche-та...предлагам да не го показваш толкова очевидно :wink:
Е тук вече съвсем ставаш за смях "от малък". С този назидателен тон иди да обясняваш на ученичките във френската гимназия. Може и да спреш с поршето отпред и да свирнеш, баце :wink:

Във форума има 30000 потребители. не си мисли, че като си карал порше "от малък", баце, си по-велик, само защото други не са го споменали.

А по повод парашута и без парашута - ти ако скочиш и съветваш другите - едва ли някой ще те последва. Но когато ТОП ГИЪР съветва - това е друго, баце :wink:

И понеже вече се отклонихме от темата, мисля да я заключа, баце :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 03 ное 2008 7:41

Върни се в “ОФФ-Топик - други”