Mнението ви за FaceBook

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Одобрявате ли социалните мрежи

Да
194
49%
Не
137
35%
Нямам мнение, защото не ги използвам
64
16%

Общо гласове: 395
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Mнението ви за FaceBook

Мнениеот group® » Съб 06 мар 2010 7:39

scuba написа:А това да сравняваш ФОРУМ със "соц.мрежа" звучи най-малкото тъпо - нищо общо нямат!!!

Това не го мислиш сериозно, нали?!
Толкова общо има, че няма накъде!
Абстрахирай се от ферми, ала бала.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 мар 2010 8:48

85 милиона гледат ферми - снощи по новините го чух :roll:
На фона на регистрираните там потребители може и да е малко, може и да е страшно много, но не съм аз тоя който ще го направи това заключение.
Сега моето мнение - Аз съм завършил училище през 1995 година, тогава нито имаше интернет, нито мобилни телефони, нито социални мрежи. Училището беше такова че ни разпръснаха из цяла България и дори някой да е имал някакви адреси записани тогава на лист, едва ли същите са актуални вече.
С тая идея се регистрирах и в Атол.бг и на още други места - да си открия съучениците от средното ми образование защото тази година правим 15 години от завършването, а знам къде е само 1 от всичките ми съученици защото сме от един град с него.
С такава идея се регнах и в социалната мрежа - открих един от съучениците си :banana погледах малко рибки в един от аквариумите, продадох ги mhihi направих си настройките на профила за спама в пощата и сега вече влизам само да търся познати или да видя да не би да съм открит.
Така че има полза някаква явно от тая работа, но не е хубаво пристрастяването :D

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Съб 06 мар 2010 9:04

Това е зависимост като всяка друга. Затова който може да стой по далече, защото "отърването" е трудно.Много по трудно отколкото изглежда.

Лечение
Първите симптоми на зараждащата се зависимост могат да бъдат открити още, когато детето е в трети - четвърти клас. За съжаление, обаче родителите усещат проблема чак тогава, когато вече е твърде късно. И причината е не само в това, че повечето хора в активна възраст днес нямат възможност да отделят нужното време на децата си, но и че не са запознати с рисковете от съвременните технологии. Лечението в случая, както и при повечето зависимости, е чрез когнитивно - поведенческа терапия. Успехът на психолога зависи преди всичко от типа личност - най-вече от мотивацията й и от умението й да чува другия - това много помага.
Превенцията в случая е много трудно нещо. При всички положения една от стъпките е запълване на свободното време на децата, повече ангажименти в училище. За съжаление, в днешните условия на недостиг на финансов ресурс в училищните бюджети първото, на което се посяга, са занималните. А в тях учениците уплътняват поне три часа дневно, което е особено важно за децата в риск - просто ги държи далеч от улицата, от компютрите, компютърните зали.
Няма специфично лечение за пристрастяването към мрежата. Обикновено се прилагат същите методи като и при други психологически зависимости. Професор Ечебуруа препоръчва пълната забрана на достъп през първите дни, а по-късно ограничаването му до 120 минути на ден.
Същевременно се извършва и лечение за избягване на мисли, свързани с интернет, докато потребителят не е в мрежата. Освен това е добре да се избягва дългото излагане на фактори, причиняващи силно желание за влизане в интернет, тъй като това може да доведе до промяна на начина на живот на пациента и използването на мрежата да стане неконтролируемо.

автор:
Юлия Дончева
КОНСУЛТАНТ ПО СЕМЕЙНИ И ДЕТСКИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ:
Магистър по предучилищна педагогика - 1-ва ПКС

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 06 мар 2010 10:24

Ето как находчиви шарлатани се възползват от лабилната психика на хората,клатят ги за пари и в крайна сметка нещата приключват в съд.Откачих когато прочетох табелата на този офис,зависимостта от интернет и мрежите наистина е реалност.Но да спекулираш с нещастието на някой е мародерско.Радвам се че бях на въпросната улица по друг,много по-интересен повод.

http://www.neumirai.org/novina.php?id_news=669

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Съб 06 мар 2010 10:35

bobocamaro написа:..Радвам се че бях на въпросната улица по друг,много по-интересен повод.

...

На "Лерин" се ходи или по много хубав повод (пиене на бири примерно) или по много лош (смяна на гарнитура на главата примерно) mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 06 мар 2010 10:55

scuba написа:
bobocamaro написа:..Радвам се че бях на въпросната улица по друг,много по-интересен повод.

...

На "Лерин" се ходи или по много хубав повод (пиене на бири примерно) или по много лош (смяна на гарнитура на главата примерно) mhihi mhihi mhihi

Добре четеш между редовете :drunk

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Съб 06 мар 2010 11:12

тази тема май доста се задържа и започна да бие в друга посока... :012:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 06 мар 2010 12:36

Абе вече прекалявате, всичко в този свят е зависимост, цигари, кафе, акохол, мрежата, секс, също и тунинг... зависи какво е точно твоето индивидуално отношение спрямо тези неща. Моето мнение е че може всичко ама по малко :да: темата май е за :lock:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 06 мар 2010 13:28

Tyan написа:Затрупва Ви безсмислена информация, защото не сте си или не умеете да си настроите профилите...... одобрявам .... :) от социална гледна точка ..така поддържам контакти с хора който вероятно нямаше да видя никога повече ......

:да:
Одобрявам !
Така успявам да комуникирам с роднини, приятели и колеги които живеят извън БГ и няма как да се видим реално :)
Приказки от сорта на "Тези, които нямат реален живот имат виртуален !" са глупости. Това важи за един малък процент хора, които имат психично заболяване... :)
group® написа:
scuba написа:А това да сравняваш ФОРУМ със "соц.мрежа" звучи най-малкото тъпо - нищо общо нямат!!!

Това не го мислиш сериозно, нали?!
Толкова общо има, че няма накъде!
Абстрахирай се от ферми, ала бала.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 06 мар 2010 13:50

Facebook като средство за намиране на стари познати и хора - да, одобрявам. Намерих много стари познати, съученици и приятели, които нямаше как иначе да намеря.
За всичко останало съм против: групи, страници, малоумни коментари и излияния от типа "ходих до тоалетната" и т.н. Игрите са краста, но разликата е, че там няма край. Нямат превъртане, няма как да победиш, играеш до безкрай. Играех някои, но спрях. В един момент осъзнаваш как, например, отделяш близо час за фермата или аквариума или което и да е там. Един час, който няма да се върне и лично за мен е абсолютно пропилян. И най-лошото е, че колкото повече се издигаш в дадената игра, толкова повече време трябва да отделяш за нея. Групите нямат нужда от коментар... Мога да събера еди колко си човека, мога да направя това, мога да направя онова... Всичко това отнема време, време, време... Лошото е, че много често отнема от работното ни време! Поради тази причина в бившата ми работа бяха ограничени всички такива сайтове и подобните им социални мрежи и сайтове за видео споделяне. Хората просто отделяха повече време за да си чатят с приятели или да си прекопаят нивата. Тъпо е да минеш и да видиш повечето си колеги да циклят в бука или тубата...
Не казвам, че съм против. Просто трябва да има някаква мярка. В момента влизам, преглеждам за нещо интересно, някоя снимка на приятел, 5-10 мин за някоя игричка и толкова.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 06 мар 2010 14:36

Платформи като Фейсбук би трябало да стимулират създаването на контакти. Изследване показва обаче точно обратното: хората, които избягват Фейсбук, са не само по-доволни от живота си, но и имат повече успех в работата.

http://dnes.dir.bg/2010/03/05/news5986106.html

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 06 мар 2010 14:49

vw_manqk написа:Единственото хубаво нещо на този фейсбук е,че намираш приятели с които не си се виждал от доста време иначе не съм зарибен в седмицата по 2,3 най-много пъти влизам

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 06 мар 2010 15:43

Ползвам фейсбук само и единствено да играя Мафия. Това за социалната мрежа е малко ташак работа. Регистрирах се, за да видя съучениците ми дали са там. Голяма част от тях са ми фейсбук приятели. Да, ама нямам какво да комуникирам толкова с хора, които не съм виждал от 15 години. Част от тях пишат "Сутринта ходих до тоалетна - днес ще е чудесен ден!". Сега имам около 780 приятели, само заради Мафията. Хич не си гледам стената и не ме вълнува кой какво пише там. Обаче жена ми само гащите не си е свалила още във фейсбук. Ще има цензура в най - скоро време. Пълна глупост е!
death
Гласувах с "Не".

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 06 мар 2010 16:07

Гласувах с твърдо НЕ,Според мен е безсмислена загуба на време!

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Съб 06 мар 2010 17:46

Дали ще е FarmVille FishVille ,Mafia ect&
Всичко тръгна от две дефиниции: разстройство и зависимост и учудваща им близост до едно състояние, което много хора са усещали - да не съумяваш да се откъснеш, било от книга, приятна компания или Интернет. В действителност проявленията на дезадаптивната онлайн употреба наподобяват диагнозите разстройство със зависимост към психоактивни вещества и патологично влечение към хазарт.

Всъщност може би коректният термин е не точно зависимост, а изместване. Неясно е доколко можем да бъдем категорични за тоталните негативни ефекти, които провокира свръхактивната интеракция с виртуалния свят.....

Автор:
магистърска теза на Борислав Петров

Върни се в “ОФФ-Топик - други”