До 5 години пандиз за убито куче

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Трябва ли да се лежи в затвора за убито куче?

Да
61
31%
Не
98
49%
Зависи от кучето
41
21%

Общо гласове: 200
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: До 5 години пандиз за убито куче

Мнениеот Ludia » Чет 22 апр 2010 10:40

Призовавам модератор/администратор да заключи темата... в името на добрия тон... ще се изпусна иначе, и ще преминем границата на благоприличието...
Така или иначе, няма да променим нищо, само разбунваме форумните духове...
Та затова МОЛЯ :lock:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 22 апр 2010 19:04

Цитат от коментарите в един български новинарски сайт:

НЕ ГЛЕДАЙТЕ ВНУЧЕТА-ГЛЕДАЙТЕ КУЧЕТА!!!!ТАКА СЕ СТАВА ...1-МЛН.БЪЛГАРИ!!!!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 22 апр 2010 19:22

Е така си спамите повечето :evil:
Прасета, кокошки, агнета - нали се цитира част от текста, където тези случаи (използвани за храна) се изключват!!!
Другото, което е - трябва да се добави изключение при самозащита и при неумишлено деяние.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 22 апр 2010 21:32

ISRalien написа:Е така си спамите повечето :evil:
Прасета, кокошки, агнета - нали се цитира част от текста, където тези случаи (използвани за храна) се изключват!!!
Другото, което е - трябва да се добави изключение при самозащита и при неумишлено деяние.

Къде е цитирана тази част,и изобщо целия текст?Кучетата,между другото също се използват за храна на доста места по света :wink:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 22 апр 2010 22:19

Има един мноооого тънък момент в закона и мисля че точно него ще оплескат.

Вариант 1 - банда тъпи наркоманчета се гаврят с куче и го убиват - ОК да има затвор.

Вариант 2 - злобно улично куче, което хапе хората.

Аз лично във вариант 2 без да се замисля ще намеря начин да го гръмна/прегазя. Принципно не е виновно кучето, но след като не ги прибират по приютите - няма алтернатива. И най-вероятно ще оплескат закона и ще приравнят двете неща.

За такъв закон съм, но след като приберат уличните кучета.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 22 апр 2010 22:54

Колега theultimate :да: подкрепям те напълно с лекото допълнение че кучетата в този случай не трбва да се делят на домашни и бездомни. Домашните правят по големи поразии от бездомните и нерегулирането именно проблема с домашните кучета поставя хората пред неприятна дилема.
От друга страна еволюцията на човечеството е решила този въпрос, а именно: животно нападне ли човек веднага се убива!
Тази вечер по новините за пореден път показаха 8 месечно бебе нахапано от расово домашно куче на улицата. При това коментара беше че собственика му ще плати от 50 до 200лв. За себе си нямам колебания, че ако това се случи на мое дете трепа псето с права лопата на улицата, а собственика му ако ми се весне ще го последва съдбата на псето му. А ако ме осъдят за такава тъпотия , като излезна съдията и поддръжниците му ще са най-малко инвалиди.
Да направя още едно уточнение: в този закон се говори за животни изобщо, като различните видове постепенно се отхвърлят и остават само кучетата отглеждани в градски условия.Освен това разглеждме предимно ситуацията в която кучето напада човека защото онзи младеж на ББ в коментара пред медийте цитира точно този случай, а и тя е най-честата.
Такъв идиотски закон могат само слабоумни хора да напишат. Верно ББ ги събира по разклоните из страната.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 22 апр 2010 23:16

Последните 2 изречения са изчерпателни :)

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Чет 22 апр 2010 23:40

Аз съм за КУЧКИТЕ!!!!!

Оня ден минава една девойка през работното ми място и поиска подписа ми за ...защита ....и против насилието срещу кучета,котки,въшки,бълхи,хлебарки,стоножки,мравояди....и т.н......

Много гадно ми стана защото познавам доста болни хора...за други съм чувал....никой досега не е минал и да ме моли за подписа ми в тяхна подкрепа.....разкарах я колкото и грубо да изглеждаше.

Много хора в БГ. изполват милосърдието и съчувствието на многоизстрадалия народ и правят сензации....и парички на чужд гръб...бил той и кучешки.
Всичко в БГ е бизнес....

Аз съм от Пловдив....тук проблема е с бездомните котки.
Заменям бездомни котки за бездомни кучета....софийски.....две към едно...по линията на САПАРД.

МРАЗЯ ХОРА КОИТО ПРОЯВЯВАТ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ А ПОДМИНАВАТ С ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ БЕЗДОМНИТЕ ХОРА!!!

В България повярвайте ми повечето сме такива!!!

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 23 апр 2010 8:01

Страшна тема. Призовавам всички, които са гласували с "ДА" да си вземат по един помияр вкъщи, защото аз принципно съм се заел сам да върша работата на държавата.

Миналата година едни помияри в квартала нахапаха приятелката ми. Веднага "нахраних" кученцата. Реших си проблема. Сега какво - да ходя в затвора ли? Или да бях чакал да я нахапят пак, или мен, или някое дете. Айде стига с тия глупости.

Как ще докажете защо е било убито кучето? Аз мога да кажа, че ги ям - значи няма проблеми да си ги трепя. Мога да кажа, че ме е нападнало - ще ходим в съд ли? Убиват хора пък им се разминава, а тика буним духовете за нек'ви помияри.....

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 23 апр 2010 8:38

Не трябва да има затвор, но голяма глоба ДА!!! Вчера гледах по БТВ как един ротвайлер нахапал 10 месечно бебе по главата и глобили собственика с максималната глоба от 200 лева!!! Кучето продължава да се разхожда пред блока на потърпевшите и те горките не могат да направят нищо. Аз ако съм на мястото на бащата хващам ножа и вече се сещате какво ще се случи на мастията!!! Не може децата да са по-евтини от някакви кучета!!! Тук в тази държава хора ли ще живеят или ще станем кучкарника на Европа?

В моя квартал пенсионерите хранят котки, но не си ги вземат в къщи ами сипват мазнотии пред блока. Сещате се, че в момента котките са повече от пенсионерите. Сега са се разгонили и е направо ад - отделно от това обичат да се онодват по колите. На моята не и остана акумулатор - чувам да пищи алармата по 4-5 пъти всяка нощ.Така е вече три години - не съм посягал на животинките, но вече започва да ми идва в повече.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 12:28

за новите разпоредби съм.
не съм съгласен с вас, че едва ли не кучетата и котките са виновни за нещо. по принцип те са животни и не може да им се търси отговорност за деянията, в смисъл ако куче нахапе дете, не е виновно кучето а малоумният му стопанин. И тъй като той е виновния, него ще тръгнете ли да го колите, както бихте заколили кучето/ само да вметна, че най-вероятно само си приказвате и едва ли можете да заколите каквото и да било/.
така че, хора които умишлено убиват или причиняват страдания на животни, пак казвам те не са виновни за дебилните си стопани, заслужават затвор.
факт е че закона е милостив към тези стопани, но мисля че и това ще се промени.

това е моето мнение

theultimate

Мнениеот theultimate » Пет 23 апр 2010 12:34

А кой е виновен, когато кучето е бездомно???

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 12:34

общината, за това е община. за да се грижи за общото благо.

theultimate

Мнениеот theultimate » Пет 23 апр 2010 12:37

Ок....като те ухапе глутница кучета няма за ги запукаш....ще заведеш дело срещу общината за да може евентуално след 5 години да вземеш 50лв обезщетение... Които защитавате бездомните кучета, явно не са ви нападали и дано не ви се случва.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 апр 2010 12:41

пак казвам кучетата като такива не са виновни, виновни са хората, които си изхвърлят домашните любимци, и общината която не се грижи за това да няма глутници.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”