Домашно сирене и някои други неща

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Домашно сирене и някои други неща

Мнениеот bobocamaro » Съб 06 ное 2010 21:56

Nikkolay написа: Те затуй бабите дето продават домати по улиците постоянно ги гонят и им конфискуват доматите :(

Ще им вземат една щайга на милите бабета, утре пак си е до портата с кантара.Бах ти простите управници, не се научиха да не барат ракията и салатата на тоя народ.И ще ядат патъра за тея си изпълнения :drunk

neron_the_wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron_the_wolf » Съб 06 ное 2010 22:03

Nikkolay написа:
neron_the_wolf написа:Около 5 години съм работил в USA и последната разбрах за един сайт на българин който се занимава там в Атлантик сити с продажба само на българска стока при това домашно производство според мен този начин на пазаруване би бил много добър не мислите ли както сега си пазаруваме и си пращаме разни неща по нета за колите я джанти... я волан... я салон... защо пък да не стане и с стоки домашно производство като например обява от сорта ЗАМЕНЯМ ДОМАШЕН БОБ ЗА ДОМАШНА РАКИЯ... ИЛИ СВИНСКО ЗА ТЕЛЕШКО :) на някой може да им звучи много тъпо но... аз мисля че има не лош замисъл в казаното :)

да, обаче всеки, който ще разменя или продава, трябва да е легитимен производител, със регистрирана ферма или регистриран земеделски производител. Смисъл стоката тряба да има доказан произход, от лицензиран доставик..иначе от ДВСК ще има да шибат актове за търговия с хранителни продукти с неясен произход. Те затуй бабите дето продават домати по улиците постоянно ги гонят и им конфискуват доматите :(

Да колега за "Държавната трошачка" съм съгласен с теб но ти се съгласи с мен че именно от тези "бабки" си ял едни от най вкусните домати :) а иначе да прав си може да се помисли по въпроса всичко да бъде чисто и легално но коя бабка с едно козленце което гледа и иска да продаде за да си вземе насъщния за деня ще мисли за всичко това описано по горе от теб понеже именно това е едно от най-вкусните меса а не тези който са гледани в стопанства и ги тъпчат с всякакъв вид химии само и само да качи по бързо за да бъде продадено от една страна по бързо от друга и да се гледа по малко време все пак това изисква .. храна фураж всичко това са средства - "пари" ... Аз да си призная си купувам от такива бабки примерно мляко то се намира и да ти кажа много често дори го пия сурово без да го варя и за момента съм жив знам че не е правилно но дано да ни пази и нещо от горе :) а иначе това мляко просто няма база на сравнение с нито едно прадавано в магазините и после ще ми говорят за продукти стара планина ХА ХА :)ПРИЗНАВАМ САМО ПРОДУКТА СТАРА БАБА ТОВА Е ;)

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Съб 06 ное 2010 22:07

Тоя бизнес го замислихме вече с Роси mhihi

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Съб 06 ное 2010 22:10

neron_the_wolf написа:.....

така е, аз за нищо не споря...Просто ти казвам, че няма как законно да се разпространява такава продукция, освен ако не си регистриран зем. производител, да плащаш данъци и осигуровки..., че и пак има някои пречки след това дори!
И аз имам баба и дядо, и те варят ракия, дядката даже има пчели и вади мед,давам на познати и приятели по някой друг буркан, ама нали се сещаш, че не мога да си напрая един сайт и да си продавам примерно така ракия, мляко, месо или квото има там. Големи актове ще ми издрусат :?
А че е най-хубаво домашното, две мнения няма.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Съб 06 ное 2010 22:14

Така и така заговорихме за домашна продукция, да питам аз овреме докато има чалъм mhihi Ако някой иска домашни сладки кестени за печене/варене/нам-кво-си, един брат'чед на баща ми на село има за продан, по 3лв килото, ако някой иска да свирка навреме, че бързо се 'арчат. Даже сега пред компа си тъпча кестенчета, че са ми голяма слабост :mrgreen:

P.S. Са да не ме изпляскате в синьо, нямам кирия от тая работа mhihi

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Съб 06 ное 2010 22:17

Night_elf написа:Тоя бизнес го замислихме вече с Роси mhihi

Elf-че, nababa.net е свободно, да го взимам ли :mrgreen:

И ако не става със сиренето все от някъде ще се намери дилър, недей да обикаляш :P

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Съб 06 ное 2010 22:21

rosy написа:Elf-че, nababa.net е свободно, да го взимам ли :mrgreen:

И ако не става със сиренето все от някъде ще се намери дилър, недей да обикаляш :P

Давай да действаме mhihi
Утре последен напън.Ще пробвам, че то и на мене ми се яде. Положението никак не е розово, всички се оплакват ...ама ако от село не мога да намеря домашното сиренце на Дядо Кире и баба Венка няма от къде :oops: :cry:

neron_the_wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот neron_the_wolf » Съб 06 ное 2010 22:27

Night_elf написа:
rosy написа:Elf-че, nababa.net е свободно, да го взимам ли :mrgreen:

Давай да действаме mhihi
Утре последен напън.Ще пробвам, че то и на мене ми се яде. Положението никак не е розово, всички се оплакват ...ама ако от село не мога да намеря домашното сиренце на Дядо Кире и баба Венка няма от къде :oops: :cry:

Пишете ме и мен в ТКЗС'то :)

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Съб 06 ное 2010 22:43

Няма да стане ТКЗС от вас mhihi ,през зимният период овцете спират да се доят,поради ред причини,една от тях е,че ще стават родители :drunk ,другата е,че минават на фуражна тоест по суха храна,няма го зеленкото вече :(
Поради тези причини уважаеми съдружници на ЕООД nababa.net.млеко йог :!:
Та,ето от къде идва и в нашият богат фолклор приказката,че на гергьовден се задояват овцете,и първа от млякото трябва да отпие мома,за да се раждат повече женски агнета.
И прясното сирене се прави безсолно за да не пресъхват овцете :idea:
Съжалявам за разочарованието Елфи :kissy: ,но не търси под вола теле,зиме мляко няма.

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало

Мнениеот Night_elf » Съб 06 ное 2010 23:15

mirkata 4020 написа:....
Съжалявам за разочарованието Елфи :kissy: ,но не търси под вола теле,зиме мляко няма.

Знам душо знам :deal Ама от време на време тука роднините, подсигуряват ни, та на това се надявах.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 21 ное 2010 21:10

Така...
Колежке Алекс, можеш ли да съдействаш за набавянето на 1-2 кг. шарена сланинка (с кожичка, предпочитано), 1 кг. козе и 1 кг. овче сиренье?

Ако може и е удобно, нека да уточним на ЛС подробностите.

Поздрави!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 21 ное 2010 21:55

Сланинка си пазарувам от кауфланд, има украсена с няколко вида подправки!
Доволен!
Сиренье нема бре, не разбрахте ли mhihi Сиренето се прави от млеко, а такова нема.
Ако искаш миренье мога да ти набавя mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 21 ное 2010 22:37

ISRalien написа:Сланинка си пазарувам от кауфланд, има украсена с няколко вида подправки!
Доволен!
Сиренье нема бре, не разбрахте ли mhihi Сиренето се прави от млеко, а такова нема.

Сланинката от кауфланд дето си взимаш е драна от бракувани кукли, няма нищо общо с домашната осолена :kiss_ohaa:
А за миреньето, един душ ще помогне да се избавиш :Mr Green Fun
Колешке, ако можеш и на мен сланина да намериш, ще си златна :012:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 22 ное 2010 16:03

hooligans написа:
ISRalien написа:Сланинка си пазарувам от кауфланд, има украсена с няколко вида подправки!
Доволен!

Сланинката от кауфланд дето си взимаш е драна от бракувани кукли, няма нищо общо с домашната осолена :kiss_ohaa:
А за миреньето, един душ ще помогне да се избавиш :Mr Green Fun
Колешке, ако можеш и на мен сланина да намериш, ще си златна :012:

Ем незнам, като бях студент съм изял бая домашна осолена, сега разлика не мога да намеря...
Иначе колежке, сега като стана дума, нещо мръвье, свинска кожа, квото имат там казвай, че иде зима mhihi
Като нема млеко поне да се утешаваме с мезе расло на кокал mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 22 ное 2010 17:47

Аз си вземам от една баба която го слага на село домашно сирене има два вида от краве масло на 8лв. и смес от краве и козе мляко на 9лв. сирането е трепач.Аз за съжаление съм пробвал само кравето,но един колега вече 2 тенекия взема от сместа и казва че било убиец :idea:

Ако някой иска мое праим бизнес mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”