Проблем със змия 2010 г - Проблем със змия 2011 г (прод. на 4 стр.)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Проблем със змия2010г-Проблем със змия2011г(прод.на 4 стр.)
Жокер, въпросът не е до садизъм или от сорта. Просто има хора си ги е страх от змии. В това число и мен. Доста са ми неприятни, направо завиждам на хора като теб дето ги пипат без проблем 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
stefan4o написа:Жокер, въпросът не е до садизъм или от сорта. Просто има хора си ги е страх от змии. В това число и мен. Доста са ми неприятни, направо завиждам на хора като теб дето ги пипат без проблем
Даааа...страхът поражда агресия,а агресията може да роди и смърт...На страхливите препоръчвам да гледат повече Animal planet,National geografic и NG wild....там нещата са представени в съвсем друга светлина и при добро желание човек може да проумее истината за живите същества и да преоткрие красотата на живота във всички негови форми....и да разбере колко грозна е смъртта....независимо от поводите за нея!
Някога като дете(ееех през 60-те години

Ако има нещо от което истински се страхувам и си признавам,че мразя - това са кърлежите...заради смъртоносните болести,които причиняват...
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не се обърнеш към някоя от фирмите за борба с гризачи, насекоми и т.н.? Някои имат опит и с влечуги и могат да ти дадат акъл как да ги изтребиш всичките. Колкото до препаратите тип репелент - според мен това не е вариант - ще сложиш нещо да ги прогони и те ще идат при съседа, грозна работа. По-добре крайно и трайно решение.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
joker написа:Инерцията в човешкото мислене винаги ме е учудвала...и често дори вбесявала.По инерция някога хирурзите си миели ръцете след,а не преди операция.Да убиеш животно само защото не ти харесва външния му вид е меко казано атавизъм ...Намирал съм няколко пъти змии по средата на алеите в Морската градина...последната бе смок с дължина около 1м...невероятно красив с жълто-зелената си дрешка....просто го взех внимателно и го пуснах в най-големия шубрак.повярвайте ми ,змията се държа съвсем спокойно сякаш разбираше,че и помагам....Ако в този форум има човек или негов близък пострадал от змия,нека пише...защото за 25 години лекарски стаж аз такъв човек не съм срещал!Отново повтарям...в България змии със смъртоносна отрова няма!!!!
И съм съгласен, и не съм...
Има пепелянки, усойници.. Може рядко да се стига до смъртни случаи, но децата са в рисковите групи...
А в този случай децата са си играели из градината...
Ако това са моите деца и видя змия в радиус по-малък от 5 км ще я разстрелям с картечница ако трябва, без да ми мигне окото.
Да, обичам животните.
Да, смятам, че всяко нещо има своята роля на тоя свят.
Да, може и да разсъждавам егоистично, но съм сигурен, че всеки би го направил.
П.П. Снимал съм се с питон на морето, като малък (2 пъти), та не смятам, че изпитвам фобия към тях.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Има фирми които се занимават с третиране на терени против влечуги (и не само). Потърси в гугъл. Успех 

- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw_Krasi_vw написа:Здравеите колеги, имам проблем с една змия в къщата кадето живеят родителите ми
От миналото лято се показва само пред майка ми, никой друг от нас не я е виждал но майка ми вече е много изплашена , змията се се препича пред вратата която води към улицата.
Та въпроса ми и молбата за помощ са, как да я хванем тази змия или как да я прогоним.Мисля че най вероятно става въпрос за смок с дължина над метър.
Дайте идеи как да обезвредим това влечуго, не ми се иска да я обивам ,но ако се наложи![]()
![]()
Абе да си призная честно и мен много ме е страх
Най-вероятно става въпрос за смок - мишкар.
Гърбът му е сив, светлосивокафяв, маслиненокафяв да черен с дребни бели точици или чертички. Коремът е жълтеникавобял или червеникав. Младите индивиди са по-светли с кафяви петна. В тилната им област има две големи бели петна. По това те приличат отдалече на обикновената водна змия. Отблизо се вижда, че петната не са чак така контрастно изразени. На дължина смокът достига до 180 см, рядко повече.
Поставен е под закрилата на закона.Имахме в службата един такъв "домашен любимец", който без много шум колегите от отдел "Екология" в общината уловиха и изведоха в естествената му среда.Животинката е безобидна и доста полезна ( никога няма да имате мишки у дома ).Моят искрен съвет е да не го убивате, а да се обърнете към специалистите от отдел "Екология" във вашата община, които да се погрижат за него.Междувременно му оставяйте някъде паничка с прясно млекце.
Едит
ЗАКОН ЗА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ
Доколкото успях да разбера преди малко, телефон 112 също приема сигнали касаещи змиите.
Колега, прочетох по-надолу, че сте се натъкнали на втори екземпляр от вида, който е дълъг около 2 метра.Животното е изключително за своя вид - запазете го по някакъв начин.Местният ветеринар се съмнявам да ви откаже помощ.
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само не можах да разбера, какво общо има прясното мляко ?
На няколко пъти се спомена.
Как това животно ще пие прясно мляко или каквато и да била друга течност?
Те нямат механизъм за отпиване. Това са градски митове и легенди.
- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WDW написа:Само не можах да разбера, какво общо има прясното мляко ?
Смокът мишкар обича да пие прясно мляко.Имало е случаи, в които съм намирал такъв засмукал вимето на крава - той просто "суче", така да се каже.Едно от малкото диви животни, които дори и в зряла възраст може да съжителства безпроблемно с човека, ако разбира се не е застрашено.Когато бях дете, дядо ми умишлено ловеше мишкари и ги пускаше у дома - "да пазят къщата" - така казваше.Единствената змия, която котката ми не е нападала тогава е бил мишкаря, иначе съм я хващал да влачи след себе си успешно убита пепелянка, за да я покаже.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Преди 4-5г имах в парцелището 1 смок. Красавец, привикнах го да пие вода и прясно мляко от кучичка.По негов си начих усещаше, че съм дошъл и пристигаше.След зимата изчезна.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Пак твърдя и то категорично!!!В България смъртен случай от ухапване от змия няма регистриран...поне през последните 50 години.Виж смърт от противозмийски серум може да настъпи заради огромния риск от анафилактичен шок!!!Затова нашите токсиколози никога не го използват...кортикостероидите са средство на избор...
Възхитен съм обаче от отношението на някои форумци към природата и живите същества
....
Красотата е навсякъде край нас...стига да искаме да я видим...
Възхитен съм обаче от отношението на някои форумци към природата и живите същества

- knight-errant
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:Преди 4-5г имах в парцелището 1 смок. Красавец, привикнах го да пие вода и прясно мляко от купичка.По негов си начих усещаше, че съм дошъл и пристигаше.След зимата изчезна.
Похвално, колега - помогнал си му да оцелее.Животинките усещат инстинктивно доброто и често пъти се оказват по-благодарни и от представителите на собствения ни вид.Такава благодарност съм виждал у един друг представител на животинското царство - Байновата булчица, позната повече като Невестулка, но това е друга тема.Искрено се надявам животинките да намират сред хората все повече и повече приятели

И да имаме сърца за нея, Док, да имаме сърца

Един от най красивите ми спомени е свързан с момента, в който за първи път видях кошута с малкото и ...

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Пак твърдя и то категорично!!!В България смъртен случай от ухапване от змия няма регистриран...поне през последните 50 години.Виж смърт от противозмийски серум може да настъпи заради огромния риск от анафилактичен шок!!!Затова нашите токсиколози никога не го използват...кортикостероидите са средство на избор...
Възхитен съм обаче от отношението на някои форумци към природата и живите същества![]()
![]()
....
![]()
![]()
Напълно съм съгласен със всичко написано от теб до сега,от две години живея в къща на село и в мазето си имаме такъв гост.Миналата есен му намерих кожата увита около бурканите със зимнината,наистина че в първия момент е малко странно но всичко си зависи от нагласата и разбирането на човек.Според старите хора "смока е пазителя на къщата" и това е така защото животното се храни със всички вредители в имота.
Разбира се на по-голямата част от хората им е вменено абсолютно неправилно че змията е някакво ужасно същество което задължително ще ви ухапе и вие ще умрете в адски мъки,което разбира се е абсолютна глупост!
Миналата година пуснах едно таралежче в двора,даже имах честа да видя как си хвана малко змийче и го изяде но за жалост таралежчето избяга.В момента единствената превенция която съм предприел с/у смока е просто да влизам малко по-внимателно в мазето за да не се плашим взаимно.
И последно,както каза колегата joker,гледайте малко повече Discovery и National Geographic има много по-опасни гадини в дворовете ви от един смок.
На мен лично по-голямото ми притеснение идва от кърлежите и бълхите от колкото че мога да срещна смок в градината си.
p.s.Какво да кажат хората в Африка,Австралия,Северна и Южна Америка там не е смок ами са кобри,тайпани,черна мамба,кротали,паяци,насекоми и всяко е по-отровно от другото

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Стара тема ,но това не значи неактуална.Тази година може би заради по-високата влажност,бързо избуялата растителност и "бързите" реакции на общината относно косенето на тази растителност за две седмици видях ,особенно на село повече змии,отколкото през целия си живот,така да се каже.Онзи ден дори тук в Шумен в централната и оживена част на квартала в който живея се промъкна близо 2-метров смок и се вмъкна в склада на зеленчуковия магазин на мой приятел.
Притесненията ми са че освен смок и жълтоуха водна змия(миналото лято я намерих опъната на мокетеното килимче в антрето,в момента в който отключих къщата на село),не правя особенна разлика по украската на останалите видове. А тази година досега видях още 2-3 змии с различни украски-тъмна,с черна зиг-загообразна ивица на гърба. Друга ,пак с подобна украска,но в по-зеленикав цвят,а на гърба като че ли украсата беше като захванати по ъглите ромбове.
Понеже ,както казах по-горе тревите тази година са много бързо растящ проблем,се наллага по-често да паля бензиновия тример т.е. кося директно в змиярниците,както се казва.
Знам че в БГ змиите не са смъртоносни,но няма да ми приятно да ме "клъвне" някоя.
По принцип не съм фен на убиването на тези гадинки,знам че не нападат първи освен ако не се чувстват пряко застрашени. Чувал съм обаче че има неща ,които ги дразнят и нападат директно.Доколкото си спомням миризми на пот ,парфюм и разни подобни. Така ли е?
И каква е реалната опасност ,ако не ги закачам,но вдигам аларма с бензиновия тример ,или ръся лозето -да ме ухапе змия. Шумът и миризмата от препаратите проеокират ли агресия в тия животинки? Благодаря предварително,"поразходих" се из темата преди да пиша и виждам че има доста колеги ,които са на "ти" съc змиите.
Притесненията ми са че освен смок и жълтоуха водна змия(миналото лято я намерих опъната на мокетеното килимче в антрето,в момента в който отключих къщата на село),не правя особенна разлика по украската на останалите видове. А тази година досега видях още 2-3 змии с различни украски-тъмна,с черна зиг-загообразна ивица на гърба. Друга ,пак с подобна украска,но в по-зеленикав цвят,а на гърба като че ли украсата беше като захванати по ъглите ромбове.
Понеже ,както казах по-горе тревите тази година са много бързо растящ проблем,се наллага по-често да паля бензиновия тример т.е. кося директно в змиярниците,както се казва.
Знам че в БГ змиите не са смъртоносни,но няма да ми приятно да ме "клъвне" някоя.
По принцип не съм фен на убиването на тези гадинки,знам че не нападат първи освен ако не се чувстват пряко застрашени. Чувал съм обаче че има неща ,които ги дразнят и нападат директно.Доколкото си спомням миризми на пот ,парфюм и разни подобни. Така ли е?
И каква е реалната опасност ,ако не ги закачам,но вдигам аларма с бензиновия тример ,или ръся лозето -да ме ухапе змия. Шумът и миризмата от препаратите проеокират ли агресия в тия животинки? Благодаря предварително,"поразходих" се из темата преди да пиша и виждам че има доста колеги ,които са на "ти" съc змиите.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Бензиновата коса със сигурност ще ги разгони змиите преди да си стигнал до тях. Ако не избягат и ги закачиш, едва ли има шанс да оцелее. Аз одеве излязох да събера малко трева, която е окосена в петък, три дърпания с греблото за 5-6 метра открих 4 змии. Изобщо не съм ги гледал какви са и колко са. Не ме интересува, страх ме е и оставих работата
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="К.Одаджийски"] Аз одеве излязох да събера малко трева, която е окосена в петък, три дърпания с греблото за 5-6 метра открих 4 змии.....
Змачи и при вас тая година "дал господ" змии.
А нямаше ли някакъв препарат за открито пространство. Някъде бях чел (дали не беше в Сеат форума) че имало ефект с-у змии,ако наръсиш по границите на имота- сяра.
Змачи и при вас тая година "дал господ" змии.
А нямаше ли някакъв препарат за открито пространство. Някъде бях чел (дали не беше в Сеат форума) че имало ефект с-у змии,ако наръсиш по границите на имота- сяра.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”