Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Re: Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Мнениеот kiro rachnata » Сря 29 апр 2015 20:54

Ако профилът е 5 камерен можеш да смениш стъклопакета със троен като едното стъкло е по-дебело(5мм.) за по-добра шумоизолация!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля за съвет относно ПВЦ дограма

Мнениеот VWGT » Чет 30 апр 2015 8:11

за шумоизолация най-доброто решение е: възможно "най-шарен" стъклопакет, така че да поглъща по-голям спектър от звуковите вълни + външни щори.
Какво е шарен стъклопакет: 3 различни размера на стъклото (3+4+5 или 4+5+6) с два различни дистанционера.
Вече зависи самата дограма, колко най-дебел стъклопакет може да защипе (камерите нямат значение, но е желателно мин 7 см профил, за да имаш ефект ти трябва минимум 32 мм стъклопакет), но ако ти е толкова стара дограмата ... може и да си на 24 мм. Тогава вариант ти остава двоен стъклопакет с различни по дебелина стъкла.

- на тройният е, че е доста тежък и зависи колко са ти големи джамовете и колко могат да носят крилата (тук вече карам много по спомен, но ми се върти 65 кг / м2 )

От лоши уплътнения на самите прозорци (вкл и крилата) също може да шуми (и да духа, най-лесно се проверява с една свещ, като обиколиш всички врати и прозорци и видиш от къде и колко духа).

ще използвам темата да попитам нещо. Аз пак трябва да взимам дограма, до сега съм ползвал Шуко, Трокал и KMG. Имам преки впечатления от тях. В момента ми предлагат Тисен, чета некви добри неща за тях, но все пак спрямо горните 3 къде се подреждат ? Какъв обков ползват (техен или някой от тези масовите)?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”