Парното поскъва рязко

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Re: Парното поскъва рязко

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 02 юни 2010 23:08

Даже пускат отзад на фактурите реклама "Ако ви боли глава от сметките, вземете Беналгин" .... :applause: :applause: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
За тока нали уж сме го ползвали на двойна цена. И какво стана след като го казаха ... нищо. Пак ще ги вдигат. Пък нека изнасяме на половина ... Луда работа ей. От топлофикация ако имаше как да се откажем, отдавна щяхме да го направим. Просто в нашия блок сме "вързани" за тях и това е. Ако аз си махна радиаторите, спирам парното на всички под мен.

Потребителски аватар
kakyra
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.6

Мнениеот kakyra » Сря 02 юни 2010 23:24

Парното в колата добре че не поскъпва. Да ни сложат и вътре по един датчик...
Пълни мизерници, Нефта пада, парното скача до небето, с 40%, заплатите се вдигат с 30лв. разбираш ли.. та с тия 30лв. ще трябва да плащаш 70лв. парно от горе в сметката. Да не говорим, че тия тарикати и тока няма да го оставят така. Все пак АНТИКРИЗИСНИ мерки са това, трябва да влиза в бюджета, ама от къде.... :screwy Шантава нация сме ей.... Ама нали сме послушни и мирни и си траем и това ще го преживеем.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Сря 02 юни 2010 23:32

Абе това си е подигравка направо. Какви са тези проценти :screwy
Всеки втори ден четем, чуваме, гледаме повишение на нещо си. Откъде да ги изкара средностатистическия човек тези пари та да си плати сметките, ами какво ще яде :shock . Ами ако е безработен и не може да си намери и работа дори за минималното заплащане и го връщат с думите "ще ви се обадим" под предлог че търсят висококвалифицирани кадри при това с опит мин. 5 години. Ама откъде да натрупа стаж? Няма познати и връзки ? Или ако е пред пенсия и търси работа :bishop . Ами ако в личната му карта пише гражданство Българско, обаче име - не, или цвят на кожата различен от бял ? Ами ежедневните си потребности? За тях пари откъде.
Предполагам много хора сега ще ме упрекнат че няма работа за тоя който не му се работи и/или не търси активно. Е не е така.
Семейство с доход примерно от 500лв с дете как да живее ? А ако е под наем. Повярвайте много са. Българина е потънал в мизерия и това е факт. И все по-зле става. Много мижав процент от хората са доволни от живота който водят.
Не съм на парно, не съм описал и моя статус, но не съм и далеч от горенаписаното.
С две думи- нямам думи :banghead:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 03 юни 2010 8:48

Не забравяйте, че живеем в Абсурдистан. При нас всякакви абсурди стават най-лесно. Ние сме живото доказателство за законите на Мърфи. :deal :012: От тоя манталитет оттърване няма. Ще си го влачим незнайно още колко поколения. Ако въобще станем държава като хората...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 03 юни 2010 9:10

Парното ни поскъпва заради по-високи заплати в "Топлофикация", научи "Стандарт". Между 8 и 35% повече да плащаме за топлия душ от 1 юли, искат дружествата. Но увеличението не е заради новите цени на газа, а заради раздути разходи за възнаграждения и ремонти на тръбите, съобщиха източници от държавния регулатор. Според тях топлофикациите са поискали вдигане на тарифите с оправдание, че поправките по мрежата ще им излязат по-скъпо. Освен шоковия скок от юли парното ни готви и шамар наесен. Тогава ни чака поредно поскъпване на газа. Ако комисията не озапти мераците на топлофикациите, ще имаме прецедент - парното ще е по-скъпо от тока.

:dummy: :dummy: :stumm :stumm

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 03 юни 2010 9:56

Всичко е баси мафията. До тук пишете предимно от София. Сега да ви кажа какво става в Габрово mhihi Най-голямото поскъпване в страната ще е в Габрово. Поскъпването се налагало според ДКЕВР заради поскъпването на газта. Но идиотизма идва от това, че в Габрово ТЕЦ-а е на въглища!!! Демек не гори и грам газ. :screwy ТЕЦ а ни е на Ковачки и гори български въглища от неговите си въглищни мини в Маришкия басейн демек не може да се обясни поскъпването от цената на долара и тем подобни простотий!!! Клатят ни както си искат :bishop Аз лично се топля на дърва и с 800 лв. на сезон (от октомври до края на април)не падам денонощно под 21 градуса в жилище с 90 км.м. Имам малко дете и жената ми е наслагала във всички стаи термометри mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 03 юни 2010 11:13

не е виновен този дето яде баницата !!!

стига ривахте, а хващайте лопатите !!! :076: :076: :076:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 03 юни 2010 11:50

а днес видях Вальо топлото в административния съд в София
ризката му е на Поло, адвоката му е известен и скъп...ама това беше навремето де, сега са други мошета

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Нед 06 юни 2010 5:03

време е да минем, на алтернативни източници на тополоенергия - ток, дърва...

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 07 юни 2010 3:30

имаш правописна грешка в заглавието,чета и се чудя какво е това поскъва.
Не ползваме парно,с климатик е по-добре и по-евтино излиза ,но само ако е от тези енерго-спестяващите

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 07 юни 2010 4:54

Климатикът наистина е решение, но все още много хора си мислят, че климатика като отоплява използва ел. нагреватели за тази цел. Та затова едва ли хората скоро ще минат на климатици. Аз от 6 години съм с климатик и съм много доволен, зимата само климатика дава разход около 40лв ток за един месец

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 07 юни 2010 7:26

Абе климатика е решение, но е решение за едната стая, а за другите 3 стаи!? А банята!? Дори и в останалите стаи да сложиш климатици може и да е по - евтино, но пък първоначалната инвестиция за качествени климатици ще откаже доста от хората!

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Пон 07 юни 2010 7:44

С 4 чувала въглища се топлим през зимата с чудо. :stumm :lupe :headbang :idea3 :no-no :067:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 07 юни 2010 10:29

dj_runner написа:С 4 чувала въглища се топлим през зимата с чудо. :stumm :lupe :headbang :idea3 :no-no :067:

Мдамммм...
когато ти е студено нарамваш чувал с въглища въртиш една обиколка около къщата и вече ти е топло mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 07 юни 2010 11:00

golfer написа:
dj_runner написа:С 4 чувала въглища се топлим през зимата с чудо. :stumm :lupe :headbang :idea3 :no-no :067:

Мдамммм...
когато ти е студено нарамваш чувал с въглища въртиш една обиколка около къщата и вече ти е топло mhihi mhihi mhihi

Така въглищата никога няма да свършат mhihi mhihi mhihi

И да не съм съвсем офф ще споделя малко опит с алтернативата на парно->климатик.

Първия, който купих преди време е Панасоник RE9... (буквите лед 9 не ги помня). Скъпа китайска 9-ка клас А+ много ефективна и т.н. Монтиран в стая 25m^2 работеше добре освен както казах и преди в много влажно време. 2 години от монтажа не беше правена никаква профилактика освен ежемесечното чистене на филтри. В резултат на това на моторчето на вентилатора на вътрешното тяло му свирнаха лагерите (минус 160лв).

Та в следствие от горчив опит мога да посъветвам следното: Ако минавате на климатици поне веднъж годишно искат продфилактика :!: И ало иската да имате 100% положителен резултат от инвестицията си купете или НЕкитайска сглобка климатик или си вземете една идея по-мощен. Мои познати се топлят с Мидея, които са най-ефтините що годе читави инвертори и са си решили проблема с работата при ниски температури като там където е трябвало да сложат 9-ки са си взели 12-ки (такава 12-ка на 25 квадрата дори и 20 минути да работи преди питата да замръзне отново в стаята ще е станало твърде топло :wink: ).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”