Работа - Техномаркет или Хенди - съвети.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Работа - Техномаркет или Хенди - съвети.
Евала, честито! Дано нямаш проблеми и всичко да върви по вода, а след 1 година - двойна заплата!
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Да мечти - аз за една година със сигурност ще си намеря по хубава работа по специалността, но заради глобите които ще ми треснат няма да мога да напусна от техномаркета.
но всяко добро за зло - дето са казали.
но всяко добро за зло - дето са казали.

честито, но като минал през доста шитни преди години ще те посъветвам добре да провериш какви са тези игри и тем подобни. Договор 1 година хич не е малко, може да пропуснеш супер възможности. Всеки обещава и всичко е много лесно и дори супер приятно, ама да не се окаже друго... От друга страна пък, тези допълнителни разходи, които ще направи работодателя ти за теб са ти някакво леко спокойствие в тази криза /уж криза/, че по-трудно биха те изхвърлили, защото са вложили пари в теб /ако е така разбира се/
Много, много внимавай с този договор за 1 год, защото аз подписах такъв във връзка с едно обучение, но неустойката ми беше по-малка от месечната заплата, а и ако тръгна да си сменям работата съм сметнал, че няма да я сменя за сума по-малко от Х отгоре на тукашната, а сумата Х за 3-4 месеца ми избиваше неустойката. Но имах много голямо предимство, че договора не го подписвах при постъпване на работа, а вече имах впечатления от фимата и знаех за какво става дума, докато ти се хвърляш в неясни дълбини.
И дано си имал късмет и всичко да ти е по мед и масло
Много, много внимавай с този договор за 1 год, защото аз подписах такъв във връзка с едно обучение, но неустойката ми беше по-малка от месечната заплата, а и ако тръгна да си сменям работата съм сметнал, че няма да я сменя за сума по-малко от Х отгоре на тукашната, а сумата Х за 3-4 месеца ми избиваше неустойката. Но имах много голямо предимство, че договора не го подписвах при постъпване на работа, а вече имах впечатления от фимата и знаех за какво става дума, докато ти се хвърляш в неясни дълбини.
И дано си имал късмет и всичко да ти е по мед и масло
не знам какви са тия неустойки при напускане? верно има такива, обаче пък българина си е тарикат и му намира цаката. аз имам малък опит в работенето, но предпоследния път докато бях студент подработвах и като реших, че ще напускам го направих много елегантно. изчаках точния месец и на 10 взех аванс, след това 2 дена почивах по график, 2 дена бях на работа и се скатавах, след това взех 10 дена неплатен и последните дни преди 30-ти бях с болнични. получих си заплатата и казах "адиос амигос, неустойки - но пасаран"
щото бях разучил, че подадеш ли си молба (предизвестие) ти хвърлят трохи и реших да ги метна аз
и нищо не последва въпреки многото закани как щяли да ме съдят и бла бла.
едит: забравих да спомена за тяханата гадна схема, че разботиш с един месец назад, та пак са ме вътрили с 10 дена, но доста по-малко, отколкото повечето, които решават да напускат тая експлоататорска фирма - няма да я казвам да не им правя реклама
иначе, колега, успех!

едит: забравих да спомена за тяханата гадна схема, че разботиш с един месец назад, та пак са ме вътрили с 10 дена, но доста по-малко, отколкото повечето, които решават да напускат тая експлоататорска фирма - няма да я казвам да не им правя реклама
иначе, колега, успех!
Пич ,заплашането си е добро -щом като търсиш работа като за жена.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
За мен ли става дума, че търся работа като за жена.
тази вечер се обадиха за интервю за работа като касиер в шел в софия на цариградско. Интервюто е утре, но сигурно ще пропусна.
Поздрави.
тази вечер се обадиха за интервю за работа като касиер в шел в софия на цариградско. Интервюто е утре, но сигурно ще пропусна.
Поздрави.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
addrak написа:Пич ,заплашането си е добро -щом като търсиш работа като за жена.
Брей, че обосновано

Тва жена да ми обяснява предимствата на core i3 пред dual core (примерно) колко често се случва?
assd написа:не знам какви са тия неустойки при напускане? верно има такива, обаче пък българина си е тарикат и му намира цаката. аз имам малък опит в работенето, но предпоследния път докато бях студент подработвах и като реших, че ще напускам го направих много елегантно. изчаках точния месец и на 10 взех аванс, след това 2 дена почивах по график, 2 дена бях на работа и се скатавах, след това взех 10 дена неплатен и последните дни преди 30-ти бях с болнични. получих си заплатата и казах "адиос амигос, неустойки - но пасаран"щото бях разучил, че подадеш ли си молба (предизвестие) ти хвърлят трохи и реших да ги метна аз
и нищо не последва въпреки многото закани как щяли да ме съдят и бла бла.
иначе, колега, успех!
ами с измекярските фирми е така- или ти тях или те теб, затова второто без грам скрупули и аре чао.
ISRalien написа:Тва жена да ми обяснява предимствата на core i3 пред dual core (примерно) колко често се случва?
Случва се

По темата... В момента положението е много зле, ама много много зле. Където и да се започне забравяш за бонуси, забравяш за постигане на таргети, забравяш за каквото и да е увеличение на заплатата в близката година. Евентуално в началото на есента и около коледа ще има някакво раздвижване в продажбите и зимата ще бъде много по-тежка от изминалата. Това го казвам ако има и други търсещи си работа на подобни места.
Условията са супер зле, в София е подобно положението. Няма и да се промени, защото има много кандидати и работодателите се възползват от това. Тази седмица пусках обява за подобна позиция. За един ден получих около 400 CV-та.
- moleo
- 0888
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравко, пич и аз не бих те взел на работа, защо ли ?
Нямаш опит, а дори не искаш да опиташ и да тръгнеш от някаде ! Всяка една работа в твоята ситуация ще ти е от полза и ще натрупаш опит.
Опита с клиенти е безценен. В този бизнес съм от достатъчно време, това което виждах през годините е хора да изискват но да не правят най-малкото усилие от тяхна страна. Защо не бих те взел ли, защото дори и с ниската заплата си негативен от самото начало, това е голям проблем.
Помисли, малко върху мотивацията си и мисля, че може да се справиш .
п.с
преди няколко години и аз започнах на подобна заплата.
Успех ти желая !
Нямаш опит, а дори не искаш да опиташ и да тръгнеш от някаде ! Всяка една работа в твоята ситуация ще ти е от полза и ще натрупаш опит.
Опита с клиенти е безценен. В този бизнес съм от достатъчно време, това което виждах през годините е хора да изискват но да не правят най-малкото усилие от тяхна страна. Защо не бих те взел ли, защото дори и с ниската заплата си негативен от самото начало, това е голям проблем.
п.с
Успех ти желая !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, молео, звучиш като работодател (пък може и да си). Донякъде си прав, донякъде - не. Всеки един работодател иска да му се работи максимално много, да се отсъства максимално малко, ако може и болнични да не се излиза, отпуск - 5 дни, колкото да идеш на море. Другото условие е, ако може да работиш почти за без пари, тогава си най-идеалният работник отвсякъде. Изискванията на българските работодатели са не по-малко налудничави от тези на самите работници. За трудов стаж близо 5 години съм сменил 4 различни работодателя - работил съм във фирма с 2ма човека - аз и шефа, работил съм във фирма с 30 човека, работил съм и в по-малка - с около 15, сега работя в един от големите ISP-та, където служителите са сигурно няколкостотин. При всички положението е горе-долу едно и също, само дето единия ти плаща що-годе добре, колкото да не мизерстваш, за разлика от другите, които на всичкото отгоре си бяха и пинтии големи. Цели романи мога да изпиша по тая тема от опита си, макар и само 5 годишен с българските работодатели, ама не е тук мястото.
А тези приказки за мотивацията съм ги слушал, слушал. На всяка една от работите, които съм работил съм започвал с ОГРОМНА мотивация и със стремеж да порасна нагоре (в едната дори успях, наистина, но малко ми подляха вода накрая, та предпочетох да напусна, отколкото да сляза на "по-долното" ниво). След известен период от време тази мотивация намалява, намалява и накрая се превръщаш в един робот, който си върши работата и прави това, за което му се плаща. Разбира се на моменти се правят и компромиси - не се ползват обедни почивки, остава се 30 минути след работа, за да се довърши започнатото, обаче до момента не виждам някой да го е оценил. Правя го за собствено удовлетворение (с колегата сме доста еднакви в това отношение, за разлика от някои от другите колеги в работата). До момента освен устно "браво" друго не съм чул или усетил, заплатата си ми е все тази, същата оная отпреди една година.
Ще продължавам и да работя по същия начин, макар и да изглеждам като будала в очите на някои колеги. Толкоз за мотивацията. Поне вечер като се прибера успявам да заспя на 10-тата минута понеже съм капнал през деня. Пак е нещо - някои хора страдат от безсъние
Има някаква файда от цялата тая "мотивация" - спя много добре 
А тези приказки за мотивацията съм ги слушал, слушал. На всяка една от работите, които съм работил съм започвал с ОГРОМНА мотивация и със стремеж да порасна нагоре (в едната дори успях, наистина, но малко ми подляха вода накрая, та предпочетох да напусна, отколкото да сляза на "по-долното" ниво). След известен период от време тази мотивация намалява, намалява и накрая се превръщаш в един робот, който си върши работата и прави това, за което му се плаща. Разбира се на моменти се правят и компромиси - не се ползват обедни почивки, остава се 30 минути след работа, за да се довърши започнатото, обаче до момента не виждам някой да го е оценил. Правя го за собствено удовлетворение (с колегата сме доста еднакви в това отношение, за разлика от някои от другите колеги в работата). До момента освен устно "браво" друго не съм чул или усетил, заплатата си ми е все тази, същата оная отпреди една година.

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
колега moleo звучиш точно като рабатодател но ще ти дам един прост пример : В една фирма идват експерти от Германия да обучават персонала с цел увеличаване на производителноста и качеството на продукцията инжeнерите започват да провеждат курса,но виждат пълна незаинтересованост от персонала,немския инжeнер пита колко получават и колко часа работят тези работници отговарят че работят 12 часа като 2дни работят 2дни почиват и получват към 200-250евро месечно инжинерът казва пред директора че курса приключва за тези пари които получават никой няма да възприеме нищо
За работодаделите е най-добре да изискват много,но да плащат малко,тези приказки че от някъде трябва да се започне са ми ясни опитай да работиш 8-12часа на ден и да живеш с 350-400лв на месец пък после ми говри
За работодаделите е най-добре да изискват много,но да плащат малко,тези приказки че от някъде трябва да се започне са ми ясни опитай да работиш 8-12часа на ден и да живеш с 350-400лв на месец пък после ми говри
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
moleo написа:Здравко, пич и аз не бих те взел на работа, защо ли ?
п.с
Успех ти желая !
ХМММ - само с тази разлика, че където са ме извикали на интервю са ме ВЗЕЛИ. Отказ нямам.
Мотивацията си ми е добре стига да има с какво да се мотивирам.
Защото и ти да отидеш от заплата 730лв и премии от по 1000лв за всеки голям празник на заплата от 350лв и ти ще си поне малко негативен.
А и не е много приятно да блъскаш и да учиш близо 8-9 години като роб и да не намериш нещо по специалността, но такава е действителността в момента.
Много точен и отговорен човек съм и на новата си работа в Техномаркет ще дам всичко от себе си - да се надявам, че ще ми се отвърне със същото.
Поздрави.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
moleo написа:Здравко, пич и аз не бих те взел на работа, защо ли ?
п.с
Успех ти желая !
И ти не би гио взел, ама ето че колегата си намери работа, демек "взеха го". Ех как ми става неприятно от такива изказвания на хора, малко издигнали се, и вече си повярвали много. Недейте така, хора.
zdravko_dimitrov1986 написа:на новата си работа в Техномаркет ще дам всичко от себе си - да се надявам, че ще ми се отвърне със същото.
абе не че нещо, ама тва е супер грешна тактика. просто колкото повече работиш, толкова повече те гърбят като си викат разни самоуки шефчета "скивай го тоя балък, дай да го гърбим щом е толкоз печен", вместо да ти вдигат заплатата. тва е мисленето на тъпите шефчета тука, то и затова аз не съм чул за българска фирма, която да е станала нещо голямо - всички са от мизерни по-мизерни. като не са учили мениджърите им, а от рампаджии и склададжии с мазнене и някакви връзчици са станали мишоци-мениджъри

аз също съм се опитвал да давам всичко от себе си, ама в замяна получаваш само един шут и потупване по рамото, затва ако ще работя за такива пари и шеф, ще се скатавам яко. като на последната ми работа, шефа някакъв пе*ераст и не плащаше, та аз толкова и работих, по 3 часа на ден някъде и то през ден

Върни се в “ОФФ-Топик - други”