Измамници във форума
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Измамници във форума
Ок. Разбрахме се
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Аз пък всяка седмица пазаря нещо то ОЛХ и нормално,в нашия форум няма всичко я.Но за огромния броЙ поръчки от там,процента на сопите е доста нисък.
Докато в нашия форум всичко що съм взел от абонати като мен/без едни гуми/ е сопа.Копчета за ел стъкла,дискове,кори за врати,задна чистачка...Все с кусур,без да е упоменато/като колегата по-горе/.Единствено върнах една оригинална тапицерия,понеже се продаваше за "отлична",а имаше дупки от цигари.
"Еми кво очакваш,на 20 години е"-каза продавача
"Еми очаквам да е отлична"-казах аз-"представям си другата,която продаваш за нормална каква е."
Докато в нашия форум всичко що съм взел от абонати като мен/без едни гуми/ е сопа.Копчета за ел стъкла,дискове,кори за врати,задна чистачка...Все с кусур,без да е упоменато/като колегата по-горе/.Единствено върнах една оригинална тапицерия,понеже се продаваше за "отлична",а имаше дупки от цигари.
"Еми кво очакваш,на 20 години е"-каза продавача
"Еми очаквам да е отлична"-казах аз-"представям си другата,която продаваш за нормална каква е."
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
M3ntata написа: ...
Не виждам, с какво един сайт е виновен, че има такива мошенически схеми? Нормално е, OLX е с огромен брой обяви и оферти, да има подобни изпълнения, просто трябва повишено внимание и липса на предоверяване, и всичко ще е наред! Не сайтът е виновен, такава е системата, докато има будали, ще има и тарикати!
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
А защо тази надеждна с-ма премахна рейтинга и коментарите
.

- Iezekil
Именно.Това си беше най-надеждната система против измамници,въпреки,че и тя куцаше.
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
M3ntata написа:А защо тази надеждна с-ма премахна рейтинга и коментарите.
Сайтът не е системата, той "играе" според правилата на тая система! А системата проповядва, че целта /печалбата/, оправдава средствата. Впрочем, във всеки един сайт има наложени ограничения, дори и цензура, OLX не е някакво фрапиращо изключение.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Обсъждайте OLX в техният форум.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Не е така Хули.
Има резон в мненията и има много какво да се черпи от тях за да се решава проблема.
Не казвам 'реши', защото знам че няма как.
Винаги са полагани много усилия в тази сфера на форума. Допускали сме и грешки, но всичко е било с цел да се защитят потребителите на форума.
През призмата на времето ще споделя, че всяка стъпка за решаване на проблема с търгашите и измамите водеше до неимоверно повече работа за екипа на форума и все по спорни резултати.
Сложно е и потребителите трябва да знаят,че нещата зависят от тях повече отколкото мислят!
Личното ми мнение съм го излагал - във форума трябва да се закрие купува/продава!
Пряко сили раздел ретро купува/продава, който с ясни правила лесно да се администрира.
За всичко друго има олх, фейс групи и т.н.
Форумът е за взаимопомощ... нали така беше?
Ама времената се менят.
Хората също.
Форумът не бива да остава същия...
Сори ама си е в мен!
Има резон в мненията и има много какво да се черпи от тях за да се решава проблема.
Не казвам 'реши', защото знам че няма как.
Винаги са полагани много усилия в тази сфера на форума. Допускали сме и грешки, но всичко е било с цел да се защитят потребителите на форума.
През призмата на времето ще споделя, че всяка стъпка за решаване на проблема с търгашите и измамите водеше до неимоверно повече работа за екипа на форума и все по спорни резултати.
Сложно е и потребителите трябва да знаят,че нещата зависят от тях повече отколкото мислят!
Личното ми мнение съм го излагал - във форума трябва да се закрие купува/продава!
Пряко сили раздел ретро купува/продава, който с ясни правила лесно да се администрира.
За всичко друго има олх, фейс групи и т.н.
Форумът е за взаимопомощ... нали така беше?
Ама времената се менят.
Хората също.
Форумът не бива да остава същия...
Сори ама си е в мен!
- Iezekil
Да де,Ама купува или продава всъщност е вид взаимопомощ.А да обсъждам ОЛХ в техния форум....ми ок,ама напиши и в и-бей темата същото,за Е-маг темата същото...после напишете кво да се обсъжда в офф-топик раздела...Кво става ве,ей?
- M3ntata
Тук съм съгласен с колегата, че трябва да има раздел купува/продава понеже ще ми е по сигурно да пазарувам от тук от колкото olx например. Ще дам прост пример форума hardwarebg има рейтинг в този раздел и лесно може да разбереш колко души са с палци на горе и колко надолу, под аватара се вижда ясно като 100% вотнат това означава, че си е коректен. Ако има рейтинг в раздел далавери, то никой потребител няма да прави такива шашми (както при мен се получи) защото падне ли рейтинга, като се видят коментарите ще продаде стока ама през кривия.
Ето как изглежда ЦЪК, ЦЪК

Не ангажирам никого просто това един пример как раздела в форума да е още по сигурен.
Ето как изглежда ЦЪК, ЦЪК

Не ангажирам никого просто това един пример как раздела в форума да е още по сигурен.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Т'ва с рейтинг-системите е много хубаво...
... ама не е за тук.
И за повечето други автофоруми не е.
Форумите по интереси, каквито са автомобилните ( с ярък пример - нашия) са създадени от идеята за взаимопомощ и другарство.
Това означава лични контакти м/у потребителите, познанство, приятелство.
Не случайно се оранизират всичките тези събори и сбирки. От всички автофоруми.
Е, ти се познаваш с Пешо (примерно).
Той ти е дал много на далавера хубави стопчета, помогнал ти е дори да ги монтираш. И работят.
Естествено е да му дадеш положителна оценка.
Пешо ти казва, че негово аверче продава джанти, ама няма рейтинг - дай да му помогнем...
И 'аверчето' получава купчина незаслужени положителни оценки.
И някой се оказва с квадратни джанти, защото се е подвел по този незаслужен 'приятелски' рейтинг.
... ама не е за тук.
И за повечето други автофоруми не е.
Форумите по интереси, каквито са автомобилните ( с ярък пример - нашия) са създадени от идеята за взаимопомощ и другарство.
Това означава лични контакти м/у потребителите, познанство, приятелство.
Не случайно се оранизират всичките тези събори и сбирки. От всички автофоруми.
Е, ти се познаваш с Пешо (примерно).
Той ти е дал много на далавера хубави стопчета, помогнал ти е дори да ги монтираш. И работят.
Естествено е да му дадеш положителна оценка.
Пешо ти казва, че негово аверче продава джанти, ама няма рейтинг - дай да му помогнем...
И 'аверчето' получава купчина незаслужени положителни оценки.
И някой се оказва с квадратни джанти, защото се е подвел по този незаслужен 'приятелски' рейтинг.

- M3ntata
Тогава пада рейтинга на аверчето, и неговото аверче с голям рейтинг като го препоръча отново на колеги, тези колеги да вземат да си отворят очите и да прочетат защо аджаба рейтинга му е нисък и погледнат по подробно. По твоята логика ще се прекарат няколко човека, а реално без рейтинг бройката е безкрайна. Например аз много мислех дали да напиша мнение за въпросния колега, ако не бях писал ? Има много колеги които влизат от дъжд на вятър е на човека му трябва някой стоп за колата решава да провери тук за по сигурно, но се оказва че се е прекарал е той като не е запознат с форума разделите, че има такива теми от рода "измамници" какво ще направи, нищо просто ще забрави и е ред на следващата жертва. Мисля, че всеки би отделил 10 секунди да вотне или дори да напише неволите си, ако има възможност, без да прави теми, да търси специализирани такива и тн. Просто един клик и хоп рейтинга се размърдва в положително или отрицателно, пък ако желае може и по подробно.
Поздрави.
Поздрави.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Рейтинг системите са много хубави, но имат един основен недостатък - могат да се манипулират! През годините не е като да не се е случвало да се регистрират нови и нови акаунти, да се трупат мнения, за да се увеличава брояча, да се пишат отзиви за себе си от друг акаунт и какви ли още не тарикатлъци.
Единствената рейтинг система е в eBay, но там, за да можеш да дадеш рейтинг, трябва реално да си направил сделка. тук нямаме как да проследяваме кой реално е направил сделка, така че това отпада и няма как да се отсеят фалшивите оценки.
Най-добрата рейтинг система е да се гледат отзивите във форума, да се пазарува от познати потребители. Да не се пазарува на сляпо от новорегистрирани потребители и такива, които имат мнения само в продава и офф-топик. Да се иска преглед преди получаване, ако е по куриер или най-добре да се пазарува лично. Аз така правя и до сега не съм имал проблеми.
Единствената рейтинг система е в eBay, но там, за да можеш да дадеш рейтинг, трябва реално да си направил сделка. тук нямаме как да проследяваме кой реално е направил сделка, така че това отпада и няма как да се отсеят фалшивите оценки.
Най-добрата рейтинг система е да се гледат отзивите във форума, да се пазарува от познати потребители. Да не се пазарува на сляпо от новорегистрирани потребители и такива, които имат мнения само в продава и офф-топик. Да се иска преглед преди получаване, ако е по куриер или най-добре да се пазарува лично. Аз така правя и до сега не съм имал проблеми.
- Iezekil
Верно ,точно рейтинга тук е безмислен.
някой си разглобил старата кола,продал малко части,друг си продава старите гуми всяка година-за какво да има рейтинг?Всички сме търговци в даден момент и консуматори в другия.Има прегледи при куриерите....
някой си разглобил старата кола,продал малко части,друг си продава старите гуми всяка година-за какво да има рейтинг?Всички сме търговци в даден момент и консуматори в другия.Има прегледи при куриерите....
- M3ntata
M3ntata написа:Малко да ъпна темата...
Преди няколко дена видях една обява която вече е заключена, та колата беше голф 4 на части ударена от пред. Трябваха ми фаровете и за една "модификация" та реших да звънна и да питам каква цена ще ми каже (бях се ориентирал до 100лв за двата, ако са здрави) Звъннах вдигна пича след това го питах дали и двата фара са здрави понеже се виждаше само единия а удара е отпред. Каза, че са идеално и че САМО горните уши и на двата фара са счупени, иначе са като нови! Питах за цена каза ми 40лв за двата викам ОК, 30лв са ми два комплекта уши за фаровете (от EBAY) 70лв е добра цена за тези фарове. Прати ми ги и какво да видя всичките уши на фаровете ДОЛНИ и ГОРНИ бяха изпочупени, на единия долният беше залепен, на другия фар едното долно ухо беше здраво другото залепено, всички останали липсваха. Единия рефлектор на късите беше надран целия та чак се учудих как е възможно да се надере... Та от цялата работа се набутах 15лв! Също да не пропусна пакета беше уникален един кашон и между двата фара един слой (парче) кашон и 50см тиксо на ЕКОНТ! Целите фарове в кал, няма такъв мизерник.
Обявата е тази: Golf MK4 1.6 SR 2002г.
Профил на измамника: bizona69
Информация която имам: Мартин, тел: 0899584400
Добре ще е да се добави в списъка!
Взех други фарове от колегата (понеже пак ми направи оферта) и този път всичко беше както трябва, фаровете са точно това което исках и цената им не е лоша. Та

Върни се в “ОФФ-Топик - други”