СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор или от фирма колектор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Re: СГ ГРУП - рекет от мобилен оператор? (Глобул)

Мнениеот badov » Пет 11 ное 2011 19:02

maxpayne написа:Две неща ще вмъкна:

1. Няма как да ви запорират заплати и т.н. докато не сте осъдени
2. Една наша банка веднъж продаде взимания за около 4 милиона на едни мутри за към 100 000 евро. Мутрите си събраха почти 90% от дълга

1.Ами затова те приканват доброволно да си погасиш задълженията, след като отказваш те осъждат.След това вече може да има запор или ЧСИ да дойде във вас :banghead:
2.Точно това е, фирмите или мутрите (каквито и ще да са) си събират дълговете много успешно :Mr Green Fun

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 11 ное 2011 19:39

Днес пак и се е обадил въпросния смешко на жена ми, и я питал дали си е платила - тя му е казала че не е платила, и че той нарушава закона, защото се представя за човек който не е - представил се е за ЧСИ Торнев, а въпросния ЧСИ е изгубил правоспособност, също така района му на действие е Пазарджик. Отделно се е сдобил по незаконен начин с номера на жена ми, тъй като този номер и е нов и е на Виваком - смятам да подам жалба как така дават номера и на трети лица без разрешение :evil: При следващо обаждане ще предприема действия с полицията, да обясни как се е сдобил с номера на жена ми, защо я изнудва, защо се представя за длъжностно лице, което е подсъдно, и защо действат по този селски начин във въпросната фирмичка.

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Пет 11 ное 2011 19:58

Процедурата е следната - всички данни за задълженото лице се пазят в общ регистър, ЧСИ се намесва само в краен случай, но след като фирматa сме сключили договор с него да събира задълженията от некоректните длъжници - имаме право да се представяме от негово име.
За конкретния случай не знам - ние събираме задълженията на една голяма банка ... за мобилните оператори където са по малки задълженията и задължените потребители правят повече въртели се занимават малко по - борчески фирми ...(щото с добро не става) Хубаво е на потребителите да си цъкат с нов ГСм, а като дойде сметката ... олеле не съм бил чел договора ... ама защо за две години ... Тц Тц ...Нали затова сме пълнолетни да четем и да поемаме отоворност не само да се мрънка .... :beat_butt2
Ето в този случай коя страна да вземем - на некоректния платец или на този който чете закона и е в правото си да изисква ?
Българска работа ... една позната ми разказва в автобус 102 един пътник без билет хванат от две кондукторки, другите пътници взели да се застъпват за пътника ... ужас ! Та и тук така с тези задължения ... кога яде кюфтетата не плака ... а когато трянба да се плаща се рИве

Uneek написа:Днес пак и се е обадил въпросния смешко на жена ми, и я питал дали си е платила - тя му е казала че не е платила, и че той нарушава закона, защото се представя за човек който не е - представил се е за ЧСИ Торнев, а въпросния ЧСИ е изгубил правоспособност, също така района му на действие е Пазарджик. Отделно се е сдобил по незаконен начин с номера на жена ми, тъй като този номер и е нов и е на Виваком - смятам да подам жалба как така дават номера и на трети лица без разрешение :evil: При следващо обаждане ще предприема действия с полицията, да обясни как се е сдобил с номера на жена ми, защо я изнудва, защо се представя за длъжностно лице, което е подсъдно, и защо действат по този селски начин във въпросната фирмичка.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 11 ное 2011 20:20

Uneek написа:Днес пак и се е обадил въпросния смешко на жена ми, и я питал дали си е платила - тя му е казала че не е платила, и че той нарушава закона, защото се представя за човек който не е - представил се е за ЧСИ Торнев, а въпросния ЧСИ е изгубил правоспособност, също така района му на действие е Пазарджик. Отделно се е сдобил по незаконен начин с номера на жена ми, тъй като този номер и е нов и е на Виваком - смятам да подам жалба как така дават номера и на трети лица без разрешение :evil: При следващо обаждане ще предприема действия с полицията, да обясни как се е сдобил с номера на жена ми, защо я изнудва, защо се представя за длъжностно лице, което е подсъдно, и защо действат по този селски начин във въпросната фирмичка.

Ами обади му се на тоя Торнев -0885 908 845 и го питай той ли е какъв е.

Uneek

Мнениеот Uneek » Пет 11 ное 2011 20:54

icoico написа:

Ами обади му се на тоя Торнев -0885 908 845 и го питай той ли е какъв е.

Мислиш ли че не съм звънял на номера ;) Не съществува такъв номер. Ако беше прочел внимателно темата щеше да разбереш че Торнев e загубил правоспособност, и гамените от фирмата му ползват името за да плашат хората - в случая плащат гаргите. Представят се за длъжностно лице, което е подсъдно. Бат Цани, нещо много странно се регистрираш и почваш да пишеш в темата точно на 10.11 :)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 11 ное 2011 21:28

Uneek написа:
Мислиш ли че не съм звънял на номера ;) Не съществува такъв номер. Ако беше прочел внимателно темата щеше да разбереш че Торнев e загубил правоспособност, и гамените от фирмата му ползват името за да плашат хората - в случая плащат гаргите. Представят се за длъжностно лице, което е подсъдно. Бат Цани, нещо много странно се регистрираш и почваш да пишеш в темата точно на 10.11 :)

Ами прочетох я,чак дотам: :roll:
...Проверката показала, че преди 40 години срещу Торнев е издадена условна присъда. През 1972 г. Върховният съд постановил, че за нанасяне на лека и средна телесна повреда младият тогава мъж трябва да получи 2 години условно. За това престъпление Торнев отдавна е реабилитиран, т.е. последиците от осъждането му са заличени. В Закона за частните съдебни изпълнители обаче е записано, че професията не може да се практикува от осъждан, независимо че е реабилитиран.
За Торнев обаче е в сила т.нар. пълна реабилитация, при която заради изтекъл голям срок след извършването на престъплението всички последици от осъждането се заличават автоматично и това право не може да бъде отменено с какъвто и да е закон. Торнев обжалва заповедта на министър Попова за прекратяване на правомощията му и делото ще продължи през октомври.

Октомври мина ,нета не винаги е мястото за намиране на актуална информация ,та да не се окажеш първия му клиент за сезона...макар че не е много вероятно.Бат Цани може да е мислел ,че някой някъде по света харесва събирачите на дългове ,знае ли човек :gruebel

Uneek

Мнениеот Uneek » Пет 11 ное 2011 21:40

icoico написа:
Uneek написа:

Ами прочетох я,чак дотам: :roll:
...Проверката показала, че преди 40 години срещу Торнев е издадена условна присъда. През 1972 г. Върховният съд постановил, че за нанасяне на лека и средна телесна повреда младият тогава мъж трябва да получи 2 години условно. За това престъпление Торнев отдавна е реабилитиран, т.е. последиците от осъждането му са заличени. В Закона за частните съдебни изпълнители обаче е записано, че професията не може да се практикува от осъждан, независимо че е реабилитиран.
За Торнев обаче е в сила т.нар. пълна реабилитация, при която заради изтекъл голям срок след извършването на престъплението всички последици от осъждането се заличават автоматично и това право не може да бъде отменено с какъвто и да е закон. Торнев обжалва заповедта на министър Попова за прекратяване на правомощията му и делото ще продължи през октомври.

Октомври мина ,нета не винаги е мястото за намиране на актуална информация ,та да не се окажеш първия му клиент за сезона...макар че не е много вероятно.Бат Цани може да е мислел ,че някой някъде по света харесва събирачите на дългове ,знае ли човек :gruebel

Ицо, няма как да съм му клиент, тъй като няма дело :) ОТделно района на действие на ЧСИ Торнев е Пазарджик. Ние с жена ми сме от Благоевград. Също така, този който се е представил за него е бил някакъв младеж, а г-н Торнев е 43 набор - един от най-опитните ЧСИ-та. Цитирам мнение за фирмата, намерено в бгработодател:

мнение от Александър
отношение бивш служител
към обект/отдел кол център
в град София

това найстина е най-измамната фирма,няма нужда да питате дали си заслужава,защото найстина ще Ви измамят с парите.а отгоре на всичко са много обидчиви като ги питаш за пари.това с Глобул е пълна измама,защото по закон задълженията са валидни 5 години,а техните задължения,които искат да си върнат са за много повече.От друга страна,докато работех там трябваше да се представям за адвокат или за частен съдия изпълнител,неща от които си нямам понятие,но говорех наизус и причината, по която успявах беше,че българина не е запознат с никакви закони.Все още имам приятели,които работят там,но при първа възможност биха се махнали,защото и тях ги лъжат.Офис пълен с простаци,които не знаят колко е 2x2,но могат да псуват по-добре и от най-големия мангал.А и няма нито едно моми4е,по простата причина,че няма как да издържи в тази работна среда.Въобще с две думи-няма смисъл!!!

Bat_Tsany
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat_Tsany » Пет 11 ное 2011 21:57

Май, че си насочваме енергията в грешна посока, ЧСИ ни е виновен и прочие. Проблемът е на друго място, вижте в други форуми статии за пушачи непушачи , кучкари и анти кучкари ... стига се до едно ... 50/50 ... важно е енергия да се влага ... в омраза.
Нещата са прости ... ползвал си нещо - плащаш ... или то как беше само "сиренцето в капана за мишки е безплатно"
Много се дразня, че всеки иска да е тарикат (да не спазва закона) - искам да съм общински инспектор и да санкционирам неправилно паркираните коли по центъра ... бих го правил безплатно ... за да можем да живем по-добре. :applause:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 ное 2011 0:20

Ами колкото и да не ми се иска ще трябва да кажа че бат Цани /какъвто и да е той/ е прав ! Да предположим че има едни 5% от всички случай когато хората наистина нямат дългове ,но по някаква грешка в системата ги тормозят неправомерно обаче останалите 95% имат задължения,някой просто пропуснали по невнимание но повечето са такива дето нещо не им е изнасяло и са си рекли "абе я да се е.е майката тоя Глобул/Мтел/Вивател нема да видят повече пари от мен..." ама те пък колкото и да са крадливи по закон имат право да си търсят парите и го правят по всички възможни начини и после се почва едно оплакванеее :idea:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 13 ное 2011 0:12

Bat_Tsany написа:Хубаво е на потребителите да си цъкат с нов ГСм, а като дойде сметката ... олеле не съм бил чел договора ... ама защо за две години ... Тц Тц ...Нали затова сме пълнолетни да четем и да поемаме отоворност не само да се мрънка .... :beat_butt2

Ти като си пълнолетен и можеш да четеш договори, можеш ли да четеш и закони? И имаш ли представа, че законът е над всеки договор?

Така като гледам повечето хора, които се оплакват в темата нито са предупредени от кредитора, че им се прехвърля задължението към трето лице, нито имат представа за тези свои задължения. А пък някои изобщо нямат такива задължения! Авторът го познавам лично! Това като пълнолетен разбираш ли го или не са те научили шефовете? Капиш?

Аз пък съм недоволен, че идват някакви кретени и ми лепят на входната врата на апартамента някакво писмо, което е било до някой, който е живял тук преди години и който нито съм виждал, нито съм чувал през живота си! Как така ще ме правят да ме е срам пред съседите? Аз задължения нямам! Това ли е начина, г-н договор?

Е за това я има темата - нека ги е срам и тях от това какво пише за тях в интернет.

П.П. Аман от служители на фирми, които се регистрират във форума, за да замажат положението! Нито си първия, нито последния :wink:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Нед 13 ное 2011 14:58

За милиони няма закони, за кокошка няма прошка :banghead: :banghead: Много стара песен, но все още много вярна за нашата мила родина :banghead:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 13 ное 2011 20:03

Bat_Tsany написа:...Ето в този случай коя страна да вземем - на некоректния платец или на този който чете закона и е в правото си да изисква ?...

Общо взето си прав. Аз никога не съм вземал телефони на изплащане, нито някакви "много изгодни" промоционални работи - съответно са ме дразнили хвалбите на Сульо и Пульо колко са хитри и колко изгодно "говорят". В един момент имаше други хвалби как дължат пари, но тъй като са големи играчи няма да ги платят (чуват подобни реплики от други и си мислят - и аз така). Само че има една подробност - операторите се поси**т да правят подвеждащи реклами, обещания и едва ли не "абе абсолютно нищо няма да плащаш" и в един момент "ама ти не чете договора". Ами като си се постарал да го подведеш и излъжеш, после няма да ревеш, че не ти е платил. В много случаи това не са договори между равноправни страни, а пробутване на задължаваща хартия с подпис и чиста форма опит за измама. Отива човек да си зарежда прима-та и започват някакви пазарлъци колко не му е изгодно и как "сега има една промоция". Или бабка си регистрира предплатената карта и не разбира, че подписва договор за да може сульо-консултантчето да си изпълни "таргета".

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 14 ное 2011 23:05

Bat_Tsany написа:...след като фирматa сме сключили договор с него да събира задълженията от некоректните длъжници - имаме право да се представяме от негово име.
... за мобилните оператори където са по малки задълженията и задължените потребители правят повече въртели се занимават малко по - борчески фирми ...(щото с добро не става)

Уважаеми господин Цани, спрете да пишете глупости, защото затвърждавате и без това всеобщото мнение, че в по-голямата си част колекторите разчитат на юридическата неграмотност на хората и използват заучени неверни фрази, изказани с невероятен апломб, чиято основна цел е да въведат в заблуждение хората и да създадат основателен страх у тях, че ако не платят, могат да последват неблагоприятни за тях последици.
Всичко изброено от вас по-горе не само противоречи на закона, но представлява съставомерно деяние, оставям на вас да ми кажете по точно коя разпоредба (ако Ви затруднява онази сложна съставна думичка, проверете в нета какво означава).
Ако някой е сключил договор и не го е изпълнил, е повече от ясно, че трябва да понесе съответните на това последици. Ако обаче кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове, търсенето на изпълнение след това е меко казано наглост. Да не говорим за случаите, в които задълженията се базират на липсващо правно основание.
И едно допълнение към писанията на един колега по-горе:
maxpayne написа:1. Няма как да ви запорират заплати и т.н. докато не сте осъдени

Има, има ... Нарича се обезпечение на бъдещ иск. Вярно е, че при него най-често се пристъпва към запор на банкови сметки или възбрани на недвижими имоти, не и на трудово възнаграждение, но е възможно.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 15 ное 2011 11:29

dobrin написа:...Всичко изброено от вас по-горе не само противоречи на закона, но представлява съставомерно деяние, оставям на вас да ми кажете по точно коя разпоредба (ако Ви затруднява онази сложна съставна думичка, проверете в нета какво означава).
Ако някой е сключил договор и не го е изпълнил, е повече от ясно, че трябва да понесе съответните на това последици. Ако обаче кредиторът не е предприел необходимите за защита на правата си действия в дадените му от закона срокове, търсенето на изпълнение след това е меко казано наглост. Да не говорим за случаите, в които задълженията се базират на липсващо правно основаниe...

Може ли аз ? :Mr Green Fun

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Раздел V.
Изнудване

Глава пета.
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СОБСТВЕНОСТТА (Загл. изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.)
Чл. 213а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го заплаши с насилие, разгласяване на позорящи обстоятелства, увреждане на имущество или друго противозаконно действие с тежки последици за него или негови ближни, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(2) Наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от три хиляди до пет хиляди лева, когато деянието е:

1. придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда;

2. придружено с причиняване на лека телесна повреда;

3. придружено с отнемане, унищожаване или повреждане на имущество;

4. извършено от две или повече лица;

5. извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8;

6. извършено от въоръжено лице;

7. извършено повторно в немаловажни случаи.

(3) Наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, като съдът може да постанови конфискация до 1/2 от имуществото на дееца, когато:

1. е причинена средна или тежка телесна повреда, ако за извършеното престъпление не се предвижда налагане на по-тежко наказание;

2. са причинени значителни имуществени вреди;

3. деянието е извършено от организация или група или по поръчение на лице, организация или група;

4. деянието е придружено с взрив или палеж;

5. деянието е извършено от или с участието на длъжностно лице;

6. деянието е извършено спрямо длъжностно лице във връзка със службата му;

7. деянието представлява опасен рецидив.

Bat_Tsany написа:...ЧСИ се намесва само в краен случай, но след като фирматa сме сключили договор с него да събира задълженията от некоректните длъжници - имаме право да се представяме от негово име.
За конкретния случай не знам - ние събираме задълженията на една голяма банка ... за мобилните оператори където са по малки задълженията и задължените потребители правят повече въртели се занимават малко по - борчески фирми ...(щото с добро не става)

Това дребнотекстното дето съм го постнал отгоре не е лошо да си го разпечатате и да си го окачите над служебните телефони. :wink:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 15 ное 2011 13:22

НЕ харесвам подобни мутренски фирми, но не харесвам и хора които имат да плащат за нещо на някой, за нещо което доброволно са купили или ползвали като услуга!

Визирам хора(познавам такива), които ползват даден мобилен оператор, взимат телефон за ** лева с *-годишен договор, ама след 6 месеца решават че не могат или не искат да плащат и си мислят, че просто в магазините са глъмаци и няма да си търсят парите!

А съвсем друг е проблема, че обикновено много хора не знаят, че изобщо се водят дела срещу тях.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”