Като кажем селянин какво имаме предвид ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 15 юни 2006 12:52

Ludia написа:цялата тема е проблем, понеже няма смисъл, и подклажда страсти и спорове :idea:

факт ли е , че сигурно всички използваме думата селянин когато някой се прояви с гореописаните дела ?
факт ли е , че някои хора се обиждат (неоснователно ) от това , че точно така ги наричаме ?
факт ли е , че се опитах да обясня откъде идва това нарицателно , и че нямат основание да се обиждат родените "на село" ?
факт ли е , че някои чели-недочели разбрали-недоразбрали взеха да правят вариации по темата и пак се стигна до сръдни...
ФАКТ Е !!!!
много моля отново модовете да заключат и изтрият темата
и да живее селянията

Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Roberta » Чет 15 юни 2006 12:54

One написа:
факт ли е , че сигурно всички използваме думата селянин когато някой се прояви с гореописаните дела ?
факт ли е , че някои хора се обиждат (неоснователно ) от това , че точно така ги наричаме ?
факт ли е , че се опитах да обясня откъде идва това нарицателно , и че нямат основание да се обиждат родените "на село" ?
факт ли е , че някои чели-недочели разбрали-недоразбрали взеха да правят вариации по темата и пак се стигна до сръдни...
ФАКТ Е !!!!

:да:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 15 юни 2006 12:56

:yeaha: :да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 юни 2006 13:01

Roberta написа:
One написа:
ФАКТ Е !!!!

:да:

нещата отидоха в егати посоката, аз те разбрах и мисля че си прав, обидените леко преиначиха написаното и стига са се обиждали...в момента и аз живея на село :wink: къща с двор еееххх

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 15 юни 2006 13:02

Обидени няма, вие нещо не сте разбрали правилно :wink:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 15 юни 2006 13:05

Ам и аз съм селяче според много хора, живея в къща в Симеоново, карам голф, имам музика... само дето нямам 50 кила картофи в багажника, ама това е въпрос на време..
пп. По темата... селянин - не като човек от село, а за действия и постъпки на даден човек, или като цяло манталитет!

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Чет 15 юни 2006 13:19

Както писах в една друга тема:
"Апропо: Според мен "Провинция" не е географско понятие, а начин на мислене. Ти трябва да решиш сам за себе си какво е. " Само дето под "Провинция" имах предвид "село".
Можеш да живееш извън София и да не си селянин;
Можеш да караш такси и да не си бакшиш;
Можеш да си гей и да не си педераст;
Можеш да имаш Голф и да не си Бесен голфаджия;
Можеш да имаш 5 Висши и да си изхвърляш боклука през прозореца;
Можеш да носиш дрехи за 100 бона и да имаш препетени обувки пред външната си врата на стълбището............
Да продължавам ли????

"Можеш да извадиш човека от селото, но няма да можеш да извадиш селото от човека." - ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО ОТ ЧО ВЕ КА!!!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 15 юни 2006 13:44

Чакай малко. Първо "недоразбрали и обидени....."
Много добре те разбрах "столичанино", айде по-подробно да напиша какво мисля аз, та белким вденеш!
Когато кажеш на някои "гражданин", който си хвърля боклука през прозореца -> "селянин" обиждаш НЕ НЕГО , а всички хора дето са "от село" -> ей това дразни!
Не мисли че някои кретеноид ще ти обърне внимание дали ще го наречеш "селянин" или "простак" или "идиот".
Човека от село или буквално "селянина",се бунтува ако му приравняваш по сфетофарите разни кретени, па макар и "столичани", па макар и метафорично!!!
Преди няколко страници написах -> НЕ ОБИЖДАЙТЕ КОРЕНИТЕ СИ !!!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 15 юни 2006 14:07

абе няма ли някой най накрая да изтрие тази тъпа като гъз тема ?
опсаааа
сегаа някой дупе ще се обиди , ще каже ама аз не съм тъп заоблен съм си ...какво ми прикачате изрази ...

харесва ли ни или не това е наложил се израз, и темата за н-ти път подчертавам беше за да не се обиждат хората, а не да се прави етимологичен , ленгвистичен ,нородопсихологически, географски и нам си къв анализ вече
аз за добро написах то кво стана
ей хора хора.......

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Чет 15 юни 2006 14:10

Добре, стига толкова... :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”