Някой може ли да преведе на български тези редове от гръцки.Опитвам се да си направя ник в един гръцки форум за музика и не мога да преодолея точно тази спънка.Опитах с гугъл не става.
Γράψετε διπλα δεξιά στο πεδίο την λέξη αστεράκι με Λατινικούς Χαρακτήρες,
Знаете ли чужди езици...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Re: Знаете ли чужди езици...
Последна промяна от Комшията на Чет 10 окт 2013 17:44, променено общо 3 пъти.
Английски знам от National Geografic и филмите от нета дето свалям . Не съм го учил никога в училище ама горе долу мога да се оправя с него ! Немски учих 8 години и абсолютно нищо не знам
както и Руски 4 години .... пак нищо не знам ! Просто не ми беха интересни тия езици ,а английския дето исках много да го уча ме прецакаха още в 5-ти клас !

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Зная английски.
Немски горе-долу, колкото да гледам предавания за автомобили по немските телевизии и като съм в Германия или Австрия да мога да се оправям.
Руският го знаех перфектно в училище - 1-3 клас учителят ми беше руснак, който не знаеше български и щеш, не щеш се научаваш
Сега съм го позабравил, но разбирам като ми се говори.
Държа да отбележа, че преди да се питаме какви чужди езици знаем е редно да проверим колко човека могат грамотно да пишат на български, защото за съжаление не са много...
Немски горе-долу, колкото да гледам предавания за автомобили по немските телевизии и като съм в Германия или Австрия да мога да се оправям.
Руският го знаех перфектно в училище - 1-3 клас учителят ми беше руснак, който не знаеше български и щеш, не щеш се научаваш

Държа да отбележа, че преди да се питаме какви чужди езици знаем е редно да проверим колко човека могат грамотно да пишат на български, защото за съжаление не са много...

-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Гласувах за английски, испански и португалски. Немски и латински съм учила отдавна и са ми толкова бледи спомените, че не бих казала, че ги ''знам''.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Добавете цигански, ще ни трябва съвсем скоро. А и не върви да е в графата "други"...
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Знам турски 

- genevaboy2
- Автомобил: Volkswagen CC
- Двигател: CUVC 2016
- Контакти:
Руски - втори майчин
Френски - перфектен
Английски - взех един Фърст Кембридж Сертификат тая година ...
Италиански - само година в училище съм го учил, не го знам , но разбирам горе долу като ми говорят !

Френски - перфектен
Английски - взех един Фърст Кембридж Сертификат тая година ...
Италиански - само година в училище съм го учил, не го знам , но разбирам горе долу като ми говорят !

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Английски- що-годе прилично, на писане съм по-добре от говорене
Испански- испанска гимназия съм завършил, знаех го перфектно, сега съм зле
Италиански- перфектно
отбирам по малко френски
Италиански- перфектно
отбирам по малко френски

Aprilia написа:Английски- що-годе прилично, на писане съм по-добре от говорене
Италиански- перфектно
отбирам по малко френски
Митак,ти си цял полиглот бе да го ева

аз английски гласувах,ма поназнайвам някой неща на полски,румънски,някой простотия на индийски ... за сръбския няма да казвам,схващам на 90% , но не искам да го знам тоя език сръбския.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
съсипах анкетата
като добавих латински, изтрих всичко останало
shame on me
mea culpa

като добавих латински, изтрих всичко останало
shame on me
mea culpa

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Имам един колега от Сърбия, та той твърди, че знае 6 езика - сръбски, македонски, хърватски, словенски, босненски и черногорски. Луда работа...
За анкетата - само български и на англ. 4-5 думи, шведски и норвежки знам малко, ама ги няма тука.
За анкетата - само български и на англ. 4-5 думи, шведски и норвежки знам малко, ама ги няма тука.
instantaccess написа:Имам един колега от Сърбия, та той твърди, че знае 6 езика - сръбски, македонски, хърватски, словенски, босненски и черногорски. Луда работа...
Хич работата не е луда те всичките които си ги изброил се разбират безпроблемно ;)
Въпроса е,че всички сърби и сърбоговорящи смятат,че ние им разбираме всичко ( а всъщност ако се заслушаш на 70% схващаш),но въпроса е почнем ли ние да говорим на български се почва едно "ЩА ЩА?" тел ми ин инглиш

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
В България всички имат по дефиниция между 1 и 3 висши и знаят между 1 и 6 чужди езика "перфектно"... единствено от висшите ползата е 0, а знанието на чужди езици обикновено не позволява дори елементарен диалог.
Познавам толкова хора, които с "перфектните" си знания по Х езика стават силно агресивни и големи патриоти, когато на интервю за работа, някой поиска да разговаря с тях на някой от тези езици
Та и резултата от анкетата е пародичен ;)
Иначе от житейския ми опит съм се убедил, че всеки чужд език е ценен поне колкото едно висше образование, в много случаи и повече.
Познавам толкова хора, които с "перфектните" си знания по Х езика стават силно агресивни и големи патриоти, когато на интервю за работа, някой поиска да разговаря с тях на някой от тези езици

Та и резултата от анкетата е пародичен ;)
Иначе от житейския ми опит съм се убедил, че всеки чужд език е ценен поне колкото едно висше образование, в много случаи и повече.
Няколко пъти ми се е налагало да "изпробвам" индивиди пишещи в CV-то си, че владеят руски отлично писмено и говоримо и резултатът беше огромен резил. 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”