Хенди измама! Една сага в 2 части или никога повече Handy!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Хенди измама! Една сага в 2 части или никога повече Handy!

Мнениеот znainainai » Пет 18 фев 2011 8:05

И аз имах премеждия със тия кавали преди месец :evil: Ходих да си плащам лапа и гледам правели гражданска пък тъкмо му беше време на гоуфу викам давай 2 в 1. Написаха я ужким всичко точно това добре ама след седмица проверявам тук http://www4.fsc.bg/insn/ и ХА гоуфу няма валидна гражданска а на пасата излиза :shock
От там със 200 към хенди и валянка един пъпчив тип почна да подсмърча и да ми обяснява как не бил на ясно и почна да звъни по офиси да пита какво да прави. От "офиса" му казаха че били мнооооого полиците и докато го отчетяли да съм изчакал още една седмица. До тук добре понеже полицата я правих на 30.12 имаше някаква логика във него период да са сключени много полици и се съгласих да изчакам. Мина седмицата проверявам и scare Пак ми излиза че няма Г.О. направо изтрещях пак със 200 към хенди тоя път бесен вече. Такъв лют скандал заформих извиках "регионалният" им и му обясних "културно" че ако след 24ч не видя "Автомобил със ДКН ...... има валидна застраховка Г.О." ще се върна със икономическа полиция,телевизиите,вестниците,папата и самият бат бойко :evil:
И тоя седя на мирно има няма 30 мин през които даже публика се събра даже още няколко човека от "публиката" имаха Г.О. правена там и те поискаха сметка и стана лудницата. Няма и час след като излязох от магазина ми се обади "регионалния" и каза че се е погрижил да не съм викал медиите mhihi
Отговорът ми беше докато не видя не вярвам. На другият ден проверих и алелуя имам валидна гражданска ама трябваше да потроша време и нерви.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 18 фев 2011 10:28

Много лошо нещо си направил, че не си ги извикал веднага според мене :)

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пет 18 фев 2011 10:50

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 18 фев 2011 12:34

Vizor написа:Много лошо нещо си направил, че не си ги извикал веднага според мене :)

:да: scare :beat_butt2

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 18 фев 2011 13:54

Те Хенди са ви криви че не гледате какво подписвате па после олелеее измамиха ме.Обикновенно става така като човек си мисличе е хванал голямата промоция.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 18 фев 2011 14:01

Аз от Хенди скоро си купих телефон.Дано нищо да не му става,че да не се занимавам с гаранции. :dummy:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 18 фев 2011 14:08

KirilGeorgiev написа:Те Хенди са ви криви че не гледате какво подписвате па после олелеее измамиха ме.Обикновенно става така като човек си мисличе е хванал голямата промоция.

Нещо си се объркал :roll:
Прочете ли всичко?

А и да говорим за обикновените им шашми с договори, малък шрифт, автоматично подновяване и всичките тези мизерии - това се нарича нелоялна търговска практика.
Така ли да бъде? Те да се опитват да ни метнат, пък ние да сме чели?
Отдавна е ясно на всички, че са в картелно споразумение всичките тези мобилни оператори, дистрибуторски мрежи и т.н.
Ако имаше един оператор, една мрежа магазини, които да предложат лоялно отношение към клиентите си, то такива мизерници с малкия шрифт щяха да издухат супичката.
Лошото тук е, че държавата не прави нищо по въпроса и им позволява всичкото това!
Онези си плащат дребни глоби и не им дреме.

Хубавото в случая е, че това популяризиране на случая със сигурност ще удари по джоба на Хенди.
Тоест не сме толкова безпомощни ;)

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 18 фев 2011 14:35

Не съм казал че поведението на Хенди е правилно а че ако човек прочете бавно и внимателно договора вероятноста да го подпише клони към 0.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 18 фев 2011 15:49

KirilGeorgiev написа:Не съм казал че поведението на Хенди е правилно а че ако човек прочете бавно и внимателно договора вероятноста да го подпише клони към 0.

В случая на Васил1 най-малкия проблем е договора. Затова намекнах да прочетеш!

Потребителски аватар
Vw_polo_16v
Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
Двигател: AFH 1996 AQX 2000

Мнениеот Vw_polo_16v » Пет 18 фев 2011 15:52

[quote="KirilGeorgiev"]Те Хенди са ви криви... quote]

Най-малкото, което искам да направя е да се заяждам, но на база това твое изказване ,искаш да ми кажеш че Ти като подписваш четеш ВСЯКА клауза на договора?!?

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Пет 18 фев 2011 16:13

Той Кирил да ма извинява ама ,дано не му се случва че да няма :banghead:

Потребителски аватар
valsn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valsn » Пет 18 фев 2011 17:06

Не е ли по добре жалба до:
КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ment_id=19

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 18 фев 2011 17:12

group® написа:
KirilGeorgiev написа:Не съм казал че поведението на Хенди е правилно а че ако човек прочете бавно и внимателно договора вероятноста да го подпише клони към 0.

В случая на Васил1 най-малкия проблем е договора. Затова намекнах да прочетеш!

Аз хубаво прочетох за какво става дума и се опитвам да кажа че ако жена му е прочела договора едва ли би го подписала и всички останали проблеми сега нямаше да ги има.Повече от ясно е че хората искат да продават и неизгодните за клиента клаузи пропускат да ги кажат.Затова има договор а не устна договорка.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 18 фев 2011 17:14

Досега не съм стъпвал в Хенди, но четейки това ..... ще го избягвам като девственица войнишка казарма mhihi

BURN OUT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BURN OUT » Пет 18 фев 2011 18:08

И аз да се включа, преди около четири години моята жена ми подари Nokia 3110 Classic (тъкмо беше излязъл модела) и блутут Parrot за вграждане в кола закупени в брой от Хенди за около 500 лв без карти и договори.
Та същия телефон на втория месец му натиснах панела и се спука пластмасата, която няма нищо общо с дисплея отзад. Карах си така аз още около година не ме бърка външният вид - телефона работеше безупречно, докато в един момент се оказа, че като съм някъде с малко по-слаб обхват изобщо не ме чуват а аз чувах нормално. Пробвах с други телефони на същите места работят си както трябва... Телефона още е гаранционен, отивам в Хенди-Русе, обяснявам проблема, вземат телефона описват състоянието включително и пукнатото стъкло (пластмаса) на панела и телефона заминава в София за ремонт. След 2 седмици щастливо си го получавам ремонтиран. Да ама не, в момента в който попадна на по-слаб обхват и пак същото. Хайде пак в Хенди и пак на ремонт в София. След 2 седмици отивам пак да си го получа и се оказва, че гаранционният ремонт ми е отказан понеже панелът бил спукан :shock първият път не беше проблем а втория се оказа проблем, а ако бях дал 15 лв за нов панел какво щеше да е оправданието за това че не могат да го оправят? От тогава и сметките не си плащаме в Хенди - заобикаляме отдалече.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”