Правилно отглеждане на рибки? Акваристика

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Re: Правилно отглеждане на рибки?

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 29 юни 2011 0:22

С гупи може да вземеш хелери и молинезии. Живородки са и са лесни за отглеждане на поколения. Ако ли не може да ги комбинираш с данио или разбори, но те са пасажни рибки и ще трябват повечко. Според мен започни с живородки и вземи 2-3 анциструса да обират боклуците от дъното.

За аквариум, виж в сайта който сме дали. Там има човек от София, който ги прави евтино :) Полезни аксесоари - магазин Дискус. В София не знам къде се намира, но знам че има. Служителите са компетентни и обясняват, ако имаш някакви въпроси :)

Също така ако не ти харесва предложената от мен комбинация рибки, в сайта, който сме постнали има табличка със съвместимите видове. Само НЕДЕЙ да си взимаш гупи + златни :)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 29 юни 2011 0:23

hooligans написа:Такаааа, колегата пуснал темата е виновен, че и аз почти се зарибих да си взимам рибки (като в доброто старо детство) :bowdown
Я кажете от къде най-евтино аквариуми, полезни аксесоари и тн
(надявам се автора да не се сърди че използвам темата му)
И какви рибки съжителстват с гупи (задължително искам от тази марка да има mhihi )

С гупите,перфектно ще съжителстват всички разновидности на молиенезия,шулцове.Можеш да ги отглеждаш и с тернеции и всички разновидности на данио,но тези два вида са подчертано стадни и е задължително да са поне 7 бройки от вид,за да няма проблеми...но по начало гупите могат да съжителстват със всички миролюбиви видове,не по-големи от 10-12см.Всички рибки,които изброих се чувстват добре и в по-малък аквариум,а ти търсиш нещо ефтино,което означава че вероятно аквариума няма да е голям.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 29 юни 2011 0:27

Ами аквариума ще е 50 литра
Респект, видях един човек, но той май беше в варна и правеше огромни аквариуми scare
Драсни едно лс с линк ако не те затруднявам :oops: :bowdown

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 29 юни 2011 0:37

За аквариуми има един от Шумен който ги прави евтино 40ст./литър при 5мм стъкло и 50ст. за 6мм. стъкло. Другия вариант е Мишо калкана от Пловдив който прави 5мм. стъкло за 50ст., 6мм. за 60ст. Някой ако знае и от тва по-евтино да каже.

За оборудване тук в Младост 3 на паркинга къде е билата има един зоомагазин - помпи, момпи, нагреватели има всякакви, повечето им оборудване е на Сера и е сравнително евтино, има и китайски - още по евтино. Има и 2-3 сайта, които продават много евтино - зато за 50 литров аквариум филтър/помпа+нагревател+термометър няма и 20лв. :)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Сря 29 юни 2011 0:39

50л. е добре за начало :да:
Като се обзаведеш,пиши...тамън да ти пратя по еконт гратис,една кофа с кладенчов мъх и водна леща :Mr Green Fun ,че редовно изхвърлям от тях или снабдявам зоомагазинчетата.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 29 юни 2011 0:58

Ами за сега събирам сериозно информация :Mr Green Fun
Четох за съботния пазар в софия, не предполагах че има такова нещо, но мисля да го посетя, май там цените са народни
:bowdown

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 29 юни 2011 1:42

hooligans написа:Ами за сега събирам сериозно информация :Mr Green Fun
Четох за съботния пазар в софия, не предполагах че има такова нещо, но мисля да го посетя, май там цените са народни
:bowdown

Не си прави труда, аз ходих със същата надежда предната събота. Цени за аква под 70ст./литър няма. Оборудването също е скъпичко, въпреки че повече от половината стока си е китайска, ама цените им са като на сера или атман примерно. Единствено за риби можеш да отидеш, ама и те са доста скъпи - пример бети не видях никъде, обикновените неони под 2лв. нямаше, гупи също, хелери 3лв. парчето и т.н. Там е като пазар на едро, ако вземеш повече от 10/20 риби ти ги дават по-тънко. Аз понеже съм в Младост в тва зоомагазинче което писах съм питал и могат да ми докарат всякакви рибета на същите, че и по-ниски цени за някои, така че не виждам смисъл от този съботен пазар, освен ако не взимаш много риби накуп.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Сря 29 юни 2011 9:33

Ясно, значи ще видя в кварталното магазинче какви са цените.
Колега, можеш ли да питаш в този в младост каква е цената на 50 литров аквариум
:beer

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 29 юни 2011 15:23

hooligans написа:Ясно, значи ще видя в кварталното магазинче какви са цените.
Колега, можеш ли да питаш в този в младост каква е цената на 50 литров аквариум
:beer

Питах още миналата седмица. Много скъпо - 90ст/л или нещо такова. Аз бях питал точно за 50 литров, щот в магазинчето имаха само до 30л. и ми казаха за 2-3 дена може да се направи и ще струва около 47-48лв. За София за аква засега остава само Мишо калкана, питах доста хора и където, който знае винаги е било по-скъпо от неговите цени. Реално човека е от Пловдив, но доставя безплатно до София ;)

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 29 юни 2011 16:40

Хули, точно Мишо Калкана имах предвид. Явно съм се заблудил, че е от София. Пиши му, защото с доставката пак може да ти излезе по-евтино, отколкото от магазин.
BTW наскоро купувах 50л аквариум за подарък и от човека от Варна ми излезе точно 10лв със стъклен капак, или 8лв без. Така че да знаеш :) На подобни цени сигурно ги прави и Мишо :)

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 29 юни 2011 18:07

Re5Pec7 написа:BTW наскоро купувах 50л аквариум за подарък и от човека от Варна ми излезе точно 10лв със стъклен капак, или 8лв без.

Смятай колко сме прецакани в голямото село :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 29 юни 2011 18:12

Защо да сте прецакани? И там има хора, които ги правят евтино. В магазините цените са надути поне х3, така че ако си го купувал от магазин не се учудвай, че си го взел скъпо :) Специално човека във Варна прави аквариумите на всички зоомагазини, които са в града и областта :)

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 29 юни 2011 18:23

Ми не знам човек, аз от две седмици все питам и никой не знае някой свестен стъклар къде може да ти залепи един обикновен аквариум. А в редките случаи, когато ме насочват към някой цената е леко казано абсурдна. Затва и още не съм си взел аква, все още разпитвам да видим докъде mhihi

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 29 юни 2011 20:34

Поръчай си от Мишо Калкана :) Еконта на дали ще ти излезе повече от 4-5лв :)

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 29 юни 2011 20:34

или ако искаш ще ви дам телефон на човека от Варна. До колкото знам и той праща по еконт :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”