искат да ми купуват колата от Молдова- дали е измама...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: искат да ми купуват колата от Молдова- дали е измама...

Мнениеот Ljubon » Пет 05 авг 2011 11:53

Vlad777 написа:В това виждам и обратната схема - продаваш колата на рОмънец, той ти пише пълномощно и си я караш в БГ. Какво става ако те снима камера? При кого, къде отива честитката?

Няма как рОмънец да притежава кола с БГ номера, ако няма постоянен адрес в БГ. За да напише пълномощно, трябва той да е собственикът по документи. А ако има БГ адрес, то въпросът за "честитката" е ясен. :012:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 05 авг 2011 11:59

Защо да няма? Нали става собственик веднага щом се прехвърли автомобила пред нотариус?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 12:00

Собственик не е ли лицето вписано в талона? :roll:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 авг 2011 12:01

Vlad777 написа:Защо да няма? Нали става собственик веднага щом се прехвърли автомобила пред нотариус?

А после не трябва ли да я пререгистрира в някакъв срок?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 05 авг 2011 12:08

Vlad777 написа:Защо да няма? Нали става собственик веднага щом се прехвърли автомобила пред нотариус?

Става собственик на хартия, но и документите на колата трябва да са на негово име, за да може да упълномощава когото и да било. :012:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 05 авг 2011 12:09

drmilendd написа:Интересна схема. Купувача обаче въобще не е чист - просто не си регистрира колата в законовия срок на свое име в румънско. Използва обезсилено пълномощно и това е. Във всички случаи гърми той.

Даммм...аз,Мъймунай Гъдулеску,във връзка с причиненото от мен ПТП с щети на стойност ненам си колко хиляди евро заявявам,че управлявам МПС на гражданина Ганьо Ганев от Сусурлево с валидно пълномощно,подписано пред нотариуса Деребеев на дата еди-коя-си и хал-хабер си нямам,че съществува договор за продажба на мое име,щото за чий хой да подписвам такъв с горепосочения Ганьо Ганев,при положение че изрично ме е упълномощил да продавам возилото сам на себе си или на трети лица :dontknow: В подкрепа на тезата си представям факта,че лицето Ганьо пред нотариус Деребеев е изповядало още 123 очевадно измамни сделки за продажба на автомобили на различни нищо неподозиращи румънски граждани...и те така...и тва поне в началото ще е сценка пред румънски съд не забравяйте...

Последна промяна от icoico на Пет 05 авг 2011 12:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 05 авг 2011 12:19

icoico написа:
drmilendd написа:Интересна схема. Купувача обаче въобще не е чист - просто не си регистрира колата в законовия срок на свое име в румънско. Използва обезсилено пълномощно и това е. Във всички случаи гърми той.

Даммм...аз,Мъймунай Гъдулеску,във връзка с причиненото от мен ПТП с щети на стойност ненам си колко хиляди евро заявявам,че управлявам МПС на гражданина Ганьо Ганев от Сусурлево с валидно пълномощно,подписано пред нотариуса Деребеев на дата еди-коя-си и хал-хабер си нямам,че съществува договор за продажба на мое име,щото за чий хой да подписвам такъв с горепосочения Ганьо Ганев,при положение че изрично ме е упълномощил да продавам возилото сам на себе си или на трети лица :dontknow: В подкрепа на тезата си представям факта,че лицето Ганьо пред нотариус Деребеев е изповядало още 123 очевадно измамни сделки за продажба на автомобили на различни нищо неподозиращи румънски граждани...и те така...

И какво те така? На 4 ти написал пълномощно, на 5-ти размислил и ти продал колата. Има си твой подпис при нотариус, има и договор.

Това, че ти отричаш нищо не значи, щом има документ.

Освен това водачът е отговорен за ПТП, а не собственика.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 05 авг 2011 12:27

Vlad777 написа:
icoico написа:

Даммм...аз,Мъймунай Гъдулеску,във връзка с причиненото от мен ПТП с щети на стойност ненам си колко хиляди евро заявявам,че управлявам МПС на гражданина Ганьо Ганев от Сусурлево с валидно пълномощно,подписано пред нотариуса Деребеев на дата еди-коя-си и хал-хабер си нямам,че съществува договор за продажба на мое име,щото за чий хой да подписвам такъв с горепосочения Ганьо Ганев,при положение че изрично ме е упълномощил да продавам возилото сам на себе си или на трети лица :dontknow: В подкрепа на тезата си представям факта,че лицето Ганьо пред нотариус Деребеев е изповядало още 123 очевадно измамни сделки за продажба на автомобили на различни нищо неподозиращи румънски граждани...и те така...

И какво те така? На 4 ти написал пълномощно, на 5-ти размислил и ти продал колата. Има си твой подпис при нотариус, има и договор.

Това, че ти отричаш нищо не значи, щом има документ.

Освен това водачът е отговорен за ПТП, а не собственика.

Ми подписа под договора не е мой,искам графологична експертиза ,и имам 12 свидетели,че на тая дата съм бил на погребение в Букурещ,и за чий ми е да купувам кола за 1000 евро и да платя за нея 5000 мито,и верно съм отговорен за произшествието,но щетите се поемат от застрахователя на собственика,а па той да речем е "Армеец" или "Булинс"(схващате намека...) mhihi Не се заяждам,просто ми е интересно накъде ще задуха вятъра :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пет 05 авг 2011 12:31

Ти имаш доказателство, че не си собственика. Така че застрахователя ти ще си измие ръцете с това. Тия нотариуси за това са там - да ти вържат гащите, пък нека другия после да се оправя.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 05 авг 2011 12:32

вятъра наникъде няма да задуха;румънските власти от две години се пробват да преборят тази схема и няма какво да направят............
по същата логика:карам си колата с бг табели по европа,но в българия си имам друг автомобил и карам на френски номера.европейски комитет е и копче не могат да кажат нито френските ,нито българските властимащи или каквото и да са по националност :!:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 05 авг 2011 12:46

niks76 написа:вятъра наникъде няма да задуха;румънските власти от две години се пробват да преборят тази схема и няма какво да направят............
по същата логика:карам си колата с бг табели по европа,но в българия си имам друг автомобил и карам на френски номера.европейски комитет е и копче не могат да кажат нито френските ,нито българските властимащи или каквото и да са по националност :!:

Абе могат,ама дай да не викаме зорлем дявола mhihi
brum написа:Ти имаш доказателство, че не си собственика. Така че застрахователя ти ще си измие ръцете с това. Тия нотариуси за това са там - да ти вържат гащите, пък нека другия после да се оправя.

Доказателството се оспорва от рОмънец в рОмънски съд :roll: А пък както е заявил един нотариус край Дунава при подобен случай:

"Пред мен беше момиче, което се представи като Антония. Няма как да кажа, че съм сигурна, че е тя – според личната карта, която ми представи, според това, което виждам като физиономия – да, за мен беше Антония. Но след това се оказа, че има много фалшиви лични карти. Възможно е да е дошъл някой с фалшива лична карта."

Последна промяна от icoico на Пет 05 авг 2011 13:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 05 авг 2011 12:58

Vlad777 написа:Да ама в РОмъния няма как да разберат, че пълномощното не важи, защото е на друг собственик колата... Освен ако не се опита да я регистрира с него или нещо подобно и се изиска проверка.

Но на улицата като те спре полицай не виждам как ще провери продадена ли е колата и кой е собственика.

В това виждам и обратната схема - продаваш колата на рОмънец, той ти пише пълномощно и си я караш в БГ. Какво става ако те снима камера? При кого, къде отива честитката?

за глобите ще си ок, но тънкият момент е със застрховките и таксите, които трябва да плащаш в РОмнъния, за да си поддържаш колата в движение, а те са доста сериозни. Това е причината поради която схемата работи в едната посока. Ако говорим за схема по-евтино е колата на баба, ти с чужда книжка.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 05 авг 2011 13:47

icoico написа:Ми подписа под договора не е мой,искам графологична експертиза ,и имам 12 свидетели,че на тая дата съм бил на погребение в Букурещ,и за чий ми е да купувам кола за 1000 евро и да платя за нея 5000 мито,и верно съм отговорен за произшествието,но щетите се поемат от застрахователя на собственика,а па той да речем е "Армеец" или "Булинс"(схващате намека...) mhihi Не се заяждам,просто ми е интересно накъде ще задуха вятъра :beer

и какво го интересува в случая бившия собственик той си има договор за продажба ? или той няма как да каже че подписа на пълномощното не е негов ?

вятъра е при нотариуса ;)

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 05 авг 2011 13:57

karakonjul написа:вятъра е при нотариуса ;)

Точно. Като искаше да ми купува колата молдовеца, се консултирах с приятел нотариус. Каза ми без договор нищо да не правя, пълномощни да не подписвам. Всичко друго са врътки в нотарианли кантори, за да се избегнат високите данъци и обмитяването на стари автомобили в РОмъния.

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Пет 05 авг 2011 13:59

Да ва светна само ;) щото доста глупости изчетох :Mr Green Fun
Колата е на твое име... Купува я бай румънец. Отивате пред нотариуса и правите дотовор покупко - продажба.... След това ти с този договор отиваш и си изчислявай колата от всякъде... Вече не е твоя... Имаш договор и какво ще става с колата изобщо не те бърка... Каквото и да стане ако те потърсят показваш договора и виждат , че си продал колата и от там нататъка бай манго да се спасява ;) Но в никакъв случай пълномощно на циганина ;) :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”