Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Re: Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Мнениеот mitakathvp » Вто 06 сеп 2011 20:38

Дам миналата седмица имахме банк холидей mhihi ,бях на работа но ти го плащат като +8 часа и си е добре :drinking:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 06 сеп 2011 21:46

на всички до тук писали че почивните дни не се отразяват на бизнеса и пожелавам да си отворят собствен бизнес и четири дни като и падне оборота нополвина да видят как се изплува след това!!!!!!
пред клавиатурата е лесно но в реалност е съвсем друго :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 06 сеп 2011 22:17

mitakathvp написа:Дам миналата седмица имахме банк холидей mhihi ,бях на работа но ти го плащат като +8 часа и си е добре :drinking:

и аз съм сега на работа и не се оплаквам от двойната поста :D ако можеше всички празници да изработя в БГ :lol: Наистина ми се струват прекалено много...Но уви, хорицата обичат да не работят...

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Вто 06 сеп 2011 22:56

Ревете за празниците и почивните дни(частниците),хубаво е да се работи ама и да се заплаща адекватно.
Мога да ти кажа от опит,че в повечето да не кажа всички части фирми се работи часове колкото за месец и половина а заплатите които се плащат не отговарят за месечна заплата.
Е кажи ми тогава защо да не искат да починат отколкото да ходят и да им се подиграват със смешна заплата.
Стимула на човек да ходи на работа за мен е заплащането,а в България за съжаление този стимул за повечето хора го няма!

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Вто 06 сеп 2011 23:15

Supawiza написа:Ревете за празниците и почивните дни(частниците),хубаво е да се работи ама и да се заплаща адекватно.
Мога да ти кажа от опит,че в повечето да не кажа всички части фирми се работи часове колкото за месец и половина а заплатите които се плащат не отговарят за месечна заплата.
Е кажи ми тогава защо да не искат да починат отколкото да ходят и да им се подиграват със смешна заплата.
Стимула на човек да ходи на работа за мен е заплащането,а в България за съжаление този стимул за повечето хора го няма!

Прав е колегата на 100%!!! Мен ми е лесно понеже работодателя ми е чуждестранен и съответно коректен на 100%. Всичко е по Кодекса на Труда. Аз нямам против да работя по празниците понеже за 1 ден се вадят пари колкото някои хора за цял месец...

Лошото е, че Малко БГ работодатели са коректни по принцип и въобще зачитат КТ. Всичко е въпрос на мотивация - като те е.ават на работата е нормално да не ти се ходи на работа...Още повече на празници!!!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 06 сеп 2011 23:23

StS написа:С огромен интерес следя темата - :mrgreen:
Когато работодателите в БГ започнат да плащат истински - т.е след 8мия час - +50% и след 40ч за седмицата +50%, а в Неделя 3-но/3х дневна надница/ Както и нощните 3но, нещата ще си влязат на мястото...

Това обаче никога няма да стане,понеже сме овце и търпим...Във всяка нормална държава е така,както си посочил!!! И изобщо не сме мързеливи-даже напротив!В момента работя в четвърта държава различна от бг,е мога да ви кажа,че са супер мързели...Изобщо не им дреме,живеят на помощи,или ако работят,работят по 3-4 часа на ден с два дни почивка в седмицата и редовно не идват на работа,защото можеш да отсъстваш ако кажеш,че ти е зле,никой не ти иска болничен а заплатата си ти тече(закони,кво да правиш,хората знаят за какво живеят)...А от олигофрени експлоататори за жълти стотинки в бг ми се гади...Не знам как намират хора да им работят,но и това ще е до време!!! А по темата-за парите дето получава българина,трябва да ходи веднъж в месеца на работа,това е ФАКТ!Почивните дни трябва да са поне 5 пъти повече и най-важното,да не се отработват!Това е пълна подигравка с хората,почивам,ама после ще работя...ПЪЛНА ГАВРА С НАРОДА!!!Колкото и на някой хора да не им изнася това е положението,като не можеш да плащаш,няма да правиш ''бизнес''!!! Ама докато държавата го позволява.....Е с какъв стимул извинявай да ходя на работа в бг,щом мога тук да ги взимам тези пари за един ден...Да ви пикам на българските заплати,политици некадърни... :censored: :censored: :censored:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 07 сеп 2011 0:27

lion_heart002 написа:Това обаче никога няма да стане,понеже сме овце и търпим...:

Не си прав. Пазара на труда(до колкото го има) го налага.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 07 сеп 2011 5:32

titi7707 написа:на всички до тук писали че почивните дни не се отразяват на бизнеса и пожелавам да си отворят собствен бизнес и четири дни като и падне оборота нополвина да видят как се изплува след това!!!!!!
пред клавиатурата е лесно но в реалност е съвсем друго :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Нека забранят ВСИЧКИ почивни дни, включително уикендите!
ЗА БОГА, БРАТЯ, НЕ ПОЧИВАЙТЕ!
ДА ВДИГНЕМ ОБОРОТА НА ФИРМИТЕ!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 07 сеп 2011 9:21

titi7707 написа:на всички до тук писали че почивните дни не се отразяват на бизнеса и пожелавам да си отворят собствен бизнес и четири дни като и падне оборота нополвина да видят как се изплува след това!!!!!!

Ти колко плащаш на работниците си за почивните дни ако се налага да работят? Спазваш ли кодекса на труда? На трудов договор ли са всичките ти служители? На реална или минимална заплата ги осигуряваш? Не ми отговаряй, не очаквам да си признаеш ако нещо не е наред, просто ти давам повод за размисъл.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 07 сеп 2011 9:23

myrshavija написа:Нека забранят ВСИЧКИ почивни дни, включително уикендите!
ЗА БОГА, БРАТЯ, НЕ ПОЧИВАЙТЕ!
ДА ВДИГНЕМ ОБОРОТА НА ФИРМИТЕ!

:да: :beer
Аз предлагам служителят ако иска да излиза лятото или зимата в отпуска,да плаща на фирмата eusa mhihi

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 07 сеп 2011 9:27

Аз предлагам работника,направо да плаща за удоволствието,че работи!Отива на 15-и(да речем) до банкомата и машинката ти изписва,имаш да даваш 500лв,до еди кога си да ги внесеш в банката и така... :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 07 сеп 2011 9:33

а бе колеги
тази тема е за космоса!
тези които имат против почивните дни - ами да си работят ,дреме ми
това че оборота падал - ами да нормално е да пада
даже днес като отворих ми казаха че са ни търсили няколко пъти и питали защо не сме отворени.аз не мога да съм денонощно тука
отварям по-рано и затварям по-късно - понякога с часове за да свърша работата която ми е дадена
а това че шефовете винаги са недоволни - ами нормално
и колегата зададе въпрос точно на място - плащате ли 2хнадник когато работниците ви са на смяна в почивни дни? осигурявате ли ги на това което вземат? смятате ли че заплатата която им осигурявате е точно на място? условията на труд как са?
работното време надхвърля ли допустимото?
посочете 1 частна фирма която всичко това е наред - моля mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 07 сеп 2011 9:44

parno написа:а бе колеги
тази тема е за космоса!
тези които имат против почивните дни - ами да си работят ,дреме ми
това че оборота падал - ами да нормално е да пада
...
посочете 1 частна фирма която всичко това е наред - моля mhihi

:да: :да: :да:

Падат оборотите през почивните дни, факт. Кофти е да се плащат извънредни, факт.

А през силните месеци как е?

Мисълта ми е, че всички тези неща се планират предварително. Не е като довечера в 19 ч. да обявят, че утре няма да се работи, нали? Търговците смятат огромни обороти за декември и са на ясно, че януари евентуално ще покриват само разходи. Какво пречи да се сметне предварително ефекта от почивните дни и да се потърси вариант да се предотврати или разсее?

Монетата има две страни.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 07 сеп 2011 9:51

много ме дразнят!

В неделя си направихме една софра с приятели, хапване, пийване, моабет... усещането да не си на работа в понеделник е много "дразнещо".
Направо побеснях от това, че си пия на спокойствие в неделя, и че няма да ходя на работа с болки в главата!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 07 сеп 2011 9:52

Че то има ли БГ частна фирма която да ги спазва тези почивни дни и КТ, аз не съм чул за такава!

В понеделник на 5-ти направих едно кръгче из града, ми всичко си работи, с изключение на големите чужди фирми! Банките почиват, да, ама всички имат онлайн банкиране, пък и два почивни дни чак такъв проблем ли са, че те и всяка събота не работят, а доста фирми си бачкат!

В момента не работя в частна фирма, но преди като съм работил, ми то няма работно време, няма събота, няма неделя, за официални празници шефа даже и не беше чувал, пък такова животно като допълнително заплащане :shock ....!

Падали оборотите,.. ми направете така че да не падат, като не са доволни хората, естествено, че ще отидат на почивка в Гърция, и на пазар в Турция и Италия!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”