Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Проблем с комшия който твърди че спирам на неговото място.

Мнениеот ABSOLUT » Пон 21 ное 2011 16:04

:lol: :lol: :lol: :lol:
Даже май няма смисъл и да ти коментирам изказването,
но ще кажа само че аз съм против тези подмолни действия на някои "путки", да дерат, пукат и т.н. колите на съседите тайно и като не ги вижда никой. Само казвам че това е реалността, където си намериш, там паркираш, не ме интересува пред чий блок съм спрял или кой си е "заплюл" мястото, само да не е на завой, пред гараж или да препреча тротоара.
А такива изказвания, верно по-добре си сЕди там.... сещаш се къде. :beer

eladjia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eladjia » Пон 21 ное 2011 16:04

Колега във Варна и бележка за платено място да ти извадят пак няма да са прави.Има заповед на кмета която отменя предишното право да съществуват такива платени паркоместа и пред табелите където още стоят може да паркираш ако е свободно(само не съм сигурен дали заповедта е още в сила).

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 21 ное 2011 16:13

ABSOLUT написа::lol: :lol: :lol: :lol:
Даже май няма смисъл и да ти коментирам изказването,
но ще кажа само че аз съм против тези подмолни действия на някои "путки", да дерат, пукат и т.н. колите на съседите тайно и като не ги вижда никой. Само казвам че това е реалността, където си намериш, там паркираш, не ме интересува пред чий блок съм спрял или кой си е "заплюл" мястото, само да не е на завой, пред гараж или да препреча тротоара.
А такива изказвания, верно по-добре си сЕди там.... сещаш се къде. :beer

Колега, ние не сЕдим там, само спим там и отмаряме, щото не ми дават да си изкопам басейн в градинката пред блока .... сещаш се къде :beer Жив и здрав :да:

Последна промяна от doubledTSI на Пон 21 ное 2011 16:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 21 ное 2011 16:14

doubledTSI написа: Вас, "гражданите", които отдавна ги е срам да признаят, от къде идват корените на фамилията им!

Напротив, не ни е срам. По баща корена ми е от Трън, по майка от Радомир.
По тея краища хората са зли и инатливи.
Аз самия съм селяк, но се случи да живея в "идеален център".
Нямало е път досега, да не намеря къде да паркирам.
Понякога това ми коства по 40 минути въртене.
Паркирам така, че да не преча, и да не давам повод на другите селяци да ми трошат колата.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Пон 21 ное 2011 16:18

Чета и все повече се удивлявам от манталитета на българина. "Аз там винаги си спирам", "Мястото си е мое" и т.н. Я пак?! В София (както и във всички големи градове) шофирането и паркирането се превърнаха в малък ад. Нещата седят точно по този начин - който предвари, той завари. За какво въдворяване на ред говорите чрез пукане на гуми и драскане, да не сме някакво първобитно общество?
Аз проблемa си го реших след като оставих колата на платен охраняем паркинг. Заплащам 50лв. за паркомясто, което си е лично мое за един календарен месец. Ако някой спре там вече имам правото да се оплача и да го накарам да се премести. Ако някой обаче спре пред блока ми, то той има точно толкова право да го направи, колкото и аз.

Спрете с тая простащина, колеги. Народът е изнервен, факт е, но това НЕ Е начинът. Всички искаме положението да се оправи, нали? С тая злоба, завист и делене на столичани и провинциалисти няма да я докараме до никъде.

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Пон 21 ное 2011 16:26

Имах подобен проблем и аз на времето. Точно си бях купил колата, регистрирах я същия ден, направих каско и си я паркирам пред блока. Ставам на сутринта тръпнещ от кеф, че си имам нова слънчева колица и какво заварвам..... двете врати и задните калници наритани до безобразие. Толкова бяха хлътнали, че ми се дорева. Хубаво, от каското ми изплатиха достатъчно парички, за да я пребоядиша цялата и така и направих. Мина се година някъде, нищо неможах да разбера за човека (даже не съм и търсил), който го е направил, но една сутрин пак така слизам долу при колата и какво да видя...... тавана надран с пирон или нещо от тоя сорт с неприлични за форума думи. Хванах се за главата вече, но нямах друг избор освен пак боядисване. Никога не съм бил злопаметен, но един ден на скоро, като си купих моята кола за втори път, си приказвахме на по ракия с един приятел съсед, който вече след 6-тата чашка си призна, че той ми е направил мизерийте. Стана ми много болно, но никога не съм имал намерението да се стига до бой, караници или мизерий върху на другия колата.

Та каква е поуката се пита в задачата.

Правете си каско, спирайте си кадето Ви падне и да не Ви дреме. С такива хора няма оправия :beer

Последна промяна от Tatrata на Пон 21 ное 2011 16:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Пон 21 ное 2011 16:31

doubledTSI написа:
ABSOLUT написа:Леле леле, какви "колеги" сме имали тука. maikomila
Поне не ги разправяйте тия работи, не ви ли е срам. Селски привички.
Не сме 1980 и некоя си година алооо. Такава е днешната действителност, няма места, вечер трудно, но това е положението, всички играеме по тези правила. Един ден ще имаш късмет и ще има място до входа, друг ден намираш по-далече и така.
Бъдете поне малко европейци, то за това цялата държава е зле, заради генния мътрял. :bishop

Верно е, не сме 1980 ... а днешната действителност си е правим ние! Това, че Вие "гражданите" нямате организация си е лично Ваш проблем. Това, че един ден имате късмет с паркирането, друг ден нямате .... пак си е Ваш проблем. Ние селяните, всеки ден си имаме късмет с паркирането. Спираме си пред собствен вход и никой не ни пречи. Живеем в еднофамилни къщи и пак никой не ни пречи. Ходим където си искаме и когато си искаме, и спираме на платен паркинг, когато се наложи, за да не ни одере някой "гражданин" с чувство за собственост на общинска земя! Живеем си много добре ние "селяните" и приютяваме всеки забогатял "гражданин", писнало му от всичко в големия град! Липсата на "генния мътрял" идва от Вас, "гражданите", които отдавна ги е срам да признаят, от къде идват корените на фамилията им!

Аууу колко грубо! ИзвинЬете, другарю селянин, ама си прибИретИ родатЪ, за да моа си паркирам пред блока! :mrgreen:
Човека (автора на темата) пита как да се оправи със ситуацията, а темата за пореден път се обърна на град - село, мое - твое и така нататък...

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Пон 21 ное 2011 16:33

Tatrata написа:Имах подобен проблем и аз на времето. Точно си бях купил колата, регистрирах я същия ден, направих каско и си я паркирам пред блока. Ставам на сутринта тръпнещ от кеф, че си имам нова слънчева колица и какво заварвам..... двете врати и задните калници наритани до безобразие. Толкова бяха хлътнали, че ми се дорева. Хубаво, от каското ми изплатиха достатъчно парички, за да я пребоядиша цялата и така и направих. Мина се година някъде, нищо неможах да разбера за човека (даже не съм и търсил), който го е направил, но една сутрин пак така слизам долу при колата и какво да видя...... тавана надран с пирон или нещо от тоя сорт с неприлични за форума думи. Хванах се за главата вече, но нямах друг избор освен пак боядисване. Никога не съм бил злопаметен, но един ден на скоро, като си купих моята кола за втори път, си приказвахме на по ракия с един приятел съсед, който вече след 6-тата чашка си призна, че той ми е направил мизерийте. Стана ми много болно, но никога не съм имал намерението да се стига до бой, караници или мизерий върху на другия колата.

Правете си каско, спирайте си кадето Ви падне и да не Ви дреме :beer

Браво колега железни нерви имаш mhihi :screwy :screwy Не всики би постъпил като тебе :D :012:

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Пон 21 ное 2011 16:37

Tatrata написа:Имах подобен проблем и аз на времето. Точно си бях купил колата, регистрирах я същия ден, направих каско и си я паркирам пред блока. Ставам на сутринта тръпнещ от кеф, че си имам нова слънчева колица и какво заварвам..... двете врати и задните калници наритани до безобразие. Толкова бяха хлътнали, че ми се дорева. Хубаво, от каското ми изплатиха достатъчно парички, за да я пребоядиша цялата и така и направих. Мина се година някъде, нищо неможах да разбера за човека (даже не съм и търсил), който го е направил, но една сутрин пак така слизам долу при колата и какво да видя...... тавана надран с пирон или нещо от тоя сорт с неприлични за форума думи. Хванах се за главата вече, но нямах друг избор освен пак боядисване. Никога не съм бил злопаметен, но един ден на скоро, като си купих моята кола за втори път, си приказвахме на по ракия с един приятел съсед, който вече след 6-тата чашка си призна, че той ми е направил мизерийте. Стана ми много болно, но никога не съм имал намерението да се стига до бой, караници или мизерий върху на другия колата.

Правете си каско, спирайте си кадето Ви падне и да не Ви дреме. С такива хора няма оправия :beer

http://news.ibox.bg/news/id_1398570086
И като плащаш всеки път повече заради това, че някой е решил, че нещо му пречи и трябва да го счупи... :bishop

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 21 ное 2011 16:39

Няма мое,няма твое място,спираш където е свободно,ако си платиш на общината и ти дадат табела с номера,тогава да,ама разни си заграждат с бутилки с вода,един ретник и водата на земята,нека ми барнат колата,пък на бързо ще ги изсвяткам с бокса mhihi

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 21 ное 2011 16:39

doubledTSI написа:
ABSOLUT написа:Леле леле, какви "колеги" сме имали тука. maikomila
Поне не ги разправяйте тия работи, не ви ли е срам. Селски привички.
Не сме 1980 и некоя си година алооо. Такава е днешната действителност, няма места, вечер трудно, но това е положението, всички играеме по тези правила. Един ден ще имаш късмет и ще има място до входа, друг ден намираш по-далече и така.
Бъдете поне малко европейци, то за това цялата държава е зле, заради генния мътрял. :bishop

Верно е, не сме 1980 ... а днешната действителност си е правим ние! Това, че Вие "гражданите" нямате организация си е лично Ваш проблем. Това, че един ден имате късмет с паркирането, друг ден нямате .... пак си е Ваш проблем. Ние селяните, всеки ден си имаме късмет с паркирането. Спираме си пред собствен вход и никой не ни пречи. Живеем в еднофамилни къщи и пак никой не ни пречи. Ходим където си искаме и когато си искаме, и спираме на платен паркинг, когато се наложи, за да не ни одере някой "гражданин" с чувство за собственост на общинска земя! Живеем си много добре ние "селяните" и приютяваме всеки забогатял "гражданин", писнало му от всичко в големия град! Липсата на "генния мътрял" идва от Вас, "гражданите", които отдавна ги е срам да признаят, от къде идват корените на фамилията им!

еее, не можа да не се изложиш значи. Аман па от столичани и провинциалисти. Аз съм от неголям град, но живея в Сф, искам да се изнеса пак оттам, откъдето съм дошъл :Mr Green Fun и полагам усилия да го направя и иччччч не ме е срам. Но едно мога да кажа- въпреки, че адски мразя Сф, тя ме научи на едно- да се съобразявам с другите. За добро или лошо, защото май не ми се отвръща със същото, ама ще видим. И да, редовно ходя и на село, има няма всяка седмица съм на село с дворче и къщичка, а там пък проблемите са други, я някой мангал си прави сватба, я някой си реже дървата денонощно, я се карат кой да смени мрежата между дворовете и т.н. Така че и на село си има проблемите от селяндурщината. :beer

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Пон 21 ное 2011 16:40

BG_Golf4e написа:Няма мое,няма твое място,спираш където е свободно,ако си платиш на общината и ти дадат табела с номера,тогава да,ама разни си заграждат с бутилки с вода,един ретник и водата на земята,нека ми барнат колата,пък на бързо ще ги изсвяткам с бокса mhihi

:да:

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пон 21 ное 2011 16:40

Пламчо единия колега ти го е казал правилно няма такова нещо като собствено парко място дори да има бележка кмета ги е забранил ,аз си реших проблема пред блока по 2-рия начин имам 2 коли и си спирам едната пред другата и никои не може да ми каже нищо защото си ги карам и двете и си им плащам данъците и таксите ,тия ако много знаят я се обади гледам че си ми съгражданин аз да им обясня някои неща от близо и по тъмно

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 21 ное 2011 16:44

Абе я им запали колите направо хем ще си освободиш място хем ще видят че си сериозен :bishop

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Пон 21 ное 2011 16:47

KirilGeorgiev написа:Абе я им запали колите направо хем ще си освободиш място хем ще видят че си сериозен :bishop

:bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”