За Голготата на лекаря

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: За Голготата на лекаря

Мнениеот Pichaga » Нед 04 дек 2011 17:11

моля ви без обиди, аргументирани мнения прилягащи на хора с найд средната интелигентност

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 04 дек 2011 20:32

Ще разкажа една истинска история и с това ще приключа участието си в тази тема!
По ред причини няма да споменавам имена и места!
Имам приятел който държи лавка в една голяма реномирана столична болница.Та той ми разказа за последния смъртен случай в болницата-30годишен мъж приет с фрактура в бедрото(счупен крак),на другия ден звънят на техните да дойдат да си го приберът че е починал!Не излезнал от упойка!.....
Та патологът споделил пред моя приятел(защото са близки)-:"Ако не съм аз да им оправям бакийте,досега половината лекари от тая болница да бяха по затворите".
Изводите си ги правете сами,гарантирам че това е истинска история!
Пък после ми пишете за Голгота....за Шипка,за Еверест!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 04 дек 2011 20:34

Pichaga написа:моля ви без обиди, аргументирани мнения прилягащи на хора с найд средната интелигентност

Не се обиждам...няма за какво.Има хора от форума,които са идвали при мен и ме познават...А аз си се познавам най-добре.Защото ставам и лягам с моята съвест с която компромиси не правя!Можех да съм много богат...но от хорската мъка аз пари не ща!Който ме познава знае това,а който не ме познава...нека си мисли каквото ще.Не!Лекарската професия не е нещо свръхестествено и възвишено.Тя е необходима точно толкова колкото и всички останали....Добрият калайджия е по-полезен от лошия лекар.Но...професията ни е много специфична и да я оцениш е необходимо да имаш поне същите познания и най-важното ОПИТ!!!Защо не роптаете срещу хилядите медицински чиновници на здравната каса и МЗ,повечето от които не са се докосвали до болен и не са чували последните думи на умиращ човек...не са се срещали с очите на обречения,не са говорили с неговите близки за да им кажат,че е осъден на смърт.Един такъв разговор да проведете и ще стоите по цели нощи с отворени очи,а на мен ми се налага поне няколко пъти седмично да го правя...Да!... собствената мъка гори най-много,но ако чуждата е ежедневие не мислете,че е толкова леко поносимо...И не забравяйте...вчера учителите,днес лекарите,утре артистите, после инженерите....Абе Ленин го е казал много ясно-"Интелигенция ето говно!"...що ли така се сещам за него????

Последна промяна от Pichaga на Вто 06 дек 2011 22:03, променено общо 1 път.
Причина: имах предвид обидите общо в темата

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 04 дек 2011 22:03

joker написа:Абе Ленин го е казал много ясно-"Интелигенция ето говно!"...що ли така се сещам за него????

В този ред на мисли излиза че много съсловия и включително лекарското е едно такова говно което за съжаление е толкова миризливо та чак нетърпимо и амй не е чак таково гъсто говно,а такова едно зеленясало рядко щастие.За да не кажете че в по горното клалификация не попадате и лекарите там,ето ви извадка от уикипедия:

Интелигенция е наименование на обособена социална група от хора, които професионално упражняват висококвалифициран умствен, предимно творчески, труд в областите, непосредствено свързани със създаването, съхраняването, разпространяването и социализацията на духовните ценности. Формира се без оглед на социалните слоеве. Подразделя се на научна, техническа, педагогическа, медицинска, художествена и др. Терминът интелигенция е въведен през 70-те г. на 19 век от руския писател П. Д. Боборикин. В съвременната социологическа литература се прави разграничение между "интелигент" като представител на масовите интелектуални професии и "интелектуалец" като принадлежащ към елита на интелигенцията.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 04 дек 2011 22:53

joker написа:.....Добрият калайджия е по-полезен ....

Много колеги питаха , сега и аз , калайджия човек съм все пак :lol: !
Какъв е смисъла от темата и какво си мислиш , че постигаш с нея , освен конфликт ?
Според мен законите трябва да са равни за всички , дето лекар , там и калайджия , там и пиян спортист с джип например , но уви ... Това много дразни , да знаеш !

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 04 дек 2011 22:56

То ясен смисъла вече, но поне да каже какъв доктор е, за да го търсим, ако недай боже имаме нужда :bowdown

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 04 дек 2011 23:30

И на мен ми мина през ума да го потърся при нужда, дори проблема да не е в неговата специалност може да ме прати при някой друг читав негов колега - все пак се надявам да не се налага.
А смисъла на темата мисля, че е ясен - жокер явно е от свестните доктори, и му е обидно, че обществото е настръхнало против цялото съсловие, а не само против "черните овце" (то май половината "стадо" е черно).

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 05 дек 2011 9:00

ktamen написа:И на мен ми мина през ума да го потърся при нужда, дори проблема да не е в неговата специалност може да ме прати при някой друг читав негов колега - все пак се надявам да не се налага.
А смисъла на темата мисля, че е ясен - жокер явно е от свестните доктори, и му е обидно, че обществото е настръхнало против цялото съсловие, а не само против "черните овце" (то май половината "стадо" е черно).

:да: ....Иииииии... не съм отказал помощ на никой ,който ми се е обадил -стига да е в моите възможности!Хайде със здраве :beer ...не виждам какво още може да се каже по темата.Мисля,че всички бяха пределно искрени и това бе най-важното!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 05 дек 2011 9:27

joker написа:
ktamen написа:И на мен ми мина през ума да го потърся при нужда, дори проблема да не е в неговата специалност може да ме прати при някой друг читав негов колега - все пак се надявам да не се налага.

:да: ....Иииииии... не съм отказал помощ на никой ,който ми се е обадил -стига да е в моите възможности!Хайде със здраве :beer ...не виждам какво още може да се каже по темата.Мисля,че всички бяха пределно искрени и това бе най-важното!

Ето и аз за това апелирам. И аз знам че има и читави хора-доктори между всички лекари, и аз съм срещал. Въпросът е в това, че подбора на черните овце трябва да се извърши от самите лекари. И нека лекарите насочат енергията си в изчистване на името им (като направят така, че да разкарат мършата). Само че практиката показва, че това няма да се случаи, защото "гарван гарвану око не вади" И след като самите лекари търпят онези свои колеги, които не са призвани да упражняват тази професия нека не се сърдят на обществото, че протестира против цялото съсловие

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 05 дек 2011 9:54

dlug написа:...И след като самите лекари търпят онези свои колеги, които не са призвани да упражняват тази професия нека не се сърдят на обществото, че протестира против цялото съсловие

Това май е единствения упрек в цялата тема, с който съм съгласен...
Но това не е само при лекарите!
А полицаите?
А съдиите?
А лелята, дето седи за бУро в районния инспекторат по... (без значение по какво)?

Това е проблем на цялото ни общество!!!
Докато има търпимост към престъпните грешки на човека до теб - така ще е!
Впрочем - и аз съм покривал колега, дето е сгафил.
Ама аз съм електричар. Ръчнал там нещо, дето не трябва - гръмнало нещо...
Е! Ако мога - помагам да се оправи. Ако е малка беля - минава метър. Няма пострадали хора, няма увредено скъпо имущество...
Ама ако е голяма и струва повечко кинти - разсмърдява се и стига до шефа. И после лошо!

Понеже колегата ,надявам се, ме познава достатъчно добре и знае, че не се заяждам, бих желал да задам въпрос
joker написа:Аз не докладвам,а вземам мерки...длъжността ми го позволява!!!!

Какви мерки се вземат срещу лекар, който е допуснал грешка, от която е пострадал пациент? По какъв начин може да се определи престъпление ли е допуснато или погрешна диагноза заради 'маскирани' симптоми? И какво се случва, ако е поставена погрешна диагноза поради некадърност или нехайство?
И последно - къде може да се подаде сигнал срещу лекар, поискал подкуп или проявил преднамерено пренебрежение и безучастност, как може да бъде доказано това и има ли смисъл? Какво се случва?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 05 дек 2011 11:14

Грешни диагнози... То и при колите се случва, но при хората е страшно. :horror:
Заради грешна диагноза - 300 хиляди лева назад и съсипано здраве:
http://news.data.bg/2/bulgaria/287970/

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 05 дек 2011 12:52

joker написа:Аз не докладвам,а вземам мерки...длъжността ми го позволява!!!!

На всички им стана ясно, че си поне главен лекар на отделение...

Би ли споделил, какви мерки си взел, през дългогодишният си стаж, като такъв, спрямо корупцията и грешните диагнози?...Или там където, работиш липсват такива?

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 05 дек 2011 14:19

Andonov написа:

Би ли споделил, какви мерки си взел, през дългогодишният си стаж, като такъв, спрямо корупцията и грешните диагнози?...Или там където, работиш липсват такива?

Айде пак се намери някой да хвърли камък ....
Абе хора, толкова ли не може да проумеете, че има и такива като автора на темата? Че за някои освен професия може и да е призвание за цял живот?
Дядо ми Бог да го прости беше също лекар, лекар дори и в извънработно време. Никъде не тръгваше без лекарската си чанта, в която имаше всичко от първа необходимост, защото не знаеше дали няма да му се случи да помогне на някой в беда. И не е единствения такъв.

Осъзнайте се, за сегашното дередже не са виновни лекарите, не че няма и некадърници измежду тях. Виновна е системата, която зорлем ги накара да станат и търговци. Виновно е и мизерното заплащане - не може да следваш 6 години, да изчетеш един куп учебници, дебели като тухли, да учиш още 4 години за да вземеш специалност, цял живот и да се дообразоваш (защото това не е като да се научиш да караш кола и дотам), над главата ти като дамоклев меч да виси непрекъснато отговорността за живота на друг - и накрая да вземеш заплата по-малка от шофьор в градския транспорт примерно. Пък и накрая за десерт да те оплюват гладните за сензации журналисти. Питам аз, къде ще отидат същите тия драскачи, ако им се наложи да го закъсат със здравето. В автосервиза може би! Айде баста.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 05 дек 2011 14:46

Miki написа:
Andonov написа:

Айде пак се намери някой да хвърли камък ....
Абе хора, толкова ли не може да проумеете, че има и такива като автора на темата? Че за някои освен професия може и да е призвание за цял живот?
Дядо ми Бог да го прости беше също лекар, лекар дори и в извънработно време. Никъде не тръгваше без лекарската си чанта, в която имаше всичко от първа необходимост, защото не знаеше дали няма да му се случи да помогне на някой в беда. И не е единствения такъв.

Осъзнайте се, за сегашното дередже не са виновни лекарите, не че няма и некадърници измежду тях. Виновна е системата, която зорлем ги накара да станат и търговци. Виновно е и мизерното заплащане - не може да следваш 6 години, да изчетеш един куп учебници, дебели като тухли, да учиш още 4 години за да вземеш специалност, цял живот и да се дообразоваш (защото това не е като да се научиш да караш кола и дотам), над главата ти като дамоклев меч да виси непрекъснато отговорността за живота на друг - и накрая да вземеш заплата по-малка от шофьор в градския транспорт примерно. Пък и накрая за десерт да те оплюват гладните за сензации журналисти. Питам аз, къде ще отидат същите тия драскачи, ако им се наложи да го закъсат със здравето. В автосервиза може би! Айде баста.

Аз питам, той какво прави с тези, който не са като него. за неразбралите

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 05 дек 2011 14:59

Petrolhead написа:Аз имам един въпрос, колко пари взимат докторите на месец? Колко взима едно ГП и колко един хирург в голяма болница? Не говоря само за заплата, а всичко

Моля някой от докторите тук да ми отговори!!!

Въпроса е съвсем сериозен, защото лекарите казват, че не им плащат подобаващо, а моите лични наблюдения са, че всъщност не е така.
добрите лекари се справят доста добре финансово, което е похвално. Мисля си че парите, които получават са достатъчни за нормален живот в България. ако е така тогава с какво се оправдава плачевното състояние на персонала в болниците?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”