Компания тип пирамида?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Компания тип пирамида?

Мнениеот myrshavija » Чет 27 сеп 2012 4:27

Ivo_Golf3_GT, скоро не бях слушал/чел качествена пропаганда ... от времето на последния ми шеф в предишната ми работа. :applause:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 27 сеп 2012 8:10

Ivo_Golf3_GT написа:
Колко се заблуждаваш, колега! Ако се излъжеш да дойдеш на презентация на компанията, ще видиш , че болшинството от бизнес партньорите са млади хора с образование, възпитание и ценностна система. Същността на бизнеса в SCI е взаимопомощ и взаимна подкрепа, затова и сътрудниците се наричат партньори...

Я чакай малко...ТИ ми продаваш за петдесет лева,от които десет остават директно в твоя джоб парче пластмаса, даващо ми право на отстъпка, която бих получил и без него, ТИ печелиш процент от всеки лев, който аз похарча и ТИ му казваш на това взаимопомощ и взаимна подкрепа? :gruebel На всичкото отгоре имаш нахалството да твърдиш, че след като веднъж съм платил 100 процента дадената стока/услуга и от тази сума ми се върне след Х дни споменатата отстъпка(връщате пари когато се натрупат 10 лева, което грубо означава 100 лева оборот...в кварталното кафене mhihi ) това било "да печелиш пари в брой"?

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 27 сеп 2012 10:10

Сравнение на мърчандайз модела със SCI е повече от неуместно. Инвестицията, която правиш, ти носи както цялото knowhow на компанията майка, така и разпознаваемостта в световен мащаб на бранда. Освен това не печелиш от зарибяването на балъчета да си отворят и те ресторанти, докато при sci това е основния начин да спечелиш нещо повече от пари за пакетче дъвки на месец.

Не ме разбирай погрешно, аз не защитавам макдоналдс, просто гледам обективно на нещата.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Чет 27 сеп 2012 10:56

Това е организация тип секта! Обучават ги да говорят и да се държат по един и същ начин, затова са и всичките им семинар плюс това да се похвалят кой колко хора е зарибил. Само че пропускат едно - масово хората на N-тото ниво взимат по 20 лева на месец отстъпка. Повече се взима ако си нагооооре в йерархията. Единствено има полза ако взимаш нещо голямо, я спалня, я нова дограма, я мебели. Тогава реално плащаш и може да си върнеш някой леФ.
А и нещо да вметна на фона на това "от теб не се изисква нищо, само да водиш нови хора". Ами една клиентска карта е 50 лева. Смятай не се ли изисква, първо ти си плащаш, после "приятелите ти", които си нахендрил на тая адска далавера... facepalm

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 27 сеп 2012 11:25

Все пак и тия тарикати са поумнели и са решили да печелят от оборот а не от цена ,искам да кажа че едно време искаха от хората да влязат с 2500-5000лв което си бяха много пари,а сега са свалили мизата на някакви нещастни 50лв дето вече не са пари но пък мноооого повече хора биха ги прежалили с лека ръка,похвално другари, похвално mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 10 окт 2012 21:50

Stivi написа:Все пак и тия тарикати са поумнели и са решили да печелят от оборот а не от цена ,искам да кажа че едно време искаха от хората да влязат с 2500-5000лв което си бяха много пари,а сега са свалили мизата на някакви нещастни 50лв дето вече не са пари но пък мноооого повече хора биха ги прежалили с лека ръка,похвално другари, похвално mhihi

И сега ще ти вземат 3000, стига мерак да имаш.Да отбележа, между другото, тишина напоследък тук...сайтът на фирмата още си седи на сейшелския домейн, а колегата Иво сигурно е спечелил бавареца вече,щото си разпродава велосипеда на части според една обява в нетЯ... :gruebel :dontknow:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 10 окт 2012 23:12

пряк въпрос към колегата Иво:ако се включа с доста по голяма сума(да кажем петцифрена сума)и НЕ ЖЕЛАЯ да чакам няколко години/какви ще са дивидентите след месец :?:

п.с за баварец не знам ,но мое мнение е че на който не му се работи -намира време да се занимава с такива .............не мога да намеря подходящата дума 8)

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 10 окт 2012 23:27

niks76 написа:намира време да се занимава с такива .............не мога да намеря подходящата дума 8)

...модел "рентиерче"....познато и под "операция Чешмичка"...да има да "капе"...

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 11 окт 2012 0:10

Хехе!От кога не се бях смял така!Иво,стига друсал,че се умира от това!Така са ти промили мозъка,че направо нямам думи!От такива "пирамиди" се печели,но само от голямите риби,които им е през оная работа надолу какво става,защото одавна си имат парите и не се занимават да ходят по уличките и да раздават карти по 50лв!И колкото повече се разраства компанията,толкова по-малко стават приходите!Защото бабката от съседния блок дето си е купила парче сирене за 5лв с картата и аз от нея ще спечеля каво...еми нищо,защото 20-стотинки ще трябва и да се разпределят на още n--на брой балъчета отгоре над мен!Демек тези под мен трябва да направят оборот за шест цифрена сума та аз белким вържа 10лв!Еми Ивчо карай си бавареца след една две години,но не забравяй да не хвърляж и някоя с'тинка за голфето да не се окаже,че ще трябва да раздаваш карти пеша!
Майка ми я бяха вкарали в един такъв филм с орифлейм!В къщи нямаше ъгълче или празно място в който да не стои продукт на орифлейм!"Излъга" всичките си приятелки,колежки,съседки ....Всеки път като направеше примерно 150лв и и даваха я къпра,я чадърче!Е да ама не можеш да направиш и 50лв и другите си ги вадиш от джоба!Кипна ми и един ден изгоних от вкъщи "тарторката",която взима поръчката!
Най-лошото в случая е,че потребителите на тази компания си лъжат близките,роднините,съседите,колегите!Хора които,някой ден ще се наложи да ти подадат ръка,но те вече ще са си изградили мнение(представа) за човека!
Блажени са вярващите!

Radoslav Daudov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Radoslav Daudov » Чет 18 окт 2012 9:52

Здравейте на всички, имам така да се каже няколко въпроса. Моля преди да ми отговорите да си помислите хубаво над тях.
Ето ги и въпросите:

1. По какво съдите, че това е "пирамида"?
2. Кой от вас разбира идеята и начина на работа на мулти-левел маркетинга?
3. Защо ви се струва толкова невероятен факта, че може да спестявате пари до като пазарувате?
4. Знаете ли че така наречените "беемвенца" вече са солидна бройка?
5. Посочете ми един начин, чрез който да печелите пари без да вложите?
6. Посочете ми един бизнес, в който не трябва да въвличате по един или друг начин хора /клиенти и/или бизнес партньори/?
7. Посочете ми един бизнес, в който не трябва да положиш усиля, за да печелиш?

Ако все пак държите да използвате думата "пирамида" то всеки човек в компанията е връх на "пирамида".

p.s. Не пиша това съобщение за да провокирам скандали. Пиша го за да ви накарам да се замислите какво наистина представлява тази компания. И каква услуга предлага тя. Пишете коментари за да доразвием темата. Ако имате въпроси може да ги пишете и на ЛС ще отговарям възможно най - бързо.

С Уважение,
Радослав Даудов

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 18 окт 2012 16:36

Radoslav Daudov написа:1. По какво съдите, че това е "пирамида"?

Компания чиято единствена цел е да продаде на максимален брой хора нещо от което те определено нямат нужда представяйки го като нещо което те едва ли не взимат "на далавера" защото имат сини очи си е чиста проба пирамида,на останалите тъпи въпроси няма смисъл да отговарям :screwy

Потребителски аватар
Arexons
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Arexons » Чет 18 окт 2012 16:39

Колегата Stivi е дал най-правилната формулировка.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 18 окт 2012 17:23

Radoslav Daudov написа:

Приятелю, защо упорстваш, обсъдихме достатъчно пирамидата ви, това, че ти си се набутал да платиш за една папка наречена Бизнес Център сума от порядъка на Голф 3 си е за твоя сметка. МЛМ може и да станете един ден, когато има достатъчно смислени търговци, за да ползват хората реални отстъпки. Тоест когато системата се отвори към външни потребители. За момента си оставате основно затворена система, която се изхранва най-вече от балъчетата, плащащи споменатата цена на Г3. А на практика няма как да имате достатъчно търговци, защото тогава системата ще се разрасне в геометрична прогресия супер бързо и всички ще пазаруват с 15% отстъпка от Карфур mhihi

И пак въртиш разни глупости, дето са ти ги наговорили шефчетата относно просперитет, развитие и собствен бизнес - приказки, лишени от смисъл, които се използват, за да не разбират хората колко са прецакани. В България самият израз "собствен бизнес" е като условен рефлекс - потича слюнка и младото балъче се вижда в компанията на силиконови каки в син сити. Същото важи и за по-старото поколение - поради дългата забрана за частен бизнес.

А пък идеята да превърнеш приятелите и познатите си в клиенти е най-отвратителната част от всичко. Затова казах, че такива системи трябва да се забранят за млади хора, които още нямат формирана представа за света. Ти предполагам си максимум на 25-26?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 18 окт 2012 17:44

http://www.sci.sc/resources/Documents/S ... s_Plan.pdf

Интересно четиво. Оказва се, че хората, споменаващи думата "пирамида" попадат в категория Две и според инструкциите с тях се прекъсва комуникацията. :roll: Продажбата на карти за отстъпка е съвсем бегло спомената, за сметка на продажбата на правото да продаваш правото за продаване на нещото, наречено бизнес- център, тоест споменатата папка. Приходите от тази дейност се разпределят пропорционално нагоре по веригата.When I see a bird that walks like a duck and swims like a duck and quacks like a duck, I call that bird a duck, не ли ?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 18 окт 2012 18:58

Така нареченият бизнес план е ... сещам се единствено за думата creepy. :shock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”