Изтребител F-22. Видео

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 11 яну 2007 18:14

Tyan написа:
don hose написа:В заключение ще кажа че от F16 насам никои самолет не може да лети без компютър тоест без компютър пада :shock :?

Абсолютно........ при отказ на електрониката със същият успех ще пилотира и тухла.... което подсказва кое ...НОВИТЕ НЕЩА СА ЯЛОВИ

Напротив, умишлено ги правят неустойчиви, за да могат да са свръхманеврени.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 11 яну 2007 18:19

chefito: руските двигатели са Lyulka (може да бъркам правописа) много добри и мощни двигатели, но за сметка на тва доста лапат и пушат много, което прави самолета по видим и "по-топъл"

Accelerator: Много си прав за последното изказване, нарочно са нестабилни за да могат да противоречат на законите на физиката, но си трябва комп иначе сам човек не може да коригира толкова много неща за част от секундата

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 11 яну 2007 18:26

prj57 написа:chefito: руските двигатели са Lyulka (може да бъркам правописа) много добри и мощни двигатели, но за сметка на тва доста лапат и пушат много, което прави самолета по видим и "по-топъл"

Accelerator: Много си прав за последното изказване, нарочно са нестабилни за да могат да противоречат на законите на физиката, но си трябва комп иначе сам човек не може да коригира толкова много неща за част от секундата

При катастрофата в Украйна къде е бил проблема с оня сухой???

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 11 яну 2007 18:30

prj57 написа:chefito: руските двигатели са Lyulka (може да бъркам правописа) много добри и мощни двигатели, но за сметка на тва доста лапат и пушат много, което прави самолета по видим и "по-топъл"

Освен това са ненадеждни-за това мига е с 2бр. мотори а Ф16 с един/гледал съм интервю с Микоян в което той мечтае за 31ца с един мотор :lol: //освен сичко друго на Миг имат ресурс 1500,а на Ф16 6000 летателни часа :!: /.Иначе електрониката е 4 кратно резервирана и няма нищо общо с автомобилната.В бой електронните канали са по ефективни щото имаш няколко броя и са по леки :wink:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 11 яну 2007 18:37

chefito написа:

При катастрофата в Украйна къде е бил проблема с оня сухой???

Направиха фигура под определената височина и удариха гъза в земята, единия деигател се запали, но самолета продължи да набира височина, след което имаше "напуснете кораба майка" :lol:

Руските самолети ако не се лъжа всичките имат тяговъореженост >1 което ще рече че двигателите имат сила на струята повече от общото тегло на самолета

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 12 яну 2007 20:36

prj57 написа:Миг 29 си е пълна механика (няма серво :lol: ) :wink:

nadqvam se ne si pisal tova naseriozno :)
sledq temata otdavna, dosta interesni mneniq cheta, no i dosta stranni. p.p. izqvinqvam se za latinicata. i zatova nqma da pisha mnogo. vseki samolet ima svoq specifika, prednaznachenie, izpylnqvani zadachi. zatova vsqka dyrjava ili kompaniq investira i zakupuva tip samolet spored nujdite i interesite si.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пет 12 яну 2007 21:16

малко офф:
ама като стана дума вижте кво се продава в и-бей:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/MiG-21F- ... otohosting

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 12 яну 2007 22:30

joser написа:
prj57 написа:Миг 29 си е пълна механика (няма серво :lol: ) :wink:

nadqvam se ne si pisal tova naseriozno :)
sledq temata otdavna, dosta interesni mneniq cheta, no i dosta stranni. p.p. izqvinqvam se za latinicata. i zatova nqma da pisha mnogo. vseki samolet ima svoq specifika, prednaznachenie, izpylnqvani zadachi. zatova vsqka dyrjava ili kompaniq investira i zakupuva tip samolet spored nujdite i interesite si.

Кое те притеснява.... разбира се че си има хидравлика, мислълта ми е че не е fly-by-wire

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Съб 13 яну 2007 2:12

P-51Мустанг Як-3 това са самолети за мъже с бутални двигатели.
Другото е ала бала тегли му един ред с картечницатаи си готов :rocketwhore

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 3:41

don hose написа:P-51Мустанг Як-3 това са самолети за мъже с бутални двигатели.

Ако един истински мъж кисне само по музей са тамън за него :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 13 яну 2007 7:37

тоя самолет го няма на картата бе.....сигурно още хитлер се е гаврил с него....да не говорим за японците :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 11:03

chefito написа:

тоя самолет го няма на картата бе.....сигурно още хитлер се е гаврил с него....да не говорим за японците :wink:

Бе доколкото знам резултата от войната той се е изгаврил с Хитлер и Германците.
P.S.Ако ще отваряме тама за ВорлдВар 2 то аз съм за Спитфайер :wink: и Фоке-Вулф :?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 13 яну 2007 11:05

Rabbit_TDI написа:
chefito написа:

Бе доколкото знам резултата от войната той се е изгаврил с Хитлер и Германците.
P.S.Ако ще отваряме тама за ВорлдВар 2 то аз съм за Спитфайер :wink: и Фоке-Вулф :?

тезата ми беше че е дърт....в действителност не съм запознат с ескадрилите по онова време....което ми напомня да се поровя..

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Съб 13 яну 2007 11:38

Както беше писано по-горе F-22 е мислен за наследник на F-15 и е най-скъпия изтребител за всички времена, което не означава, че и предшественика му е евтин. F-15, освен в САЩ го има и на въоражение само в Израел и Япония. Най-голямото предимство на Раптора, е че може да потдържа крейсерска скорост над звуковата бариера, коета му дава огромно предимство при дълги прелети и воденена близък-маневрен въздушен бой. Че към момента няма аналог не го прави най-добрия. А и неможе да се говори колко е добър още преди да е минал бойното си кръщене, то и за F-111 се двърдеше, че е много добър самолет ама се оказа, че е най-голямата издънка на САЩ и се чудеха какво да го правят и накрай го ползваха само за РЕБ.Съвременната война е комплексна и не може с лека ръка да се твърди, че това е по-добро от онова. Трудно ми е да си представя далечен въдушен бой, без самолет за ДРЛО или иначе казано AWACS. Както и самолет за РЕБ над вражеското въздушно пространство. А като стана дума за Руското авио строене се сещам, че преди време едно немско издание прави сравнение между МиГ - 29, на въоражение в Германия и F-16 A/B блок 30, и резултата в крайна сметка излезе Х. Според изследването Фулкрума има предимство във воденето на близък въздушен бой. А за реалните бойни качество на МиГ-29 СМТ немога да говоря но все пак това е най-доброто от Фулкрум. Сещам се, че имаше някакъв проект за самолет с намалена радио-локационна забележимост - МиГ - 1,44 , но проблема при него и тривиален и всички го знаем - няма кинти. А за самолетите от едно време за мен на първо място е месершмит Ме-109 Г и след него мустанга.

МиГ- 1,44
Изображение

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Съб 13 яну 2007 14:40

chefito написа:

дали...след появяването на P-51 се е знаело вече изхода на войната...P-51 свалят Bf-109 Месершмитите като мухи...Германия и съюзниците й търпят големи поражения от Мустанговете...те са били най-бързите от 4-те основни изтребителя във войната - Mustang,Spitfire,Messerschmitt и японския Zero...а иначе от тях най-много ми харесва Spitfire-a... :wink:
Ето и за Българските Въздушни Битки :
http://aviation.zonebg.com/istoria.php - ДОСТА Е ИНТЕРЕСНО !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”