Там е проблема в легализацията, че обществото е непросветено.
Както и 90% от хората, пишещи в темата - идея си нямат какво е това марихуана, какви са ефектите, как се пристрастява човек, ама край, вече имат мнение, че са твърдо ПРОТИВ, щото по телевизора казали така, щото видели 2-3 на улицата със зачервени очички.
Мили ми хора. Тия 2-3 на улицата може да са на LSD, на гъби, на алкохол, на кво ли не! Всяка сутрин след тежка вечер съм със зачервени очички и не знам къде се намирам. К'во, паля още в леглото преди да съм станал ли?
За първи път съм пушил преди поне 12-13 години (в момента съм на 28). В момента ми се случва 2-3 пъти в годината. Страшно пристрастен съм ви казвам, не минава ден без да си помисля как да си взема дозата
За сравнение ще кажа, че през това време съм пушил и тютюн. С ръка на сърцето мога да кажа, че там бях зависим и ги отказВАХ много трудно. Пуших 5 години в училище, на 4-тата опитах да ги откажа, успях за 1 месец, после пак почнах. На 5-тата ги отказах успешно за още 5, когато пак започнах, пуших още 2 и половина, като в момента 6-ти месец не пуша.
През това време също така съм употребявал и алкохол. Всички знаете какви са ефектите на алкохола, как хората се пристрастяват към него, какви са уврежданията върху черния дроб, колко хора измират по пътищата заради употреба на алкохол + шофиране.
Не ми е известно да има някой пристрастен към марихуаната.
Това, че "тревата била първото стъпало към тежките наркотици" са пълни ГЛУПОСТИ.
Всичко е въпрос на АКЪЛ.
На мен са ми предлагали какви ли не гадости. И хероин, и кокаин, и диазепам, и кодеин и кво ли още не.
Опитвал съм много други неща, които САМ съм искал да опитам, защото искам да опитам всичко в тоя живот. Съответно съм си останал само с опитването в повечето случаи, а в някои - като с тревата - 1-2 пъти в годината, според обстановката.
Забранения плод е най-сладък!Това важи в пълна сила както с легализирането, така и с възпитанието, което така живо дискутирате тук.
В момента приходите от произвеждането и разпространението на наркотици отиват директно в гушите на мутрите и политиците, без един лев да отиде в хазната. Така ли е по-правилно?
В момента, въпреки факта, че е толкова забранено и криминализирано, можеш да се снабдиш по-лесно с трева, от колкото с храна.
Традиционната медицина има интерес да ни промива мозъците какъв тежък наркотик е тревата.. Защото има много доказани медицински приложения, които пък иначе биха довели до приходи за фармацевтичните компании и цялата индустрия въобще.
В някои щати в САЩ е разрешена употребата, както и купуването в аптека срещу рецепта.
Моето мнение е, че трябва да се легализира употребата на определени за целта места, продажбата от лица, които имат лиценз за такава дейност, както и да е разрешено купуването/употребата срещу рецепта. Съответно и издаването на тези рецепти да се контролира по-сериозно. Разбира се, всичко да е за хора над 18-годишна възраст.