Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Да се легализира ли употребата на марихуана или не

Да
30
24%
Не
94
76%

Общо гласове: 124
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Re: Подкрепяте ли легализацията на марихуаната?

Мнениеот DragoGT » Нед 16 дек 2012 22:29

Ама сериозно ли всички си мислят че като не е легализирано в момента не може да се намери под и над път!?!??? :shock

Който иска намира

Истината е във възпитанието на децата

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 16 дек 2012 22:41

Децата се възпитават от телевизията и искат да станат големи (колкото някои писали в темата примерно). Много хора си мислят, че възпитанието е проста работа, като да го кажеш и готово.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 16 дек 2012 22:48

От телевизията като не им обръщат внимание

Хич не е лесно и изисква много време

Но в една и съща компания изсраснала заедно последните 25 години
едни ползват други не

Пък и телевизиите едни и същи пък и средата една и съща

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 16 дек 2012 22:48

Аман, значи. Некои други водещи холандски практики нема ли да поискате да се легализират? :twisted:
http://pressadaily.bg/publication/6023- ... 0%B8%D1%8F

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 16 дек 2012 23:01

Какво значи да възпитаваме децата си, в какво?
На фона на темата, ако проемем, че е нормално (приемливо) да се пуши трева, да им обясняваме как да си свиват цигарите? Или ако не е приемливо според нас, как да ги възпитаваме и какво да им кажем за нещо, което е разрешено и "напълно бевредно"? А щом и сега се намира, защо да се легализира??- заради данъците! Ами ако сложат данък на наемните убийци, какво пречи и техния труд да се легализира и да си плащат осигуровки дори.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Нед 16 дек 2012 23:05

Вижте сега, и да ги възпитате - те, ако са пълни идиоти, няма как да стане ;) То си е до човек! Всеки иска детето му да е гении и супер талант, ама не става! Така е и с наркотиците. Всеки иска детето му да се прибере трезво и читаво вкъщи, АМА докато гледате вечерните новини, децата се заиграват с белите линии eusa

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Нед 16 дек 2012 23:39

DragoGT написа:Ама сериозно ли всички си мислят че като не е легализирано в момента не може да се намери под и над път!?!??? :shock

Който иска намира

Истината е във възпитанието на децата

Може би мнението с което най-много се съгласявам.. Трева бол.. стига да искаш, а това дали е легализирана или не не влияе по никакъв начин просто, защото можеш да си пушиш почти на всяка пейка на центъра без някой да ти прави проблем ;) Но баш истината е до в каква среда ще попадне детето.. то ако е възпитано да не употребява наркотици и се събере с наркомани да ти пикам на възпитанието, защото те ще го накарат и той ще пробва за да не изглежда глупак пред другите :)

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 17 дек 2012 6:58

milmar написа:Какво значи да възпитаваме децата си, в какво?
На фона на темата, ако проемем, че е нормално (приемливо) да се пуши трева, да им обясняваме как да си свиват цигарите? Или ако не е приемливо според нас, как да ги възпитаваме и какво да им кажем за нещо, което е разрешено и "напълно бевредно"? А щом и сега се намира, защо да се легализира??- заради данъците! Ами ако сложат данък на наемните убийци, какво пречи и техния труд да се легализира и да си плащат осигуровки дори.

Нека направим разлика между легализиране на тревата и тикането и в ръцете на когото и дае било.
Това че алкохола и цигарите са легални да не би да означава, че черпиш с цигари и ракия десетгодишния си син и му обясняваш коя марка е по силна? А това че телевизията възпитава няма въобще да го коментирам :banghead:
Легализирането на марихуаната не означава, че приемаме нейното ползване за нормално нито приемливо. Ето това е разликата. Както и в момента обществото е приело, че пушенето е неприемливо социално поведение и пушенето е ограничено навсякъде освен вкъщи (хвала за което). Сега ще намаляват допълнително и промоцията на пушенето - допълнително ограничаване на реклами, еднакви опаковки и т.н. (дай Боже). По същия начин в САЩ мисля е ограничена консумацията на алкохол извън питейните заведения.
Не бъркайте легализация с промоция.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 17 дек 2012 7:24

DragoGT написа:Ама сериозно ли всички си мислят че като не е легализирано в момента не може да се намери под и над път!?!??? :shock

точно това казвам mhihi
за това по-добре да се улеснят нуждаещите които така или иначе си дават парите които потъват при някой мутряга
след легализацията ще отиват пак при тях ама поне държавата ще им взема част от печалбата под форма на данък :)
в България има условия за отглеждане на чудесна тревица - ами ако се развие производство? нали всички ревете ,че нищо не произвеждаме а всичко ни е внос от Китай :lol:
и не си представяйте някаква ситуация като да отидеш в супермаркета и: "един хляб , килограм кренвирши и ми завийте един джоинт моля"
погледайте предаването на дискавъри "Война за марихуана" в ютуб го има щото някой хора май са го изтървали

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 17 дек 2012 10:18

Vidol Nikolov написа:
kris11 написа:Подкрепям. Има тежки болести при които силни дози болкообезболяващи не помагат.

Много наивно оправдание

Изпитай на гърба си и тогава съди. Какво би направил когато съпругата ти вие от болки и ти казва"моля ти се убий ме, не мога да търпя повече??" това трая 9 месеца.

Последна промяна от kris11 на Пон 17 дек 2012 21:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 17 дек 2012 11:04

Там е проблема в легализацията, че обществото е непросветено.
Както и 90% от хората, пишещи в темата - идея си нямат какво е това марихуана, какви са ефектите, как се пристрастява човек, ама край, вече имат мнение, че са твърдо ПРОТИВ, щото по телевизора казали така, щото видели 2-3 на улицата със зачервени очички.
Мили ми хора. Тия 2-3 на улицата може да са на LSD, на гъби, на алкохол, на кво ли не! Всяка сутрин след тежка вечер съм със зачервени очички и не знам къде се намирам. К'во, паля още в леглото преди да съм станал ли?
За първи път съм пушил преди поне 12-13 години (в момента съм на 28). В момента ми се случва 2-3 пъти в годината. Страшно пристрастен съм ви казвам, не минава ден без да си помисля как да си взема дозата :063:
За сравнение ще кажа, че през това време съм пушил и тютюн. С ръка на сърцето мога да кажа, че там бях зависим и ги отказВАХ много трудно. Пуших 5 години в училище, на 4-тата опитах да ги откажа, успях за 1 месец, после пак почнах. На 5-тата ги отказах успешно за още 5, когато пак започнах, пуших още 2 и половина, като в момента 6-ти месец не пуша.
През това време също така съм употребявал и алкохол. Всички знаете какви са ефектите на алкохола, как хората се пристрастяват към него, какви са уврежданията върху черния дроб, колко хора измират по пътищата заради употреба на алкохол + шофиране.
Не ми е известно да има някой пристрастен към марихуаната.
Това, че "тревата била първото стъпало към тежките наркотици" са пълни ГЛУПОСТИ.
Всичко е въпрос на АКЪЛ.
На мен са ми предлагали какви ли не гадости. И хероин, и кокаин, и диазепам, и кодеин и кво ли още не.
Опитвал съм много други неща, които САМ съм искал да опитам, защото искам да опитам всичко в тоя живот. Съответно съм си останал само с опитването в повечето случаи, а в някои - като с тревата - 1-2 пъти в годината, според обстановката.

Забранения плод е най-сладък!
Това важи в пълна сила както с легализирането, така и с възпитанието, което така живо дискутирате тук.
В момента приходите от произвеждането и разпространението на наркотици отиват директно в гушите на мутрите и политиците, без един лев да отиде в хазната. Така ли е по-правилно?
В момента, въпреки факта, че е толкова забранено и криминализирано, можеш да се снабдиш по-лесно с трева, от колкото с храна.

Традиционната медицина има интерес да ни промива мозъците какъв тежък наркотик е тревата.. Защото има много доказани медицински приложения, които пък иначе биха довели до приходи за фармацевтичните компании и цялата индустрия въобще.
В някои щати в САЩ е разрешена употребата, както и купуването в аптека срещу рецепта.

Моето мнение е, че трябва да се легализира употребата на определени за целта места, продажбата от лица, които имат лиценз за такава дейност, както и да е разрешено купуването/употребата срещу рецепта. Съответно и издаването на тези рецепти да се контролира по-сериозно. Разбира се, всичко да е за хора над 18-годишна възраст.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 11:14

Мога само да кажа, че дори и да е забранена децата ви пак могат да пропушат "трева"! Има една приказка която казва "забраненият плод е най сладък". Забранена или не марихуана може да се купи зад всеки ъгъл, само че така не печели държавата, а криминалните лица! Аз съм ЗА декриминализирането, защото всеки си носи глава на раменете и си решава дали ще пуши или не, както е с цигарите и алкохола, а е доста тъпо образован човек, спецялист който придръпва от време на време да го хванат полицаи с 1 трева и да го съдят като престъпник все едно е убил човек и следствие на това да не може да си намери работа. Според вас това честно ли е? Мисля че е редно да си отговорите и на този въпрос щом обсъждате темата, представете си че детето ви вече е голямо има си добра работа, семеиство и т.н. и случайно разбирате че той или тя пуши марихуана и са го хванали буквално с 1 JOINT уволняват го и вече не може да си намери работа защото е съден за притежание на НАРКОТИК. Според вас това трябва ли да се случва в една ДЕМОКРАТИЧНА държава на 21век? Или пък да хванат 1 момче на 20-1-2 год. с 1 трева да го съдят и да го обрекат до края на живота му на мизерия като рецидивист за 1 трева? Мисля че това е повече от недопустимо! За тези които са против искам да ги видя ако някой ден това се случи с тяхното дете, да видим тогава какво ще е позицията им, защото те сега могат да пишат какво ли не и да са на работа, а всъшност децата им в момента да си пафкат КОЗ-че в къщи. Колкото и да пишем организираната престъпност няма да позволи да се легализира или декриминализира марихуаната и проституцията, защото от това не печели никой друг освен те. Не влизат пари в хазната, но трева се пуши на всеки ъгъл. Съжалявам само за хората който искат да живеят в демокрация (да има свобода на словото, мисленето и на действията на хората), а същото време искат да забраняват на хората да употребават нещо което им харесва. Замислете се, който иска ще си пуши със или без забрана, въпросът е в това дали хората да бъдят осъждани за това, че са избрали да пушат! Спред мен това е абсурдно за една мислеща се за демократична държава.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 17 дек 2012 11:16

Ivailo написа:Там е проблема в легализацията, че обществото е непросветено.
Както и 90% от хората, пишещи в темата - идея си нямат какво е това марихуана, какви са ефектите, как се пристрастява човек, ама край, вече имат мнение, че са твърдо ПРОТИВ, щото по телевизора казали така, щото ......

Един от малкото мислещи Българи :да:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 17 дек 2012 11:21

много хора влагат грешен смисъл в думата "легализира". Никой не говори за изкарване на тревата по рафтовете на клек-шоповете. Тук трябва да става ясно, че това означава контрол на достъпа до получаването им, контрол на качеството, контрол на нуждата. Само с рецепта, само през аптека, само за регистрирани потребители. Когато едно нещо е незаконно е много по-лесно да си го набавиш, отколкото когато е официално.
Колко от вас рискуват да се натровят като купуват евтин алкохол без бандерол (щото и наркоманите всеки път друсат с различни миш-маши и като попаднат на нещо по-чисто death). Не съдете толкова еднозначно, защото алкохолът, цигарите, всички тези неща са стимуланти които се бъзикат с химията в мозъка, някои хора са податливи, при други не води до зависимост. И ако трябва да търсим началото на наркоманизирането на един човек, то не е в тревата, а още в алкохола (етанолът), всички ли пиячи стават наркомани после ... ? Или по-скоро се почва (в голяма компания келеши) на по бира, (по-малка компания) - врътни некоя цигарка, (още по-малка компания ама все тарикати) - я да пробваме тревката, (още по-малко баш тарикати) - а нещо по-силно как ли ще ни изправи лелиии ... и тн докато не останеш сам.

В момента за масовия непълнолетен е по-лесно да си набави всякъв силен наркотик, отколкото алкохол от магазина, или диазепам и подобните му от аптека. Всичко обаче зависи от семейство, компания и други некой външни случайни събития.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 17 дек 2012 11:45

Много съм щастлив, че подобни решения не зависят от теми като тази.
Сега ако можеше и за АЕЦ да не решава "народа"... Ех, мечти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”