mely написа:Добре де,а тези дето работят сами.Давам пример - детски обувки за танци прави ги в гаража "по-поръчка" цена 95 лв че и доставка да си поема.Аз поръчвам от Хонг Конг за 40 лв 2 пъти по хубави от тези дето този ги изработва.За инфо -обувките за танци почти нямат подметка а едно такова меко нещо...и някоя друга каишка - казвам го за да се разбере ,че инвестицията е много малка а печалбата.....Малката вече втора година интензивно танцува с тях и проблем няма.Отделно на колко деца още поръчах.
Я сподели, човека дето прави обувките станал ли е милионер?
В общи линии това е проблема на цялата държава - липса на производство, всичко се купува от Китай за по-евтино... Дори чесъна...
Един пример с "любимата" Германия и по-точно Бавария - там традиционните баварски костюми и шапки се изработват ръчно (не в Китай) - една филцова шапка с перо е 200-300 евро... Обаче местните си ги купуват... Шапкаря и там не е станал милионер, но си докарва едни (примерно) 5000 евро на месец, с кото ще иде на биергартен и ще изхарчи 100 евро с жената и децата... Ще си извика бояджии за един латекс на 3 стаи ще му вземат 2000 евро и т.н.
А при нас - всеки си стиска 5-те лв в джоба и си боядисва сам, пие бира в ПВЦ бутилка от 2.5л (че е по-евтина)...
Любимият пример ми е с един познат, който прави ауспуси на коли... Отивам аз, да ми оправи гърнето, той вика "Сега не мога - купих си един Пасат В3-ка и нещо ми прекъсва... От сутринта се занимавам с него". Аз понеже бързам, дигам си чукалата и отивам при друг "майстор", давам 30лв и заминавам... На другия ден случайно се чувам с моя познат - той вика "вчера нищо не свърших, днеска закарах колата на електричар и я оправи за 20лв"... и защо не взе мойте 30лв и щеше още вчера да е готов... ама не... Икономията е майка на мизерията!