Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Писна ми да ме мислят за идиот!!!

Мнениеот Stivi » Вто 19 фев 2013 11:06

Andonov написа:Че се плаща за марка се плаща, но с името идва и контрола.

ОФФФ: И аз варя ракия и Иван. И той спи на спалня и аз. Но аз варя за себе си и мога да продам литъра за не по-малко от 10лв, а той за количество и може да я дава по 5лв. Дали ще е еднаква, а?

OFF: Ей,как си докарал цената на ракията за домашно ползване като моята,макар че ако я продам на 10лв /не че го правя/ просто ще направя услуга а няма да направя кинти :)

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Вто 19 фев 2013 11:20

mely написа:Добре де,а тези дето работят сами.Давам пример - детски обувки за танци прави ги в гаража "по-поръчка" цена 95 лв че и доставка да си поема.Аз поръчвам от Хонг Конг за 40 лв 2 пъти по хубави от тези дето този ги изработва.За инфо -обувките за танци почти нямат подметка а едно такова меко нещо...и някоя друга каишка - казвам го за да се разбере ,че инвестицията е много малка а печалбата.....Малката вече втора година интензивно танцува с тях и проблем няма.Отделно на колко деца още поръчах.

Я сподели, човека дето прави обувките станал ли е милионер?
В общи линии това е проблема на цялата държава - липса на производство, всичко се купува от Китай за по-евтино... Дори чесъна...

Един пример с "любимата" Германия и по-точно Бавария - там традиционните баварски костюми и шапки се изработват ръчно (не в Китай) - една филцова шапка с перо е 200-300 евро... Обаче местните си ги купуват... Шапкаря и там не е станал милионер, но си докарва едни (примерно) 5000 евро на месец, с кото ще иде на биергартен и ще изхарчи 100 евро с жената и децата... Ще си извика бояджии за един латекс на 3 стаи ще му вземат 2000 евро и т.н.
А при нас - всеки си стиска 5-те лв в джоба и си боядисва сам, пие бира в ПВЦ бутилка от 2.5л (че е по-евтина)...

Любимият пример ми е с един познат, който прави ауспуси на коли... Отивам аз, да ми оправи гърнето, той вика "Сега не мога - купих си един Пасат В3-ка и нещо ми прекъсва... От сутринта се занимавам с него". Аз понеже бързам, дигам си чукалата и отивам при друг "майстор", давам 30лв и заминавам... На другия ден случайно се чувам с моя познат - той вика "вчера нищо не свърших, днеска закарах колата на електричар и я оправи за 20лв"... и защо не взе мойте 30лв и щеше още вчера да е готов... ама не... Икономията е майка на мизерията!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 19 фев 2013 15:35

колегата отворил темата е прав на 100%, и това е така не само за електроника, а за всякакъв вид стока. Заради кофти търговски практики страдаме само ние, и търговци, и потребители, и икономиката в бг. За съжаление, като се замисля сега, сериозна част от моите доходи са отишли в чужбина под формата на покупки на всякакви стоки и услуги (не говорим само за Китай). Тук харча пари основно за режиини и някои други належащи неща :(. Но какво да правиш ... грозна работа, една гайка в магазина ми я продават за 10 лева, от щатите оригинална с транспорт, мита и ддс ми идва на 3.00 лева, на 5 лева да ми я продават с 30% надценка иди дойди, ама с 300% ае нема нужда. За марковите дрехи да не говорим, яке в бг магазин 700+ лева, намалено на 350 лева, от Германия същото ми идва на 80 евро, намалено от магазин!
То бива бива надценка ама ...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 19 фев 2013 16:01

Много разводнихте темата нещо....
Мога да дам пример с маратонки/обувки Lacoste. В един от магазините в един от моловете цената им е около 210-230лв
В ebay.co.uk същите модели (новата колекция) са на цени 90-110 паунда без доставка.
Та ако трябва да съм честен не бих избрал интернет търговеца...

Не става въпрос за купуване на боклуци от чужбина за по малко пари... става въпрос за купуване на същото нещо за по малко пари. Примери мога да дам много

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 19 фев 2013 16:26

Защо всички говорите за цифрички? Отношението тук е отрватително. Дори и нов телефон да си купите, които да прояви дефект, ще ви размотават по 30 дни със сервизи, от 100 кладенеца вода ще ви карат само и само да задържите този телефон, в най-добрия случай ще бъде заменен с нов. Силно ме съмнява да ви върнат парите. Е на мен това се случи и то с телефон втора употреба :eek Имаше дефект с вградената памет на телефона, изпратих го обратно към Англия, върнаха ми парите + транспортните разходи в знак на извинение. Когато отношението в България стигне това ниво, може и да почна да си давам парите на някой тук.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 19 фев 2013 16:34

На доста места в България го има това отношение Дали се замисляш че и търговците са клиенти :rolleyes

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Вто 19 фев 2013 19:50

Последния фрапиращ случай:
Часовник от Амазон 165лв
От БГ търговец с време на доставка 12-15дни (значи и той го купува от Амазон) 619лв :screwy 400% надценка

Последна промяна от mccoy на Съб 21 сеп 2013 20:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 19 фев 2013 21:36

Andonov написа:Че се плаща за марка се плаща, но с името идва и контрола.

В момента по ZDF върви предаване на тема маркови срещу No Name продукти.
Ако си купиш едни и същи хранителни продукти, произведени в един и същ завод, но с различна опаковка (само опаковката е различна) разликата в цената е почти двойна. Сметката на касата при марков продукт е 31 евра, а на No Name е 17 евра.
При едно и също качество, почти 2 пъти по-малко.

И сега производителя на рибни консерви обяснява как производствената му цена за 1бр е 2 цента (0,02 евро).
В No Name опаковка в REWE/EDEKA цената е 79 цента (0,79 евро), а в маркова - 1,39 евро.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 20 фев 2013 6:31

Аз все още не разбирам от какво се оплаквате повечето тук. Никой не ви кара да си купувате насила продукти на "изкуствено надути" цени. Купувайте си евтините и с времето, по-скъпите сами ще изчезнат от пазара - като няма търсене, кой ще се набутва да доставя и държи наличности? Ако ли пък не изчезнат от пазара, то значи все пак има търсене, но пък няма вие да сте се набутали и ще можете да се радвате, че пазарувате "на далавера", за разлика от будалите, които купуват скъпо. И в двата слуая печелите - защо е това мрънкане тогава?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 20 фев 2013 10:01

myrshavija написа:

ама никой не говори за по-скъпи/качествени спрямо по-евтини/некачествени, просто някой се опита да кривне в тази посока по-рано.
става дума за едни и същи продукти на коренно различни цени, поне в последните няколко мнения.

А това че при брандирани и небрандирани продукти от един и същи производител има разлика, немците отдавна го знаят :) В единия случай плащаш голям маркетинг кост, който за някои продукти е и повече от половината от цената. Ама тва е друга тема.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 20 фев 2013 10:43

VWGT написа:...става дума за едни и същи продукти на коренно различни цени ...
Пак да питам - кой пречи да купуваш на по-ниската цена?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 20 фев 2013 10:48

myrshavija написа:
VWGT написа:...става дума за едни и същи продукти на коренно различни цени ...
Пак да питам - кой пречи да купуваш на по-ниската цена?

уф, неема смисъл ... прав си :bowdown

luxeo0n
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: 1.8 ABS 12.1991 2.0 ABF 04.1994

Мнениеот luxeo0n » Сря 20 фев 2013 11:46

Този номер с надценката си го правят навсякъде не е нещо ново... И няма разлика само между цените в бг магазините и тези в другите държави,тази разлика си я има и в българия... Пример:Тонколони Philips 5.1 които закупих миналата година в магазин в квартала ми струват 120 лева,в Технополис 95 лева , аз ги взимам от интернет магазин за компютри и техника за 72лв. :deal :respekt

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Чет 21 фев 2013 14:49

LILO&STICH написа:Лелей какви коментари :eek
Колко от вас са ходили до китай да видят на живо кое къде и как се прави :eek
Всичко се произвежда в дълбоката провинция!
В централната част са само офиси!
Споменатите Делл,и те са в прованса ,заедно с останалите :mhihi
Всичко е жмел бре. Цената се определя ,на количество в китай.Кой вземе повече,получава по-добра цена!

:screwy Ти вчера ли се върна от Китай :mhihi

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 21 фев 2013 22:53

BeckoTDI написа:Защо всички говорите за цифрички? Отношението тук е отрватително. Дори и нов телефон да си купите, които да прояви дефект, ще ви размотават по 30 дни със сервизи, от 100 кладенеца вода ще ви карат само и само да задържите този телефон, в най-добрия случай ще бъде заменен с нов. Силно ме съмнява да ви върнат парите. Е на мен това се случи и то с телефон втора употреба :eek Имаше дефект с вградената памет на телефона, изпратих го обратно към Англия, върнаха ми парите + транспортните разходи в знак на извинение. Когато отношението в България стигне това ниво, може и да почна да си давам парите на някой тук.

Явно не пазаруваш често от ония помръжляци англичаните.Късметлия си с телефона, но това не е практика при тях или си уцелил коректен продавач

Върни се в “ОФФ-Топик - други”